Kv adayı boyumu eleştiriyor

Kaynanam burnumla dalga geçmişti bende kizip evime çıktım ve 1 hafta konuşmadık o günden sonra ses çıkmadı. Kalcalisin falan der bende her defasında yemeğin salcalisi kadının kalcalisin ve oğlun kalcalisin seviyo falan diyorum kesiti sesini :KK49: ne ben onu severim ne de o beni sever :KK11:

Ay ben olsam konuyu açtığı an ağlardım. Çok gücüme gitti diye. Bildiğin salya sümük ağla. Nişanlına söyle bir de o zaman git uzun boylu bul ühühü diye.

Bakalım bir daha diyebilecek mi?
evet bu tiplere bu müstahak :KK53: konu sahibi hala geç kalmış değilsin, nişanlının yanına salya sümük git ve kaldıramıyorum, hazmedemiyorum bana bunu nasıl söyler diye anlat söylediklerini.. artık oğlu gereken tepkiyi verir ;)

Ay ben olsam konuyu açtığı an ağlardım. Çok gücüme gitti diye. Bildiğin salya sümük ağla. Nişanlına söyle bir de o zaman git uzun boylu bul ühühü diye.

Bakalım bir daha diyebilecek mi?
evet bu tiplere bu müstahak :KK53: konu sahibi hala geç kalmış değilsin, nişanlının yanına salya sümük git ve kaldıramıyorum, hazmedemiyorum bana bunu nasıl söyler diye anlat söylediklerini.. artık oğlu gereken tepkiyi verir :KK66:
bazen ise yaramiyor salya sumuk aglamak

bence şöyle cevap ver; "yapıcı eleştirilere her zaman açığım, örneğin bana topuklu ayakkabı hediye etseniz asla alınmam"

bence bunu demelisin bayıldım.:halay:

benim kv de gecen diyor ki ben çocuklarıma sürekli bir şeyler verirdim ağızları elleri boş durmazdı fln diye konuşuyor birincisinde yemek saatlerimizin belli olduğunu ve karnının acıkması gerektiğini söyledim ikinci kez benzer şeyler söylese demek o yüzden gece kalkıp çikolata cips atıştırıyor oğlun... sağlıksız bir beslenme alışkanlığına yol açmış o tutumunuz. ben aynı hataya düşmek istemiyorum diyecektim.
sebeplerinizi açık ve net söyleyin. çekinmeye gerek yok..
boy ile ilgili bana bir şey söylese mesela bende derdim ki boyum .. cm olabilir ama maaşallah vücut hatlarım manken gibi nice uzun boyluları sıraya dizerim vs vs.:nazar:

O kadar güzel yazmışsınız ki kırmızı bölümde.
Bunun bir kısmını bile söyleseniz yeter, ayıp olacak bir şey yok. Susmakla hata ediyorsunuz.
İnsanların dış görünüşleriyle alay etmek çok büyük terbiyesizlik ve acimasizlik

Merhaba kızlar, tek tek konuşmaları anlatarak konuyu uzun tutup sizi sıkmayacağım. Nişanlıyım, kv sürekli bir şeylerimi eleştirir, hiçbir şeyimi beğendiğini, ''aman huzurun şu yönünü çok sevdim'' dediğini duymadım.
En sonunda da boyumu eleştirdi, benim boyumu kısa bulduğunu, hep aslında uzun boylu bir gelin istediğini anlattı ve kendi uzun boyunu övdü durdu en son ki konuşmamızda.
Saygısızlık etmekte istemiyorum, çünkü haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. Nişanlım bana kalkıp da ''sen de anneme böyle demişsin ama'' diyemesin istiyorum.

Sadece yapmacık bi şekilde gülümseyerek ''olabilir napayım yani'' diyebildim.

Oysa ki içimden ''boyum sizi ne ilgilendirir, oğlunuz yanıma gelip ilan-ı aşk ederken de boyum böyleydi, evlenelim derken de boyum böyleydi. Böyle gördü, böyle sevdi, böyle alıyor, siz şimdi istediğiniz kadar konuşun, ne oğlunuz boyum yüzünden benden ayrılır, ne de siz eleştirdiniz diye boyum uzar, bu ne lüzumsuz bir muhabbet. Ayrıca en sevmediğim şey, insanların dış görünüşlerinin -özellikle de elinde olmayan, değiştiremeyeceği şeylerin- eleştirilmesidir. Kimseye sorulmadı dünyaya gelirken 'boyun kaç olsun, göz rengin ne olsun, ten rengin ne olsun' diye. Çok mütedeyyin geçiniyorsunuz ama daha Allah'ın yarattığını eleştirmemeyi öğrenememişsiniz, üstelik kişinin yüzüne karşı kalp kırma amacı ile söylemenin daha da yanlış olduğunu öğrenememişsiniz. Ama canımı sıkmayı başardınız, boyunuz bir karış daha uzadı mı bari?'' demek geldi.

Siz söyleyin, hem saygısızlık etmeden, yani nişanlıma ''ama sen de böyle dedin'' dedirtmeden, hem de alttan alta bozabileceğim nasıl bir cevap verebilirim? Çünkü eminim, ilk fırsatta yine böyle şeyler söyleyecek bana. :KK51::kızgın:

Valla canım ben sevgiliyken ve nişanlıyken o kadar sustuğum herşey için şimdi tatlı tatlı neler söylüyorum bilsen. Asla kırıcı değil ama fikirlerimi söylüyorum, bunu da bilerek yapmadım nişanlıyken arada bi görüyodum ve içime atabiliyodum evlenince öyle olmuyo bi süre sonra haksızlıklara karşı patlıyosun ve müdahale etmedikçe kendinin ezildiğini görüyosun. Sen de şimdi yapmasan da evlenince yavaş yavaş cvp vermeyi öğrenceksin:) naçizane tavsiyem terslemeden kendini haksız duruma düşürmeden cevabını usturupluca ver. çok lüzumsuzca bir muhabbet, canımı sıktınız falan bu kadar şeyler söyleme yüz göz olmaya gerek yok mesafeni koru. bu seni haksız duruma düşürebilecek bir şey bence

Mesela bu gibi bir konuşmada, boy devede de var derler çok ayıp bir söz ama insanın boyu değil yüreği önemli demek isterdim. Ama dediğim gibi nişanlılıkta biraz ağır kaçar:))

Çok iyi anlıyorum sizi benimki de muhtemelen eşimin exleri gibi minyon cep boyu gelin hayal ediyordu beni sindiremedi içine. Bunu direkt söylemese bile seziyorum cümleleri ele veriyor kendini. Yapacak bir şey yok ama oğlu beni seçti. Ayrıca sanki onlar koyunlarına alıp yatacak ne saçma beyanatlar bunlar !

Bir daha böyle saçmalarsa "annecim herşey boy pos değil Allah ağız tadı geçim güzelliği versin hem X' de beni böyle seviyor beni seçti istese uzun bir kadın alırdı" diyin.

Benimde boyu kısa millet hep yazık oldu oglana boylu posluydu filan demiş gerizekalilar bunu bana başka biri söyledi laf taşımayı seven biri bende açtım agzimi catlasinlar patlasinlar aldım nikahida kiydim benim oldu şimdi gelip suratıma konussun o fitne fesatcilar bu saatten sonra onlara ancak ..... yemek duser dedim laf yerine gitmistir zaten adam beni böyle sevmiş size ne boş boş konusuyonuz boşver yaa kaynananda madem öyle kocasını evlendirsin boylu posluydu bi kadın bulup :D

Merhaba kızlar, tek tek konuşmaları anlatarak konuyu uzun tutup sizi sıkmayacağım. Nişanlıyım, kv sürekli bir şeylerimi eleştirir, hiçbir şeyimi beğendiğini, ''aman huzurun şu yönünü çok sevdim'' dediğini duymadım.
En sonunda da boyumu eleştirdi, benim boyumu kısa bulduğunu, hep aslında uzun boylu bir gelin istediğini anlattı ve kendi uzun boyunu övdü durdu en son ki konuşmamızda.
Saygısızlık etmekte istemiyorum, çünkü haklıyken haksız duruma düşmekten korkuyorum. Nişanlım bana kalkıp da ''sen de anneme böyle demişsin ama'' diyemesin istiyorum.

Oysa ki içimden ''boyum sizi ne ilgilendirir, oğlunuz yanıma gelip ilan-ı aşk ederken de boyum böyleydi, evlenelim derken de boyum böyleydi. Böyle gördü, böyle sevdi, böyle alıyor, siz şimdi istediğiniz kadar konuşun, ne oğlunuz boyum yüzünden benden ayrılır, ne de siz eleştirdiniz diye boyum uzar, bu ne lüzumsuz bir muhabbet. Ayrıca en sevmediğim şey, insanların dış görünüşlerinin -özellikle de elinde olmayan, değiştiremeyeceği şeylerin- eleştirilmesidir. Kimseye sorulmadı dünyaya gelirken 'boyun kaç olsun, göz rengin ne olsun, ten rengin ne olsun' diye. Çok mütedeyyin geçiniyorsunuz ama daha Allah'ın yarattığını eleştirmemeyi öğrenememişsiniz, üstelik kişinin yüzüne karşı kalp kırma amacı ile söylemenin daha da yanlış olduğunu öğrenememişsiniz. Ama canımı sıkmayı başardınız, boyunuz bir karış daha uzadı mı bari?'' demek geldi.

Siz söyleyin, hem saygısızlık etmeden, yani nişanlıma ''ama sen de böyle dedin'' dedirtmeden, hem de alttan alta bozabileceğim nasıl bir cevap verebilirim? Çünkü eminim, ilk fırsatta yine böyle şeyler söyleyecek bana. :KK51::kızgın:
O onun karaktersizligi nisanlinin arada kalmamasi icin ciddiye almamak zorundasin tabi bu nisanlina da bagli o izin vermezse annesi o sekilde konusamaz seninle

Boyun kacki?
Bende kisayim, bazen uf boy yok be diye kendini elestiririm akrabalarin yaninda snra hemen ilk ornek teyzem konuya dalar "boyu napican, senin yuzun yeter esmer guzeli" der.

boyum 1.58 vardır galiba yani 1.60 bile gelmez. valla böyle şeyler söyledikçe o kadar kin besliyorum ki ben kayınvalidemle arkadaş gibi ana kız gibi olmak isterdim, onun yanında rahat olmak isterdim ama malesef karşıdaki insan buna müsait bi insan değilmiş, koyabildiğim kadar mesafe koymayı düşünüyorum aramıza..

boyum 1.58 vardır galiba yani 1.60 bile gelmez. valla böyle şeyler söyledikçe o kadar kin besliyorum ki ben kayınvalidemle arkadaş gibi ana kız gibi olmak isterdim, onun yanında rahat olmak isterdim ama malesef karşıdaki insan buna müsait bi insan değilmiş, koyabildiğim kadar mesafe koymayı düşünüyorum aramıza..

Bende 1.55 bucugum :). Bucugu unutmayalim, bucuk onemli:deli:
Benim etrafimdaki cogu kisi benden uzun. En kisasi benim kuzenlerden. Benle es bitane arkdasim var digerleri yine uzun. Ama etrafta en hamarat ve en ev kizi olasi bi hava yaratmisim bilmeden. Dikis yapmayi beceririm, tamir yapabilirim, severimde, temizlikte titizim,istesem mutfaga girer yemek yaparim simdilik tecrubem az olsada, uysalim cana yakinim. Duyduklarim boyle kendim hakkinda, kimse benim boyumun kisaligini vurgulamaz grek gormezler cunku diger seylerde onde gorurler.
Bence sende elbet aklinla, davranisinla digerlerden fark yarata bilirsin. Inan bana bu en guzel cevap olur kaynanaya. Hani yoook, hala kendi bildigini okuyosa ona buna seni kotu anlatiyosa elbet goren goruyordur. Sen dertlenme. Uzak dur o kayinvalideden en guzeli dddigin gibi.

Size kisa dediginde devedede boy var ama esegin arkasindan gider diyin:KK53:
Ya da degerli hediyeler kucuk kutularda saklanir diyin:KK68:

Back
X