- Konu Sahibi ExcellentHuman
-
İşte, ben araba istiyorum. Eşimde bana ayrı bir araç alcak. Ehliyetim yok. Eşim "eski araçta araba kullanmayı öğren" deyip onuda sen kullan diyor. Bilemedim bende.
Yani öteki mesajlarımda belirttiğim ama ana konu mesajımda yazmayı unuttuğum bir ev mevzusu var. Okumadığınızı düşünüyorum. Fırsatçılık değil. Zaten diyorum ya, eşim direk KV ye "teklifi sen sundun, ben istemedim, yaparsan yaparsın yapmazsan yapmazsın, sen bilirsin" diyor.Adaletsiz mi bilemiyorum. Belki diğer evlatlarinida benzer seyler yapiyordur. Eğer oyle ise sorun yok. Ama 3 5 kurus verdi diye kendi arabasini verip uzerine bir de yeni aldigi arabayi oğlunun uzerine yapmak istiyor. Oğlunun bunu gereksiz bulup kabul etmemesi lazim. Bir de diğer kardeşlerin itiraz etmesi durumunda "annem yoruluyordu araba aldim ona derim" diye açıklama yapacakmış. Konu sahibinin eşi sanki biraz fırsatçılık yapıyor gibi geldi bana. Aile ilişkilerini bilemeyiz tabi. Ama mevzunun buraya yansıyan tarafından böyle görünüyor.
Anladım o halde kayınvalideniz herkese duyurarak yapsın bu arabayı üzerinize yapma işini. Laf eden olursada size ev verdim,bu sebeple araba konusunda bunu uygun gördüm desin. Bir daha açılmamak üzere kapanır konu ama gizli saklı yaparsanız hoş olmaz,o evler, bağlar bahçeler unutulur ilerde emin olun.Yok diğer kardeşlere verildi para. Zamanı evvelinde rahmetli KP bağ bağçe satıp büyük olan kardeşlere para vermiş. Eşimde küçük olduğundan para falan verilmemiş. O zamanlar diğer kardeşler ev falan almışlar,satmışlar, gene ev almışlar falan. Şimdi yalnızca birinin aldığı ev duruyor. Ötekiler yemiş paraları.
kusura bakmayın ama sağ kulağı sol elle tutmak gibi bişey bu dediğiniz. yılların efsane şoförü babam 64 yaşında ve son derece dinç olmasına rağmen yaştan ötürü refleksleri zayıfladığı için eskisi gibi araba kullanamıyor yanlış anlamayın kayınvalidenizin bu yaşta araba kullanmasını çok takdir ediyorum ama 80 binlik sıfır araba sizce de kayınvalide için biraz gereksiz değil mi? kaldı ki uzak mesafeye gitmeyen arabayı kapının önünde tozlandıran bir teyzeymiş. Kısa mesafede dur-kalk baskı balatayı mahvediyor.
kayınvalidenin eski arabası uygun bir otomatik vitesle takas edilir. siz gençler de gönlünüze göre bir araba alırsınız.
bu kadar karmaşıklaştırmaya gerek yok benim fikrime göre...
Yok şeker. KV'nin malı mülkü var. Triblex evdeydi, gitti düz ayak olsun diye başka ev aldı, rahat edemedi, eve de iki misli fiyata alıcı çıktı, herhalde satacak evi. Onu bile eşime sordu. Satayım mı diyor. Eşim o mevzuda bile rahatsan satma boşver diyor.tamam bu da olur
kv o aracı size satsın
kendi,ne de yeni araç alsın
o bile tartışmaya sebep verir işte gerçek değerinden sattı satmadı diye ama iyisini düşünelim
yani kv nin tek arabası olsun o da yeni olsun
daha geçen bri tanıdık anlattı
annesi engelli imiş işte indirimli ÖTV vs aracı onun adına almışlar
neyse anne vefat etmiş
şimdi vergiler vs
bir de kardeşler bize ne biz uğraşmayız diyorlarmış ki pay da isteyebilirlerdi
annemin de geliri parası vardı diyecekler vs vs
adam kendi kendine dövünüp duruyor
neyse eşiniz sonra uğraşmak istiyorsa da kendi bilir de
kv neden böyle bir teklif ile geldi acaba
eşiniz 20 verecekti eskiyi satmayınca 45 verecek bu durumda da yarısından fazlasını vermiş olacak diye mi düşündü
Anladıgım kadarıyla kv durumu gayet ıyi kaç kardeşler eşin bılmıyorum ama tum cocuklarına yeter onun mal varlıgı dıye dusunuyorum dedıgını yontem cok mantıksız gelmedı bana araba onun eşin getırıp goturuyor dıye kadın arabayı sızın ustunuze yapmak ıstıyorsa yapar kv nin hür görüşü bu kımseyede söz hakkı dusmez zatenYok şeker. KV'nin malı mülkü var. Triblex evdeydi, gitti düz ayak olsun diye başka ev aldı, rahat edemedi, eve de iki misli fiyata alıcı çıktı, herhalde satacak evi. Onu bile eşime sordu. Satayım mı diyor. Eşim o mevzuda bile rahatsan satma boşver diyor.
Araba olayında da şimdi bizim arabamız yok. Açıkçası KV nin aracı zaten genelde bizde. Bilirsin işte "oğlum beni şuraya götür, şuraya getir, şunu yap, gel beni al, al beni bırak.." böyle şeyler.
Eşimde işte para katarım deyince 20 yerine 40 gelir hesabı değil. KV aracıda satıp yeni araç alcaktı. Yani tek araç. Ama madem para katacan o zaman o da dursun, onla da sen gelir gidersin yanıma diyor.
Ya sonuçta kimse kimseye muhtaç değil. O araç almazsa biz zaten araç alacaz. Yani birini sömürme ya da zimmete para geçirme ya da mal kaçırma falan derdinde değiliz.
KV bu, alıyor yapıyor.
İyi de kadın ölmemiş ki yaşıyor neden haksızlık olsun canı isterse bütün variyetini birine verebilir. Mirastan bahsetmiyoruz ki haksızlık olsun.Zaten arabayı size verecekmiş alacagı diğer arabayı da sizin üzerinize yaptıgında diger kardeşlere haksızlık olur evet
kv denız burada kendı cıkarlarına uygun davranmıs arabasını satmayacak emınım kı yenı arabayıda esınızın ustune yapmayacak yapsa bıle uc bes degıl nerdeyse ederının tamamını esınız karsılayacak ama keyfını kv surecek...Şimdi benim kv 65li yaşlarda. Peugeot 307 arabası var ama manuel vites. O da araç kullanırken ışıklarda falan "dizlerim ağrıyor ayaklarım yoruluyor" falan diyor. Arabasını satıp yerine otomatik vites araç almayı düşünüyor. Eşimde araç alırken üç beş bende katayım biraz iyisini alalım falan demiş. Para içinde karşılık istememiş, hibe yani. KVninde hoşuna gitmiş. Düşünmüş taşınmış. Madem para vereceksiniz, arabayı satmayayım (ederi 25 bin). Onu da size vereyim. siz kullanırsınız. Alacağım arabayı da sizin üstünüze yaparım (takribi 80 bin) ama bende duracak demiş. Eşimde diyor ki, ben zaten otomatik yada lüks düşkünü değilim. Sonuçta üstüme yapacakmış, yapsın diyor. Benim KV arabayı bakkala, sağa sola, kısa mesafeye gidip gelirken kullanıyor. Lüzumu olmadıkça araç kullanmaz. Bankaya maaşını çekmeye dolmuşla gider gelir falan. Araç ev önünde toz toprak olup durur. Eşim aldığı zaman arabayı zırt pırt kullandığı için km'yi eşim yapar. Eşimde dursun işte nolacak diyor. Eşime göre de 15-20 bin veririm 80 binlik arabayı üstüme yapmış olur diyor. Hatta eşim KV ye, "bak kendin teklif sunuyorsun, yarın bir gün lafını sözünü yapmayacaksan, araba istediniz, araba aldım size demeyeceksen yap, ben senden birşey istemiyorum karşılık beklemiyorum" demiş.
Ama ben muhalefetim. Yarın bir gün miras olsa diyorum, diğer çocuklar sorun çıkaracak. İtiraz edecek. Enazından şu aşamada dahi itiraz edeceklerdir.
Eşimde hukukçu. Ne alakası var diyor.
Ben kendime 80 bin TL otomatik vites araba aldım. Annemin ayakları ağrıyordu, al anne dedim, senden kıymetli mi sen kullan dedim kapısına bıraktım arabayı. Annemde "e oğlum o zaman sende bari benimkini kullan" deyip arabasını bana verdi derim diyor. Kimsede karışamaz sonuçta diyor.
Böyle anlatınca KVnin malını mülkünü alıyormuşuz para gözmüşüz gibi oldu da alakası yok. Teklif tamamen tek yanlı olarak KVden geliyor. Eşim tamamen "annem iyi bir araç alsın"düşüncesiyle para veriyor idi.
Sizce mantıklı mı? Ben hoşnut değilimde?
bakkala gitmek için 80.000lik araba almak neden?
bi de diğer kardeşler arasında huzursuzluk çıkar kesin gibi.
Ya hayır. KV biz para katsakta, katmasakta zaten kendine araba istiyor. Eşimin dediği 10-15-20 neyse veririm dedi. Gider iyi birşey alırsın dedi. Aldığına değer dedi. Yani git dandik bi otomatik vites araba al demiyor. KV de ezelden beri heves etmiş, toyota corolla istiyor, onunda otomatiği işte 80-81 falan. Eşimde böyle bir niyetle teklif sununca, KV de etkilendi herhalde, içinden gelip böyle birşey dedi.kv denız burada kendı cıkarlarına uygun davranmıs arabasını satmayacak emınım kı yenı arabayıda esınızın ustune yapmayacak yapsa bıle uc bes degıl nerdeyse ederının tamamını esınız karsılayacak ama keyfını kv surecek...
karısmayın bırakın satsın -ustune eklesın bırıkmısnı alsın arabasını kendısıne..
Demek istediğini anladım. Çok zengin olduktan sonra zaten herkese bir ferrari falan da alırız o ayrı mevzu. Ama, 50-55 bin TL ye araba alabilecek bir durumumuzda var sonuçta. Zaten mevzu biz araba alamıyoruz olayı değil.Durumunuz varsa, 180bin lik bir araba da alabilirsiniz. Tamamını siz de verebilirsiniz ve araba da sizin adınıza olur.
Ama durumunuz yoksa (sizin de eşinizin de arabanız olmalı mesela) yardım etmezsiniz tabiki...
Pejo yi ise almayın, sonradan laf olur.
KV araç kullanıyor hala. Şehir içinde sağda solda gidiyor ama kadın gezme meraklısı değil, evde oturuyor. Malum, günümüzde park sorunu da olunca para çekmeye dolmuşa binip gidip geliyor mesela. Alışveriş yapacaksa gidiyor arabayla doldurup geliyor. Öyle yani. Öteki yandanda hevesi var işte. Hepimizin hevesleri var.aynen bunu bende düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?