kv. bana kirik tutma dedi...

Evlatlık duvardan kırığı olmaya nasıl gelmiş anlamadım aşırı zorlama.
Eşiniz şehirde iş bulsun ailesine de yardım etmesin. Gerekirse sizde çalışın.
Diğer türlü sizin bu aileyle başa çıkamazsınız.
Dövdürtmüyor diyen mahlukatlar hayatınızda oldukça o evlilikten bir cacık olmaz.

Ben bu konu sahiplerini anlamıyorum Bi kelime söyler sayfalarca Bi kelimenin sözcük anlamını öğreniriz

Bir üye iyi günler yazar cevap olarak iyi günler yazar

Diğer sorulara cevap vermez

Eşin aradı mı aradı diye yazar

8 sayfalık konunun özeti arkadaşlar okumayın boşuna kadının ağzından laf alınmıyor

Resmen geçmek dalga geçmek için açılmış konu millet yazsın da ben de cevap vermeden okuyayım mantığı

Öncelikle köy işi ağırdır ama siz olmasanız da o ineklere bakılacak sizde gayet güzel orda faydalanıyorsunuz kv tarafı köyde yanımda değiller yanım alsalar süte peynire pars vermem ki köyden geldikten 1 ay yiyelim yoğurdun vardır koyar salça mı felan hiç saymıyorum bile

O yüzden bence çok konuşma çocuğuna bak muhatap olma bu lafları çok duyacaksın

Çok cesaretli iseniz resti çeker başka yere gider hayatınız kurarsınız başkasının üzerinden geçinmiş olmazsınız

Hanimlar,sabah sabah o kadar sinirliyim ki kv. Ayni evde yasiyoruz(evimizi ayiryoruz ama birlikde yiyip icyoruz oturdugmuz evde onlarin)sabah kahvaltida esimin abiside vardi aramiz fazla iyi degil laf söz yoktur ama cokda konusmayiz.Eşim ciftcİlik yapiyor babasigilinde inekleri var bizimde babasinin tarlasini ekiyor vs.bizde ineklerin bakimini yapiyoruz esimle birlikde ama babasi surekli hazir yiyip iciyorsunuz diyor abiside destekliyor kimseye hazir mal yok hak yenirse bile cikar biryerlerden diye bu sozler soylenirken esim evde yoktu İste simdikiler kendilerini mi dovdurtur dio hazirdan mallari oluyor vs vs bir suru bos laf ve bas kakinci hic agzimi acip gik bile demedim annemgile gidicektim kv. Ben gidiyorum dedim asagiya kendi evime indim cocugun cantasini almak icin kv. Geldi arkamdan ben seni gittin saniyordum dedi bende napiyim orda durup laf soz mu duyuyum dedim ve kv. Cildirdi sen kendi dedgin lafa bak asil sen bana kirik tutuyon benim kirigim mi varda dedi olay şu(ondan onceki gun aksam esimin yigenleri evin yan tarafini neden boyatmiyorsunuz dediler bende şaka olarak orasi evlatlik dedim)bu yuzden kv. Kirik tutmusum ki bu ne alakaysa bana agzini tut lafi uzatma dio bende ben bu zamana kadar tutum anneme gidiyorum gelmiycem baskasini getirin o yesin hazri dedim esimede mesajla durumu anlatim ve ben gelmiycem dedim ama cevap vermedi 2saat oldu.Bende onlarin her isini yapiyorum mallarina bakiyorum elimden geleni ardina koymuyorum ben simdi ne yapmaliyim(Kirik tutmak sevgili anlaminda kullaniliyor)duvar mevzusuda soyle;bir taraf boyali diger yan taraf boyasiz bende boyasiz yere orasi evlatlik orayi boyatmiycaz dedim.Kv.de oglunun yaninda oyle dedigim icin lafi o yana cekti yani ben onun ogluna evlatlik demisimde onada kirik tutmusum
KV niz saçmalamış o sözle kırık tutmak ne alaka? yarası mı varmış ki

Konu sahibi konu içerisinde "kırık" ne anlama gelir yazmış.
Hala kırık ne anlama geliyor diye soranlar var.
Bkz; (Kirik tutmak sevgili anlaminda kullaniliyor) konu sahibinin açıklama yaptığı kısım.

Tercüme ediyorum bu bir amme hizmetidir.
Şimdi arkadaşlar bu arkadaşımız bir gelin, eşi ile hayvancılık yapıyorlar, eşinin ailesi ile yaşıyorlar. Bir akşam otururlarken biri diyor ki , ya hu şu duvarın yarısını boyamışsınız, yarısını boyamamışsınız, söylesenize neden?
Arkadaşımız da diyor ki , boyanmamış taraf evlatlık eheheheh.
Aşırı alıngan ve kötücül kayınvalide de sinsice bunun ona atılmış bir Taş olduğunu düşünüyor. Efendim sanki gelini ona şey demiş, benim kaynanamın kırığı vardı ondan çocuk peydah eyledi, o çocuk evlatlık o duvar da onun.
Şimdi bu noktada yalnızca İstanbul Türkçesi bilen, argodur, yörel kullanımdır işi olmayan üyeler için açıklayayım kırık sevgili demek.
Neyse zaman sonra gelin kaynana gündelik tartışmalarını yaşarken arkadaşımız çok sinirlenip evden ayrılmak istiyor, kaynana da bu içinde tuttuğu yanlış anlamayı savurarak kırığına mı gidiyorsun diyor.

Yalnız o tarla o inekler konu sahibi olmasa bakılır mı onu da düşünmek lazım. Başka türlü olunca ben de sizin gibi düşünüyorum ama köy işi başka. Tarla işi inege bakmak kolay mı. Konu sahibi ve esi olmasa birini tutmaları gerekirdi bunca is icin. Hem işlerini yapıp hem niye bizim sayemizde lafı duymak zorunda olsunlar. Bütün patronlar çalışanlarına karnın sayemde doyuyo edebiyatı yapsın o zaman. Olur mu böyle sey
Hayır tabii ki de kimse bu lafları duymamalı kesinlikle ben köy hayatını da biliyorum gözlemledim o hayvanların sütü peyniri tereyağı hepsi para satıyorlar ve para kazanıyorlar o şekilde dünyanın birikimini yapan insanlar gördüm ev alanlar gördüm demek istediğim herkes yerini bilsin saygılı olsun ev var arazı var tarla var hayvanlar varken iyi değerlendirsin ne o kv laf söylesin ne de duysun tabii ki.. bu şekilde imkanlara sahip olup ayda faturalar hariç 100 tl bile harcamayan insanlar tanıyorum.

Evde kırık çay-kahve kupaları falan tutma, at gitsin... Şeklinde anlamak istedim ama gene argo:KK45:

Bence eşiniz yokken yanlarına gitmeyin. Böyle durumlarda gereken cevabı kendisi versin. Siz muhatap olmayın.

Kayınvalide ayıp etmiş. Siz ona uyarak iyi yapmamışsınız. Sevinmiştir eşinizle aranızı açtığına. Kocaya yanaşıp onu kendinize çekecektiniz. Annen bana iftira attı, bak sana bunları diyorlar deseniz adam sizin tarafınızı tutardı. Siz suçsuz adama da sırt döndünüz.

Hanimlar,sabah sabah o kadar sinirliyim ki kv. Ayni evde yasiyoruz(evimizi ayiryoruz ama birlikde yiyip icyoruz oturdugmuz evde onlarin)sabah kahvaltida esimin abiside vardi aramiz fazla iyi degil laf söz yoktur ama cokda konusmayiz.Eşim ciftcİlik yapiyor babasigilinde inekleri var bizimde babasinin tarlasini ekiyor vs.bizde ineklerin bakimini yapiyoruz esimle birlikde ama babasi surekli hazir yiyip iciyorsunuz diyor abiside destekliyor kimseye hazir mal yok hak yenirse bile cikar biryerlerden diye bu sozler soylenirken esim evde yoktu İste simdikiler kendilerini mi dovdurtur dio hazirdan mallari oluyor vs vs bir suru bos laf ve bas kakinci hic agzimi acip gik bile demedim annemgile gidicektim kv. Ben gidiyorum dedim asagiya kendi evime indim cocugun cantasini almak icin kv. Geldi arkamdan ben seni gittin saniyordum dedi bende napiyim orda durup laf soz mu duyuyum dedim ve kv. Cildirdi sen kendi dedgin lafa bak asil sen bana kirik tutuyon benim kirigim mi varda dedi olay şu(ondan onceki gun aksam esimin yigenleri evin yan tarafini neden boyatmiyorsunuz dediler bende şaka olarak orasi evlatlik dedim)bu yuzden kv. Kirik tutmusum ki bu ne alakaysa bana agzini tut lafi uzatma dio bende ben bu zamana kadar tutum anneme gidiyorum gelmiycem baskasini getirin o yesin hazri dedim esimede mesajla durumu anlatim ve ben gelmiycem dedim ama cevap vermedi 2saat oldu.Bende onlarin her isini yapiyorum mallarina bakiyorum elimden geleni ardina koymuyorum ben simdi ne yapmaliyim(Kirik tutmak sevgili anlaminda kullaniliyor)duvar mevzusuda soyle;bir taraf boyali diger yan taraf boyasiz bende boyasiz yere orasi evlatlik orayi boyatmiycaz dedim.Kv.de oglunun yaninda oyle dedigim icin lafi o yana cekti yani ben onun ogluna evlatlik demisimde onada kirik tutmusum
Eşinizle aranızı bozmayın güzelce konuşup halledin. Evinizi ayırın; rahat edersiniz.
Bu devirde hayvancılık hiç kolay değil, iyi bile katlanmışsınız. Hiçbir gelin kolay kolay yapmaz.

Hayır tabii ki de kimse bu lafları duymamalı kesinlikle ben köy hayatını da biliyorum gözlemledim o hayvanların sütü peyniri tereyağı hepsi para satıyorlar ve para kazanıyorlar o şekilde dünyanın birikimini yapan insanlar gördüm ev alanlar gördüm demek istediğim herkes yerini bilsin saygılı olsun ev var arazı var tarla var hayvanlar varken iyi değerlendirsin ne o kv laf söylesin ne de duysun tabii ki.. bu şekilde imkanlara sahip olup ayda faturalar hariç 100 tl bile harcamayan insanlar tanıyorum.

Kesinlikle sana katılıyorum
Gelin olmasa başa gelen çekilir diyip bakacaklar mecbur zaten
Ama yanında insan var kv de de kendini yormuyor
Benm eşim de köye gittikçe yardım eder damı temizler ama annesi biz döndüğümüzde yapmaya devam eder

Konu sahibi biraz abartıyor bana göre yer babasının ekiyor biçiyor ineklere biz bakıyoruz diye acıtasyon yapmış resmen

Dün 3 kilo açık süt aldım kilosu 4 lira 12 li organik yumurta diye satılan inş umduğum gibidir yumurta aldım 12 lira sadece iki şeye 30 lira bırakıp çıktım ve yumurta yani bizde 5 gün sonra bitecek tekrar devam aynı şeylere

Peynir keza öyle
Domatesi konserve yaptım sağolsun kayınpeder kasayla göndermiş yaptım konservemi bizim burda kilosu 3 lira konserve Lik domatesin :işsiz:
Kırmızı biber sosu yapıcam kilosu burda 4 kira :63: kv orda bedava salça yapıyor kızım sana da göndericem diyor benm bir yıllık salça çıktı

O yüzden konu sahibi bana çok da haklı gelmedi​

Ev ayriysa yemek içmek niye bir olur anlamam bizim Anadolu'da var bu durum. İş güç yine çalışın birlikte ama herkes evinde yesin icsin gönlünce dinlensin, esiyle vakit gecirsin. Fazla bir araya gelince yüz göz olunuyor aradaki saygı gidiyor

Back
X