kv ceyizinden bana düşenler

Bu ne saygisizlik ya. Zaten asiri sacma bulurum bu ceyiz islerini falan.

Çok saçma olmuş değil mi,hadi kendi kızı olsa annemin eşyası diye saklasın,annemde annesinin bir bluzu var,annesini çok küçükken kaybettiği için ondan bir anı olarak saklıyor.Geline vermek saçma olmuş,ben de olsam tutmam evde.

aynen oyle oldu lohusayken giymis o bornozumsu seyi kazaklar yine oyle giyilmis amaci cozemedim attim bende onlar gittikten sonra
Lohusayken giymiş ha,öğrendiğim iyi oldu,gelinlere kakalarım toz bezi yapacağıma,özledikçe bakarlar canım kaynanacııım diye,ayy çok taatlııış
gülüyorum ama o kadar saçma ki sinirlerim bozuldu
Birtek parçacık düzgün birşeyi yokmuymuş,madem anılmak istiyor,eski de olsa nakışlı bir şey olsa tamam da,neyse iyi tarafından bakalım,kullanılmış donlarını da verebilirdi:)))

El işi birseyler olsa hadi anlarım da
Kazak falan sacma bence de
Genelde iyi bir kadınsa kv den takılma
İyi biri değilse geri ver gitsin :)

Ben kayinvalidemin yelegini almistim, giyilmisti, cok ta severek sakliyorum, onlarda bir kac kez giymistim de bilmiyorum cokta art niyet gormedim

Kayınvalideniz hatıra olsun diye kızına verebilir ama geline kendisinin kullanıp eskittiği bu tarz şeyler hatıra olsun diye verilmez, aynı durum benim de başıma gelmişti ben de verdiği eskileri toplayıp paket yapıp evine bıraktım, saygısızlık olarak düşünenler olabilir ama o kadının bana yaptıkları karşısında benim bu davranışım az bile oldu

Ay ben ne çektim bu konudan kayınvalide eline geçeni atmış sandığa gelinime torunuma diye mö den kalma şeyler binmiştim çıkardı kızıma yollar öncesinden kalma hatrı kalmasın diye aldım ama hayatta giydiremem yani kırılmasın diye aldım hep ama birine vermek zorunda kaldım bazılarını

Kaynana evine temizlik , düzen yaparken atmaya kiyamamis bari geline vereyim demis

Bazı kültürlerde doğumda kullanılan şeylerin saklanıp verildiğini duymuştum hatıra amaçlı ama pis ve çok eski birşeyse ilginç bir davranış olmuş

Kadın evinde saklasaymış da vefat ederse hatıra diye isterseniz paylaşsaymışsınız daha normal olurmuş

Bohça geleneği olsa yeni alınır verilir ,yaptığı çok rencide edici olmuş. Sizde geri verin bunlar çok değerli bir şey olursa suçlu hissederim kendimi diyip verin sessiz kalmayın lütfen. İyi niyetle verilmiş olsa görümceniz değil kayınvalide açıklama yapar kendisi için değerli olduğunu manevi değeri olduğunu vs söylerdi.

Çeyiz denilen sey eşarp,havlu ve patik gibi seyler degılmı? Kızına ne vermıs? Sana düşenler dedıyse onada bişey düşünmüştür. Saçma olmuş yani yinede tesekkur et yıka kaldır ne bileyim enteresan

Annem beni doğum yaptığında giydiği sabahlıgi verdi saklıyorum,nişan çantası bakim yaptırdım özel gunlerde saklıyorum. Tabi kavinvalide olunca tuhaf oluyor. Yıkayın saklayın ya da istemiyorsanız. Atin

Bende hatira olarak kendi ailemden bir seyler var. Kaynananin eskisine anca ayakkabimi silerdim herhalde. Atmakla iyi yapmissiniz.

Terbiyesizler, art niyetle verildiği çok belli. Atın gitsin. İhtiyaç sahiplerine verin denmiş ama ihtiyacı olsa dahi insanlara ağzı yüzü bir yana kaymış giyecekleri vermek hoşuma gitmiyor, onları da insan giyecek sonuçta.

Edit: Atmışsınız şimdi okudum. İyi yapmışsınız :)

Sacmaymis gercktn ben kesin almazdim. Kizina al senin olsun falan derdm madem o kadr degrli. Bosuna tutma evde ya geri ver. Duzgnse ihtyaci olana yada cope:)

Sacmaymis gercktn ben kesin almazdim. Kizina al senin olsun falan derdm madem o kadr degrli. Bosuna tutma evde ya geri ver. Duzgnse ihtyaci olana yada cope:)
cope attim canim napim ben o gereksiz seyleri beni gectim torununa laik gordugu seylere bak yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…