- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi _lady_bug_
-
Evden gonder artik.Eski bir başlığa yazdım derdimi sağolsun arkadaşlar yeni konu açmamı önerdi.iki aylık bebeğim var.mecburiyetten kv geldi yardımcı oluyor.yemeği temizliği yapıyor bebeğe bakıyor sağolsun ama ben iyice sinir hastası oldum..
Şimdi bana iki ayda kurduğu cümleleri yazıyorum.
-Çocuğu çok uyandırıyosun o yüzden huzursuz uyuya uyuya büyür(yenidoğan 2 saatte bir emzirilmeli)
- sen çocuğu çıplak bırakıyorsun üşütecek
- senin stresin çocuğa yansıyor(çocuk kucağımda ve stresli değilken)
-Senin sütünden çocuğun midesi bulandı döktüm ben de mama verdim(hangi bebeğin annesinin sütünden midesi bulanır bu ne iğrenç bir itham)
-Bu çocuk ishal değil,olsa önce ben koşarım götürme doktora iki çocuk büyüttüm(dr a götürdüm çocuk ishal)
-çocuk sana hiç benzemiyor, aynı babası.
Vs.aklıma gelmiyor bile.dışarı çıktığımda mamasını hazırlayıp dolaba koyuyorum kolaylık olsun kendisine diye, alınıp küsüp sen bana güvenmiyorsun yapamaz mıyım mamayı diyor.yorulduğu için eşime diyorum ki anneni al hava güzel bir kahve için.eşim annesine söyleyince aldığı cevap siz beni burada istemiyorsunuz gideyim oluyor.çocuğu yıkayacak yardıma çağırıyor suyunu dökmeme izin vermiyor kendi döküyor..gece kalkıyorum emzirmeye bakıyorum sağdığım sütü veriyor, çocuk alıştı biberona mememde ağlıyor ben yıldım bu iki ayda çöktüm bıktım bunaldım eşim anlıyor ve diyor ki söyle ne diyorsan yapayım ama ben de kovmak gibi olsun istemediğimden susuyorum saat oldu 5. çocuk ağlıyor diğer odadan nasıl koşuyor nolduu nolduu diye yahu annesiyim yanındayım işte ne olacak? kucağıma alıyorum,tepemde emzirmeye çalışıyorum tepemde altını değiştireceğim tepemde uzun oldu kusura bakmayın uyuyamıyorum.
Bakabiliyorum şükür ama kendisi torunuma bakacağım diye diretiyorçalışmıyosan neden kvyi çağırdın ki. herkes biri ile mi büyütüyor çocuğu. kırmadan anlamaycak belli ki. direkt söyleyin artık kendim bakmak istiyorum böyle olmuyor diye.
Yok çalışmıyorum hayali torun bakmakmış yolluyorum gitmiyoriyi sabrediyorsunuz,tavrını belli etme zamanın çoktan geçmiş,bir an önce tavrını belli et bence,bilmiyorum çalışacakmısın,
o mu bakacak bebeğe
Kendisinin hayali torun bakmakmış.şükür yapabiliyorum.gelmesini hiç istemedim eşimede söyledim ilk seferde yolladın gitti bir daha yollarsak bağımız kopar diyorSiz evinizi yemeginizi temizliginizi çocuk bakımını yaptırmak için 2 ay KV yanınızda tutarsanız olacağı bu.
Ne bekliyor dunuz yemek temizlik yapsın ağzını açmadan otursun mu ?? Mümkün mü ? Kendiniz çocuk bakamiyor musunuz da bu kadar strese giriyor sunuz
Benim kv de ilk başlarda öyle yapıyordu tabi bu kadar değildi ama bazı lafları benim hoşuma gitmiyordu bi iki yaptı bende uyardım yani ne demek istiyosun o benim evladım ben onun annesiyim diye bence sende uyar uygun bir dille yoksa ilerde hiç önüne geçemezsin. Tabiki tecrübesiz olduğun yerlerde sorarsın yardım eder ama anneliginize kimsenin müdahale etmeye hakkı yok çok sinir bozucu bişeyEski bir başlığa yazdım derdimi sağolsun arkadaşlar yeni konu açmamı önerdi.iki aylık bebeğim var.mecburiyetten kv geldi yardımcı oluyor.yemeği temizliği yapıyor bebeğe bakıyor sağolsun ama ben iyice sinir hastası oldum..
Şimdi bana iki ayda kurduğu cümleleri yazıyorum.
-Çocuğu çok uyandırıyosun o yüzden huzursuz uyuya uyuya büyür(yenidoğan 2 saatte bir emzirilmeli)
- sen çocuğu çıplak bırakıyorsun üşütecek
- senin stresin çocuğa yansıyor(çocuk kucağımda ve stresli değilken)
-Senin sütünden çocuğun midesi bulandı döktüm ben de mama verdim(hangi bebeğin annesinin sütünden midesi bulanır bu ne iğrenç bir itham)
-Bu çocuk ishal değil,olsa önce ben koşarım götürme doktora iki çocuk büyüttüm(dr a götürdüm çocuk ishal)
-çocuk sana hiç benzemiyor, aynı babası.
Vs.aklıma gelmiyor bile.dışarı çıktığımda mamasını hazırlayıp dolaba koyuyorum kolaylık olsun kendisine diye, alınıp küsüp sen bana güvenmiyorsun yapamaz mıyım mamayı diyor.yorulduğu için eşime diyorum ki anneni al hava güzel bir kahve için.eşim annesine söyleyince aldığı cevap siz beni burada istemiyorsunuz gideyim oluyor.çocuğu yıkayacak yardıma çağırıyor suyunu dökmeme izin vermiyor kendi döküyor..gece kalkıyorum emzirmeye bakıyorum sağdığım sütü veriyor, çocuk alıştı biberona mememde ağlıyor ben yıldım bu iki ayda çöktüm bıktım bunaldım eşim anlıyor ve diyor ki söyle ne diyorsan yapayım ama ben de kovmak gibi olsun istemediğimden susuyorum saat oldu 5. çocuk ağlıyor diğer odadan nasıl koşuyor nolduu nolduu diye yahu annesiyim yanındayım işte ne olacak? kucağıma alıyorum,tepemde emzirmeye çalışıyorum tepemde altını değiştireceğim tepemde uzun oldu kusura bakmayın uyuyamıyorum.
Ben eşim istediği için kalmasına bir şey demiyorum, yoksa çok rahat bakıyorum bebeğime onu yap bunu yap demiyorum kendisi diyor ki ben bebeğe bakayım sen yemek yap..2 ay olmus yahu.. Daha ne yardimi.. Cocugun yada senin ozel bir durumunuz yoksa son derece gereksiz. Ayrica yemegi yapsin, temizligi yapsin, banyosuna kadar yaptirsin ama karismasin diye beklemen imkansizi istemenle ayni sey.
Anlattigina gore senden cok kv bakiyor gibi cocuga.. Bu kadar yardima hak goruyor kendinde..
Sutunden midesi bulandi demek cok igrenc o an gonderirdim evden.
Buarada mama dolapta beklemez taze taze yapilir..
Bir de neden biberona alistiriyosun yazik degil mi emmicek sutun gidecek. İlla mama vericeksen siringayla yada kasikla ver.
Bence artik kv deyi gonder ve kendin bakmaya alis. İnan bebeginle bagin daha guclu olur ve kimseye soz hakki dusmez. Bebegim 20 gunluktu tek basima hastaneye goturup tahlillerini yaptiriyordum. Tuvalete bile giremiyordum dusun..
Simdi gelsin de biri karissin imkani var mi..Kv dahil herkes anne sana cok guzel bakiyo diye seviyolar oglumu..
Yaptiklari icin tesekkur et ki oyle yada boyle gercekten tesekkuru hakediyor. Bana annem bi kssik yemek yapmadi. Bence ne yardim etsin ne huzurun kacsin.
Buarada hep babalarina benzerler zaten, hatta kendilerine, amcalarina..
2 aylik bebek daha cokk degisir..
Çok tartıştım huzurumuz kalmadı hep eşim arada kaldı gelmesini hiç istemedim ki eşim istiyor annesi gelsin bana yardımcı olsun diye ama sanki ben ona yardımcı oluyorum.Bebek 2 aylık olmuş anlamadım neden kendiniz evinizde sessiz huzurlu bir şekilde bakmıyorsunuz aranızdaki bağı güçlendirmiyorsunuz da kayınvalideniz yapıyor herşeyi ?
Bebek bakımı, yemek, temizlik.
Kayınvalide resmen evin hanımı rolünde.
Kusura bakmayın ama karışır tabii siz izin vermişsiniz
Çok yanlış yapmışsınız ben doğduğundan beri kendim baktım kızıma yemeğimizde temizliğimide yaptım zor birşey mi?
Keyfinize düşkünseniz verin parasını kadın tutun yemeği temizliği yapsın çocuğa baksın sizede karışmasın
Parasını aldığı halde onunla bile sorun yaşama ihtimaliniz var kayınvalide ile çok normal
Gönderin kayınvalidenizi kapatın kapınızı nasıl istiyorsanız büyütün bebeğinizi
Hem içiniz rahat olsun hemde evladınızla aranızda bağ olsun istediğiniz gibi yetiştirin
Bebeğim iki haftalıkken konuştum yolladım elli kere konuştum dediğin gibi hep aynı yutulmuyor artık..senin kv hala aynı mıAh ah..diyemedim be kadın defol başımdan. .yardım ediyor ya hani güya. .2 yaşında hala ne laflar hala odaya damlar sesini duydukca ama ben çocuk 7 ay olunca artık kriz geçirdim nerdeyse ağzıma geleni soyleyiverdim. .Sonuç yine aynı. .sen konuş emi güzelim sonra içinde kalıyor ve bişey desen de anlamiyorlar artık en iyisi baştan konuş yada gönder
Canım orası senin evinBen eşim istediği için kalmasına bir şey demiyorum, yoksa çok rahat bakıyorum bebeğime onu yap bunu yap demiyorum kendisi diyor ki ben bebeğe bakayım sen yemek yap..
Çok tartıştım huzurumuz kalmadı hep eşim arada kaldı gelmesini hiç istemedim ki eşim istiyor annesi gelsin bana yardımcı olsun diye ama sanki ben ona yardımcı oluyorum.
Bebeğim iki haftalıkken konuştum yolladım elli kere konuştum dediğin gibi hep aynı yutulmuyor artık..senin kv hala aynı mı
Hii yok oyle ben bakayim sen yemek yap.. Benmki de tasinacagim zaman ben bebege bakarim, sen yerlesirsin demisti. He dedim oldu.. Sagol ben hallederim dedim istemedim. Gonder artik. Zarar gorursun.Ben eşim istediği için kalmasına bir şey demiyorum, yoksa çok rahat bakıyorum bebeğime onu yap bunu yap demiyorum kendisi diyor ki ben bebeğe bakayım sen yemek yap..
Çok tartıştım huzurumuz kalmadı hep eşim arada kaldı gelmesini hiç istemedim ki eşim istiyor annesi gelsin bana yardımcı olsun diye ama sanki ben ona yardımcı oluyorum.
Bebeğim iki haftalıkken konuştum yolladım elli kere konuştum dediğin gibi hep aynı yutulmuyor artık..senin kv hala aynı mı
ne işi var gitsin çalışımıyorsun bi de,uzaktamı oturuyor sizeBakabiliyorum şükür ama kendisi torunuma bakacağım diye diretiyor
Yok çalışmıyorum hayali torun bakmakmış yolluyorum gitmiyor
Kendisinin hayali torun bakmakmış.şükür yapabiliyorum.gelmesini hiç istemedim eşimede söyledim ilk seferde yolladın gitti bir daha yollarsak bağımız kopar diyor
Aynen öyle benim de kv işe başladığım için 20 gündür yanımda ve 20 gündür kızım kilo almadı neden?İster kopsun bağ ister yansın gönderirim. Benim de 3 aylık bebeğim var. Neden biberona alıştıriyor biliyor musun aranızdaki en özel bağı koparmak için. İyice alışınca da ben bunu 1 hafta götüreyim deyip kendine alıştırmazsa ben birşey bilmiyorum. Sakın arkadaşım gönder gitsin. Sen ve bebeğin bağ kuramazsınız bir daha bak ilk 3 ay çok önemli. At mamayı biberonu evden daya memeyi. Almıyor midesi bulandı de.
En iyisi bu çocuk anne kokusuna alışsın. Benim de 2 günlükte kızım kv yardım ediyordu dedi ki bak ben işini yapıyorum ya beni tanıyor. Nerde tanıyacak 2 günlük bebek ama gerçekten tanımaya başlayınca doğru. O yüzden o gün bugündür vermem kimseye. Elimden geldiğince ben yaptım. Tek oynatmak için veriyorum. O da benim gözetimimde. Ucretsiz izin aldım. 1 sene anne bebek bağı kurayım diye. Kafam rahat onu mu yedirecekler bunu mu yapacaklar diye düşünmüyorum.Aynen öyle benim de kv işe başladığım için 20 gündür yanımda ve 20 gündür kızım kilo almadı neden?
Çünkü ne zaman emzirecek olsam laf atıyor kızıma dikkatini çekmeye çalışıyor ben herşeyde iyi niyet arasam bunda arayamıyorum..sinir harbi geçiriyorum her gün başka başka olaylardan. bugün artık başka odada emzirmeye başladım onda da gelip gelip bakıyor orası da ayrı mevzu
Konu sahibi ben kızımı yanımda beşiğinde yatırıyorum ben işe gidince yarım gün ne yapıyorsa yapıyor ama ben geldikten sonra kızım benimdir beslenmesi ve uyuması da dahil ki ben ne zaman uykusu geldi desem gel uyutayım seni kızım der ama vermem ben uyuturum mememde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?