• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzumu karnımda kaybettim

Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz.” (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü Teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]
Bizim dinimizde ve hadislerimizde gecen bunlar ...

Konu sahibinin meleği ve konu sahibi dışında güzel temenni ve dualarımızı edelim. Bunun dışında konu dışında kimseyi üzecek bir cevap veya polemiğe cevap yazmayalım. Herkesin kendi eğrisi doğrusu var ve bunlardan sorumlu.

Haklısınız. Elbette derdim polemik değil. Bir yanlış anlamayı düzeltmek istedim. Konu sahibi sizede sabır diliyorum. Ben cennete melekler göndermiş bir anneyim ve acını anlıyorum. Allah cennette kavuştursun seni bebeğine

Tıp ne kadar ilerlese de çaresini bulamadığı pek çok rahatsızlık var, bazen yardım kampanyalarında bazen haberlerde görüyorsunuz, tedavisi çok zor nadir hastalıklar ve insanlar çaresizlik içinde. Ben hep bebeğini karnında kaybeden arkadaşlarıma bunu hatırlattım. Vardır bir hikmeti derim, belki siz evladınız olunca onunla gülüp oynarken unutacaksınız bu acıyı ama evladı gözünün önünde acı çeken insanlar için çok daha ağır bir imtihan. Ben inanıyorum evladınız olduğunda bugünleri unutacaksınız. Bunun dışında zor durumda olan insanlara yardım edin, hafiflersiniz, dua alırsınız. Çocuğuna bakamayan, kıyafet, beslenme parası bulamayan aileler var. Kendinizi hayır işlerine verin bir süre, başkalarına derman oldukça, onların duaları bizim yaralarımıza da merhem oluyor, olmayacak şeyleri olduruyor.

Basin sagolsun canim. Arkadasim bebegini o aylarda kaybetmisti senin gibi. Hem
psikoterapistde hemde fizyoterapi destegi aldi. Onun icinde cok zor bir dönemdi. Atlatti sükür. Bugün 3 tane saglikli cocuga var.

Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz.” (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü Teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]
Bizim dinimizde ve hadislerimizde gecen bunlar ...
Tovbes.. kardeşim siz beni ne hakla yargiliyorsunuz yok vicdansız bilmem ne ? Ben size cocugunuz bebekken hayırsız mi diyorum ? Belki buyudugunde illallah ettirecekti dedim ? Kehf Suresinde bir kissada Musa aleyhisselamin yanında ki, Allah'ın hidayet verdiği bir adam bir çocuğu öldürür Musa aleyhisselam da vallahi sen çok kötü bir iş yaptın der. Buna karşılık adam da ben bunu Allah'ın verdiği hidayetle yaptım o çocuk zorba bir çocuktu Allah o aileye daha iyi bir evlat versin diye yaptım dedi. ? Sizin anlayış şekliniz beni hayrete düşürdü üstelik bir daha beni yargılamayin sakın tanımadığınız insana bu şekilde konuşmayın. Hayırlı günler.

Tovbes.. kardeşim siz beni ne hakla yargiliyorsunuz yok vicdansız bilmem ne ? Ben size cocugunuz bebekken hayırsız mi diyorum ? Belki buyudugunde illallah ettirecekti dedim ? Kehf Suresinde bir kissada Musa aleyhisselamin yanında ki, Allah'ın hidayet verdiği bir adam bir çocuğu öldürür Musa aleyhisselam da vallahi sen çok kötü bir iş yaptın der. Buna karşılık adam da ben bunu Allah'ın verdiği hidayetle yaptım o çocuk zorba bir çocuktu Allah o aileye daha iyi bir evlat versin diye yaptım dedi. ? Sizin anlayış şekliniz beni hayrete düşürdü üstelik bir daha beni yargılamayin sakın tanımadığınız insana bu şekilde konuşmayın. Hayırlı günler.
O da sana ve senin gibilere dusmez sen kendi isine bak konuyu çőp etme buraya yazanlarin yuregi yanik yazacaksan adam gibi yaz yazmayacaksan da sus...
Senin gibilere en guzel cevap susmak ve allaha havale etmektir bir gram dahi agzimdan laf cikmaz senin gibilere...

Konuyu niye hortlattinizki
Ben bir cennet kuşu annesiyim... kadinlar klübüne tek giris nedenim de benim gibi annelerle saat zaman önemli degil bizim gibi annelere dertlesmek cunku bizim halimizden tek biz anlayabiliriz baska kimse anlayamaz bizim kadar...
Ben on yil once yazilan konuyu da okuyorum ya derdimi hafifletiyorum yada derdime dert katiyorum...
Konunun hortlamasi nasil bir tabirdir anlayamadim ama bu yuzdendir caresizliktir cennete yavrusunu ugurlamis bir anneye dokunabilme yaninda olabilme istegidir benimki ve bizimki...

Su insanlari beni anlamaz ben sadece anlarim.yargisindan kurtulun artik kimin ne yasadigini nerdne biliyorsunki yeni konu acip dertlesebilorsin kisinin konusunu hortlatip.neden hatirlatilir bana dogru gelmiyor kimse sizede neden yazdiniz demedi ne diye yazdiniz anlamadim Allah kimseyi evlatsizlikla ve evladiyla simav etmesin benden size tavsiye dunyada sadece siz yasiyorsmussunuz gibi davranmayin inanin herkesin kendine gore dertleri vardir hamzam06 hamzam06

Back
X