- 17 Aralık 2015
- 27.140
- 49.668
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
yani hatira tamamda koskoca ceyiz insan hatira diye islenmis bir mendil bir dantel bir havlu patik falan getirmezmi giydigi kazaklar yani okadarda sacma sapan seylerki sanki gorumcem icinden secmiste banada bu pespayeler kalmis kim onlardan ne istemis anlamdimAnnem bana kendi çeyizinden hatıra diye vermişti. Kardeşlerimede verdi.
Kayınvalidemden görmedim.
Ben olsan yıkar saklarım.
Ben de çocuklarım için ayırdım.
aynen oyle oldu lohusayken giymis o bornozumsu seyi kazaklar yine oyle giyilmis amaci cozemedim attim bende onlar gittikten sonra
Kayınvalide giymiş olduğu şeyleri size mi verdi?
attim zaten esim bunlar ne ya dedi getirdiklerini gormemisti ananin ceyizinden bana dusenler mis dedim tovbe tovbe dedi iceri girdi o bile tuhafsadiBöyle bir adet tabiki hiçbiryerde yok. Çeyizinden kullanılmamış el işi falan olsa ok. Deseydin keşke sen kızısın sana almak yakışır diye
At çöpe gitsin. Hayatta evde tutmam.
O konuda haklısınız ama adetlerini bilmek gerek.yani hatira tamamda koskoca ceyiz insan hatira diye islenmis bir mendil bir dantel bir havlu patik falan getirmezmi giydigi kazaklar yani okadarda sacma sapan seylerki sanki gorumcem icinden secmiste banada bu pespayeler kalmis kim onlardan ne istemis anlamdim
aynen oyle oldu lohusayken giymis o bornozumsu seyi kazaklar yine oyle giyilmis amaci cozemedim attim bende onlar gittikten sonra
bisey diyemedim ki belki adetleridir diye ama tuhafsadim yaniBen kendime yakıştırmam öyle şeyler ihtiyacı olan bir fakire verin diye söyleseydiniz
evlenirken aile yadigari olarak bir hediye vermislerdi dediginiz gibi dantel falan olsa tuhafsamayacagim mutluda olacagimda giyilmis kazak bornoz ne alaka bilemedimKislik yazlik ayiklamasi yapip atmaya kiyamadiklarini mi size getirdi acep hatira olarak giyilmis kazak hic duymadim
Ortu el emegi goz nuru isleme ,seccade,ortuler danteller olur genelde hatiralik bizde veya taki gelin saklasin kendi cocuklarinada versin diye veren varda o tarz seyler
bizimkilerde evlenirken 3 gobek oteden bir sey vermislerdi onu tuhafsamadim mesela ama bunlar bi garip geldi al eskilerim sende kalsin kokladikca beni hatirla der gibiBen eski tarz şeyleri severim ama kullanılmamışsa eğer:))
Benim kayınvalidem de bana kayınvalidesinden kalan yüzüğü hediye etmişti...
Kılık kıyafet ilk defa duydum sizden:)))
Sizin adetiniz değil ama ilk defa duyuyorum böyle adeti.Gelin kıza en güzel temiz paketli hediyeler götürülürbisey diyemedim ki belki adetleridir diye ama tuhafsadim yani
bizimkilerde evlenirken 3 gobek oteden bir sey vermislerdi onu tuhafsamadim mesela ama bunlar bi garip geldi al eskilerim sende kalsin kokladikca beni hatirla der gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?