Kv beni asagiladimi simdi 😶

Ben olsaydım sulu köfte teklifini kabul ederdim, yapsınlar madem.
Neden kendimi yoracagim ki
Yeni evliyken ben de her seyi biliyorum, ben de her seyi yapabilirim havasinda olabiliyoruz ama bundan sonra kendinizi kanitlamak yerine yemek tekliflerini kabul edin ya da eger bildiginiz gibi yapma huyunuz varsa bilmiyormus gibi ona ne konur buna ne konur diye sormayin.
Kimseyle rekabete de girmeyin, hicbiriniz ayni kulvarda degilsiniz.
Herkesin yemek zevki farkli, elinin tadi, misafir agirlama tarzi farkli.

Yine sizinki kendince olmasi gereken bulguru kendi alistigi gibi, yapip begendigi gibi soylemis.
Benimki ben pizza yaparken yumurta sür dedi.
Yok dedim öyle pide gibi olur, begenmeyebiliriz, alisik degiliz dedim.
Birkac israr etse de bildigim gibi yapicam, riske atmicam dedim.
O gunun aksamina birine diyor ki gecen gün pizzaya yumurta sürdüm, çok kötü oldu, sert oldu.
Ahahshsh şok mu olayim cevap mi vereyim bilemedim, kalabalik da vardi, kaldi oyle.

Siz guzelce agirlayin.
Agiz burun bükerlerse de topu esinize paslayin simdilik, madem esiniz cevap verince bozuluyorsa.
Daha yeni evlisiniz, zamanla sizin de aranizdaki iletisim sekli oturur hem kayinaileyle hem eşle.

Eltimle sıkıntım yok. Evimiz ayri barkimiz ayri o daha iyi olsun benden. Sonucta kendi evi degil gelmis yapmis yemek. Siz oraya takildiniz sanirim. Benim sıkıntım. Ortada birsey yokken bana denilen sozlere kv me yani.

Kaynınızla eltiniz farklı şehirde değil miydi ?

puha ha ha.aklıma adile naşitle münir özkul geldi akşam akşam .en iyi turşu sirkeyle mi yapılır limonla mı diye tartışmış anlaşamayınca da boşanmışlardı :KK45: :KK53:
Hahahhaha cidden o hesaba döndü ama inceyle yapılır ya pilavlık olanla ilk defa duydum. Gerçi benim annemde bu bulgurun orta boy hali varya onunla yapar pilavı. İkna edemiyoruz hiçbir şekilde onunla değil buyuguyle yapılır pilav diye. 🤷

Hahahhaha cidden o hesaba döndü ama inceyle yapılır ya pilavlık olanla ilk defa duydum. Gerçi benim annemde bu bulgurun orta boy hali varya onunla yapar pilavı. İkna edemiyoruz hiçbir şekilde onunla değil buyuguyle yapılır pilav diye. 🤷
orda yanlış değil annen.bulgur pilavı çeşit çeşittir.en irisiyle de yapılır orta iriliktekiyle de.kavurulak da yapılır suya salma yöntemiyle de.

O aşamaya ne zaman gecerim acaba
Yaptiklarinizin kiymetinin bilinmedigini , her seferinde gururunuzun kirildigini, asagilandiginizi, ne yapsaniz yaranamadiginizi, bosuna kendinizi yordugunuzu anladiginizda 😬

Eşiniz size destek olmus ne güzel.
Eşim ne der diye bu kadar endiselenmeyin.
Illa karsilik vermeniz kirip dokmeniz gerekmez.
Yapip goturdugunuzu begenmediginde bir daha yapmamak, size ne yapacaginizi söylediginde kibarca tesekkur edip menünüzü ayarladiginizi kendiniz yapmak istediginizi soylemek, ona da laf ederse duymazdan gelip bildiginiz gibi yapmak da bir cevaptir.

Daha yenisiniz onlara karşi bir durus sergilemis olursunuz buna alıştırırsiniz huyunuzu ogrenirler ona gore davranirlar.
Lakin siz şu an onlari çok farkli seylere alistiriyorsunuz ve boyle davranarak farkli versiyonlarda sorunlar yasarsiniz..

Hayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
kayınvalidelerin sorunu ne acaba ya bu gelinlerle alıp veremedikleri nedir Allah aşkına en çok bunu merak ediyorum neden yani? :D

Offf yine her bokolog bir kayınvalide ile karşı karşıyayız .
Boşver canısı anladığım kadarıyla yeni gelinsin alışırsın zmanla bu tip hareketlere heeee de geç hatta mümkünse yapıp getirsin ne yorcan kendini akıllı olll 😎

Ben tam hatirlamiyorum öyle birşey yoktu bence herhalde olmamista öyle birşey
Valla konudan çikamiyorum oysa çok işim var konulara takilmayacaktim güya.
Konu sahibi böyle yaparak herkesi beklentiye sokup memnuniyetsizlikler alip basini gidince de eşiyle iyi olan arasi da bozulacak.

Valla konudan çikamiyorum oysa çok işim var konulara takilmayacaktim güya.
Konu sahibi böyle yaparak herkesi beklentiye sokup memnuniyetsizlikler alip basini gidince de eşiyle iyi olan arasi da bozulacak.
Bilmiyorum konu sahibi çok sessiz ve pisirik geldi işi coook zor

Bilmiyorum konu sahibi çok sessiz ve pisirik geldi işi coook zor
Kadin benim kv gibi.
Eşim ilk evlendigimizde (artik öyle degil) annem ne derse onun dedigi gibi olacak dedigi halde ben kendi bildigimi yapiyordum.
Konu sahibinin eşi kendine destek oldugu annesine gereken cevabi verdigi halde bu kadar geri planda kalip memnun etmeye calismasina anlam veremiyorum.

Back
X