Buradan bunu nasıl çıkardınız? Aynen aslında çok başka hayatlar yaşıyoruz ama aile içinde süt dökmüş kediyiz. Babanem kuzenim nasıldır nedir bilmez, annesini de öyle. Neden insanlara yaşadıklarının nasıl neden olduğunu bilmeden yorum hakkı tanıyor? Bunu anlatmaya çalıştık. Anladınız mı?Tiyatro mu oynuyorsunuz çevrenize karşı?
Peki, kolay gelsin o zaman size. Gerçekten yapıcı bir insan olsaydınız, babaannenize telaşlanmaması gerektiğini söyleyip, kuzeninizle konuşup durumu düzeltmesi için yardımcı olabilirdiniz. Kuzeninizin açığını annenizle paylaşıp, onu da işin içine katıp olayların büyümesine sebebiyet vermiş olabilirsiniz. Bu durumda okların size çevrilmiş olması normal değil mi?Buradan bunu nasıl çıkardınız? Aynen aslında çok başka hayatlar yaşıyoruz ama aile içinde süt dökmüş kediyiz.
Evet anladım...Ben insan özgürlüğüne önem veren biriyim. Ki onu kısıtlamak amaçlı şöyle böyle yapma denilmedi. Seninle ilgili fikir sahibi olmayan insanlar bilgi sahibi oluyor. Ne gerek var denildi.
Babanemi çok severim, her zaman da öyle kalacak. Ama bir insanın bir insana güvenerek anlattığı şeyler insanların diline düşüyorsa ki babanem olsa bile, rahatsız olurum. Yukarda biri saat olayından bahsetti. Ben de annemin ailesiyle ilgili ona danışmadan bir şey yapmama kararı aldım. Gittim bahsettim ve annem öyle uygun gördü ki söyledi. Benim şu an rahatsız olduğum konu bambaşka. Bahsettiğim konuşan kuzenim, önce onun arkasından şimdi de ben işine taş koyunca benim arkamdan atıp tutuyor. Anlatabildim mi?
Annesi varken neden teyzesi ilgilensin ki? Annenizi ve sizi bağlayan hiçbir şey yok bu konuda. Karışmakla hata etmişsiniz.Bahsettiğim kuzen henüz 15 yaşında diğer kuzen ise yaşça büyük olduğundan gözlemlediğim haliyle; küçük olandan hayatıyla ilgili ayrıntıları kolayca edinebiliyor. Kendi aralarında kalsa benlik yine bir sorun yok. Ne yaparlarsa yapsınlar ama babanemin imalı tavırlarıyla teyzen ilgilenmezse böyle olur işte söylediği gibi şey beni ve annemi bağlıyor, diye düşünüyorum.
Bilmediğim konuyla ilgili nasıl bir şey söyleyebilirim? Babanem laf sevdiği için sordu ayrıca. Telaş yaptığı için değil. Annemin ailesini hiçbir zaman sevmemiştir.babaannenize telaşlanmaması
Teyzesi derken, benim teyzem. Kuzenimin annesi.Annesi varken neden teyzesi ilgilensin ki? Annenizi ve sizi bağlayan hiçbir şey yok bu konuda. Karışmakla hata etmişsiniz.
Babaneme zaten herhangi bir yanıt vermedim ki nedir ne değildir bilmiyorum ben zaten. Nereden öğrendin diye sordum.
Ben yerinde olsam babaannemn agzini kapatir, anneme birsey demeden kuzenimle konusurdum,bak babannem boyle birseler soyledi ben kapattim agzini ama sen bunlara dikkat et laf verme agizlarina deyip kiz kiza olayi kapatirdimKuzenime ben kendi hür irademle gidip dikkat et demedim. Burayı idrak edebildiniz mi? Anne babanemden böyle bir şey duydum diye anneme başvurdum önce. Sonra annem bir teyze olarak uyarmayı uygun gördü ki, gitti konuştu. Kendinizi benim yerime koyun böyle bir şey duysanız siz ne yapardınız? Susup daha fazla şey duymayı kuzeninizin hayatının ifşa olmasını mı beklerdiniz?
Mikserlik yakıştırmasını da hiç üzerime almadım, teşekkürler.
Yine de karışmakla hata etmişsin. Gerçekten anlattığı gibi bir şey de olsa karışmamalıydınız. Sizde suç yok zaten daha gençsiniz siz, annenizin konuşmaması gerekirdi. Bundan sonra daha dikkatli olun derim, bırakın kim ne yaparsa yapsın.Teyzesi derken, benim teyzem. Kuzenimin annesi.
Burada kendimi haklı çıkarma gayem yok öncelikle onu belirteyim. Sizlere göre hatalı da olabilirim ama hatalı olduğumu düşünmüyorum ve açıklamaya çalışacağım;Bence konuyu açıkça yazmadığınız için anlaşılmadı. Kim kim, hangi kuzen ne yapmış konu ne olay ne her şey belirsiz olduğu için doğru anlayıp yorum yapabilen kimse yok
Kuzenime ben kendi hür irademle gidip dikkat et demedim. Burayı idrak edebildiniz mi? Anne babanemden böyle bir şey duydum diye anneme başvurdum önce. Sonra annem bir teyze olarak uyarmayı uygun gördü ki, gitti konuştu. Kendinizi benim yerime koyun böyle bir şey duysanız siz ne yapardınız? Susup daha fazla şey duymayı kuzeninizin hayatının ifşa olmasını mı beklerdiniz?
Mikserlik yakıştırmasını da hiç üzerime almadım, teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?