Kv dem yatıya gelecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 ay misafirlik mi :oha:
O misafirlik olmaz artık,belli ki size yerleşmiş,ama bi huzur vermemişsiniz kadına kaçmış:KK45:

O kadar uzun sürede misafirliğin de tadı kacar ev sahipliginin de. Ev ev üstüne olmaz ve uzun beraberliklerde illa ki yüz göz olunur istenmeyen biçimde.

Ben insanların evinde bir gün kalsam bile rahat değilim. Insanlardaki rahatlığa bak maşallah.

Sakasina yazdim zaten :KK70: He olsun benim şikayetim yok buradaki konulari okuyunca kaynanam melek valla :KK70:

benim kaynanamla aramda 20 dk vardi cikip cikip geliyolardi biz sizde kalcaz iki gun diye:KK53: ki haftada en az uc gun gorusuyoduk

yatiya cagiriyolardi gitmezsek kavga kiyamat, esimle aram hic iyi olmadi zaten evlenince, ta kiii atanip sehir degistirene kadar

senin kaynanan seni sevmiyo demekki sena zeynep, hic kalmaya gelmiyosa:KK53:

Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.

Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
İyi de adam ihtiyaçlıymış, verdiğiniz örnekle konu sahibinin durumu hiç uyuşmuyor farkında msınız.
Sanki onu hatalı gibi göstermişsiniz, ben öyle anladım.
Kayınvalide keyfi geliyor, diğeri 90 yasında bakıma muhtaç adam.. ikisi çok başka şeyler.

benim kaynanamla aramda 20 dk vardi cikip cikip geliyolardi biz sizde kalcaz iki gun diye:KK53: ki haftada en az uc gun gorusuyoduk

yatiya cagiriyolardi gitmezsek kavga kiyamat, esimle aram hic iyi olmadi zaten evlenince, ta kiii atanip sehir degistirene kadar

senin kaynanan seni sevmiyo demekki sena zeynep, hic kalmaya gelmiyosa:KK53:

Bence de sevmiyo beni kaynanam :-)

konu sahibi diyo ki kaldigi sure icinde evin hanımı o oldu, tamam gelmis o da bisey dememis cilkini cikarana kadar rahatsiz etmese kv konu sahibi de o şekilde davranmazdi bence,

doğum yaptim annemle kv geldiler guya bakacaklar ya bana, kaynanam herseyi kafasina göre koymak istemiş annemde samdana soralim onun evi onun duzeni demis, o öyle dedi diye somurtup oglumun evinde de istedigimizi yapamicaz mi demis zihniyet bu. ben kim köpek tencerenin yeri orasi degil dicem ona göre, annem de biz gidince her bulamadigina bizi mi aricak su nerde bu nerde diye demis

empatiyi neyle yapiyim ben, bi hafta kalip gittiler, bebegin bir bezini degistirp bi badi giydirmis degil, onume bi tas corba bi bardak su vermiş degil, ama bana bakti guya yersen!!! bakti oglunu da fistekleyemiyo gitti

Kadın 2 senedir gelmemiş yahu anlamış zaten bozulduğunuzu ne gerek var öyle demeye bana biri öyle dese kendimde gitmem sizde kalıyorken bir günlük kardeşini muhabbete çağırsa ne olacak evinizi yemiyorlar ya orası oğlunun da evi yani çağırdığı da eşinin teyzesi herhalde eşimizinde bir güncük teyzesini ağırlayamaması garip yani sizin anneniz gelse yanında teyzenizi getirmek için izin almak zorunda mı eşiniz hayır teyzen gelemez dese ne yaparsınız kendi tarafınız gayet makul gelir size

Haklısınız ama birde şu var sürekli şikayet eden hiç bir şeyden memnun kalmayan evdeki herşeye karışan karı koca arasında huzuru kaçıran insanlara kim nasıl tahammül etsin.

Yanlış anlaşılma olmasın buradaki konulari okuyup öyle söylüyorum sadece. Yoksa memnun olan insanı idare etmek daha kolay anlatılanlara göre kayınvalidem kendi öz teyzesi olduğu halde kayınvalidesi çok çekmiş kadın ama yatalak kalınca yine de o bakmış.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ağzından Allah razı olsun çıkan ve sürekli size dua eden insana gönül rahatlığı ile bakılır ki yaşlı insanlar evin bereketidir.

Tartışma olarak değil ama çağırmadan benim de haberim olsun de
Sonuçta binde bir geliyor
Üzülüyorum bazen bu tarz şeylere artık kimse evinde başkasını istemez oldu
Galiba iyice rahatlarımıza düşkün olduk

Bakıma muhtaç olsa neden bakılmasın ki? Kendim bakamayacak durumdaysam evimde kalmayacak bile olsa evinde bakıcı tutar yine yalnız bırakmam kendi ailemi de eşiminkini de.
Konu sahibi ve destekleyenlerin isyan ettiği " burası oğlumun evi,bu ev benim sen de bana hizmet edeceksin " anlayışına. Baksan belki 50 yaşında bunu yapan.
Burada kimsenin eşinin ailesinin ihtiyacı varken sırt döneceğini sanmıyorum.Sevmese bile eşinin hatrına elinden geleni yapar muhakkak.

Allah agzinizin tadini bozmasin canim, inşallah hep böyle mutlu huzurlu geçimli dirlikli olun

sanmiyorum ama allah bizim gibi olanlara da nasip etsin kim hataliysa yola getirsin

Amin canım benim Rabbim kimsenin ağzının tadını evinin huzurunu bozmasin.

Bakıma muhtaç olsa neden bakılmasın ki? Kendim bakamayacak durumdaysam evimde kalmayacak bile olsa evinde bakıcı tutar yine yalnız bırakmam kendi ailemi de eşiminkini de.
Konu sahibi ve destekleyenlerin isyan ettiği " burası oğlumun evi,bu ev benim sen de bana hizmet edeceksin " anlayışına. Baksan belki 50 yaşında bunu yapan.
Burada kimsenin eşinin ailesinin ihtiyacı varken sırt döneceğini sanmıyorum.Sevmese bile eşinin hatrına elinden geleni yapar muhakkak.

Tabi her evde ne yaşandığıni bilemeyiz. Ben zaten konu sahibini haksiz bulmuyorum. Aile olarak bir ortamda olmak her zaman zor, çünkü dengeleri saglayacak birileri lazim. Mesela dediginiz gibi kvde orasinin gelinin evi olduğunu anlamali ve ona göre hareket etmeli. Sahsen esimin annesi evin içinde istedigi gibi hareket edebilir. Mesela mutfakta istediği gibi yemek yapabilir. Ama bazi insanlar bunu sevmez ve karsi taraf buna saygi duymali. O örneğinin veme sebebim konu sahibiye karsi değil. Ama bir cok sefer böyle catismali aile baglari görüyoruz halbuki herkes birbirine saygi gösterse beraber de yasanabilirdi veya misafirlikler sorun olmazdi

Misafir olan kv niz .Kardesinin evine misafirlige gidip biraz kalıp size donebilir yada aksam döner .Kardesi garipmis niye evine cağirmiyor .
Ben olsam misafir olsn sensin niye evine cagirmiyor diye soylerim kv ye
Çağırıyor kardeşi. Benim eşim annemi bize getireceğim diye cvp veriyor.

Büyükannem alzaymırdı.4 çocuğu vardı ama kimse ilgilenmek istemediği için bakımevine vermek istediler.Annem de kıyamadı , bakın annem kıyamadı hani şu "el kızı" dedikleri gelin yani.Son 3 yılını bizim evimizde bir de bakıcıyla geçirdi.Evde yatılı bakıcısı vardı , annem de ilgileniyordu.Babamın kendi annesi olduğu halde hiç ilgilenmedi bakıcı ücreti dışında.O zamanlar öğrenciydim , ben de o evde yaşıyordum yaz tatillerinde.Alzaymır olan yakınları olanlar bilirler , bu hastalar yeni şeyleri unutuyor ve sürekli eski şeyleri çok net hatırlıyor.Her neyse uzatmiyim babam eve geldiğinde büyükannem sürekli babama annemi kötülüyordu şunu yaptı bunu yaptı ablana şöyle dedi bana böyle dedi diye. :olamaz::olamaz: Tıpkı gençliğinde yaptığı gibi.Babamla annem de artık ne yapacaklarını şaşırmışlar öylece dinlerlerdi.Kimse lütfen yaşlı edebiyatı yapmasın.Yaşlılık , hastalık apayrı bir boyut.İyi ve güzel insanlar her yaşta her zaman sevilir ve baştacı edilir.Ama bir yere gitti mi huzur kaçıran , enerji düşüren insanları kimse evinde istemez.Bu rahatına düşkünlük değil.Kimi insan etrafına neşe saçarken kimi de huzursuzluk ve kötü enerji yayar.Bir yere gidip 6 ay kalmak bencillikten başka bir şey değil.Yalnız kalmak o kadar da kötü bir şey değil.Ama bizim millet yalnızlığı bahane edip oğlana kıza geline damada salça olmayı çok sever nedense.Misafir misafirliğini bilmek zorunda.

Canım çok doğru diyorsun da ben yaşlı babamı bile sık sık çağırmıyorum eve . Sırf eşim istemezse soyleyemezse diye. Benim bu kadar hassas olduğum konuda kendisinden3de aynı hassasiyeti bekliyorum.

Büyükannem alzaymırdı.4 çocuğu vardı ama kimse ilgilenmek istemediği için bakımevine vermek istediler.Annem de kıyamadı , bakın annem kıyamadı hani şu "el kızı" dedikleri gelin yani.Son 3 yılını bizim evimizde bir de bakıcıyla geçirdi.Evde yatılı bakıcısı vardı , annem de ilgileniyordu.Babamın kendi annesi olduğu halde hiç ilgilenmedi bakıcı ücreti dışında.O zamanlar öğrenciydim , ben de o evde yaşıyordum yaz tatillerinde.Alzaymır olan yakınları olanlar bilirler , bu hastalar yeni şeyleri unutuyor ve sürekli eski şeyleri çok net hatırlıyor.Her neyse uzatmiyim babam eve geldiğinde büyükannem sürekli babama annemi kötülüyordu şunu yaptı bunu yaptı ablana şöyle dedi bana böyle dedi diye. :olamaz::olamaz: Tıpkı gençliğinde yaptığı gibi.Babamla annem de artık ne yapacaklarını şaşırmışlar öylece dinlerlerdi.Kimse lütfen yaşlı edebiyatı yapmasın.Yaşlılık , hastalık apayrı bir boyut.İyi ve güzel insanlar her yaşta her zaman sevilir ve baştacı edilir.Ama bir yere gitti mi huzur kaçıran , enerji düşüren insanları kimse evinde istemez.Bu rahatına düşkünlük değil.Kimi insan etrafına neşe saçarken kimi de huzursuzluk ve kötü enerji yayar.Bir yere gidip 6 ay kalmak bencillikten başka bir şey değil.Yalnız kalmak o kadar da kötü bir şey değil.Ama bizim millet yalnızlığı bahane edip oğlana kıza geline damada salça olmayı çok sever nedense.Misafir misafirliğini bilmek zorunda.
Aynı şekilde annemin merhametiyle yaşlı ve hasta babannemle yaşadık yıllarca sizi öyle iyi anlıyorum ki. Yaşlı ve bakıma muhtaç biriyle yaşamayan yorum yapmasın büyük konuşmasın çok ama çok zor bir durum. Yıllarca ailecek bir yere gidemedik biz birimiz evde kalırdı ama yinede yaranamazdik. Çoğu zaman da birini evde bırakacağımıza dışarı çıkmaktan vazgeçtik eve tikildik. Ve daha bir sürü şey yaşadık.

En başta evlenirken birlikte oturmaya anlaşırsin orası ayrı herkes birbirini kabullenir alışır , ama sonradan ev ev üstüne gibi çok zor oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X