KV araba alacakmış ama??

KV 20 bin TL karşılığı 80 bin TL ye sıfır otomatik vites araba alıp üstümüze yapsın mı?

• Yapsın, Mantıklı gibi geldi bana.

OY: 14 23,7%
  • Yapmasın, yarın bir gün öteki kardeşler itiraz eder.

OY: 37 62,7%
  • Yapsın, aracı biz aldık dersiniz, kimse itiraz edemez. Sıfır ilk el sonuçta.

OY: 8 13,6%

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .

ExcellentHuman

Sensin photoshop!
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
148
124
53
Lüzum üzerine değiştiriyorum mesajı.

KV/KP sağlığında 4 çocuktan 3üne bağ bağçe satıp birer daire parası 100-120 bin TL vermiş. KP ölmüş gitmiş. Allah Rahmet eylesin.

KV'de ölüm var kalım var diyor. Kendisine araba alacak, 80 bin TL ye otomatik vites falan. Ama bunu da Kocişinizin üstüne yapmak istiyor.

Sizce bir sakınca var mı, yok mu?

Son düzenleme:
bence mantıklı değil diğer kardeşler lafını yapabilir ki kv de kızsa lafını yapar gibi geldi bana

evet mantıklı ama düşünmüş ama diğer kardeşlere karşı bi adaletsizlik söz konusu olmuş oluyor. arabanın büyük kısmını karşılayacak olan annesi o kime isterse ona verir o da ayrı tabi.

bence de diğer kardeşlere adil değil ama eşiniz zaten annesi arabayı üstüne yapsa da yapmasa da hibe para verecek annesine öyle degğil mi ?
hiç değilse yapsın madem üstüne

Zaten arabayı size verecekmiş alacagı diğer arabayı da sizin üzerinize yaptıgında diger kardeşlere haksızlık olur evet

bence de diğer kardeşlere adil değil ama eşiniz zaten annesi arabayı üstüne yapsa da yapmasa da hibe para verecek annesine öyle degğil mi ?
hiç değilse yapsın madem üstüne
Aynen aynen. Yani eşim işte atıyorum A arabasını alacağına daha iyi olan B arabasını al ben yardım edeyim dedi. Enazından iyi birşeye bin falan dedi.

Kızlar arabayı satıp üzerine koymayacak 80 binlik aracın o arabayı satmayıp bunlara verecek diğer arabayı da üstlerine yapacak

Bencede yapmayın diğer kardeşler itiraz eder ki haklı olurlarda arabayı sizin üstünüze yapacak diğerinide size verecek diğer kardaşlere haksızlık olur.
Eşime dedimde, eşimde zamanında herkese bir daire parası verildi zaten diyor. Yani eşime göre aslında hala daha zararda olan taraf eşim. Ama o bu hesap kitaplarla düşünmüyor. İtiraz olsa söyleyecek çok lafım var diye güveniyor.

diğer kardeşleri bir tarafa bırakın da arabayı sizin üstünüze yapmakla sizin olmuyor ki.. diyelim ki arabayı satıp daha lüks bir araba almak istediniz yada paraya ihtiyacınız var arabayı satmak istediniz. satabilecek misiniz? hayır. ama benim arabamdı hani derseniz alacağınız cevap araba sizin mi değil mi gösterir.
neticede araba ömürlük yatırım da degil ki allah korusun kv öldügünde size kalınca bir anlamı olsun.

Diğer cocuklarına abinize araba aldım dedigin an işin rengi değişir.
Ya kimse bilmicek. Yada herkes birbirine küsücek.

Eşimde hukukçu. Ne alakası var diyor.

eşiniz şakacı mı

ne demek ne alakası var

hadi onu da geçtim de

yarın kaza bela olsa mazallah

sorumluluğuun kendisinde olacağını da biliyordur herhalde

ailem bana para verdi araba al diye

eşim mırın kırın eder diye de dediler ki istersen bizim üstümüze olsun sen kullan ki tek çocuğum miras vs yok

olmaz dedim kim kullanırsa araba onun olur

riskli iştir araba

neyse sizin olaya gelirsek de

alsın kv arabayı kendi üstüne

satsın diğer arabayı da katsın parasını

eşiniz de hibe edecekse etsin

milletin lafını mı dinleyeceksiniz

benzer bir komedi anlatayım da gülün

kv köyde dağın birinin başında bir TOKİ konutu yapılırken ille de gireyim istedi

evimize yaklaşık 20 saat uzakta

neyse kp üzerine ev olduğu için o dönemde tek evi olmayan eşim adına başvuruldu ve çıktı bugünkü değeri 50000 TL taksitleri vs var ödeniyor 250 tl

eltim kv ye demiş ki diğer çocuklarına ev alıyorsun

ölür müsün öldürür müsün

kp in bir emekli maaşı var ne ev alması daha herkes sağ iken gidip görmediğimiz ev için tartışma çıkmış

uzak durmak her zaman daha iyidir

Kızlar arabayı satıp üzerine koymayacak 80 binlik aracın o arabayı satmayıp bunlara verecek diğer arabayı da üstlerine yapacak
Evet. Yani otomatik 80 binlik arabayı kendi kullancak. Eskiyi bize verecekmiş. Binersiniz diyo. 65 yaşında tek başına yaşıyor. Evin önünde 2 arabayı napayım diyor.

ben cidden anlamadım bu haksızlığı..
evlenirken kv kp derleri ev alanlar söylesinler
evi alıp oğullarının üzerine yaptıklarında diğer kardeşler miras durumunda o evden pay isteme hakkına mı sahip olmuş oluyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…