Kv adayı boyumu eleştiriyor

ben kumralım diğer gelinler beyz tenli.. ve eşimle biz sadece anlaşarak evlendik.. her ortamda esmer kara onu ben bulmadım gibi cahil kelimeler derdi. bir gün dedimki oğluun hayatta en istediği şeymiş esmer biriyle evlenmek. allah gönlüme göre verdi ben beyz tenli sevmem dedii dedim. önemli olan kocamın beğenmesi gerisi umrumda değil dedim..oğluna söyledim sanmış olacak ki birdaha diyemedi oğluana söyleyemedi.

Yok artık... Kadın sana nasıl gıcık olmuşsa, söyleyecek laf bulamamış da o yüzden boyuna laf etmiş herhalde. O kadar ayıp bişey ki bu... Yani boy insanın değiştirebileceği, elinde olan bişey değil. Kiloyu eleştirse anlarım da, boy ne ya? Bu nasıl bi terbiyesizlik? Senin boyundan ona ne be?!

ben de melek gibi kv isterdim ama şans işte diyebilirsin.
ya da nişanlın ve kv aynı ortamdayken, hayatım kısa boylu olmam senin için sorun mu diye sorardım. hayır dediğinde kv ye, sen uzun boylu gelin istiyorsun ama oğlun istemiyor derdim. böylece laf söylerken oğluna gideceğini düşünerek konuşur belki.

Boyun kacki?
Bende kisayim, bazen uf boy yok be diye kendini elestiririm akrabalarin yaninda snra hemen ilk ornek teyzem konuya dalar "boyu napican, senin yuzun yeter esmer guzeli" der.

Sana tek tavsiyem, karşındaki kim olursa olsun, gerekirse de kendi annen baban olsun.. Kimselere kendini ezdirme, cevabını ver.. Sen sessiz kaldıkça, daha çok laf sayar sana.. İçinden ne geçiyorsa söyle, için rahatlasın. Yoksa sen hasta olursun.
Nişanlın da hiçbir şey söyleyemez. Onun annesi olabilir. Ama o senin kişilik haklarına saldırırsa, sende cevabını vermekle hükümlüsün.

Saygısızlık etmekte istemiyorum, çünkü haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. Nişanlım bana kalkıp da ''sen de anneme böyle demişsin ama'' diyemesin istiyorum.

Yukarıdaki cümlenize istinaden tavsiyem: Kendinizi kasmayın. Kendinizi, kendiniz savunun; birileri sizi korusun, savunsun, haklı bulsun diye beklemeyin. Bu daha çok yıpratıcı ve huzur bozucu olur. Çünkü beklediğiniz savunmayı nişanlınızdan göremeyince bu sefer kendi kendinizi doldurmaya başlarsınız. Erkekler böyle şeylerle çok ilgilenmezler, siz kırılmış olabilirsiniz ama nişanlınıza bunu söyleseniz alacağınız cevap "Ne var bunda, kendi zevkini dile getirmiş, buna mı takıldın şimdi, huzursuzluk çıkarma" olur. Çok kırıldıysanız eğer kırıcı olmadan, kabalaşmadan lafınızı esirgemeyin, söyleyin. Konuda belirttiğiniz içinizden geçenleri de söylemeyin, fazla olur çünkü :) Ben boyumdan memnunum deyip geçin yeter yani.

Ben olsam anne sende boy varda ne oluyor, boyun kadar altın mı verdiler evlenirken derdim.
Şahsen hiç lafımı çekmezdim.
Zira kayınvaliden senden hazetmiyor sanırım.

Benim kvde de nişanlıydik bana "oğlum aslında yeşil gözlü kızları çok severdi"gibi bir laf etmeye kalkmıştı..Bende gayet sakin "aslında bende sarışın mavi gözlü bir erkekle evlenmeyi hayal ederdim hep ama olmadi.Demekki konu aşk olunca fiziksel görüntü önemli olmuyor oglunda bende bunlara takilmiyoruz"demiştim.Acayip bozulmuştu.biz evlendikten sonra ne zaman tv de mavi gözlü adam çıksa beni çağırdı imalı imalı. Haha komik kadın ya..))

Hepsini okumadim ama benim kb benimde kisa demisti benim icin (kendiside benim kadar)

Bende senin oglun sanki 1.80 senin oglunda kisa standartlara gore. Ayrica ben uzun olsam oglunu zaten almazdim dedim.

Esim beni kizdirmasini cok sever. Atismayi sever. Kizdiracak şeyler der o yuzden. Bana demisti. Him yere g.tu yakinda olandan kork demisler zaten. Bende yapistirdim hemen.. himmm ozaman diyorsunki annene dikkat edelim. Annenden korkalim yani :)) len ne diyon sen anneme dedi birden. Dedim ben degil sen dedin :) annende selvi boylu degil sonucta :)

Allah böyle yaratmış, seven de böyle sevmiş almış, bence de uygun. Haksız duruma düşmezsin. Cevap ver ki haddini bilsin canını sıkmasın. Senin kayınvalidenin hiç eleştirilecek bir şeyi yok mu boyu posu kilosu saçı başı. O sana takıldıkça sen de ona şaka yollu takıl.

Ben şimdi bir şey derdim öyle kv de pek saygı çerçevesinde olmaz:KK53: Bu ara ne kadar çok aynı konu açıldı minnak gelinler topiği kurucam en kısa zamanda.. Bence ne desen boş oluyor o kafada ki insanlara o öyle istiyor olabilir ama neticede oğlu seni beğenmiş ona halt yemek düşmüş onun acısı ona yetiyordur senin bir şey söylemene gerek yok söylersen daha çok tepkisini çekersin. Kadın tavrını koymuş o olmasa başka birşey bulurdu zaten tam kaynana maşallah :KK11: Sen mesafeni koru sadece çok üstüne gelirse sende oğlunun seni bu boyda sevip beğendiğini söyle geç konuşsun dursun kendi kendine bi yerde bıkar :ukala:

:) Sanırım en iyisinde bile ufacık bir kv damarı oluyor.

Şu bir gerçek ki kvm kötü biri değil Allah için, oyun bilmez, fitne fücur bilmez, uyumludur, yardımseverdir.
Ama huyu kadının, güm pat çat konuşur lafının nereye gideceğini bilmeden, umursamaz, bir tutam da emrivaki huyu vardır.

Eşimle nişanlıyız henüz, kv annemle tanıdık işte.
Bi gün oturuyoruz beraber, bi arkadaşı daha vardıannemin, toplamda 4-5 kişi filanızdır.
Annemin arkadaşı henüz üni.yi bitirmekte olan oğlu üzerine konuşurken ideal gelininde olması gereken özellikleri filan sıralamaya başladı muhabbetine (Oğlu mikemmel(!) olduğu için tabiysi, gelini de mikemmel olmalı). O sırada annem de mutfağa geçmişti.

Gayri ihtiyari benim kv de "Ahh ah, hiç öyle hayaller kurma, benim gönlüm de oğlum için neler isterdi" dedi.
Yanında ben varım. Hiçbir şey demeyip içeri gittimdi.
Ama bir yerden sonra lafımı sakınmamaya karar verdim, bazı düşüncesiz konuşmalarının cevabını alıyor ve susuyor.

Mesela:
Yeni evliydik, oğluma iyi bakamamışsın laflarını dolamıştı diline.
Bir dedi, iki dedi... Birinde yine "Oğlum çok zayıflamış, iyi bakamamışsın" dedi.
Ben de "Belki yaş itibariyle sizden geçmiş olabilir, ama normal bi evliliğin ilk günlerini bi düşün, oğlun neden kilo alamıyor olabilir acaba" filan demiştim.
Utanıp susmuştu.

Tavsiyem biriktirmeyin, gerektiği yerde, gereken kibarlıkta lafınızı söyleyin.
Haddini aşarsa da nişanlınızın kulağına katın ufaktan. Şikayet edercesine değil, kırıldığınızı vurgulayarak ve "Ben de lafımı sakınmayacağım böyle giderse, haberin olsun" diyerek.

Back
X