- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.690
- 398
- Konu Sahibi _lady_bug_
-
Ben eşim istediği için kalmasına bir şey demiyorum, yoksa çok rahat bakıyorum bebeğime onu yap bunu yap demiyorum kendisi diyor ki ben bebeğe bakayım sen yemek yap..
Hala falanca şöyle yediriyor filanca bebek şöyle biz şöyle giydirirdik şu marka bez kullanıyor herkes bu marka mama kullanıyorlar sen neden bunları kullaniyorsun ...allah im neler neler ..takmiyorum vevgereken cevabı veriyorum ama cevap vermeseydim sonu ne olurdu bilmiyorum biraz daha azaldı bu sayede bazı şeyler
Çok tartıştım huzurumuz kalmadı hep eşim arada kaldı gelmesini hiç istemedim ki eşim istiyor annesi gelsin bana yardımcı olsun diye ama sanki ben ona yardımcı oluyorum.
Bebeğim iki haftalıkken konuştum yolladım elli kere konuştum dediğin gibi hep aynı yutulmuyor artık..senin kv hala aynı mı
Ben eşim istediği için kalmasına bir şey demiyorum, yoksa çok rahat bakıyorum bebeğime onu yap bunu yap demiyorum kendisi diyor ki ben bebeğe bakayım sen yemek yap..
Çok tartıştım huzurumuz kalmadı hep eşim arada kaldı gelmesini hiç istemedim ki eşim istiyor annesi gelsin bana yardımcı olsun diye ama sanki ben ona yardımcı oluyorum.
Bebeğim iki haftalıkken konuştum yolladım elli kere konuştum dediğin gibi hep aynı yutulmuyor artık..senin kv hala aynı mı
Çok iyi yapmışsın gerçekten bizim maddi olarak imkanımız el vermiyor 6 aya kadar anca idare ettim şimdi bakmaya başladılar ve gerçekten herkesin ne olduğunu biliyor kızım artık benim mememe yapışıyor babaannesi sürekli kucakladığı için ondan kucak istiyor babaya da baba diyor :)) Allah hepimizin yavrularını gönlünüzce yetiştirmeyi nasip etsinEn iyisi bu çocuk anne kokusuna alışsın. Benim de 2 günlükte kızım kv yardım ediyordu dedi ki bak ben işini yapıyorum ya beni tanıyor. Nerde tanıyacak 2 günlük bebek ama gerçekten tanımaya başlayınca doğru. O yüzden o gün bugündür vermem kimseye. Elimden geldiğince ben yaptım. Tek oynatmak için veriyorum. O da benim gözetimimde. Ucretsiz izin aldım. 1 sene anne bebek bağı kurayım diye. Kafam rahat onu mu yedirecekler bunu mu yapacaklar diye düşünmüyorum.
Guzel demissiniz Ben en bastan kendim baktim sozde yardima geliyodu evlerimizde yakin yani sekiz gun kaldi sadece iki kere yemek yapti okadar misafir agirlayan Ben cocugun ihtiyaclarini karsilayan Ben evin oteki ucundaki odada kapiyi kapatip yatiyodu geceleride yardim yok onun yuzunden annemde yardim edemedi kiskandi Kim kucagina alsa bende dahil almayin ama kendi ogullari surekli kucakta tutuyodu ama sorsaniz iyi bakamiyorum cok zayif oglum 20 aylik masallahi var kilosu zayif degil sismanda degil surekli baska bebeklerle kiyaslama insanla alakali Kim bakarsa baksin illa kulp buluyolar Ben ozaman esime dedim Sen guzellikle soyle artik yalniz kalmak istiyorum dedim cunku Ben soylesem inada bindirirdi isi iyice konu sahibine gelince siz konusabilirseniz aynen arkadasin dedigi gibi yapin yoksa esiniz halletsin2 ay olmus yahu.. Daha ne yardimi.. Cocugun yada senin ozel bir durumunuz yoksa son derece gereksiz. Ayrica yemegi yapsin, temizligi yapsin, banyosuna kadar yaptirsin ama karismasin diye beklemen imkansizi istemenle ayni sey.
Anlattigina gore senden cok kv bakiyor gibi cocuga.. Bu kadar yardima hak goruyor kendinde..
Sutunden midesi bulandi demek cok igrenc o an gonderirdim evden.
Buarada mama dolapta beklemez taze taze yapilir..
Bir de neden biberona alistiriyosun yazik degil mi emmicek sutun gidecek. İlla mama vericeksen siringayla yada kasikla ver.
Bence artik kv deyi gonder ve kendin bakmaya alis. İnan bebeginle bagin daha guclu olur ve kimseye soz hakki dusmez. Bebegim 20 gunluktu tek basima hastaneye goturup tahlillerini yaptiriyordum. Tuvalete bile giremiyordum dusun..
Simdi gelsin de biri karissin imkani var mi..Kv dahil herkes anne sana cok guzel bakiyo diye seviyolar oglumu..
Yaptiklari icin tesekkur et ki oyle yada boyle gercekten tesekkuru hakediyor. Bana annem bi kssik yemek yapmadi. Bence ne yardim etsin ne huzurun kacsin.
Buarada hep babalarina benzerler zaten, hatta kendilerine, amcalarina..
2 aylik bebek daha cokk degisir..
Bnmde annem hicc yardima gelmedigi icin kvde geldi yemek vs yapti ama dinlenmem gereken zamanda o kadar cok misafir cagirdi ki tukendim.. Bebek uyuyor bnde uyuyayim diyorum pat misafir. Sut demek dinlenmek demek dedim olmucak.. Enn guzeli kendim baktim. İyiki de oyle olmus...Guzel demissiniz Ben en bastan kendim baktim sozde yardima geliyodu evlerimizde yakin yani sekiz gun kaldi sadece iki kere yemek yapti okadar misafir agirlayan Ben cocugun ihtiyaclarini karsilayan Ben evin oteki ucundaki odada kapiyi kapatip yatiyodu geceleride yardim yok onun yuzunden annemde yardim edemedi kiskandi Kim kucagina alsa bende dahil almayin ama kendi ogullari surekli kucakta tutuyodu ama sorsaniz iyi bakamiyorum cok zayif oglum 20 aylik masallahi var kilosu zayif degil sismanda degil surekli baska bebeklerle kiyaslama insanla alakali Kim bakarsa baksin illa kulp buluyolar Ben ozaman esime dedim Sen guzellikle soyle artik yalniz kalmak istiyorum dedim cunku Ben soylesem inada bindirirdi isi iyice konu sahibine gelince siz konusabilirseniz aynen arkadasin dedigi gibi yapin yoksa esiniz halletsin
Biz zaten gizliden gizliye anlasamiyoruz pat pat sen kotusun sen soylesin diyemiyo ama cok laf sokuyo o sekiz gun boyunca bi yere bi bez surmedi mesela gunduzden esimin arkadaslari ariyo aksama gelelim bebek gormeye musaitseniz diye o an disarda isi cikiyo Hemen millet geldikten sonra sohbete hizmet ettirmeye geliyo aksam oluyo yemek yencek cocuk agliyo birinin bakmasi lazim bikere esimle oturup yemek yiyemedik hemen oglum gel yemek yiyelim ilk gunler sutum gelmedi emmeyi bilmiyodu esime pompa aldirdim nasil kullanilir bilmiyorum Ben biliyorum dedi gogsumu pompaya bi cektirdi sutte gelmiyo acidan kivraniyrum cikar diyorum karsimda guluyo aksamlari kaynimlar yemege geliyo kalkmak bilmiyolar dikislerim var uzanamiyorum yanlarinda onlar yayila yayila tv izliyolar Annem yalniz uc gun kalabildi herseyimide yapti karismak laf sokmak yok esime annen artik kalmasin gerek yok diyince hemen senin annen dedi dedim oda kalmasin tmam yeterki seninkide olmasin . uzun oldu ama sunuda yazayim normal yaptim saatlerce sanci cektim hemde hic araliksiz oldum oldum dirildim resmen hastanede surekli dua okudu bilmem ne kendime kizdim ne iyi kadin artik gozune batmasin biseyi dedim daha ayim dolmadan esime durduk yere karin yalan yere sancilaniyorum dedi. hic biseyi yoktu dedi bi aylik ogluma zorla bal verdi verme olumle bile sonuclanabiliyomus dedim ebe cigerleri yanar dedi dedim verdi verirkende oohh cigerlerin yansin dedi bu simdi oglumun iyiliginimi dusunuyo ama esime sorsaniz saka yapiyo ben fesadim daha uc gunlukten basladi Ben bunu emzircem demeye halada 20 aylik oldu emzirmenin derdinde lonk diye aciyo goguslerini esimin yaninda tabi annesisin sen onu emzirdin eyvallah artik 32 yasinda adam yani kizincada niye ne guzel memelerim var emse nolcak sanki bitek sizin cocugunuz var ama Ben sucluyum hep annesi melek esimin gozundeBnmde annem hicc yardima gelmedigi icin kvde geldi yemek vs yapti ama dinlenmem gereken zamanda o kadar cok misafir cagirdi ki tukendim.. Bebek uyuyor bnde uyuyayim diyorum pat misafir. Sut demek dinlenmek demek dedim olmucak.. Enn guzeli kendim baktim. İyiki de oyle olmus...
Ben emzircem kisminda dondum kaldimBiz zaten gizliden gizliye anlasamiyoruz pat pat sen kotusun sen soylesin diyemiyo ama cok laf sokuyo o sekiz gun boyunca bi yere bi bez surmedi mesela gunduzden esimin arkadaslari ariyo aksama gelelim bebek gormeye musaitseniz diye o an disarda isi cikiyo Hemen millet geldikten sonra sohbete hizmet ettirmeye geliyo aksam oluyo yemek yencek cocuk agliyo birinin bakmasi lazim bikere esimle oturup yemek yiyemedik hemen oglum gel yemek yiyelim ilk gunler sutum gelmedi emmeyi bilmiyodu esime pompa aldirdim nasil kullanilir bilmiyorum Ben biliyorum dedi gogsumu pompaya bi cektirdi sutte gelmiyo acidan kivraniyrum cikar diyorum karsimda guluyo aksamlari kaynimlar yemege geliyo kalkmak bilmiyolar dikislerim var uzanamiyorum yanlarinda onlar yayila yayila tv izliyolar Annem yalniz uc gun kalabildi herseyimide yapti karismak laf sokmak yok esime annen artik kalmasin gerek yok diyince hemen senin annen dedi dedim oda kalmasin tmam yeterki seninkide olmasin . uzun oldu ama sunuda yazayim normal yaptim saatlerce sanci cektim hemde hic araliksiz oldum oldum dirildim resmen hastanede surekli dua okudu bilmem ne kendime kizdim ne iyi kadin artik gozune batmasin biseyi dedim daha ayim dolmadan esime durduk yere karin yalan yere sancilaniyorum dedi. hic biseyi yoktu dedi bi aylik ogluma zorla bal verdi verme olumle bile sonuclanabiliyomus dedim ebe cigerleri yanar dedi dedim verdi verirkende oohh cigerlerin yansin dedi bu simdi oglumun iyiliginimi dusunuyo ama esime sorsaniz saka yapiyo ben fesadim daha uc gunlukten basladi Ben bunu emzircem demeye halada 20 aylik oldu emzirmenin derdinde lonk diye aciyo goguslerini esimin yaninda tabi annesisin sen onu emzirdin eyvallah artik 32 yasinda adam yani kizincada niye ne guzel memelerim var emse nolcak sanki bitek sizin cocugunuz var ama Ben sucluyum hep annesi melek esimin gozunde
Yanlış anlamayın yeterince zor durumdasınız sizi kırmak istemem.İlk hafta eşime söyledim istemiyorum annenide kendi annemide diye ağladı küstü gitti, olaylar aldı başını yürüdü kötü gelin evden kovdu bizi vs.sonra eşim tabi huzursuz olunca durumdan tekrar çağırdık, iki ayda en az on defa kavga ettim durum aynı ben bıktım o bıkmadı kavgadan.çocuk alıştı biberona her gece biberonla besliyor elli kere söyledim.
Pis sapık kvye başka sözüm yok.Biz zaten gizliden gizliye anlasamiyoruz pat pat sen kotusun sen soylesin diyemiyo ama cok laf sokuyo o sekiz gun boyunca bi yere bi bez surmedi mesela gunduzden esimin arkadaslari ariyo aksama gelelim bebek gormeye musaitseniz diye o an disarda isi cikiyo Hemen millet geldikten sonra sohbete hizmet ettirmeye geliyo aksam oluyo yemek yencek cocuk agliyo birinin bakmasi lazim bikere esimle oturup yemek yiyemedik hemen oglum gel yemek yiyelim ilk gunler sutum gelmedi emmeyi bilmiyodu esime pompa aldirdim nasil kullanilir bilmiyorum Ben biliyorum dedi gogsumu pompaya bi cektirdi sutte gelmiyo acidan kivraniyrum cikar diyorum karsimda guluyo aksamlari kaynimlar yemege geliyo kalkmak bilmiyolar dikislerim var uzanamiyorum yanlarinda onlar yayila yayila tv izliyolar Annem yalniz uc gun kalabildi herseyimide yapti karismak laf sokmak yok esime annen artik kalmasin gerek yok diyince hemen senin annen dedi dedim oda kalmasin tmam yeterki seninkide olmasin . uzun oldu ama sunuda yazayim normal yaptim saatlerce sanci cektim hemde hic araliksiz oldum oldum dirildim resmen hastanede surekli dua okudu bilmem ne kendime kizdim ne iyi kadin artik gozune batmasin biseyi dedim daha ayim dolmadan esime durduk yere karin yalan yere sancilaniyorum dedi. hic biseyi yoktu dedi bi aylik ogluma zorla bal verdi verme olumle bile sonuclanabiliyomus dedim ebe cigerleri yanar dedi dedim verdi verirkende oohh cigerlerin yansin dedi bu simdi oglumun iyiliginimi dusunuyo ama esime sorsaniz saka yapiyo ben fesadim daha uc gunlukten basladi Ben bunu emzircem demeye halada 20 aylik oldu emzirmenin derdinde lonk diye aciyo goguslerini esimin yaninda tabi annesisin sen onu emzirdin eyvallah artik 32 yasinda adam yani kizincada niye ne guzel memelerim var emse nolcak sanki bitek sizin cocugunuz var ama Ben sucluyum hep annesi melek esimin gozunde
Konu sahibi bu tuzağa neden düşüyorsunuz anne ile bebek arasındaki en büyük bağ emzirmedir.Kaynanan çok zeki sütü biberondan veriyo ki çocuk emerek sana bağlanmasın kendine düşkün olsun diye uğraşıyor. Sizde neden sūtünüzü sağıyorsunuz direk emzirsenize uyanık olunEski bir başlığa yazdım derdimi sağolsun arkadaşlar yeni konu açmamı önerdi.iki aylık bebeğim var.mecburiyetten kv geldi yardımcı oluyor.yemeği temizliği yapıyor bebeğe bakıyor sağolsun ama ben iyice sinir hastası oldum..
Şimdi bana iki ayda kurduğu cümleleri yazıyorum.
-Çocuğu çok uyandırıyosun o yüzden huzursuz uyuya uyuya büyür(yenidoğan 2 saatte bir emzirilmeli)
- sen çocuğu çıplak bırakıyorsun üşütecek
- senin stresin çocuğa yansıyor(çocuk kucağımda ve stresli değilken)
-Senin sütünden çocuğun midesi bulandı döktüm ben de mama verdim(hangi bebeğin annesinin sütünden midesi bulanır bu ne iğrenç bir itham)
-Bu çocuk ishal değil,olsa önce ben koşarım götürme doktora iki çocuk büyüttüm(dr a götürdüm çocuk ishal)
-çocuk sana hiç benzemiyor, aynı babası.
Vs.aklıma gelmiyor bile.dışarı çıktığımda mamasını hazırlayıp dolaba koyuyorum kolaylık olsun kendisine diye, alınıp küsüp sen bana güvenmiyorsun yapamaz mıyım mamayı diyor.yorulduğu için eşime diyorum ki anneni al hava güzel bir kahve için.eşim annesine söyleyince aldığı cevap siz beni burada istemiyorsunuz gideyim oluyor.çocuğu yıkayacak yardıma çağırıyor suyunu dökmeme izin vermiyor kendi döküyor..gece kalkıyorum emzirmeye bakıyorum sağdığım sütü veriyor, çocuk alıştı biberona mememde ağlıyor ben yıldım bu iki ayda çöktüm bıktım bunaldım eşim anlıyor ve diyor ki söyle ne diyorsan yapayım ama ben de kovmak gibi olsun istemediğimden susuyorum saat oldu 5. çocuk ağlıyor diğer odadan nasıl koşuyor nolduu nolduu diye yahu annesiyim yanındayım işte ne olacak? kucağıma alıyorum,tepemde emzirmeye çalışıyorum tepemde altını değiştireceğim tepemde uzun oldu kusura bakmayın uyuyamıyorum.
----Konuştum bebeğim iki haftalıkken, görümcemle beraber hemde.yalnız defalarca tartıştım.gitti kendisi, sonra eşim huzursuz oldu annesi babası küsünce bize torun baktırmıyor gelin dedikleri için, tekrar çağırdı annesini bir daha da yollayamıyorum, ki kayınbaba hala konuşmuyor benimle yalnız kalmak isteğimi kovulmak olarak anladığı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?