canım sabah yine kahvaltısını falan yaptırıyorsun öğlen 12-13 gibi bırakırsın kreşin düzenine göre akşam da 4-5 gibi alırsın. o fiyat sanırım tam gün yemekli, orada uyuyacak falan öyle ama sen çalışmıyorsan yarım gün seni rahatlatır. hasta olunca da göndermezsin. bence sen hiç canını sıkma nasılsa çalışmıyorsun. biz ne yapalım hasta da olsa usta da olsa gidecek
merhabalar,,
benım oğlum 28 aylık ilk sene kayınvalidem ve kayınpederim baktı sancılı bir süreçti neyseki bittti
2. sene bakıcımız vardı cok övdüler ama umduğumuz gibi çıkmadı. oğlumla konuşmuyordu aç ye kalk otur gibi emir cümleleri dışında sohbet edici acıklayıcı bir seyler söylemiyordu. bunu eve bıraktığım ses kayıtlarından ve sessizce eve girdiğimde anladım.
yarın ilk kez kreşe gidicez öncelikle sosyalleşmesi ilk amacım çünkü konuşma konusunda sıkıntılıyız bakıcı işten çıkarıldı ben izne ayrıldıım oğlum yeni kelimler kullanmaya başladı ama hala cümle kuramıyor
ben yarım gun calıştığım için oğlumuda yarım gun bırakıcam sıkılmaya fırsatı olmadan almış olucam sabah 8 öğlen en gec 1
alışır umarım yarın 10 gibi gidicez çok samimmi arkdasım kreşte calışıyor bu benı çok rahatlatıyor.
gelişmelerden bahsederim....
Bende 3 yaşındak,i oğlumu yazın anaokuluna gönderdim.Temmuzun 2 sinde başladı.İlk ay hiç hasta olmadı ama bu ay çok hasta oldu.2.kutu antibiyotiğe başladık ve henüz iyileşemedi.Çok isteklide gitmiyor.Üstelik hasta olup evde annane bakınca hemen eve alışıyor bu sefer ağlayarak gidiyor okula.Önümüzdeki hafta yaz okulu bitiyor.Eylülün 17 sinde kış dönemi başlıyormuş.Ama ben gönderip göndermemekte kararsızım.Oğlum 2 aylık süre içinde zayıfladı huyu değişti ne bileyim okuldan hep aç geliyor.Yeterince doyduğuna inanmıyorum.Uykusuz geliyor ve akşamları çok eziyet ediyor.Evdeyken istediği kadar uyuyordu öğleden sonraları.Orada en fazla 1 saat 15 dakika falan uyuyorlarmış.Birde bu sabah kendiliğinden şunu söylediğlum kendi kendine uyumaya alışamadığı için okuldada ayakta sallayarak uyutuyorlarmış.Uyurken yüzümüzü örtüyorlar anne dedi.Kafama takıldı açıkçası.Ben çok memnun kalmadım.Kışa özele göndermeyi düşünüyorum.Mesela bugün okula göndermedim her zaman haber verirdim.Aramadım özellikle.Merak edipte öğretmeni aramadı:44:
Kapıda vedalaşma günümüz....
dün kızımı kreşten aldığımda beraber çarşıya gittik. marketi parkı falan gezdik. bez, pişik kremi, ıslak mendil ve yeni emzik aldım :)
eve gelip çamaşırlarını yıkadım akşam da yatak takımlarını falan ütüleyip çantasını hazırladım.
bu sabah babasıyla beni kalkmış gördüğünde kendiliğinden uyandı zorluk çekmedi. hazırlandık evden çıktık. bugün eşya çok olduğu için babası da gelecekti. kapıda korktu herhalde bir baktım rabaya doğru kaçıyor.
bizimki kapı açılıp da öğretmeni çıkınca içeri girmek istemedi bu brinci şokk :26: sonra konuştum "kızım biz işe gidiyoruz. ben seni akşma almaya geleceğim. burası senin okulun" dedim, "anne gel" diye ağlamaya başladı. neyse o sırada öğretmeni telefonumu yazmak için kağıt getirdi ben telefon yazdırırken bizimki kendiliğinden içeri girdi. :26: ben de bundan istifade kaçtım
biraz okulun oralarda yürüdüm falan belki ararlar diye aramadılar.
eve geldim ev bomboş...
biraz önce babası aramış okulu. bizimki hiç zorluk çıkarmamış. bahçede oynuyorlarmış yeni içeri girmişler. sabah kahvaltısında yumurtalı ekmek yemiş ve yarım bardak süt içmiş bu da üçüncü şokk :26: normalde sudan başka hiçbir şey ağzına sürmez :) babası yalan mı söylüyorlar acaba dedi. ama dün ıhlamur içmemiş hiç zorlamamışlar öğretmen bana öyle dedi. hatta ben de o sudan başka bir şey içmez önemli değil demiştim. kafam karıştı :44:
bugünkü maceramız böyle.
haydi kızlar siz kreşe başlamıyor musunuz ya!
sizin maceralarınızı merak ediyorum
Benim de 39aylik oglum Pazartesi kreşe başlayacak.3 gün alıştırma süreci olacak .sonraki hafta artık tam gün seklinde olacak.ben de çok tedirginim. nasil olacak alisacakmi diye .okula gitme konusunda çok istekli ama ben yine demek güvenmiyorum .inşallah hepsi çabucak alışarlar ,mutlu olurlar :)
Bir de mutlaka hastalanacaklar ama nasil hafif geçirebiliriz bunu düşünüp duruyorum . Var mı sizin düşünceniz bu konuda?
merhabalar,,
benım oğlum 28 aylık ilk sene kayınvalidem ve kayınpederim baktı sancılı bir süreçti neyseki bittti
2. sene bakıcımız vardı cok övdüler ama umduğumuz gibi çıkmadı. oğlumla konuşmuyordu aç ye kalk otur gibi emir cümleleri dışında sohbet edici acıklayıcı bir seyler söylemiyordu. bunu eve bıraktığım ses kayıtlarından ve sessizce eve girdiğimde anladım.
yarın ilk kez kreşe gidicez öncelikle sosyalleşmesi ilk amacım çünkü konuşma konusunda sıkıntılıyız bakıcı işten çıkarıldı ben izne ayrıldıım oğlum yeni kelimler kullanmaya başladı ama hala cümle kuramıyor
ben yarım gun calıştığım için oğlumuda yarım gun bırakıcam sıkılmaya fırsatı olmadan almış olucam sabah 8 öğlen en gec 1
alışır umarım yarın 10 gibi gidicez çok samimmi arkdasım kreşte calışıyor bu benı çok rahatlatıyor.
gelişmelerden bahsederim....
hadı gozun aydın darısı bızım başımıza artık..bızde haftaya salı kreşe bakmaya gıdıcez ınşallah ıyı gecer..takıpteyım gelışme olunca yazarım bende
Biz vitamin konusunu Dr muzla konuşmadık henüz.ama bitkisel seyleri de araştırıyorum.
Marankinin di sanırım: ballı bir karışımı var onu vermeye başlıcam .insallah ise yarar.
Bizim de anneanne ve babaanne dönüşümü bakmıştı.bakiciya birakmaktansa onlara bırakmak daha iyiydi belki ama aynı zamanda çok ta zordu.biraz da bu yüzden kreşe karar verdik zaten.
kselamlar arkadaşlar...
iki kızım var biri 41 diğeri ise 16 aylık fikirlerinize çok ihtiyacım var...
öğretmenim istanbuldayım su an oturduğumuz yerden başka bir yere tayin istedim. dün tayin istediğim okula bakmaya gittik maaile, okulun bitişiğinde bir kreş var. kreşe girdik gezdik kızlarım hemen kendileriini top havuzuna attılar orayı çok sevdiler, zaten büyük kızımı 24 saat dışarda tutalım ev aklına gelmez tek isteği dışarda olmak parka gitmek, arkadaşla oynamak...
sorum şu ki büyük kıızımı kreşe verdik diyelim, küçüğü ne yapmalıyım sizce onu da kreşe yollasam ablasının grubuyla(kendi yaş grubu yok cünkü) ezilir mi büyük cocukların içinde? kreşe yollamasam ona bakıcı tutsam güvenemiiyorum bakıcılara ve de maddi olark da zorlanırız hem bakıcı hem kreş. sadece bakıcı tutsam o zaman büyük kızımın hayatı tv basında gecmiş olucak...
bu arada calışma saatlerim 9.00-14.30 arası olucak ve haftada 4 gün calısıcam büyük ihtimalle..
kafanızı agrıttım kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?