Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

herkes hemen hemen ayrnı sorunları yaşamış
bende cok sıkıntı cektim kayınvalide konusunda aman tek çocuğum emin ellerde olsun dedim 1 sene idare ettim baktık ki karı koca biz çok yıpranıyoruz kavga ediyoruz vs 2. sene bakıcı olsun dedik bakıcıyıda cok önerdiler bizden önce bi doktorun çocuğuna bakmıştı yasadığımız yerin piyasasının üstünde ücret verdikki aman bizle calışsın diye refeansı iyi diye. ama hata yapmışız eve ses kaydı bıraktık 5. ayında oğlumla emir cümlesi dışında konuşmuyordu, benım yanımda canım severim seni çok tatlısın diyen kadın ben yokken oğluma adını dahi zor söylüyordu.

konuş sohbet et acıkla kitap oku resimleri anlat dedim sürekli dedim ama nafile zoraki konuşuyordu.

kreş benceen doğrsusu hem yaşıtları ile zaman geçirecek hem eğlenerek öğrenecek hem enerjısını boşaltıcak sosyalleşecek vsvs kreşin artısı daha cok ama eksileride var tabi bebeklerimiz küçüğk bağışıklık sisteleri çok zayıf hasta olma sanşları çok yüksek kreş temizmi öğretmeni hijyne önme veriyormu bunları göz ardı etmemek lazım.

bebeklerimiz günün çogunu orda geçirecek

ayırmak istemiyorsun ama arada da yaş farkı aynı sınıfta olmalarına engel değil mi? bizim 24-36 sınıfına 36 dan büyük çocuk almıyorlar mesela diğerleri küçük olduğu için.

smiley canım hayırlı oolsun inşllah hep böyle devam eder bugün pazar bizim kızla okul ile ilgili konuşuyorum ama eskisi gibi istekli konuşmuyor. ne yapacağımı bilemiyorum. inşallah yarın sorun yaşamayız. :18:

biz öyle yaptık babası da kreşi arıyor ben de bizi kreşten atmasalar bari

bence kısa zamanda uyku işi düzene oturur merak etme. kreşte sonsuz uyku yok çünkü bildiğim kadarıyla en fazla 1.30 saatte kaldırıyorlar ve haliyle yorulup akşam erken yatacak ve sabah da alıştığı saatte kalkacak. benim kızım 3 gün gitti her sabah aynı saatte uyanmaya başladı maaşlallah ..

hep aynı sıkıntılar ben d e2 sene çektim olan benim sinirlerime oldu. bu sne de ben kreş için çekimserleşiyordum ama eşim dedi verelim diyeçok yıprandığımı gördü çünkü. bakıcıyı hiç düşünmedim. ama kreş işi olmasaydı bu sene düşünüyordum. eşim bakıcıya asla diyor. inşallah okula alışır da tekrar aynı sorunları yaşamam.

kreş en güzeli. kameradan bakıyorsun öyle mutlu ki. bahçede oynujyorlar öğretmenleri hep yanında. hijyen konusunda da elleri sürejkli yıkanıyor. uykudan sonra yine el yüz yıkanıyor. tuvaletleri falan hep kontrol ediyorum tertemiz.

bir de kreşte güzel bir durum oldu. bizim sınıfın öğretmeninin kızı 5. sınıfa başlayacakmış bizim okulda konuştuk " ne güzel siz de benim kızıma göz kulak olursunuz "dedi ben de inşallah dedim. sonra çok sevdiğim bir velim var o aradı meğersem bizim öğretmen opnun amcasının kızıymış biraz içim rahatladı öyle olunca.

ekimde 3 yasına girecek kızım 30 temmuzda krese basladı. ilk gun cok iyiydi okula gidicem diye mutluydu.3.5 saat kaldı ilk gun aldım. ertesi gun mırın kırın etti ama aglamadı. 3. gunden itibaeren sabah bıraktıgımızda agladı aksam ben kresi seviyorum dedi..zaten zayıf olan yavrum 1 kg verdi..sordugumda sozum ona her seyi yiyomus..evde yemedigi seyler icin bile yedi diyolar ama ben inanmıyorum neden kilo versin o zaman. ilk haftanın sonunda 2-3 gu kusmaya basladı..gecen hafta bayramla birlestirip izin aldım ve haftasonlarıyla birlikte 9 gun ben baktım..500 gr a yakın kilo aldırdım..eminim bu cumaya kadar gider o kilolar bu sabah gitmek istemedigini soyledi yine mızmızlandı.. olmazsa ocak ayında dogumum var ve en azından nisan- mayısa kadar gondermeyeyim diyorum

kilo vermesi iyi değil. yoksa keşfedilecek şey azaldıkça mızmızlıkları artıyor. kamera görüntülerini izlemeyi talep edin bence.

benim okul okul diye hoplayıp zıplayan kız yan çizmeye başladı. okulu yine seviyor. okulun bahçesindeki parkı arkadaşları falan hatırlayınca gözleri parlıyor ama bana "sen de gel" diyor. bu sabah yine bacaklarıma sarıldı.kucağına al dedi. ağlaya zırlaya öğretmeni içeri aldı. etrafda dolaştım. sonra krşin önünden geçtim. sınıfta ağlamadan duruyordu. sabah kahvaltı yapmak istememiş. öğlen tarhana çorbası ve makarna yemiş. çorba yemesi çok garip:)
biraz önce hiçbir sorun olmadığını haber vermek için aramışlar. uykuya yatmış uyumak üzereymiş :)

bu arada bırakıp gelince yastığını gördüm sarılıp ağladım.
sonra arabayla okulun önünden geçtim. öğretmeni görecek işareti yaptı hemen kaçtım. ben dayanamıyorum küçük kuzum nasıl dayansın
babası mavi top almış ben de çikolata aldım. kapıda sevindirmek için

Selam bayanlar. Kreş araştırırken hangı ozellıklere dıkkat edilmesi gerekiyor. Kreşle neler konuşulması gerekiyor. Biraz bahsedersenız onumuzdekı aylarda bızlerde araştırmaya başlamayı düşünüyoruz.

Son düzenleme:

çocukların evde asla ve asla yemediği şeyleri kreşte yemeleri çok normal bu durumla çok karşılaştım yuvada öğretmen olarak çalışırken çocukların yediklerini tek tek gözlemler ailelerini bilgilendirirdim birçok annenin ağzı açık kalırdı nasıl olur ki bnm çocuğum onu asla ağzına sürmez imkanı yok vs..ama öyle değil işte çocuklar birbirlerine bakarak toplu hareket ettiklerinden yemek seçmezler arkadaşım yedi bitirdi bende yemeliyim diye düşünüyorlar :) belirli yemeklere alerjisi olanlar hariç yemek yedirmeme olayı hiç bir kreşte yok...gün içinde çok hareketli olduklarından kilosunda düşüş olabilir mızmızlanmaları içinde öğretmeniyle detaylı bir görüşme yapmanızı tavsiye ederm :)

ama canım bana tarhana çorbası içti dediler. üstü de değişmiş herhalde dedim yemek döktü. evde kirlilerine baktım parkta kirletmiş. 1 damla çorba lekesi yok. 2 buçuk yaşında bir çocuğun dökmeden yemek yemesi mümkün mü hele de çorba. ama sabah kahvaltısı yapmamış açıkça söylediler. ben öyle tepki vermem çünkü çocuğumun huyunu biliyorum.

canım öncelikle fiziki şartları oyun odalartı uyku odaları fiziki açıdan güzel mi bakımlı mı? tuvaletler çocuklara uygun yapılmış mı? temiz mi? temiz derken buram buram çamaşır suyu da kokmaması lazım. sonra eğitim planı nasıl? nasıl aktivitelere yer veriyorlar?
yemek listeleri nasıl? çok fazla pilav makarna ve kızartma türü yiyecekler var mı? diyetisyen onaylı mı? öğretmenlerin eğitim durumu ve referansları nedir? sınıflar kaç kişi yaş grubu nasıl dağıtılmış? mevcutlar nasıl?

tesekkur ederım canım. cok ısıme yarayacak ınan..

merhaba kızlar..benim kızımda 28 aylık..anneanne bakıyordu ama krese gitmesini düşündüğümüz için kreşe başlattık..ilk gün kahvaltıdan sonra gittik öğle yemeğinden önce döndük..tabi bende yanında yakınında görebileceği yerdeydim..ilk gün daha yabancı durdu ama çokta garipsemedi..anne bebek oyun grubuna götürmüştüm 5 defa falan..ona benzetti heralde..2. gün kahvaltıya gittik eğlendi baya yemek saati dediler anne bizde yemeğe kalalım dedi:) 3. gün kahvaltı esnasında ben yanlarından sessizce gittim bir iki bi sordu ama öğretmeni hemen oyaladı falan..ben gizli gizli izliyodum onları biraz morali bozuk gibiydi de gene biraz oynadı falan..öğle yemeğinden sonra yanıma getirdi öğretmeni bugünlükte yeter fazla üstüne gitmeyelim dedi..günlerden cuma..gece kızım ateşlendi bugün salı.. ve hala tam iyi değil..dr.un tek dediği kreştendir..kızım sevdi orayı sordu da haftasonu kreşe gidecekmiyiz falan diye..öğretmenide gayet iyi başladı falan dedi ama kızım 4 gündür mahvoldu..dr. 3-3,5 yaşından önce kreş önermiyoruz sağlık sigortası yaptırın daha çok geleceksiniz dedi..3 yarım güncük gittik 4 gündür hasta çocuğum..kreşte kötü bi kreşte değil..kafam çok karışık ne yapayım bilmiyorum beklesem nisan dan sonramı versem 3 yaşını bitirdikten sonra:44:

selam herkese...
biz de az sonra 4 yaşındaki oğlumu anaokuluna yazdıracağız...
özel kreşlere güvenemedim kız meslek lisesinin uygulamalı anaokuluna yazdırmaya karar verdim...
sanki okula ben başlıcam çok heyecanlıyım, çok gerginim,

merhaba güzel anneler,
bende kasımda 3 yaşını dolduracak bir yakışıklı annesiyim ve oğlum 4 aydır kreşe gidiyor.Bütün serüveni uzun uzun anlatmıştım ama süre dolduğu için sistem çıkış yapmış otomatik göndermedi (
doğru kreş seçimi,uzman kadro ve kararlı ebeveynler olmak biraz daha işimizi kolaylaştırıyor,telaşınızı en iyi anlayanlardan biriyim ama inanın nazları bize oğlum kreşe başlayalı kilo aldı,değişik şarkılar,oyunlar öğrendi,bezi bıraktı,yemeğini kendisi yiyor,paylaşmayı öğrendi vs vs
en önemli faktör kreşle her daim iletişim halindeyiz sürekli beni yönlendirdiler,orda başladıkları bir durumu ben evde,benim evde başladığım bir durumu onlar kreşte devam ettirdi gerçekten doğru insanları bulmak çok zor biz anneler için duam çocuklarımız için en az bizler kadar değer verecek kişilerle karşılazmamız

cnm çalışmıyosan biraz daha seninle kalabilir.Ama doktorda abartmış evet kreşin etkisi tabiki var ama çocuk bu her daim hasta olabilir :44:

hayırlı olsun,4 yaş iyi bir dönem inş güzel insanlarla karşılaşır

kızlar hangi şehirde hangi kreşe verdiğinizi de yazar mısınız... aynı ildekilere yardımcı olur...

teşekkür ederim canım... hepimizin çocuğu iyi insanlarla karşılaşır umarım..

cerenora soruna cvp vereyim cnm zor bir süreç seni bekliyo hazır ol :)) ilk 6 hafta kreşten gelince bildiğin sana yapışık kalacak :))
ve evet bol kıyafet,yatak pedi,çarşaf,yastık,pike,pijama,diş fırcası,ev ayakkabısı vs vs hazırla birde en zoru 1 yaş öncesine geri döndüm ya bitmek tükenmek bilmeyen çamaşır ve ütü serüveni bu kış kurutma makinası almam şart :)

çok çabuk hastalanmış canım. belki de daha önce gleişen bir hastalık durumu vardı kreşte ortaya çıktı. iyileşene kadar gönderme bence.

seninki artık kocaman olmuş annesi. ana sınıfı yaşı neredeyse. hayırlı olsun delikanlıya.

çok haklısın canım rabbim hepimiz için en hayırlısını versin. ben bugün çok kötüyüm sevgili anneler. kızım daha sabahtan okula gitmek istemiyor. aslında sorunu okulda değil benim de gelmemi istiyor. bu sabah da öğretmeni gelmeyince başka bir öğretmen aldı. çok ağladı. bıraaktım geldim ama çok üzüldüm. yüreğimi bir şeyler sıkıştırıyor sanki. ev dandini iş güç yapamıyorum. böyle evde olmak çok zor işte olsam yine oyalanırım ama...

oyyy kıyamam hiç üzülme inan bizden ayrılınca 2 dk sonra susuyolar nazları bize gerçi ben çalıştığım için babanneye bırakırkende ağlıyodu alışkınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…