kv. bana kirik tutma dedi...

ben eşşeklik etme felan anladim ..
meğer ki anlam başkaymiş...
evini boyatma işi evlatlık mıydı orasini pek anlamadim.
kız espri yapmış orayı boyatmıyoruz evlatlık o duvar demiş gereksiz bir espri olmuş ama kayınvalide edepsizleştirmiş mevcuyu ,kız gitti zannederek evine inmek ne demek ne yapacaktı kızın gittiğini sandığı evde ..

konu sahibi bence de dönme evine kocan ortayı bulup sana sahip çıkana kadar.

Google diye bi sey var bu kırık tutmak cümlesine bu kadar takilacaginiza iki dakikada öğrenebilirdiniz kırık tutmak sevgilisi olmak demek.
Konuya gelince konu sahibi hayatinizi değiştirmenizi öneririm. Baska bi is baska ev baska hayat. Kendi hayvanlarina tarlalarina kendileri baksinlar. Hem hizmet ettirip hem laf sokamazlar, tabi siz izin verirseniz ikisini de yaparlar

kız espri yapmış orayı boyatmıyoruz evlatlık o duvar demiş gereksiz bir espri olmuş ama kayınvalide edepsizleştirmiş mevcuyu ,kız gitti zannederek evine inmek ne demek ne yapacaktı kızın gittiğini sandığı evde ..

konu sahibi bence de dönme evine kocan ortayı bulup sana sahip çıkana kadar.
ah ah kaynanalar çok yanlış anliyoo...
benim kaynanamda öle.. .:KK14:

Kirik tutmak ne demek?
sevgili artık yedek gibi bişey.
ben eşşeklik etme felan anladim ..
meğer ki anlam başkaymiş...
evini boyatma işi evlatlık mıydı orasini pek anlamadim.
-duvarın bır yanı boyalıymış
-biri diğer taraf neden boyalı değil diye sormuş
-konu sahıbıde gulerek orası evlatlık demiş
-herşey ortak ya.kayınvalıde de ustune alınmış
-sen ne demek istıyosun bana kırık(sevgılı) tuttunda çocuk başkasından mı demek istıyosun demiş oğlu için.kayınvalıde yanlış anladı,gelın yanlış anlaşıldı oldu.

Koyun can derdinde millet kelime
russian_roulette.gif

Kocan aradı mı ?

Hanimlar,sabah sabah o kadar sinirliyim ki kv. Ayni evde yasiyoruz(evimizi ayiryoruz ama birlikde yiyip icyoruz oturdugmuz evde onlarin)sabah kahvaltida esimin abiside vardi aramiz fazla iyi degil laf söz yoktur ama cokda konusmayiz.Eşim ciftcİlik yapiyor babasigilinde inekleri var bizimde babasinin tarlasini ekiyor vs.bizde ineklerin bakimini yapiyoruz esimle birlikde ama babasi surekli hazir yiyip iciyorsunuz diyor abiside destekliyor kimseye hazir mal yok hak yenirse bile cikar biryerlerden diye bu sozler soylenirken esim evde yoktu İste simdikiler kendilerini mi dovdurtur dio hazirdan mallari oluyor vs vs bir suru bos laf ve bas kakinci hic agzimi acip gik bile demedim annemgile gidicektim kv. Ben gidiyorum dedim asagiya kendi evime indim cocugun cantasini almak icin kv. Geldi arkamdan ben seni gittin saniyordum dedi bende napiyim orda durup laf soz mu duyuyum dedim ve kv. Cildirdi sen kendi dedgin lafa bak asil sen bana kirik tutuyon benim kirigim mi varda dedi olay şu(ondan onceki gun aksam esimin yigenleri evin yan tarafini neden boyatmiyorsunuz dediler bende şaka olarak orasi evlatlik dedim)bu yuzden kv. Kirik tutmusum ki bu ne alakaysa bana agzini tut lafi uzatma dio bende ben bu zamana kadar tutum anneme gidiyorum gelmiycem baskasini getirin o yesin hazri dedim esimede mesajla durumu anlatim ve ben gelmiycem dedim ama cevap vermedi 2saat oldu.Bende onlarin her isini yapiyorum mallarina bakiyorum elimden geleni ardina koymuyorum ben simdi ne yapmaliyim(Kirik tutmak sevgili anlaminda kullaniliyor)duvar mevzusuda soyle;bir taraf boyali diger yan taraf boyasiz bende boyasiz yere orasi evlatlik orayi boyatmiycaz dedim.Kv.de oglunun yaninda oyle dedigim icin lafi o yana cekti yani ben onun ogluna evlatlik demisimde onada kirik tutmusum
kv nin paçalarından cehalet akıyo ve diğerlerinin de aynı şekilde.. Hadi espriyi anlayamadı beyni yetmedi diyelim, siz de diyemediniz mi "evlatlık kırıktan peydahlanan değil, çocuk esirgeme kurumundan yasal işlemle sahip olunan evlattır" diye. Beyinsiz insanlarla muhattap olmak ne zor yaa Allah kolaylık versin ne diyim

ee kv duvarı sevgilisinden doğurduğunu mu ima ediyorsun diye bozulmuş?
duvar doğurabilme ihtimaline inanıyorsa sen bununla başedemezsin:işsiz:

Koyun can derdinde millet kelime
russian_roulette.gif

Kocan aradı mı ?

Konuyu anlamadan nasil yorum yapilabilir?
Ben kin tutmak olarak anlamistim mesela.
Baska bi sey cikti.

Kayinvalide cok ucmus yalniz ya.
Tavirlarindan eli belinde bir kadin oldugu belli.
Yani orayla ilgilenmedik manasinda dedim demediniz mi?
Esiniz ne yapiyor su an?

Konuyu anlamadan nasil yorum yapilabilir?
Ben kin tutmak olarak anlamistim mesela.
Baska bi sey cikti.

Kayinvalide cok ucmus yalniz ya.
Tavirlarindan eli belinde bir kadin oldugu belli.
Yani orayla ilgilenmedik manasinda dedim demediniz mi?
Esiniz ne yapiyor su an?
hayır bazı yörelerde kırığı var denir sevgilisi var anlamında farklı bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

hayır bazı yörelerde kırığı var denir sevgilisi var anlamında farklı bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

İste onu birileri aciklayinca anladik.
Herkes her yorenin agzini bilmiyor.
Dolayisiyla bu ne demek diye soruyor.
Arkadas millet kelimeye takmis diyir ama sonucta benim bilmedigim icin tahmin ettigim seyden farkli bir anlam cikti sonucta, tabii ki bu nedir diye soracagiz.

Evlatlık lafını üstüne alan kv geline ben senin kocanı başka bir adamdan(yani kırığımdan) mı yaptın demek istedin demiş.. yani kadının evlatlık duvar yani hani ilgilenmiyoruz lafının altında buzağı aramış bulmuş.. doğru mudur ;)

Senin namusuna dil uzatmis farkinda misin ? O evden ayrilin baska isle ugrasin derim. Dillerine dusnussunuz arti sizi adam yerine koymuyorlar.

Şimdikiler kendini dövdürtür mü diyen dangalak kim ya ?
Elin kızını niye döveceklermiş kim oluyor onlar ?
Ayrıca siz olmasanız çoban tutmak zorundalar o çobana ev sağlamak faturaları ödemek zorundalar.
Ama işte evlat olunca böyle göze görünmez bence.
Bence başka bir iş yapsın eşiniz veya gidin başkasının mallarına bakın en azından sigortanız yatar hakkınızı alırsınız laf duymazsınız.

Kendinizi ifade edemiyorsunuz bence.
Burada bile sizi anlayan çıkmadı.

Kayınvalidenizi tanıyorsunuz, lafınıza sözünüze dikkat edin, biraz ne dediginizi bilmez bir haliniz var.
Evlatlık vs deyince yanlış anlar, laf nereye gider biraz ölçüp tartın.
Bir de kadın aşağı gelmiş gittin sandım diye, terslemişsiniz. Durup laf mı işitseydim.
Ben böyle çıkışları gereksiz buluyorum. Derdiniz varsa aynı ortamda az bulunun. Eğer ortak iş yüzünden laf işitiyorsanız, işleri ayırın.

Onların yaptıkları doğru demek değil de gelin olduğunuz aileyi az çok tanıyorsunuz, biraz bulunduğunuz ortama göre davranmayı, insan idare etmeyi öğrenin.

Back
X