kv bosanıyor ama yuk bana kaldı...ne yapacağımı bılemıyorum

Boyle bir durumda ben de bakilmali ,
sokaga atacak haliniz yok derdim,
ama sizin durumunuz cok farkli...

hep kadin ve erkegin birbirlerine destek olmasini,
senin paran benim param olmamasini savunurum
ama gelin gorun ki sizin evliliginizde somurmek kelimesi tam anlamiyla karsimizda ...

simdi arkadasim bir kere zaten esinin egitim seviyesi dusuk denk degilsiniz
buna ek olarak sorumsuz bir insan
babaya cekmis sanirim

siz cok iyi niyetlisiniz
hem esiniz, hem kayinvalideniz,
hem esinizin kardesleri tarafindan kurban seciliyorsunuz ...

kayinvalidenin calisacagi ise kadar siz dusunuyorsunuz
ama kimse yanasmiyor

kusura bakmayin herkes tarafindan somuruluyorsunuz

buna lutfen musaade etmeyin
cocuk da yokken bu iliskiyi bence yeniden gozden gecirin...

Bazen kuru kuruya sevmek gercekten cozum olmuyor
giden sizden gidiyor...

eşinin dj olması garibime gitmedi yanlış anlama,daha önce burada bunu yazmadan alıntı yaptığım kişi dj deyince seni tanıyor olabileceği aklıma gelip dikkat çekmek istedim. ama anladığım kadarı ile burada başka yerlerede konu açıp orada belirtmişsin eşinin dj olduğunu ,diğer arkadaşlarda oradan biliyormuş. ben m amacım kimseyi mesleği ile yargılamak değil ki bu banada düşmez. yanlış anlaşılma için kusura bakma

garıbınede gıdebılır kı bu sorun olmaz.esımı cok kucuk yaslarımdan berı tanıdıgım ıcın ben onu meslıgıne bakarak secmedım o nedenle bu tuaf goruntu ortaya cıktı. en son senının msjına denk geldıgım ıcın senden alıntı yaparak cevap verdım.sana yonelık degıldı meslek konusunda yazdıklarım ben yanlıs anlasılmaya sebebıyet verdıgım ıcın oldu boyle bır durum.o nedenle kusurluk bır durum oldugunu sanmıyorum:)cunku burdakı meslegıme ılıskın ıfadelerı duymama neden olan ımla ve yazım kurallarını onemsemeden yazmıs olmam yanı benım davranısım.

Boyle bir durumda ben de bakilmali ,
sokaga atacak haliniz yok derdim,
ama sizin durumunuz cok farkli...

hep kadin ve erkegin birbirlerine destek olmasini,
senin paran benim param olmamasini savunurum
ama gelin gorun ki sizin evliliginizde somurmek kelimesi tam anlamiyla karsimizda ...

simdi arkadasim bir kere zaten esinin egitim seviyesi dusuk denk degilsiniz
buna ek olarak sorumsuz bir insan
babaya cekmis sanirim

siz cok iyi niyetlisiniz
hem esiniz, hem kayinvalideniz,
hem esinizin kardesleri tarafindan kurban seciliyorsunuz ...

kayinvalidenin calisacagi ise kadar siz dusunuyorsunuz
ama kimse yanasmiyor

kusura bakmayin herkes tarafindan somuruluyorsunuz

buna lutfen musaade etmeyin
cocuk da yokken bu iliskiyi bence yeniden gozden gecirin...

Bazen kuru kuruya sevmek gercekten cozum olmuyor
giden sizden gidiyor...

cok dogru ıste bu nedenlerle ben elımden gelenı yapmaya calısıyorum.genede ortak bır noktada anlasamazsak sonumuz bosanmak olucak.
esımın sıkıntısıyla ugrasma onun sorumsuzlugu vs bas edebılecegım seyler ama bu sekılde sorunlar katlandıgında bende tukenıyorum.cok haklısınız.ınsan oncelıkle kendı ısı ıcın var olmalı benım dusuncem bu.sevdıgım adamladaa madem mutsuzum onsuzda devam edıp aynı mutsuzlugu kendımle yasayabılırım belkı boylelıkle elımde hayatım kalır.

Kvdeninizin düşünce tarzı çok bencilce diyelim siz vicdanınızı sesini dinlediniz aldınız 43 yaşında bakıma muhtaç olmayan insanı evinize ;Kendini zafer kazanmış gibi rahat hissedecek,evliliğinize her şeyinize hükmetme fırsatını yakalamış olacak,zaman içinde,kendinizi kullanılmış,sömürülmüş hissedeceksiniz .Bu durum sizi ve evliliğinizi yıpratacak ve sonuç boşanmaya kadar gidebilir.Ne yapılabilir kestiremiyorum.Ama ya kvdenizle daha net istediklerinizi belirteceksiniz,ve eşinizde sizin yanınızda olacak.Eşinizin kardeşiyle konuşması pek bir fayda etmeyecektir.Tahminen 100-200 harçlık gönderecek yine sizin üstünüze bırakacak kadını.Gerçi bekar ve 600 tl maaşla geçinen genç annesi için ne yapabilir.Tek çıkar yol eğer kvdenizi evinize alacaksanız artık hayatı paylaşması gerektiğini anlaması gerekecek

Herşeyden önce kv ve eşinizle etraflıca konuşmanız gerekmekte. İçinizdeki tüm sıkıntıları en baştan anlatın. Doğrusu kv nin gelin sen bana bakarsın emrivakisi bana da tuhaf geldi. 43 yaşında kadın pekala pek çok iş yapabilir. Dışarıya örgü işi yapar, gene de nafakasını çıkartır.

Bence de siz kimseye bakmak, kahrını çekmek zorunda değilsiniz. Hani deniyor ya bir tas çorba mı fazla gelen? O bir tas çorba ilerde çok daha büyük isteklere dönüşecek, siz yapamayınca da gelin beni istemiyor vaveylası koparılacak.

Doğrusu, sırtını bu derece size yaslama merakında olan bir kişinin ileride çocuğunuza bakmayı da hizmetçilik olarak görüp yapmayacağını düşünüyorum.

Sanırım kendisini Queen Elizabeth zannediyor. :52:

Dediğim gibi siz konuşun, kendi şartlarınızı da ortaya koyun. Kabul ederse ne ala etmezse başının çaresine baksın.

İş anne baba bakma olayından geçmiş. Ne demek sen avukatsın evi geçindirirsin ya? Zaten arkadaşlar gerekeni söylemiş. Bence sömürme mantığıyla size bakan insanlarla konuşmanız bile zaman kaybı. Çocuğunuz da yok ayrılın yeniden başlayın hayatınıza. Karşımdaki adam beni sömürülecek banka olarak görecek ben hala aşıkım aşıkım diye evliliğe de devam edemem yani.

burada söz konusu olan ne kayınvalide ne de eş.............sırf avukat olduğunuz için omuzunuza bindirilen yük ve böylece bu ağır yükün getireceği sorunlar.bir de şöyle düşünün?değer mi?gelecekle ilgili beklentilerinizi düşünün,hayallerinizi? hayat çok kısa aslında,ne zaman kendi hayatınızı yaşayacaksınız?

Kadın şuraya anlatıp ferahlamak adına yazmış çullanın üzerine:)
İmlanı düzelt diyen arkadaşlar önce bir kendine baksa? herkez değil herkes :D

konu sahibi arkadaşım evet işin zor.. kimse kayınvalidesini yanına istemez..evinin düzeni huzuru bozulmasın..iyi bir kv bile olsa yine de bir başkası hoş olmaz.. Allah yardımcın olsun

nafaka alabılıyor oda calısmadıgı ıcın.mahkemelerın hukmettıklerı mıktarları gorsenız zaten sasar kalırsınız.esı 2000 cıvarında bır maas alıyor mahkemenın bu maas uzerınden kv hukmedıcegı mıktar 300 max 400 cıvarında bır para bu parayla gecım ne mumkun.tazmınat davalarına gelınce tazmınata hukmedıldıgınde acılacak dava esınınde ole aman aman bır durumu olmadıgında 3.000 cıvarı olur onuda mahkeme fazla gorurse.yanı kv dede kusurlu bulunursa ındırılır.hanı esının ustune ev fln bısı olsa edınılmıs mal yada adamın malı var denılıp mıktar arttırılabılınırdı ama ole bır durumda var kpederım oyle bır adamkı aldıgı evı bıle abısının ustune yaptı.kımse hak ısteyemıyor.bosanma davası cekısmelı olucagı ıcın kpederımın kendını calısmıyor gosterme ıhtımalı bıle var.ole bır durumda dahada cıkılmaz hal alabılıyor olaylar.ısın mahkeme kısmı zaten ayrı bır trajedı.kımse sahıt oldumu bılmıyorum ama bosanma davasında haksız olan taraf cok daha fazla cırkınlesebılıyor.

gecenlerde bır konu acılmıstı..
Evi kendi ustume yapmak ıstıyorum eşime nasıl soyleyebılırım dıye..
Bizler de farkeden bırsey olmayacagını bosanma durumu da olsa ıkısının de payı olacagını soylemiştik..
Hatta kurnazlıklardan da konusmustuk..
Baskasının ustune yaparsa falan dıye..
O sırada bır yorumcu evi varsa karısından ızınsız kımsenın ustune yapamaz demişti..
Sanırım boyle bır kanun varmış..
Yani kadın haklarını korumak ıcın kurnazlıga engel olmak için..
Avukat iseniz sanırım haberiniz vardır..
Ben bu konuda cok bilgili degilim..

Durumunuz karısık..
Ama madem oyle..eşinize soyleyın..dj liği de varmış..
Gunduzleri sigortacılık yapsın..geceleri dj lik..
Gece kazandıgı parasıyla annesıne ev acsın baksın..
Evde yapılacak çok iş var..ev hanımlarının yapabılecegı..
Oğlu ek işiyle kirasını oder..kayınvalideniz de kazandıgı parayla ihtiyaclarını giderebılır bence.
Insan isteyince 80 yasında da olsa calısıyor..
Koylerde kaç yasında dedeleri göruyorum ben nasıl çalışıyorlar..
Istek olmalı istek..

Burada her gün bir sürü dert tasa okuyorum ama sizinki cidden içimi bunalttı. Okurken içim kıyıldı resmen. Elimden geldiğince bütün sayfaları okudum.
Neden çok bunaldım biliyor musunuz? Çünkü 40 yaşındayım ve benden sadece 3 yaş büyük birinin böyle kaygısız, böyle gamsız, böyle valide sultan triplerinde olmasına sinir oldum.
O yüzden tarafsız yorum yapamayacağım.
Ben, arkadaşlarım, yaşıtlarım, daha büyüklerimiz kadın erkek eşşek gibi çalışalım... siz adliyelerde sürünün abuk subuk insanlarla uğraşın (ki mesleğinizin zorluklarını çoook iyi biliyorum)... kayınvalide yan gelip yatsın. Eşiniz de size çıkışsın. Saçmasapan bir psikolojik baskı kursun üzerinizde.
Valla eşinizin bazı mesleklere bakış açısından da tiksindim. Hayata bakış açısından da pek haz etmedim. Hayatın binbir türlü hali varken bu ne gamsızlık yahu. Herkesin şartları farklıdır anlarım. Bazı kadın çalışmak istemez ama hayatın bazı dönemlerinde öyle lükslerimiz yok maalesef.
Yanlış anlaşılmasın, büyüklerimizin her zaman başımızın üstünde yeri vardır ama tepemize binmedikleri sürece. Ki ben cidden çok merhametliyimdir. Ama 43 yaşında yahu, elden ayaktan düşmemiş ve üstelik evde yapabileceği işler varken...
Evliliğiniz zaten sorunlar yumağı anladığım kadarıyla. Diğer konularınızdan çıkarım yapmak gerekirse... Zor karar ama bir düşünün hayat boyu ona ve annesine mi bakacaksınız? Onlar bu tavırlara sahipken. Kadın çalışamaz durumda bakıma muhtaç falan olsa anlıycam da...

eşinizin yerinde siz olsaydınız napardınız...ane seni eşim istemiyor ..başının caresine bakmı derdiniz....

konuyu yazan arkadaşı eleştirenler olmuş ama ben sonuna kadar hak verdim arkadaşa... hiç kimse kendi ailesi, eşi ve çocukları dışında birilerine bakmak zorunda değil...vicdanen yardım yapabilir maddi manevi fakat bu bir yapması gereken sorumluluk bir yük gibi olmamalı...

kv o düzenini hiiç bozmasın bi iş bulup hayatına devam etsin..o yaştada yardıma muhtaçmı ayıp ya...bence hiç kimseye taviz vermeyin.siz onlar için mi okudunuz.eşinizede bana güvenme diyin veya aldığınız parayı tam olarak bilmesin. siz geleceğe yatırım yapmışsınız okumuşsunuz ve çalışıyorsunuz o ise hiç bişey yapmamış ceremesini çeksin.

Ana bu,senı doguran bugunlere getıren ınsan.Allahım kımseyı bu durumlar dusurmesın.
Ben olsam ne yapardım dıye dusunuyorum da sımdı.heralde evıme alırdım.Tabı bu kayınvalıdeden kayınvalıdeye degısır belkı.Ben Allahıma sukurler olsun buyuk sorunlar yasamadım kayınvalıdemle.aynı apartmandayız.Kızıma da ısteklı olarak bakıyor.Oyle bırsey olsa,eve alırdım ama alırken de buyuk bır eve cıkardım herkesın yasam alanı bellı olurdu.Kızıma baksın yeter ondan baska bırsey ıstemezdım ama benım kayınvalıdem oyle bır duruma dusse bızım yanımıza gelmezdı,kendı emeklı maasıyla yasar yıne de bızı rahatsız etmemek ıcn ıstese bıle gelmezdı.

Senın durumuna gelınce arkadasım bana kalsa kabul ederdım,sen sevmıyormusun ya da sorunlar mı yasadın zamanında.Ha calısabılırse calıssın kendı evınde yasamaya devam etsın tabı hepınız ıcın daha ıyı.Yokmu oyle bır ımkanı.

bayanın konusuyla ilgilenin kk bombalamayın yine insanları ..birini yakaladınızmı alimallah elinizden kurtulmak ne mümkün

Aslinda en iyisi - madem kv nasil olsa sizde yasayacak, sokakta kalacak hali yok - sizin bir an önce - insallah, Allah nasip ederse - bir cocugunuzun olmasi. Sonra siz ise gittikce kayinvalidenizde evde mecburen bakacak, madem calismaya niyeti yok, cocuk bakmaktan daha güzel bir is´mi olacak ona, birde torunu sonucta.
Calisamadiginiz süre boyuncada esiniz sizi 1300 milyon maasiyla gecindirsin bakalim, okadar güveniyorsa kendine.
Bence cok fazla zor durumda kalmassiniz, borc olur belki biraz, onu sonra calisinca geri öderseniz, ayrica en azindan sizin ailenizin durumu birazda olsun iyiymis, sizi ac acikta birakmazlar calismadiginiz bir kac ay boyunca. Ama- buna dikkat etmeniz gerekli- fedakarlikda yapmayin. Degmez. Kendi rahatiniza yine düskün olun, yine kendi hayallerinizi mümkün oldukca gerceklestirmeye calisin, hic birseyi ertelemeyin, imkaniniz oldukca hayatinizi yine yasayin.
Birde bir insanin tüm hayalleri gercek olmasada mutlu bir hayati olabilir, okadar kasmayin kendinizi.

sımdı bakıp bakmamak dıye takıldınız sanırım.gercekten vıcdansız bırı degılım.bende yanında olur destek olurum.ama herseyı benden beklemek nıye?ben 8 ay once bebegımı kaybettım.kurtaj oldum 14 haftalıktı yavrum.o donemde bıle bır sanıye merak edıp aramadılar benı.daha oncesınde kıstım vardı zaten ve eger bır an once hamıle kalıp bebek sahıbı olmazsam o trenıde kacırıcam.esımın sorumsuzlugu ustune eklendı.herseyı goze alıp ben yola cıktım.sımdı bunun yasanması agırıma gıdıyor.ben gene bebegımden uzaklasıcam neden yeterı kadar ımkan saglamadan bı yavruya nasıl zından edıyım hayatı.bebek ben kv esım aynı evde ben bebgım olunca bı sure evden ıdare ederım ıslerı dıye planlamalar yaparken herseyım alt ust oldu.hıc bı zor zamnımda benı bır kere ya arayıp nasıl oldun agrın varmı uzgunmusun uzulme bız yanındayız demeyen ınsanlara yardım edıcem.hamıle kalırsam eger kı belkıde hamıleyım suanda cesaret edıp test bıle yapamadım.zaten rısklı bır donem yasıcam oyuzden bole cıldırıp cumle bıle kuramıyorum agırıma gıdıyor.

canım Allah bazen tüm ailenin rızkını tek bir kişiye yüklermiş.sizde de öyle olmuş. kvlideni al yanına onu geçindireceksin tabiki. üstelik kaynın çok az alıyormuş ayda 300-400 de ona yolla derim.ha kvliden yine eşe dosta son model tv alacağım diye tutturursa "annecim 104 ekran alalım gücüm buna yetiyor de tabi kırmadan.ha tabi kenara da biraz para at eşin yine savurganlık yaparsa oradan karşılarsın.sen de makyaj yapma kuaföre gitme bayramda bir kazakla kapat yılı geçinirsiniz canım olmayacak birşey değil.Allah sana kuvvet verdikten sonra.

Aslinda en iyisi - madem kv nasil olsa sizde yasayacak, sokakta kalacak hali yok - sizin bir an önce - insallah, Allah nasip ederse - bir cocugunuzun olmasi. Sonra siz ise gittikce kayinvalidenizde evde mecburen bakacak, madem calismaya niyeti yok, cocuk bakmaktan daha güzel bir is´mi olacak ona, birde torunu sonucta.
Calisamadiginiz süre boyuncada esiniz sizi 1300 milyon maasiyla gecindirsin bakalim, okadar güveniyorsa kendine.
Bence cok fazla zor durumda kalmassiniz, borc olur belki biraz, onu sonra calisinca geri öderseniz, ayrica en azindan sizin ailenizin durumu birazda olsun iyiymis, sizi ac acikta birakmazlar calismadiginiz bir kac ay boyunca. Ama- buna dikkat etmeniz gerekli- fedakarlikda yapmayin. Degmez. Kendi rahatiniza yine düskün olun, yine kendi hayallerinizi mümkün oldukca gerceklestirmeye calisin, hic birseyi ertelemeyin, imkaniniz oldukca hayatinizi yine yasayin.
Birde bir insanin tüm hayalleri gercek olmasada mutlu bir hayati olabilir, okadar kasmayin kendinizi.

bence o kayınvalide çocuğa bakmayı da hizmetçilik olarak görür. bugün kayınvalidenin beni eşşek gibi çalıştırıp misafir ağırlaması gibi kayınvalideler bayılıyorlar kendilerine hizmet edilmesine kendilerine baktırmaya. bir de 7 aylık hamileyim bazen kendimi zor taşıyorum. bugün hakkım geçtiyse kendisine helal etmiyorum.

Back
X