Kuzumu karnımda kaybettim

Canım neden 3 kayıptan sonra diyorlar, sağlıkla alakalı bi durum mu?
Senin de başın sağolsun, çok sevindim tekrar anne olmana.

Amin canım Allah razı olsun, böyle örnekleri okuyunca seviniyorum. İnşallah bize de nasip eder rabbim hayırlısıyla.

Amin canım Allah razı olsun.

Canım neden 3 kayıptan sonra diyorlar, sağlıkla alakalı bi durum mu?
Senin de başın sağolsun, çok sevindim tekrar anne olmana.

Amin canım Allah razı olsun, böyle örnekleri okuyunca seviniyorum. İnşallah bize de nasip eder rabbim hayırlısıyla.

Canım bu benim 3 uncu çocuğum ilk iki çocuğumda böyle bir sey olmadi.Ben 3 uncu çocuğu istediğimde arka arkaya 3 tane kaybettim.2 si kürtaj 1 i kendisi düştü.Kendi düştüğü için onu saymadı.Yani bu durum normal sayılıyor.Her anne adayının başına gelebilirmiş.3 ten sonra problem var diye düşünüyorlar.Ama kimse bizim psikolojimizi düşünmüyor.O yüzden ısrarla testi yaptırmayı iste benim doktorum ozelde testlerin pahalı oldugunu söyledi.Ama ben istediğim için yaptırdım.Testler devlet hastanesi dede yapılıyor .Ama işte 3 dusuk ten sonra maalesef.Sende 3 tane yaptığını şöyle.Insani zorla yalan soyletiyorlar.Bir tanıdığım öyle yapmıştı.

Senin de başın sağolsun canım, rabbim yardımcın olsun. Sebebi belli mi, senin meleklerin kalbi neden durmuş?

Biz patalojiye gönderdik ama bir sebep bulunamadı. Bebeklerde bir anamoli yokmuş, bende de bir sorun yokmuş. Sebepsiz düşükmüş. Sana tavsiyem şundan mı oldu, bunu yedim bundan mı oldu, şuna üzüldüm ondan mı oldu vs... gibi düşüncelerin sonu yok. İlk başlarda habire düşünürsün benim hatam mı diye. Eğer ömrü olsa o illa ki yaşardı. Bu şekilde düşünme,sakın kendini veya etrafındakileri suçlama. Etrafımda çoğu kadıın böyle bir düşük hikayesi var ve sonra sağlıklı çocuklarını kucaklarına almışlar.

LÜTFEN KONUM BİR MÜDDET BURADA DURSUN TAŞIMAYIN :KK43:

Merhaba arkadaşlar,
Bir hafta önce beş buçuk aylık bebeğim karnımda kalbinin durması sonucu öldü. Suni sancı ile doğum yoluyla bebeğim alındı. Çok zor bir şeymiş bu, kendime gelemiyorum bir türlü. Sebep belli değil, doktor bebeğin sağlıklı olduğunu ölümünün bi rahatsızlığa bağlı olmadığını düşünüyor. Tabi ki bana da kendimi topladıktan sonra tahliller yapılacak.
Rabbim böyle takdir etmiş, çok canım yanıyor ama isyan etmiyorum.
Konu açmamın nedeni, benimle aynı durumda olan var mı? Bu durumla nasıl başa çıktınız? Tekrar gebelik için nasıl bir yol izlediniz?
otop si yapilmadi mi bebege

LÜTFEN KONUM BİR MÜDDET BURADA DURSUN TAŞIMAYIN :KK43:

Merhaba arkadaşlar,
Bir hafta önce beş buçuk aylık bebeğim karnımda kalbinin durması sonucu öldü. Suni sancı ile doğum yoluyla bebeğim alındı. Çok zor bir şeymiş bu, kendime gelemiyorum bir türlü. Sebep belli değil, doktor bebeğin sağlıklı olduğunu ölümünün bi rahatsızlığa bağlı olmadığını düşünüyor. Tabi ki bana da kendimi topladıktan sonra tahliller yapılacak.
Rabbim böyle takdir etmiş, çok canım yanıyor ama isyan etmiyorum.
Konu açmamın nedeni, benimle aynı durumda olan var mı? Bu durumla nasıl başa çıktınız? Tekrar gebelik için nasıl bir yol izlediniz?

Merhaba,
Bundan tam bir sene once bende ayni senin yasadigini yasadim.. erkek bebek bekliyordum 5 aylikdi... hic hissetmemistim kontrole gittigimde doktor soyledi ve o ani anlatamam sanki dunyam yikildi kalbim atmiyordu. Allah yardimcin olsun hic kolay bi surec degil. Aniden hastaneye aldilar ve suni sanci vererek dogum yaptim. Bol bol dua et. Ve biz bir gun bebegimize kavusacagiz insallah onlar bizlere sefaatci olacaklardir.

Merhaba,
Bundan tam bir sene once bende ayni senin yasadigini yasadim.. erkek bebek bekliyordum 5 aylikdi... hic hissetmemistim kontrole gittigimde doktor soyledi ve o ani anlatamam sanki dunyam yikildi kalbim atmiyordu. Allah yardimcin olsun hic kolay bi surec degil. Aniden hastaneye aldilar ve suni sanci vererek dogum yaptim. Bol bol dua et. Ve biz bir gun bebegimize kavusacagiz insallah onlar bizlere sefaatci olacaklardir.

Senin de başın sağolsun canım :(
Benim bebeğim de erkekti. Rabbim yeniden hayırlısıyla ve sağlıkla nasip etsin bizlere.

Merhaba öncelikle başın sağolsun canım.Bende yaklaşık 9 ay önce 5 aylık kızımı kaybettim karnımda,sebep enfeksiyon ve suyumun bitmesiydi.İki oğlum var rabbim bağışlarsa ama hepsinin yeri apayrı.Yüzünü görmeden bu kadar acı çekiyoruz rabbim yaşayanların ömrünü versin acılarını göstermesin.Seninde kucağını doldursun hayırlısıyla inşallah canım

Başın sağolsun:( bende geçen hafta Çarşamba 11 haftalık bebeğimi kaybettim kalp atışı durmuş:( tüp bebekle hamile kalmıştım benim tüm testlerim yapıldı pıhtılaşma bozukluğu çıktı iğne kullandım sürekli. Drum bu yüzden bebeği genetiğe ve patolojiye gönderdi bir problem olduğunu düşünüyor. İnşallah tekrar nasip olur ve hayırlı evlatlarımız olur Allah sabır versin hepimize

Basiniz sagolsun... rabbim yureginize inşirah ferahligi versin insallah...
Dogum ölüm ve evlenme saati saşmazmiş arkadasim keske de desek acaba da desek herkesin bir vakti saati var bu dunyada...
Ben de bir cennet kuşu annesiyim dogumuna gunler vardi kaybettim evladimi...
Kiyamadik otopsi yaptirmadik guzelce yerine yerlestirdik... hic birakmiyoruz gidip geliyoruz... mezari gulluk gulistanlik herkesten daha guzel oluyor uzeri rabbimin izni ile cunku o bir bebek bir cennet kuşu...
Bebegini otopsiye gondermemen iyi olmus cunku o dr dogru demis sonucta yuzde doksan bisey bulamiyorlarmis...
Sonra ben bir suru test yaptirdim kanimda pihtilasma cikti ankaradayim ben hacettepe universite hastanesinde yaptirdim testlerimi...
Iki seferdir bos gebelik yasiyorum biri bir umut karnimda hala dr bekletiyor ... yasim bir ay sonra 44 olacak gul gibi oglumu topraga vereli de bir bucuk sene...
Sorunum hem yaşım hem de pihtilasma sorunum... dr diyor pihtilasma sorunu olan annelerde bebeklerin ya kalp atimi duruyormus mesala ya da bos gebelik oluyormus...
Vakit kaybetme bebeklerini de kaybetme sorununa odaklan derdi veren rabbim dermanini da verir elbet...
Bebegin guzel yerde cennet bahcelerinde oynuyor merak etme bir gun vuslatiniz olacak o gune kadar seni bekleyecek annesi her cuma yer yuzune inerlermis tek yapabilecegimiz allahin izin verecegi ve sefaatci olabilecekleri bebeklerimize yarasir analar olabilmek...
Rabbimin sefaat eyleyecegi kullardan olmak dilegi ile saglicakla ve umutlu kalin rabbim isterse olmayacak dua yoktur
Rabbimin en ziyanda dedigi kulu ondan umidini kesendir kardesim...

Senin şer bildiginde hayır, hayır bildiginde şer vardır. Rabbim bilirde siz bilemezsiniz.
Belki çocuk hayırsız bir evlat olacaktı belki bin pişman olacaksınız veya iyi olacaktı da Rabbim sizi cennette kavuşturmak istedi bu yaşadığinizin elbette mükâfatını verveektir. Huzunlenmeyin eşinizle birbirinize destek çıkın Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Basin sagolsun.bende 3 sene once 25 haftalik oglumu kalbinin durmasi sonucu karnimda kaybettim.otopsiye bizde gondermedik.plesentayi gonderelim dedi dr.kabul ettik.biseyde cikmadi zaten.bende normal dogum yaptim
6 ay sonra tekrar denemeye basladim 2 ay sonra hamile kaldim oda 7 haftalikken dustu.zor gunlerdi.unutulmuyo ama acin hafifleyecek insallah .biraz zaman biraz sabir .hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin Allah sanada tum isteyenlerede.

çok zor bir durum ama çok düşünür kafaya takarsan psikolojini bozup ilaç kullanmak zorunda kalırsan bir daha anne olamayabilirsin Allah yaşatmasın.
bende bebeğimi kaybettim deli gibi ortalıkta geziyordum sonra düşündüm dedim ki daha kucağıma almadığım emzirmediğim vakit geçirmediğim hayatımı paylaşmadığım bebeğim Allahın takdiri nasip olmadı.
Öyle anneler varki evladı askerde şehit oluo sarhoşun biri arabayla katledio onlar yıllarını verdiği evladını kaybediyor benim acım onlarınkinin yanında ne ki.
en kötüsünü düşününce senin acın hafif kalıo.
bi araştırılsın bebeğin neden vefat etti eğer bişey çıkmazsa kendini iyice detaylı bir sorguya çek neler yaptın bişeylere mi uzandın darbe mi aldın korktun mu rüyanda bir yerlerden mi atıldın düştün (ben bebeğimi korkutulduğum için kaybettim) bunları düşün kritini yap. sonra yine bebek yapmaya hazır hissedersin zaten kendini

Senin şer bildiginde hayır, hayır bildiginde şer vardır. Rabbim bilirde siz bilemezsiniz.
Belki çocuk hayırsız bir evlat olacaktı belki bin pişman olacaksınız veya iyi olacaktı da Rabbim sizi cennette kavuşturmak istedi bu yaşadığinizin elbette mükâfatını verveektir. Huzunlenmeyin eşinizle birbirinize destek çıkın Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Kendi agzinizla yazmissiniz tek rabbimin bildigini siz de hayirsiz mi hayirli mi bilemezsiniz. Ben bir cennet kuşu annesiyim ve boyle ithamlari hic kimseye yakistiramiyorum kusura bakmayin teselli boyle verilmez evladim öldügünde hep boyle geldiler benim evime onlar bizim en hayirli evlatlarimiz ki sefaat etmek icin ana babalarina bizden once hakka yuruduler.

Kendi agzinizla yazmissiniz tek rabbimin bildigini siz de hayirsiz mi hayirli mi bilemezsiniz. Ben bir cennet kuşu annesiyim ve boyle ithamlari hic kimseye yakistiramiyorum kusura bakmayin teselli boyle verilmez evladim öldügünde hep boyle geldiler benim evime onlar bizim en hayirli evlatlarimiz ki sefaat etmek icin ana babalarina bizden once hakka yuruduler.

Nereden biliyorsunuz ? Teselli verirken tabiki Allahin adını vereceğim ? Neyse hassassiniz sanirim gereksiz çıkışlar yaparak size teselli veren yakinlariniza da böyle garip cevaplar vermeyin lütfen.

Ben de 11 haftalik bebegimi kalbi durdugu icin kaybettim. Esim de ben de genetik test yaptirdik. Ben pihtilasma testi de yaptirdim faktor v leiden ve adini hatirlayamadigim bir test daha yapildi, hicbir problem yoktu. Icim cok ama cok yandi, doktor gerek yok dese de 6 ay korunduk. Su an 5 haftalik hamileyim ve yuregim agzimda. Allah insallah en kisa zamanda size de nasip etsin, yureginizi serinletsin ins.
Bu arada doktorum tedbir amacli coraspin almami istiyor gunde bir tane. Ama nette nu konuda celiskili bilgiler var. Siz ne dusunuyorsunuz?

Nereden biliyorsunuz ? Teselli verirken tabiki Allahin adını vereceğim ? Neyse hassassiniz sanirim gereksiz çıkışlar yaparak size teselli veren yakinlariniza da böyle garip cevaplar vermeyin lütfen.

Arkadaş teselli verirken Allahın ismini kullandığınız için değil de Allahın okadar kıymet verip sorgusuz suasalsiz cennet kapılarını sonuna kadar açtığı ayriyeten ailesini de cennete almaya yetkili bir meleğe hayırsız olabilirdi demenize itiraz etmiş.
Ayrıca böyle teselli vermeye kalkan sözde yakınlara sizin tabirinizle değil garip cevap vermek evdenn bile kovulur. Evet hiç birimiz neden böyle bir acıyla sınav edildik bilmiyoruz ama kimse böyle bir acının arkasında belki hayırsız olacaktı tesellisini (!) duymak istemez. Ve inşalllah sizde bu konuda teselliye ihtiyaç duymazsınız zira bunun tesellisi yok.

Başın sağolsun. O şimdi bir melek kadar masum. Cennette seni bekliyor. Rabbim sabır versin doğacak kardeşlerine ömür versin.:KK200:

Sizin gibi cok bilmis insanlar yuzunden bu dunyada iyiler az kötüler cok tipki benim akrabalarim gibi allah hidayet versin hepinize...
Ufacik masum cennet kuşlarina hayırsızlıgı yakıstırabılecek kadar iftiracisiniz hepinizde yaziklar olsun
Baska da yazmayin bence anladim vicdaniniz yok biraz edebiniz olsun.

Son düzenleme:
Arkadaş teselli verirken Allahın ismini kullandığınız için değil de Allahın okadar kıymet verip sorgusuz suasalsiz cennet kapılarını sonuna kadar açtığı ayriyeten ailesini de cennete almaya yetkili bir meleğe hayırsız olabilirdi demenize itiraz etmiş.
Ayrıca böyle teselli vermeye kalkan sözde yakınlara sizin tabirinizle değil garip cevap vermek evdenn bile kovulur. Evet hiç birimiz neden böyle bir acıyla sınav edildik bilmiyoruz ama kimse böyle bir acının arkasında belki hayırsız olacaktı tesellisini (!) duymak istemez. Ve inşalllah sizde bu konuda teselliye ihtiyaç duymazsınız zira bunun tesellisi yok.
Yuregine saglik bilge sultanin guzel annesi...
Aynen oyle kardesim rabbimin cennetin kapilarini sonuna kadar actigi yavrularimiz hayırsız degil olsa olsa en hayırlı evlatlarimiz olabilir ...
Rabbim boyle dusunenlere hidayet versin basına da getirmesin ancak belki o zaman empati yetenegini kullanabilir belki.
Zaten ne yapiyorlarsa allahin adını kullanarak yapıyorlar örümcek kafalılar istersen namazdan kalkma ölmüs bir bebegin ardindan belki de hayırsizdı kelimesi agzindan ciktiktan sonra neye yarar...
Allaha emanet canim kardesim ates dustugu yeri yakiyor ...

Konu sahibinin meleği ve konu sahibi dışında güzel temenni ve dualarımızı edelim. Bunun dışında konu dışında kimseyi üzecek bir cevap veya polemiğe cevap yazmayalım. Herkesin kendi eğrisi doğrusu var ve bunlardan sorumlu.

Back
X