Kuzenler

Tiyatro mu oynuyorsunuz çevrenize karşı?
Buradan bunu nasıl çıkardınız? Aynen aslında çok başka hayatlar yaşıyoruz ama aile içinde süt dökmüş kediyiz. Babanem kuzenim nasıldır nedir bilmez, annesini de öyle. Neden insanlara yaşadıklarının nasıl neden olduğunu bilmeden yorum hakkı tanıyor? Bunu anlatmaya çalıştık. Anladınız mı?

Buradan bunu nasıl çıkardınız? Aynen aslında çok başka hayatlar yaşıyoruz ama aile içinde süt dökmüş kediyiz.
Peki, kolay gelsin o zaman size. Gerçekten yapıcı bir insan olsaydınız, babaannenize telaşlanmaması gerektiğini söyleyip, kuzeninizle konuşup durumu düzeltmesi için yardımcı olabilirdiniz. Kuzeninizin açığını annenizle paylaşıp, onu da işin içine katıp olayların büyümesine sebebiyet vermiş olabilirsiniz. Bu durumda okların size çevrilmiş olması normal değil mi?

Evet anladım...
eğer kafama takmam diyorsanız hiç konuşmayın tabi şimdi sizin yerinize kendimi koyuyorum birsey demeden arkamdan konusmasina müsade edemezdim yani yapılacak tek şey uyarmak sanırım ne kadar önüne gecilir bilmiyorum .
Umarım kısa sürede cözersiniz kolay gelsin :)

Annesi varken neden teyzesi ilgilensin ki? Annenizi ve sizi bağlayan hiçbir şey yok bu konuda. Karışmakla hata etmişsiniz.

babaannenize telaşlanmaması
Bilmediğim konuyla ilgili nasıl bir şey söyleyebilirim? Babanem laf sevdiği için sordu ayrıca. Telaş yaptığı için değil. Annemin ailesini hiçbir zaman sevmemiştir.

Bence konuyu açıkça yazmadığınız için anlaşılmadı. Kim kim, hangi kuzen ne yapmış konu ne olay ne her şey belirsiz olduğu için doğru anlayıp yorum yapabilen kimse yok

Ben yerinde olsam babaannemn agzini kapatir, anneme birsey demeden kuzenimle konusurdum,bak babannem boyle birseler soyledi ben kapattim agzini ama sen bunlara dikkat et laf verme agizlarina deyip kiz kiza olayi kapatirdim

Teyzesi derken, benim teyzem. Kuzenimin annesi.
Yine de karışmakla hata etmişsin. Gerçekten anlattığı gibi bir şey de olsa karışmamalıydınız. Sizde suç yok zaten daha gençsiniz siz, annenizin konuşmaması gerekirdi. Bundan sonra daha dikkatli olun derim, bırakın kim ne yaparsa yapsın.

Yine de karışmakla hata etmişsiniz. Gerçekten anlattığı gibi bir şey de olsa karışmamalıydınız. Sizde suç yok zaten daha gençsiniz siz, annenizin konuşmaması gerekirdi. Bundan sonra daha dikkatli olun derim, bırakın kim ne yapıyorsa yapsın.

Bence konuyu açıkça yazmadığınız için anlaşılmadı. Kim kim, hangi kuzen ne yapmış konu ne olay ne her şey belirsiz olduğu için doğru anlayıp yorum yapabilen kimse yok
Burada kendimi haklı çıkarma gayem yok öncelikle onu belirteyim. Sizlere göre hatalı da olabilirim ama hatalı olduğumu düşünmüyorum ve açıklamaya çalışacağım;

İki tane kuzenim var, biri halamın kızı biri teyzemin. (Halamın ve teyzemin kocalaı kardeş) Şunu da belirteyim halam ve babanem teyzemden haz etmezler, annemden de pek ettikleri söylenemez ama mecburiyetten idare ediyorlar diyeyim.

Geçen yaz babanem bana teyzemin kızıyla ilgili bir soru yöneltti ‘doğru mu?’ diye soru, ben bilmediğim için ‘kimden öğrendin?’ diye sordum babaneme, söylemedi. Söylemeyince ben halamın kızı olan kuzenimin söylediğini anladım. Ben doğru ya da yanlış gibi bir şey söylemediğim halde babanem ‘teyzen ilgilenmezse çocuğuyla böyle olur, iyi ki sizin başınızda ben durdum, yoksa sizin haliniz ne olurdu’ gibi söylendi. Babanem belli aralıklarla söylenerek bu konuyu üstelediğinden ben de nihayet gidip anneme söyledim. ‘Anne sanırım x kuzenim, y kuzenimle olan şeyleri annesine söylüyor babanem bir şeyler sorup duruyor’ dedim. Annem telaşlandı, demek ki ne olduğunu annem de biliyordu. Doğru olan halamın kızıyla konuşup ‘neden böyle şeyler yaptığını’ sormaktı. Ama güya çok yakın olduğu kuzeniyle ilgili şeyleri söyleyen insan annemin onunla konuşmasını tehdit olarak algılayacak ve olay daha büyüyecekti. Biz de olayın başrolüyle konuştuk. Annem güzel güzel anlattı. Benim babanemle o kuzenlerin babanesi haliyle tanışıyor. Daha büyük olaylar yaşanmasın, diye tembih etti. Sonra o iki kuzen ne konuşmuşlarsa bizi haksız çıkardılar. Benimle ilgili şeyleri sağda solda konuşuyorlarmış şimdi. Duyuyorum.

20-21 yaşında olsa karışmam ama 15 yaşındaki kuzenimi bende uyarırdım. Ama annemden önce kuzenime açık açık söylerdim “Bak babaannem seninle ilgili böyle böyle bişeyler duymuş, nerden duymuş olabilir onu bi araştır. Ayrıca bunu babaannem duyduysa annen-babanda duyabilir. Kendine dikkat et. Dikkatli davran.” diye uyarırdım. ‘Aileye laf getirme’ biraz gereksiz olmuş.

Ben yaptığınız şeyi doğru ve yerinde buldum.
Kendine çeki düzen versin.
Ve zaten korktuğun başına gelmiş.

Mesafeli durmak en güzel.

Akrabalarla sorunsuz ve iyi geçinmenin yolu bence umursamaz olmak. Benim dedem de diğer kuzenlerim hakkında olur olmadık konuşur eleştirir olmayan şeyleri varmış gibi kafasında kurar. Bazen bana anlatır bende he he der geçerim. Yaşlı insanlar lafı sözü seviyor ciddiye alıp dert edinmeniz hata olmuş. Kuzeniniz ne yapmış söylememişsiniz ama doğru olup olmadığını kendiniz de bilmiyormuşsunuz o yüzden annenize söylemeniz de gereksiz geldi şuan kuzeniniz her ne yaptıysa daha da yayılmış oldu ve siz haksız çıktınız üstelik savunmaya geçecekleri de bariz belliymiş. Çok kafanıza taktıysanız babaannenizle konuşsaydınız o uyarsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…