- 28 Aralık 2012
- 148
- 124
- 53
- Konu Sahibi ExcellentHuman
-
evet mantıklı ama düşünmüş ama diğer kardeşlere karşı bi adaletsizlik söz konusu olmuş oluyor. arabanın büyük kısmını karşılayacak olan annesi o kime isterse ona verir o da ayrı tabi.Şimdi benim kv 65li yaşlarda. Peugeot 307 arabası var ama manuel vites. O da araç kullanırken ışıklarda falan "dizlerim ağrıyor ayaklarım yoruluyor" falan diyor. Arabasını satıp yerine otomatik vites araç almayı düşünüyor. Eşimde araç alırken üç beş bende katayım biraz iyisini alalım falan demiş. Para içinde karşılık istememiş, hibe yani. KVninde hoşuna gitmiş. Düşünmüş taşınmış. Madem para vereceksiniz, arabayı satmayayım (ederi 25 bin). Onu da size vereyim. siz kullanırsınız. Alacağım arabayı da sizin üstünüze yaparım (takribi 80 bin) ama bende duracak demiş. Eşimde diyor ki, ben zaten otomatik yada lüks düşkünü değilim. Sonuçta üstüme yapacakmış, yapsın diyor. Benim KV arabayı bakkala, sağa sola, kısa mesafeye gidip gelirken kullanıyor. Lüzumu olmadıkça araç kullanmaz. Bankaya maaşını çekmeye dolmuşla gider gelir falan. Araç ev önünde toz toprak olup durur. Eşim aldığı zaman arabayı zırt pırt kullandığı için km'yi eşim yapar. Eşimde dursun işte nolacak diyor. Eşime göre de 15-20 bin veririm 80 binlik arabayı üstüme yapmış olur diyor. Hatta eşim KV ye, "bak kendin teklif sunuyorsun, yarın bir gün lafını sözünü yapmayacaksan, araba istediniz, araba aldım size demeyeceksen yap, ben senden birşey istemiyorum karşılık beklemiyorum" demiş.
Ama ben muhalefetim. Yarın bir gün miras olsa diyorum, diğer çocuklar sorun çıkaracak. İtiraz edecek. Enazından şu aşamada dahi itiraz edeceklerdir.
Eşimde hukukçu. Ne alakası var diyor.
Ben kendime 80 bin TL otomatik vites araba aldım. Annemin ayakları ağrıyordu, al anne dedim, senden kıymetli mi sen kullan dedim kapısına bıraktım arabayı. Annemde "e oğlum o zaman sende bari benimkini kullan" deyip arabasını bana verdi derim diyor. Kimsede karışamaz sonuçta diyor.
Böyle anlatınca KVnin malını mülkünü alıyormuşuz para gözmüşüz gibi oldu da alakası yok. Teklif tamamen tek yanlı olarak KVden geliyor. Eşim tamamen "annem iyi bir araç alsın"düşüncesiyle para veriyor idi.
Sizce mantıklı mı? Ben hoşnut değilimde?
Aynen aynen. Yani eşim işte atıyorum A arabasını alacağına daha iyi olan B arabasını al ben yardım edeyim dedi. Enazından iyi birşeye bin falan dedi.bence de diğer kardeşlere adil değil ama eşiniz zaten annesi arabayı üstüne yapsa da yapmasa da hibe para verecek annesine öyle degğil mi ?
hiç değilse yapsın madem üstüne
Eşime dedimde, eşimde zamanında herkese bir daire parası verildi zaten diyor. Yani eşime göre aslında hala daha zararda olan taraf eşim. Ama o bu hesap kitaplarla düşünmüyor. İtiraz olsa söyleyecek çok lafım var diye güveniyor.Bencede yapmayın diğer kardeşler itiraz eder ki haklı olurlarda arabayı sizin üstünüze yapacak diğerinide size verecek diğer kardaşlere haksızlık olur.
Eşime dedimde, eşimde zamanında herkese bir daire parası verildi zaten diyor. Yani eşime göre aslında hala daha zararda olan taraf eşim. Ama o bu hesap kitaplarla düşünmüyor. İtiraz olsa söyleyecek çok lafım var diye güveniyor.
Evet. Yani otomatik 80 binlik arabayı kendi kullancak. Eskiyi bize verecekmiş. Binersiniz diyo. 65 yaşında tek başına yaşıyor. Evin önünde 2 arabayı napayım diyor.Kızlar arabayı satıp üzerine koymayacak 80 binlik aracın o arabayı satmayıp bunlara verecek diğer arabayı da üstlerine yapacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?