- 2 Mayıs 2016
- 682
- 720
- 103
- 35
Icli koftede hazirMisafir ummudugunu değil bulduğunu yer
Görgüsüz, patavatsız konuşmuş kv.
Beğenmiyorsan gelme,yeme çok biliyo kendisi
Sanki her sofrada içli köfte var.
Ayy hiç sevmem şöyle insanları.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Icli koftede hazirMisafir ummudugunu değil bulduğunu yer
Görgüsüz, patavatsız konuşmuş kv.
Beğenmiyorsan gelme,yeme çok biliyo kendisi
Sanki her sofrada içli köfte var.
Ayy hiç sevmem şöyle insanları.
Bu arada içli köfte de ince bulgurdan yapılır çok bilmiş kv ye soyle hem sulu köfte hemde içli köfte ince bulgurdan yapılırIcli koftede hazir
Dogru söylüyorsunuz. Ama insanin gururna dokunuyor. Benim ne eksigim var diye. Eltimle tamamen seviyeli bir iliskimiz var. Ve iyi insandir. Ama kiskanclik oluyor boyle olunca.Aman dikkat et gelme böyle şeylere
Benim kv elti yaristirmayi sever , Allahtan ikimizde mantikli insanlariz da sallamiyoruz
Kendinizi kimseyle kiyaslamayin kiyaslayan oldugunda da sallamayin.
Eşiniz cevabi vermiş size düşünmeye bile gerek kalmamiş. O lafi siz deseniz oglununki kadar zoruna gitmez![]()
Bu arada içli köfte de ince bulgurdan yapılır çok bilmiş kv ye soyle hem sulu köfte hemde içli köfte ince bulgurdan yapılır
Siz döktürün sarmalar , ana yemekler , salata çeşitleri vs onlar kudursunlarDiger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.
Ay bu kayınvalideler beni benden alıyor yemin ediyorum. Şaşırmıyorum aklı sıra sizi gömüp kendilerini iyi hissedecekler. Çok güzel yapmışsınız tebrik ederim. Eşinizede helal olsun.Hayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Işte bu kadar çok iyi davranirsan ömür boyu seni ezmeye çalışırDemem valla. iyice bilenir bana. Bende oma nasil iyi davranirim. Suyu icemiyor diye limon koyarim tarcin koyarim getiririm. Yani elimden geldugince guzel davranmaya calisirim ama sevmeyince sevmiyor demekki
Yani cok bIlmis davranmam ben. Onun da büyüklüğüne saygi duyup arada sorarim anne bunu boyle yapiyorum. Sen nasil istersin diye danisirim. Ozguvensizlik mi oluyor ki bu tavir.Çok ayıp etmiş sonuçta misafir umduğunu değil bulduğunu yer neden size karşı bu kadar önyargılı özgüvensiz mi duruyorsunuz
Eltimle sıkıntım yok. Evimiz ayri barkimiz ayri o daha iyi olsun benden. Sonucta kendi evi degil gelmis yapmis yemek. Siz oraya takildiniz sanirim. Benim sıkıntım. Ortada birsey yokken bana denilen sozlere kv me yani.Fitneyi almak istemezsen kimse sokamaz merak etme sen.
Esimde oyle soyledi. Bosver dedi sen yemeklerini yap kimseye laf düşürme. Onlar desin dursun dedi.Bir sofra kur düşmanı (burda düşman kv hz) çatlat![]()
Bu arada sulu kofteyi yapacagim ama eksili kofte seklinde yapacam . Bugun iki porsiyonluk yapayim bakalim hosumuza giderse iftardaki menuye ekleyecem.Böyle laf sokan insanlardan nefret ederim. İş büyüklerde bitiyo. Kadın ramazan günü gelinlerinin arasına nifak sokuyo. Senin yapacağın hiç alınmamak sinirlensen de belli etmemek. O eltini överse evet annecim o çok iyi yapıyo o yapsın de.Ama bu cevap vermelerini sinirlenerek kızarak değil gülerek güzel bir edayla söyle. Senin sinirlendiğini kızdığını görmek amaç.Yoksa gelin kötü yemek yapsa bile insan eleştirmeye utanır. Ama nerdee niyeti kötü!
Ben de o sebeple dikkat dedim sizeDogru söylüyorsunuz. Ama insanin gururna dokunuyor. Benim ne eksigim var diye. Eltimle tamamen seviyeli bir iliskimiz var. Ve iyi insandir. Ama kiskanclik oluyor boyle olunca.