Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kuzucuğu ilk defa kreşe başlayacak anneler buraya toplanalım....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

iyiymiş oda.o zaman oylemı yapsamkı..bakalım artık..zaten ıyıce araştırmam lazım..

merhabalar,,
benım oğlum 28 aylık ilk sene kayınvalidem ve kayınpederim baktı sancılı bir süreçti neyseki bittti
2. sene bakıcımız vardı cok övdüler ama umduğumuz gibi çıkmadı. oğlumla konuşmuyordu aç ye kalk otur gibi emir cümleleri dışında sohbet edici acıklayıcı bir seyler söylemiyordu. bunu eve bıraktığım ses kayıtlarından ve sessizce eve girdiğimde anladım.

yarın ilk kez kreşe gidicez öncelikle sosyalleşmesi ilk amacım çünkü konuşma konusunda sıkıntılıyız bakıcı işten çıkarıldı ben izne ayrıldıım oğlum yeni kelimler kullanmaya başladı ama hala cümle kuramıyor

ben yarım gun calıştığım için oğlumuda yarım gun bırakıcam sıkılmaya fırsatı olmadan almış olucam sabah 8 öğlen en gec 1

alışır umarım yarın 10 gibi gidicez çok samimmi arkdasım kreşte calışıyor bu benı çok rahatlatıyor.

gelişmelerden bahsederim....

4+4+4 eğitim sistemi hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz öğrenin hem de çocuğunuz için kış spor okulu fırsatı kazanın!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 3 yaşındak,i oğlumu yazın anaokuluna gönderdim.Temmuzun 2 sinde başladı.İlk ay hiç hasta olmadı ama bu ay çok hasta oldu.2.kutu antibiyotiğe başladık ve henüz iyileşemedi.Çok isteklide gitmiyor.Üstelik hasta olup evde annane bakınca hemen eve alışıyor bu sefer ağlayarak gidiyor okula.Önümüzdeki hafta yaz okulu bitiyor.Eylülün 17 sinde kış dönemi başlıyormuş.Ama ben gönderip göndermemekte kararsızım.Oğlum 2 aylık süre içinde zayıfladı huyu değişti ne bileyim okuldan hep aç geliyor.Yeterince doyduğuna inanmıyorum.Uykusuz geliyor ve akşamları çok eziyet ediyor.Evdeyken istediği kadar uyuyordu öğleden sonraları.Orada en fazla 1 saat 15 dakika falan uyuyorlarmış.Birde bu sabah kendiliğinden şunu söylediğlum kendi kendine uyumaya alışamadığı için okuldada ayakta sallayarak uyutuyorlarmış.Uyurken yüzümüzü örtüyorlar anne dedi.Kafama takıldı açıkçası.Ben çok memnun kalmadım.Kışa özele göndermeyi düşünüyorum.Mesela bugün okula göndermedim her zaman haber verirdim.Aramadım özellikle.Merak edipte öğretmeni aramadı:44:

gelişmeleri merakla bekliyoruz canım :))

arkadaşım bana sizin kurumda biraz sorun varmış gibi geldi. aramamaları çok garip. umarım bu sene memnun olursun ama oğlun 3 yaşındaymış bence kreşi rahatlıkla kaldırır. merakımdan soruyorum kışın vitamin vs. bir şey kullandın mı destek için?

Kreşte 2. günümüzdü...
bugün elvin biraz daha gergindi sanki.
babamız bizi okula bıraktı kendi gelmedi işe gitti. babaya güzelce bay bay dedik kapıda biz okula geçtik.

sabah erken gittiğimiz için pek öğrenci yoktu yavaş yavaş geldiler. bugün elvin daha çok yanıma gelmek istedi ama bence bunun nedeni beni görmesi. kapı açıldıkça beni görüyor. sonra kahvaltısını güzelce yapmış. neden
? çünkü kahvaltıda bugün simit varmış :) elvin bayılır simide :) domatesini salatalığını yemiş fena değil. kahvaltıdan inerlerken ben görünmedim. bahçeye geçtiler hiç arıza çıkarmadı güzel güzel oynadı. sonra öğretmeni bugün için yeterli diyerek getirdi.

yarın kapıda vedalaşma var. yatak takımlarını falan istediler. asıl danannın kuyruğu yarın kopacak dua edin bize :)

Kapıda vedalaşma günümüz....

dün kızımı kreşten aldığımda beraber çarşıya gittik. marketi parkı falan gezdik. bez, pişik kremi, ıslak mendil ve yeni emzik aldım :)

eve gelip çamaşırlarını yıkadım akşam da yatak takımlarını falan ütüleyip çantasını hazırladım.

bu sabah babasıyla beni kalkmış gördüğünde kendiliğinden uyandı zorluk çekmedi. hazırlandık evden çıktık. bugün eşya çok olduğu için babası da gelecekti. kapıda korktu herhalde bir baktım rabaya doğru kaçıyor.

bizimki kapı açılıp da öğretmeni çıkınca içeri girmek istemedi bu brinci şokk :26: sonra konuştum "kızım biz işe gidiyoruz. ben seni akşma almaya geleceğim. burası senin okulun" dedim, "anne gel" diye ağlamaya başladı. neyse o sırada öğretmeni telefonumu yazmak için kağıt getirdi ben telefon yazdırırken bizimki kendiliğinden içeri girdi. :26: ben de bundan istifade kaçtım

biraz okulun oralarda yürüdüm falan belki ararlar diye aramadılar.

eve geldim ev bomboş...

biraz önce babası aramış okulu. bizimki hiç zorluk çıkarmamış. bahçede oynuyorlarmış yeni içeri girmişler. sabah kahvaltısında yumurtalı ekmek yemiş ve yarım bardak süt içmiş bu da üçüncü şokk :26: normalde sudan başka hiçbir şey ağzına sürmez :) babası yalan mı söylüyorlar acaba dedi. ama dün ıhlamur içmemiş hiç zorlamamışlar öğretmen bana öyle dedi. hatta ben de o sudan başka bir şey içmez önemli değil demiştim. kafam karıştı :44:

bugünkü maceramız böyle.

haydi kızlar siz kreşe başlamıyor musunuz ya!

sizin maceralarınızı merak ediyorum

hadı gozun aydın darısı bızım başımıza artık..bızde haftaya salı kreşe bakmaya gıdıcez ınşallah ıyı gecer..takıpteyım gelışme olunca yazarım bende

Benim de 39aylik oglum Pazartesi kreşe başlayacak.3 gün alıştırma süreci olacak .sonraki hafta artık tam gün seklinde olacak.ben de çok tedirginim. nasil olacak alisacakmi diye .okula gitme konusunda çok istekli ama ben yine demek güvenmiyorum .inşallah hepsi çabucak alışarlar ,mutlu olurlar :)

Bir de mutlaka hastalanacaklar ama nasil hafif geçirebiliriz bunu düşünüp duruyorum . Var mı sizin düşünceniz bu konuda?

umarım bütün kreş kuzularının alışma dönemi sancısız geçer. gelişmeleri bekliyoruz bu arada :)

benim kızım alerjisi olduğu için eylül sonu grip aşısı olacak. doktorumuz aslında normal çocuklara grip aşısı gereksiz diyor ama biz alerjik bünyeli olduğumuz için bize önerdi. bir de vitamöin kullanacağım minadex gibi şu an migovit kullanıyorum. aslında imunex diye bağışıklık güçlendirici bir şey varmış ama bunu doktorumuza henüz danışmadım. işe yarıyor diyen de var yaramıyor diyen de. siz neler duydunuz bu konuda?

bu arada o sancılı süreçten ben de geçtim. bir anneanne br babaanne şeklinde. umarım bir daha o döneme dönmek zorunda kalmaytız

hadı gozun aydın darısı bızım başımıza artık..bızde haftaya salı kreşe bakmaya gıdıcez ınşallah ıyı gecer..takıpteyım gelışme olunca yazarım bende

haydi bakalım. bence sorularını evde hazırla yaz öyle git. ben öyle ypmıştım

Biz vitamin konusunu Dr muzla konuşmadık henüz.ama bitkisel seyleri de araştırıyorum.
Marankinin di sanırım: ballı bir karışımı var onu vermeye başlıcam .insallah ise yarar.

Bizim de anneanne ve babaanne dönüşümü bakmıştı.bakiciya birakmaktansa onlara bırakmak daha iyiydi belki ama aynı zamanda çok ta zordu.biraz da bu yüzden kreşe karar verdik zaten.

Biz vitamin konusunu Dr muzla konuşmadık henüz.ama bitkisel seyleri de araştırıyorum.
Marankinin di sanırım: ballı bir karışımı var onu vermeye başlıcam .insallah ise yarar.

Bizim de anneanne ve babaanne dönüşümü bakmıştı.bakiciya birakmaktansa onlara bırakmak daha iyiydi belki ama aynı zamanda çok ta zordu.biraz da bu yüzden kreşe karar verdik zaten.

benim kızımın çok kronik bir yeme sorunu var. bugün kreşte yarım bardak süt içmiş hala onun şokundayız o nedenle ballı falan yemez asla.

anneanne babanne mutlaka bakıcıdan kat be kat iyi ama arada olanlar bana oldu. kaynanayı idare et, eşinile anneni idare et. çok yıprandım çook.

kselamlar arkadaşlar...

iki kızım var biri 41 diğeri ise 16 aylık fikirlerinize çok ihtiyacım var...

öğretmenim istanbuldayım su an oturduğumuz yerden başka bir yere tayin istedim. dün tayin istediğim okula bakmaya gittik maaile, okulun bitişiğinde bir kreş var. kreşe girdik gezdik kızlarım hemen kendileriini top havuzuna attılar orayı çok sevdiler, zaten büyük kızımı 24 saat dışarda tutalım ev aklına gelmez tek isteği dışarda olmak parka gitmek, arkadaşla oynamak...

sorum şu ki büyük kıızımı kreşe verdik diyelim, küçüğü ne yapmalıyım sizce onu da kreşe yollasam ablasının grubuyla(kendi yaş grubu yok cünkü) ezilir mi büyük cocukların içinde? kreşe yollamasam ona bakıcı tutsam güvenemiiyorum bakıcılara ve de maddi olark da zorlanırız hem bakıcı hem kreş. sadece bakıcı tutsam o zaman büyük kızımın hayatı tv basında gecmiş olucak...

bu arada calışma saatlerim 9.00-14.30 arası olucak ve haftada 4 gün calısıcam büyük ihtimalle..

kafanızı agrıttım kusura bakmayın

canım, büyüğü kesinlikle gönder. ama küçük kızın için kreş erken olur çünkü yaş grubu yokmuş. hem ikisini de kreşe göndersen zaten 2 kreş parası vereceksin bence küçüğe bakıcı tutmaya çalış.
bir de şu var.
anasınıfına alma sınırı 48 aya düştü. bizim müdür benim seneye 42 aylık olacak kızıma kayıtsız gelsin dedi. sen de müdürünle konuşsan büyüğü yanında anasınıfına götürsen küçüğü de kreşe versen nasıl olur?

ikisini ayırmayı hiç istemiyorum bi taraftan da kafamda küç,k kızımla ilgili endişeler dolaşıyor... hadi büyük cocuklar zarar verirse iterlerse falan diye.. kreş ücreti konusunda yarım gün sayıldığı için yardımcı olabileceklerini söylediler ama kreşin müdürüyle görüşemedik kücük kızımı alıp almayacakları da belli değil... içimi rahatlatan tarafları da var teneffüste bile gidip bakabilirim ne yaptıklarına, kücük evde kalsa nasıl gelip bakıcam bi de biz evden cıkaRken o nasıl kalıcak... hasta olsalar krese gidemeseler bakıcı olmadan ben naparım falan filan...

bi taraftan da gectigimiz dönem ücretsiz izindeydim yine mi ayrılsam diyorum o zaman da evde cok sıkıldıgım için cocuklara tahammül sınırım düsüyo... bir sürü sıkıntı Allah kolaylık versin hepimize arkadaşım

ikisini ayırmayı hiç istemiyorum bi taraftan da kafamda küç,k kızımla ilgili endişeler dolaşıyor... hadi büyük cocuklar zarar verirse iterlerse falan diye.. kreş ücreti konusunda yarım gün sayıldığı için yardımcı olabileceklerini söylediler ama kreşin müdürüyle görüşemedik kücük kızımı alıp almayacakları da belli değil... içimi rahatlatan tarafları da var teneffüste bile gidip bakabilirim ne yaptıklarına, kücük evde kalsa nasıl gelip bakıcam bi de biz evden cıkaRken o nasıl kalıcak... hasta olsalar krese gidemeseler bakıcı olmadan ben naparım falan filan...

bi taraftan da gectigimiz dönem ücretsiz izindeydim yine mi ayrılsam diyorum o zaman da evde cok sıkıldıgım için cocuklara tahammül sınırım düsüyo... bir sürü sıkıntı Allah kolaylık versin hepimize arkadaşım

perşembe ve cuma güünleri okula gittik ...

oğlum çok sevdi ilk gun gelmek istemedi ağladı. okulun cameralarını bozulduğu için kapı aralığından izledim oğlumu duygulandım ağladım çok değişik bir duyguydu, o minicik ellerinde boya kalemlerini görünce cok sevindim.

2. gün yemeğede bıraktım,çok iştahsız bir bebek olduğu için masaya dahi yaklasmamış.

6 yastaki kızlar hadi ye , ac ağzını vs diyerek 1 kase kırmızı mercimek çorbasını 2 dilim ekmekle ve yarım kase mantıyı yedirmişler.
öğlen eve getirdim uyuttum uyanırsa 3bucuktaki ikindikahvaltısına geitreceğimide söyledim öğretmenine

3 de uyandı hemen cicilerimizi giyip gittik 5te aldım allahım pür neşe böyle bir eğlence yok. birde bana resim yapmış
sanırm biz alışma evresini sancısız hallettik. darısı diğer bebişlere

öğretmeni ile sürekli irtibat halinde olun,telefon numarasını alın çocuğunuzla ilgilitüm ayrıntıları paylaşın önmeli noktaları vurgulayın ilgili olduğunuzu okula hissetttirinki gevşek tutmasınlar.

arkadaşlar, oğlum gece uykuları çok sıkıntılı gece bir kaç kez uyandığı için az uyuyoruz. sabahta uyanmak istemiyor huysuzlaşıyor ağlıyor .
sabahları işe gec kalmaktan korkuyorum
babamız benden önce çıkıyor oğlumu her sabah okula ben bırakıcam.

okulda yorulunca gece rahat uyur sabah uykusunu almış bir şekilde uyanırmı. bana sıkıntı olur mu olursa neler yapabilirm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…