KV araba alacakmış ama??

KV 20 bin TL karşılığı 80 bin TL ye sıfır otomatik vites araba alıp üstümüze yapsın mı?

• Yapsın, Mantıklı gibi geldi bana.

OY: 14 23,7%
  • Yapmasın, yarın bir gün öteki kardeşler itiraz eder.

OY: 37 62,7%
  • Yapsın, aracı biz aldık dersiniz, kimse itiraz edemez. Sıfır ilk el sonuçta.

OY: 8 13,6%

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
Niye 80 bin liralık araba bakılıyor onu anlamadım. Sanırım zaten kayınvalide değil eşiniz kullanıyor arabayı çoğunlukla. Otomatik vites daha düşük fiyatlı bir araba alınabilir zaten o arabayı size verecek, sizde öbür araba için para vereceksiniz mirasta kimse karışamaz zaten eşinizin üzerine olacak araba kayınvalidenin değil ama bana mantıksız geldi araba kullanmaya anneye ayrı olarak 80 bin tl lik araba almak. Onu yine siz alın anneye daha düşük fiyatlı bir şey alın o para katın aldığınız arabaya karşılık. O da onun üzerine olsun.

Dıger kardesler annenın hem 25 bın tl arabasını , hemde yenı arabaya gıden 60 bın tl sorgulamayacakmı sanıyor esınız ? tabı kı mıras olur o araba

niye böyle karışık kuruşuk işlere kalkışıyorsunuz ki?
herkes kendi arabasını kendisi alsın.
kv maddi gücü ne ise o doğrultuda değiştirsin arabasını.
siz de kendi hesabınıza göre alın alacaksanız.
ne gereği var böyle şeylerin.
dertsiz başınıza dert olur o arabalar:))

Bence yanlış. Zaten 25 binlik arabayi size verecek. Yeni aldığı arabayi niye eşinin üzerine yapıyor. Eşin niye kabul ediyor ki, ne gerek var demiyor mu? Kardeşleri lafını ederse eşinin başı ağrıyabilir.

Aynen aynen. Yani eşim işte atıyorum A arabasını alacağına daha iyi olan B arabasını al ben yardım edeyim dedi. Enazından iyi birşeye bin falan dedi.
e tamam o zaman ilerde sıkıntı olursa bunu eşiniz düşünsün
çünkü zaten annesi üstüne yapsa da yapmasa da eşiniz hibe olarak verecek bu parayı
hani karşılıksız
ama hani deseniz ki '' eşim böle böle para verecek ama ilerde kardeşler sorun çıkarırsa bizim verdiğimiz para nereye gidecek '' falan deseniz tamam da , yani ilerde kardeşler sorun cıkarsa da cıkarmasa da eşiniz bu parayı hibe edecek zaten annesine
bırakın zamanı gelince kardeşler karşı çıkarsa eşiniz uğraşsın ben sana demiştim dersiniz

Açıkçası kendisi Toyota Corolla otomatik vites istiyor. Onlarda 80 bin TL dolaylarında. KVnin parası çıkmıyor diye eşim katarım ben dedi. Fani dünya diyo eşim. Gönlü olsun diyor.

açıkcası burda bu anne bana da adaletsiz geldi
şimdi bi anne istediğine verir istemediğine vermez falan diyoruz ama içten içe de insanız yani bariz haksızlık yapılıyor kimin olsa kalbi kırılır
ben karşı taraf olsam düşünürüm yani kadın hem kendi arabasını veriyor birde yeni alacagı arabayı da onların üstüne yapıyor eee ben üvey evlat mıyım derim yani

Peugeot 307 arabası var ama manuel vites. O da araç kullanırken ışıklarda falan "dizlerim ağrıyor ayaklarım yoruluyor" falan diyor. Arabasını satıp yerine otomatik vites araç almayı düşünüyor.

Sağ omuzum ağrıyor deseydi anlardım da diz ne alaka çözemedim.
Otomatik viteste de ayaklar, bacaklar ve dizler kullanılıyor.

Böyle alengirli işlere karşıyım. Alacaksa herkes kendi adına alsın.

Geçen haftalarda erkek kardeşine kendi adına telefon hattı alan adamın kardeşinin ikinci el telefon alıp kullanması nedeniyle bylock suçu ile hapse atıldığını öğrendim. İki kardeş başka şehirlerde. Hayır yani enden kendi adına adına değil.

Bu devirde böyle karışık işlere gerek yok.

Açıkçası kendisi Toyota Corolla otomatik vites istiyor. Onlarda 80 bin TL dolaylarında. KVnin parası çıkmıyor diye eşim katarım ben dedi. Fani dünya diyo eşim. Gönlü olsun diyor.

Eşiniz kattığında 80 bine parası yetiyorsa öyle yapsın madem. Kendi arabasını satsın, eşiniz katsın, elindekini de eklesin kv, alsın corollayı.

Canım zamanı evvelinde onlara zaten bir daire parası verildi. Herkes gitti kendine daire aldı. Sonra sattılar o daireyi. Yediler bitirdiler paralarını. Eşim ona bile tenezzül etmedi. O sebeple eşim "daha az bile bana" diyor ama malın derdinde değil, olay tartışmaya dönse her türlü lafım olur, her türlü laf söylerim diyor.

bunlar güzel

para da varsa versin

ama o zaman iki arabaya vs ne gerek var

kv satsın eski arabasını

eşin de katsın parayı alsınlar arabayı

kullansınlar ortak

oldu bitti

Bence versin elindeki aracı,alsın yerine otomatik vitesi. Şimdi olabilecekleri sayıyorum size;
Eski aracı aldınız,kayınvalide de kendine araç aldı,diğer kardeşler arabanı ona verdin diyebilirler. Eşiniz kendime aldım annem otomatik kullansın diye değiştik dese kimse inanmaz sanmıyorum zira şu ana kadar aracınız yokken,birden 80 bin lira verip araba alacağınıza inanmayabilirler. Birde haksızlık mı mevzusunda eşiniz herkese ev verdi annem demiş ya,eşinizede vermiştir diye düşünüyorum ki vermediyse zaten size yapılan bir haksızlık var ama verdiyse haksızlık olur diğer kardeşlere bence.
Sonuçta kayınvalidenize birşey olsa ve bu durum ortaya çıksa yanlış anlaşılmaya çok müsait bir durum olur ve anlaşmazlık çıkabilir. Hatta ben yerinizde olsam 20bin liram varsa kendime araba alırım,annemde takasa verip,80 bine değilde atıyorum 50bine tamamlayıp kendine otomatik araba alır. Kimse kimseye birşey vermemis olur böylece.

Evet. Yani otomatik 80 binlik arabayı kendi kullancak. Eskiyi bize verecekmiş. Binersiniz diyo. 65 yaşında tek başına yaşıyor. Evin önünde 2 arabayı napayım diyor.
2016 modelmi istiyor masallah super babaanne:)

valla o zaman karısmayın dedıgım gıbı eşiniz uğraşsın
zaten hibe olarak gidecek olan para işe yarasın o halde bırakın

Adaletsiz mi bilemiyorum. Belki diğer evlatlarinida benzer seyler yapiyordur. Eğer oyle ise sorun yok. Ama 3 5 kurus verdi diye kendi arabasini verip uzerine bir de yeni aldigi arabayi oğlunun uzerine yapmak istiyor. Oğlunun bunu gereksiz bulup kabul etmemesi lazim. Bir de diğer kardeşlerin itiraz etmesi durumunda "annem yoruluyordu araba aldim ona derim" diye açıklama yapacakmış. Konu sahibinin eşi sanki biraz fırsatçılık yapıyor gibi geldi bana. Aile ilişkilerini bilemeyiz tabi. Ama mevzunun buraya yansıyan tarafından böyle görünüyor.

bunlar güzel

para da varsa versin

ama o zaman iki arabaya vs ne gerek var

kv satsın eski arabasını

eşin de katsın parayı alsınlar arabayı

kullansınlar ortak

oldu bitti
İşte, ben araba istiyorum. Eşimde bana ayrı bir araç alcak. Ehliyetim yok. Eşim "eski araçta araba kullanmayı öğren" deyip onuda sen kullan diyor. Bilemedim bende.

Yok diğer kardeşlere verildi para. Zamanı evvelinde rahmetli KP bağ bağçe satıp büyük olan kardeşlere para vermiş. Eşimde küçük olduğundan para falan verilmemiş. O zamanlar diğer kardeşler ev falan almışlar,satmışlar, gene ev almışlar falan. Şimdi yalnızca birinin aldığı ev duruyor. Ötekiler yemiş paraları.

kusura bakmayın ama sağ kulağı sol elle tutmak gibi bişey bu dediğiniz. yılların efsane şoförü babam 64 yaşında ve son derece dinç olmasına rağmen yaştan ötürü refleksleri zayıfladığı için eskisi gibi araba kullanamıyor yanlış anlamayın kayınvalidenizin bu yaşta araba kullanmasını çok takdir ediyorum ama 80 binlik sıfır araba sizce de kayınvalide için biraz gereksiz değil mi? kaldı ki uzak mesafeye gitmeyen arabayı kapının önünde tozlandıran bir teyzeymiş. Kısa mesafede dur-kalk baskı balatayı mahvediyor.
kayınvalidenin eski arabası uygun bir otomatik vitesle takas edilir. siz gençler de gönlünüze göre bir araba alırsınız.
bu kadar karmaşıklaştırmaya gerek yok benim fikrime göre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…