Kv beni eşime şikayet etmiş

Onlarda öyle bir adet var. Baba eve gelince herkes ayağa kalkıyor. Bizde de böyle bir şey yok hani uzanıyorsan ayağını falan toplarsın kendini düzeltirsin anlarım da bunlar emir eri gibi kalkıyorlar. Bu bana da çok saçma gelsede yapıyorum takmamaya çalışıyorum fazla. Buna rağmen kalkmıyormuşumm iyiki bir gün kalkmadık... şeytan diyor söv suratına... geçen gün de köylerinde mevlüt vardı ben gitmemiştim kv demediğini bırakmadı. Herkes beni sormuş, gelsen bile yardım etmesen ayıp olurdu bizde böyle kızım yapman gerek falan bir sürü şey dedi. Eve geliyor sürahime bile laf ediyor neymiş cam olmalıymış misafire bununla su verilmezmiş yoksa arkamdan konuşurlarmış... geçen gittiğimde elazığ depremi hakkında konuştukları beni çok sinirlendirdi neymiş hak etmişler orası çok dinsiz bir yermiş, allah böyle cezalandırırmış... düşünebiliyor musunuz. Ölene hak etti denmez dedim bir tek kv olmasa neler neler derdim de... Çok cahil ve gıcık bir insan.
Bak canım, anlaşılan cok cahil bir aileyle bir ömür muhattap olacaksın, eşinde onların yetiştirdiği adam, onların ağzına bakıp sana kızmaya trip atmaya mı devam edecek bir ömür? Baştan önlemini al, sakın geri adım atma, yoksa bir ömür çekersin.
Korkma hiç kimseden, eşine ailenin arkanda olduğunu belirt, sakın aile sorunlarını anlatma, seni kaybetmekten korksun, seni kırmaktan korksun, hele hele ailesinin ağzına bakıp huzurunuzu bozmasın.
Sakın tavrını değiştirme, ama bende yapıyorum ki bile deme, son konuşmanızda anlaşılan sert tepkini görmüş konuyu kapatmaya çalışıyor, ailesiyle minimum muhatap ol, o yokken gitme, senin ailen yok mu? Onlar nasıl kendi ailesine değer veriyor seninde bir ailen var, sende ailene 1 gidiyorsan 5 git, elalemle oturup laf yemekten daha iyidir kendi ailenle oturmak, yavaş yavaş uzaklaş kaynanana gitmekten,haftada 3gidiyorsan 1 edüşür, işlerim var de, seni ezmelerine izin verme, dik dur

Onlarda öyle bir adet var. Baba eve gelince herkes ayağa kalkıyor. Bizde de böyle bir şey yok hani uzanıyorsan ayağını falan toplarsın kendini düzeltirsin anlarım da bunlar emir eri gibi kalkıyorlar. Bu bana da çok saçma gelsede yapıyorum takmamaya çalışıyorum fazla. Buna rağmen kalkmıyormuşumm iyiki bir gün kalkmadık... şeytan diyor söv suratına... geçen gün de köylerinde mevlüt vardı ben gitmemiştim kv demediğini bırakmadı. Herkes beni sormuş, gelsen bile yardım etmesen ayıp olurdu bizde böyle kızım yapman gerek falan bir sürü şey dedi. Eve geliyor sürahime bile laf ediyor neymiş cam olmalıymış misafire bununla su verilmezmiş yoksa arkamdan konuşurlarmış... geçen gittiğimde elazığ depremi hakkında konuştukları beni çok sinirlendirdi neymiş hak etmişler orası çok dinsiz bir yermiş, allah böyle cezalandırırmış... düşünebiliyor musunuz. Ölene hak etti denmez dedim bir tek kv olmasa neler neler derdim de... Çok cahil ve gıcık bir insan.
E bari para versinler
Hahaha padişahım çok yaşaaaaa!!!!
Altın keseleri falan atar

İş yapmak zorunda mıyım derdim ben olsam:KK48:

Benim annem 68 yaşında. Daha bu güne kadar bir bardak su istemiş değil çocuklarından. Bu kayınvalidelerin gelinlerden hizmet bekleme merakını anlayamıyorum. Yahu oğlunla evlendi diye sana hizmet etmek zorunda mı?

Bundan sonra hiç yapmayın madem, her türlü laf söylüyorlar zaten.

Eşim bugünlerde gergin gözüküyordu sordum neyin var diye işle ilgili mi dedim yok dedi anlat dedim... kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş. Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir. Akşama yemek yapılırken sebzeleri doğrar kv bende yardım ederim. Akşam masayı beraber kurar beraber toplarız, görümcem bulaşıkları yıkar hep bende makineye dizerim arkasından çayı ben koyarım götürürüm. Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ? anlamadım ben bu işi çok moralim bozuldu. Kv ile bu konuyu konuşayım mı ? Eşime anlattım bunları yapıyorum diye... ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim. En son gittiğimizde telde bir şeye bakıyordum acil bir arkadaşıma yazmak zorundaydım o sırada yemek yendikten sonra çok takip edemedim işleri bir tek bu ama o gün dışında bunları hep yapıyorum. :KK43:
Yapmak zorunda değilsin kendine gel lütfen.Ailenin biricik kızıyken elin insanlarına pabuç bırakma.Şu yaştan sonra kimseye hizmetçi gitmedin sen.Babası gelince ayağa kalkacakmışsın bak hele.Dersin bana içişleri bakanı

ben böyle konuları okuyunca aynı yorumu yapıyorum: manyakoğlu manyaklar.
insan, insan olduğu için nezaketen yardım eder, görevi olduğu için değil. eski zihniyet işte, göreviniz bellemişler

Kv ilk gunden beri bana birseyler ogretme derdinde ben de hep red etme ..ben mi istiyorum senden birseyler ogrenmek..arada laf sokmalarini soylemiyorum bile.
Sonuc artik agzini acamiyor.
Ben ona hicbirsey danismam..
Bizim yildizimiz tutmadi maalesef.
Sizinkiler de az hirli degil..esin tam bir kusura bakmayin ama odun.
Hizmet etmek de gonulluluk esas.
Cok istiyorsa hizmetci tutsun..

Ne munasebet eşin dışarı gezmeye gidecek sen onun anasıyla babasıyla evde kalacaksın? Kendisi onlarla vakit gecirmezken senin basinin zoru ne?

Bir kez bile esim olmadan kayinvalide kayinpeder evinde durmuslugum yok

Kayınvalidenizden midem bulandı cahilinde önde gideni ayrıca. Ne demek ölenler dinsizdi Allah cezalandırmış nasıl bir bakış açısı nasıl had bilmezlik. O zaman depremde ölenlerin hepsi dinsiz mantığa bak. Kusura bakmayın ama ben böyle kadının yüzüne tükürürüm birde hizmet edecekmişim. Allah ıslah etsin.

Neresinden tutsam elimde kaldı bu konu :KK12:
kv telefonla aramış benim için: bize gelince hiç iş yapmıyor, baban gelince ayağa kalkmıyor demiş.
Kv 'niz oğlunu eve bir hizmetçi getirsin mantığıyla evlendirmiş.:skandal:
Genelde gittiğimiz zaman eşim beni kv ye sabah bırakır kendisi dışarı çıkar akşama doğru gelir.
Eşinizin annesini babasını neden size ziyaret ettirip, kendi dışarıda geziyor.
"Beni bırakıp dışarı çıkacaksan ben gitmeyeceğim" diyemiyor musunuz.

Aslında burdada almanız gereken bir mesaj var, eşiniz sizi annesine iş yapın diye bırakıyor.

Eğer amaç ziyaret olsaydı, o da sizinle birlikte otururdu.

Kusura bakmayın ama eşiniz yanınızda olmadan orada kaldığınız için hatalısınız.

Şimdi daha ne yapmam gerek kızlar bir eksik var mı sizce ?
Sizde kendinizi hizmetçi pozisyonunda görüyorsunuz zaten, iş yapmayı zorunluluk gibi görmüşsünüz kendinize

Eşime anlattım bunları yapıyorum diye...
Buda hata, ne demek bunları yaptım demek farkında mısınız.

Diyeceğiniz şey "iş yapmak zorunda değilim" idi

ben geldiğimde dikkat ediyorum yapmıyorsun dedi eşim.
Bu adam sizi çok yorar, demedi demeyin.

Cahil kadın, az yesin de kendisine hizmetçi tutsun.
Sırf yaşları büyük diye inanılmaz bir saygı bekliyorlar, başka vasıfları yok belli ki. Depremde ölene oh olsun demek kaçıncı seviye cehalet.
Ben tıpkı böyle kendilerini kraliyet ailesi sanan, cahillikte Nirvana bir aileden kaçtım. Oh be.
İstersen mükemmelin mükemmeli bir gelin ol, onların istediği gibi köle ol yine de yaranamazsın. Karşındaki "oğluş" sahibi bir canavar çünkü.
Oğlu da memeden ayrılmayı unutmuş. 'geldiğinde' sana dikkat edeceğine, kalksın kendi yapsın anneciğini yormasın madem.
Ay sinir oldum.

Elin anasının eteğinden çıkamayan ergenleri ile evlenirseniz sonuç bu büyümemiş ana kuzusu gelinini hizmetçi gören kayınvalide kendini ezik gören gelin. İçim sıkıldı takmayın sadece

Eltim sürekli iş yapar, her şeye yardım eder, evi süpürür vs... Kayınvalidem eltim için bir gün dedi ki geldi misafir gibi oturdu gitti. Ben şok. O kadar da iş yapar geldiğinde. Ben yapmam mesela. Sofra kurmaya kaldırmaya yardım ederim. Çay servis edersem ederim o kadar. Eltime denileni de gördükten sonra doğru yaptığımı anladım. Ben iş yapıp yapmıyor diyeceklerine, yapmiyim de yapmıyor desinler en azından 😅 Kısacası sürekli iş yapan kıymetli olmuyor nedense. Tuhaf ama öyle malesef. Eşim de asla ağzını açıp bir şey diyemez bana. Kimsenin benden bir iş beklentisi yok. Kimseye o imajı vermedim, vermem. Ayda yılda bir şey yaptığımda Kayınvalidem herkesi arayıp ballandıra ballandıra anlatır hatta kızım böyle yaptı diye. Bilemiyorum hep yapmadığım için kıymetli oluyor demek ki 😅

Siz malesef kendinizi çok ezdirmişsiniz. Hem kayınvalideye hem de eşinize karşı.
Bence valide hanım size laf sokmuş
Senin yapmadığını senin yüzüne vurmuş
Ha yapsanda fark etmez boşuna yorma kendini
Böyle devam et daha kıymetli olursun

Ben neler neler yaptım kendi kızlarının yapmadığını yaptım ,sonra arkamdan dedi kodu yaptigini duyuyordum kulaklarımda yıllık izinler de
kendisi kaybetti ben degil

Biseyler saygidan oturu yahut yorulmasin diye yapilir elbette ki ama kardes sen bildigin supurge olup bi de bi halt etmeyen damgasi yemissin. Mesafe hakikaten çok önemli ya. Bi sorunu varsa kocana değil zaten sana söylemesi lazımdı..

Eşim bi ara anne güdümüyle çalışırken benzer şeyler söylüyordu bana annesinden aldığı gazla. Ki kaynanamın evini çok temizledim, misafirletine tüm ikramları hazırlayıp ben ağırlardım, evi toplar temizler dönerdim evime. Memnun edebildim mi asla. Bigün tepem fena attı, eşime çok pis püskürdüm. Hepiniz nankörsünüz, ben anana iş yapıp gönlünü eğlemek için evlenmedim. Evde senin de işini görmüyorum ne halin varsa gör dedim. Yemekleri kendime kadar yaptım, çamaşırları tüm dolabı bitene kadar giydi, kıyafeti bitti yıkamadım afedersiniz giycek donu çorabı bile kalmamıştı. Öncesinden ütülerini de yapmadım ne giycekse ütüler giyer giderdi :))

3 hafta sonunda sende vicdan yok mu halim perişan görmüyon mu dedi. Bende, sende vicdan olsa sana hayat arkadaşı olarak ailesini bırakıp gelen kadına nankörlük edip ananın ağzıyla beni üzmezdin, git anan toplasın kıçını dedim. Delirmiş gibi kahkaha attı ve birdaha sana ağzımı açarsam beter olayım, hele annem için asla dedi :KK70:

Kaynana bi zaman sonra fokurduyo tabi elimi ayağımı çektim ya, kahvaltı ederken evi temizle ütüleri yap demeye getirdi. Tam kaşımı kaldırdım ki eşim benim yerime anne parasıyla değil mi ayarlayalım bi temizlikçi benim karım da yoruluyo çocukla dedi :KK70: kaynana mort ve o gün bugündür o muhabbet kapandı :KK66:

Yalnız eşinizin giyecek kıyafetleri bitmesine rağmen bı makine çalıştırmayı bilmemesi 🤨

eşiniz sizinle eşim hayat arkadaşım diye mi evlenmiş yoksa annesine hizmetçilik yapasınız diye mi evlenmiş!
olabildiğince az görüşün eşinizin ailesi ile! Zira hepsi maalesef çok itici

Back
X