Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bahsettiğimçocuk çok dengesiz müdahaleye mahal bırakmadan birinin kafasına bişe geçiriyo çocuğumu kontrol ediyom her akşam eziği çürüğü varmı die kabusum oldu resmen
bende onun kadar alışma sürecindeyim aslında hatta ben belki daha fazla zorlanıyorumdur

oooo... bu çok kötü. Zaten alışma sürecindesin bir de kafanda bu dengesiz çocuk meselesi. ben de aynı senin gibi olacağıma eminim şimdiden gerginim. bir an önce başlasak ta sonucu görsem. bir de kızım krşe alışamazsa ya da sorun çıkarsa anneanneye abaanne ye minnet etmek var.

bende 2 yaşında kızımı yemek yeme alışkanlığı kazansın diye vermeyi düşünüyorum , süper bir kreşte bulduk ama hala emin değilim. acabalar yedi bitirdi beni 2 gündür. çevremdeki iştahsız çocukların hepside kreşe gidince yemek seçmeden yemeye başladılar. kızımıda vermek istiyorum ama evlat bu deneme tahtası değilki

yazın başlayacaksan başla ama kışın bulaşıcı hastalıklar yönünden tavsiye etmiyorum hatta ben biraz maddi yönden toparlanınca kızıma evde bakıcı tutmaya karar verdim. Mikropfobik bir insan olduğumuda kızımı kreşe verince anlamış oldum

ama bunun yanında hergün yeni bişi öğrenmiş olarak geliyor ve insanlara yaklaşımı daha kibar bi hal aldı.

Aynı dert bende de var hatta ömrümü yedi diyebilirim..
etrafımızda da iştahsız çocuk denilince parmakla gösterilen bir kızım var :)
inşallah kreşte düzelirler...

bu okul nerde merak ettim valla bende yazdırdım kızımı ama yinede insan en güzeli olsun istiyorum.
istanbuldamısın nerde isim veriliyormu bilmiyorum ama bilgi verebilirmisin biraz?

Merhaba bizde eylül itibariyle kreşe başlıyoruz
kızım eylülde 36 aylık olacak bayramdan sonra alıştırma dönemi
olsun istedik 1 hafta bakalım ne olacak. Birde kayıt yaptırmaya
gittiğimizde hadi kızım gidelim artık dedim benimle gelmek istemedi
baya bir ısrar dan sonra öğretmeni baktı olacak gibi değil o zaman sen kal
annen ve baban işlerini halledip gelsin dedi kucağıma bir atlayışı vardı ki sonrayın gitsin
sonra da herkese by by yaptı. Anladığım kadarıyla biz ordaysat
herşey çok güzel ama biz gidersek yaygara kopacak belli :18:
hadi bakalım deneyimlerimi yazarım inşallah hepinize sabır diliyorum :26:

geçen yıl oyun grubuna aktif olarak katılan kızım bu yıl eylülde uzun yarımgün olarak haftanın 5günü gidecek ,ben ist. anadolu yakasında oturuyorum elma ağacı anaokuluna yazdırdık araştırmalarımız sonunda bunda karar kıldık,sizler bu civarlardaysanız nerelere baktınız??

Evet, arkadaşlar.
Bizim kreş maratonu yarın başlıyorrr...
sabah babası nöbetten gelecek ve 10 gibi götüreceğiz kuzuyu.
okuldan sonra da sağlık raporu fotoğref vs. ıvır zıvır işleri halledeceğiz.
dün de çantasını aldık. çantayı sırtına takıp ben okula gideceğim, boyama yapacağım diyor :))
Asıl paylaşım şimdi başlıyor....

Evet arkadaşlar kreşteki alıştırma sürecimizin ilk gününü tamamladık.
yaklaşık 1.30 saat kaldık. öğretmenlerin deyimiyle çok başarılı geçti.
darısı diğer günlerin başına.

saat sabah 10.30 gibi kreşteydik. Elvin zaten günlerdir okul,okul ba-
şımızın etini yediği için kapıda bizi bırakıp hemen içeri daldı. sınıfta yaz
dönemi olduğu çin farklı yaş grupları vardı. hemen oyuna daldı oyuncak-
ları tek tek inceledi ama tabii ki dikkat süresi çok az ve hareketli henüz
grup halinde hareket etme fikrinden uzak. biz babası ile kameradan izledik.
bir ara yanımıza gelmek istedi. küçük piyano vardı onunla oynadı. aslında
sınıfın kapısı çok açıldı bizi gördü yoksa daha uzun süre de kalabilirdi. tam
bizimki sınıfa girmeye direnirken bahçe etkinliklerine geçtiler orada oyunlar
oynadılar öğretmenle bzimki yarı katıldı yarı katılmadı bol bol kaydıraktan kaydı.
öğlen yemeğine geçeceklerken fazla üstüne gitmeyelim bu günlük yeter dedik,
öğretmeni de bizim için yeterli bir süre dedi ve aldık.
ilk gün için fena değildi yani. bakalım yarın neler olacak? yarın kahvaltıyı da orada yapacak.

mrb bende oglumu krese vermeye hazırlanıyorum ama cok ta korkuyorum acıkcası..nasıl olucak dıye...bakalım artık hayırlısı..

hayırlısı arkadaşım. kaç aylık oğlun? kreşini ayarladın mı?

canım yenı yenı araştırdık aklımda bır yer var aslında ama cok korkuyorum ve tedırgınım acıkcası nasıl olucak dıye..ben cok düşkünüm ogluma 27aaylık şuan nasıl olucak dıye bır cok soru var aklımda..

cok takıntıyılm bıde oglumu bılmemde ben nasıl alışıcam butun gun onsuz...cok ozleyeceyım bellı de ama kendımı duşunerek oglumada haksızlık etmek ıstemıyorum...elbebek gulbebek yetiştırdık bır dedıyını 2 etmekdık aslında yalnış ama hep gozum ustunde off dese başında bıtıyorum hemen...her syıyle kendım ılgılendım kendım baktım ama kreşe gıtse daha ıyı olucak cok yaramaz oldu bu aralar ıstedıyını vermeyınce cıglık cılıg aglıyor...ne bıleyım cok kararsısız aslında bıde hamıleym seneye allah kısmet ederse bır oglum daha olucakkk....karmakarışıgım bu aralar..npıcam bılemıyorum

anladığım kadarıyla çalışmıyorsun. yarım gün oyun grubuyla başlayabilirsin o zaman.

anladığım kadarıyla çalışmıyorsun. yarım gün oyun grubuyla başlayabilirsin o zaman.

yarım gun nasıl oluyor canım.bu gun babası bır kreşle konuşmuş ayılk 750 tl servıs ucretıde ayrı aylık120 tl oda..parasıda dıyılım cocugum mutlu olsunda yeter..demınden yazılanları okudumda genelde hastalık dıyolar offff en cok korktugum konulardan bırı bu aslındaaa...yok calışmıyorum canım

canım sabah yine kahvaltısını falan yaptırıyorsun öğlen 12-13 gibi bırakırsın kreşin düzenine göre akşam da 4-5 gibi alırsın. o fiyat sanırım tam gün yemekli, orada uyuyacak falan öyle ama sen çalışmıyorsan yarım gün seni rahatlatır. hasta olunca da göndermezsin. bence sen hiç canını sıkma nasılsa çalışmıyorsun. biz ne yapalım hasta da olsa usta da olsa gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…