Ben şu algıyı anlamıyorumEşimin ailesinin evliliğimde hiç bir maddi katkısı yok. Dolayısıyla eşyama vs. müdahale ortamları da olmadı. Eşimle beğendik aldık.
Sizinkiler yalandan masrafları biz karşılayacağız diyorlarsa ya kesin bir dille reddedeceksiniz ya da “tamam” deyip geçiştirecek, konusu açıldığında “Biz başka model beğendik/ biz zaten aldık.” vs. konuyu kapatacaksınız. Bunu da siz değil, nişanlınız söylesin zaten.
Eşinin dediği gibi bakarız anne de gidin yenisini alın.Abartılacak bir şey yok bazı şeyleri idare etmek lazım öbür türlü zor.
E öyle tabi. Sizi gaza getirmek için yazdım, kaba olduysa içini dökmek diyelim.Buralara Patlamak..
Peki Teşekkürler
Çook haklısınızE öyle tabi. Sizi gaza getirmek için yazdım, kaba olduysa içini dökmek diyelim.
Şöyle düşünün, kibar bir şekilde gerçek isteğinizi söyleseniz, kayınvalide söylediğiyle kalır, bir anlamı olmaz. Çünkü biliyorsunuz ki siz istediğinizi yapacaksınız ve kayınvalidenin söylediği önemli olmayacak.
Fakat sessiz kalınca içten içe sinir oluyorsunuz, içinizde birikiyor. Verilmesi gereken cevabı kibarca verseniz içinizde taşımazsınız da, doğru değil mi?
Kayınvalidenin tavrı kaba, bunu ayrı tutarak yazıyorum.
Benim ailem gücü yettiğince herşeyi yeni güzel olsun düşüncesiyle alıyorlar ama kv olacak kişi böyle değilIsrarla hayır teşekkürler diyeceksiniz. Başka çare yok. Benim annem de böyle, sürekli biz para harcamayalım kendi elinde olanı bize versin derdinde. Eskiler öyle ama. Eşyayla ilişkileri daha farklı. Eskisi dururken yenisine ne gerek var işte düşüncesindeler. Anneme kalsa kendi çeyizinden kalan çanak çömlekleri verecek. Tamam bazı şeyler hatıradır saklanır ama kullanmak için değillerdir. Kendi anneniz olsa ne deseniz alınmaz ama eşinizin annesi olunca bu konuşmaları eşinizin yapması sizi muhatap etmemesi gerekiyor.
BEn illaki alsın istemiyorumki zatenBelliki eşyaları kendisi alacağı icin bütçeden kısmak adına böyle yapıyor. Kötü niyeti olmayabilir belki maddi imkanı elvermiyordur her şeyi sıfır almaya. İmkanı olmasına rağmen kendi kullandıklarını vermeye kalkıyorsa da hoş degil.
Size iki yol düşüyor.
Ya hiç bir verdiğini kabul etmeyip teşekkür edeceksiniz. Kendiniz halledeceksiniz eşya mevzusunu. Aslında en güzeli bu, kendi birikiminizle bir yuva kurmak. Hem kıymeti başka olur emin olun.
Eğer böyle yapamıyorsanız da ortak kararlastirdiklarinizi alıp, onun bütçe ayırmak istemediklerini zamana yayacaksınız.
Bir de sizin kendi aileniz nasıl bir yol izliyor. Kayınvalidenizin yardım ettiği gibi bir yardım söz konusu mu?
O sizin hediyenize rahat rahat vazosu salona uygun değil diyebiliyormuş.Çook haklısınız
Ama bu kadın öyle biri ki her zaman memnunyetsiz
Doğum günü sokağa cıkma yasağına denk geldi ben kargoculara içim acıyarak cicek siparişi verdim kutlamak için aradım bide bana diyorki bana bi daha cicek alma Vazosu hiç salona uygun değil
Böyle bi insana allah rızası için ben nasıl yaklaşayım siz söyleyin
Portmantosunu mu teklif ediyor, teşekkür ederim ben istemiyorum ama siz bunu beğenmiyorsanız annemlerde var onu getirelim size.Evet nevresim takımı veriyo kullanmadığı yıkanmış dolabında olan paketli olsa yine bi nebze
Bunlar benim alacağım şeyler sizin bşi vermenize gerek yok misafiriniz gelir onda kullanırsınız ben herşeyimi aldım dedim bıktım artık ya a desem o bende var almayın
Bence çok iyi fikirPortmantosunu mu teklif ediyor, teşekkür ederim ben istemiyorum ama siz bunu beğenmiyorsanız annemlerde var onu getirelim size.
Nevresim mi teklif ediyor, bunun deseninden sıkıldınız galiba, annemlerin komşusu da geçen bahsediyordu onunla değil tokuş yaptırayım sizinkini isterseniz.
Perde mi teklif ediyor, ben istemem ama isterseniz sizinkileri değiştirelim letgo’da ikinci el ama haaarika perdeler var falan deyin. Bıktırana dek, saf saf söyleyeceksiniz.
Parasını veren değil de görgüsüz olan konuşur bence. Abimler evleneceği zaman eşyalarını almaları için para vermişti bizimkiler, biz hepimiz evlerine yerleştikten sonra gördük eşyalarını. Kimse bırakın yorum yapmayı ne aldıklarını bile görmemişti onlar evlenene kadaryaani ben de öyle duşunuyorum. parasını veren konuşur.
GEnel yapı itibari ile böyle hiç bir şeyi mümkün değl beğendiremezsin.O sizin hediyenize rahat rahat vazosu salona uygun değil diyebiliyormuş.
Siz de rahat rahat vermek istediği eşyalara evimize uygun değil diyebilirsiniz o zaman. Siz de kayınvalideniz gibi rahat olun, kafanıza takmazsınız o zaman bu kadar.
İlk etapta rahat olamamanızı anlıyorum fakat zamanla böyle şeyleri kırmadan nasıl söyleyeceğinizi daha iyi kestireceksiniz. Her insan kibar olmuyor maalesef, kayınvalideniz sadece size karşı değil, büyük ihtimalle çevresindeki herkese karşı öyledir, kişisel algılamazsanız üzülmezsiniz de.
Aman letgo yuda aklına sokmayayım şimdi bana orada bişiler bulmaya kalkar ama diğerleri çok mantıklıqPortmantosunu mu teklif ediyor, teşekkür ederim ben istemiyorum ama siz bunu beğenmiyorsanız annemlerde var onu getirelim size.
Nevresim mi teklif ediyor, bunun deseninden sıkıldınız galiba, annemlerin komşusu da geçen bahsediyordu onunla değil tokuş yaptırayım sizinkini isterseniz.
Perde mi teklif ediyor, ben istemem ama isterseniz sizinkileri değiştirelim letgo’da ikinci el ama haaarika perdeler var falan deyin. Bıktırana dek, saf saf söyleyeceksiniz.
Benimde ablam evlendi eniştemin ailesi karşıladı herşeyini annem babam ve onun aileside görmedi eşyalarını.Parasını veren değil de görgüsüz olan konuşur bence. Abimler evleneceği zaman eşyalarını almaları için para vermişti bizimkiler, biz hepimiz evlerine yerleştikten sonra gördük eşyalarını. Kimse bırakın yorum yapmayı ne aldıklarını bile görmemişti onlar evlenene kadar
Şuan mutlysanız iyiki bitmiş o zaman.Off aynısı bende vardı ben karıştırmadım kabul etmedim hatta onun evindekileri yenilemeyi düşündüm insanın durumu olmaması ayrı kullanılmayacak şeyleri istiflemesi ayrı ya sehpaları falan varken eski kırılmış masayı ortaya getirip koyuyordu çıldırtıyordu birde eski halı perdeleri bana teklif ediyordu alttan alttan aldığım herşeyin fiyatını öğrenmeye çalışıyordu en sonunda oğlunuda kendine çevirdi ayrıldık çok teşekkür ediyorum kendisine çekemezdim ben onu
Ben şu algıyı anlamıyorum
Kendileri tribe girip biz yardımcı olucaz dedi
Geçen gün yaptığı şeyi söylüyorum size..
Bi yere gidicekik bişi almaya yine benim annem ve onun anneside gelecek sözde
1-2 hafta öncesinde konustuk
Nerde buluşucağımızı planladık kahvaltı vs herşey hazır
Görüşeceğimiz gün ben gelmiyorum ben istemiyorum vermicem kapora falan
Benim bunları duyduğumu biliyor
Kendini rezil etti
Ben yine aileme bişi demedim
Belli etmeden misafirleri gelmiş dedik
Biz gidip nişanlımla aldık ne alacaksak beni rezil ediyor aileme karşı
Kavga cıkartıyo huzursuzluk yaratıyo kimse düğün üstü sorun olsun istemez aileme yansıtsam bu nişan çoktan atılmıştıBunları duyup hala nasıl eşya aldırabiliyorsunuz ki? Kv bana karşı böyle bir tutumda olsa aldığı her şeyi çöpe atarım ve kendim alırım. Daha da bir şey istemem. Kendinizi 3 5 eşya için neden ezdiriyorsunuz anlamadım.
Yok yok bizimki hani sunu gördüm bade sever diye alayım kafası yok keske olsa.Benim kayınvalidemde gördüğü her şeyi alan bir tip dolu ev ıvır zıvırla eşim evde olan çoğu şeyi bak nasıl alalım mı çoğu demode şeyler ama AA bu güzelmişf dediğim de oldu beğenmediklerimde kırmadan söyledim herkesin zevkler farklı bir de şu huyu var kafasına göre alır sorma adeti yok alır iyi niyetinden biliyorum ama sorsa boşa da parası gitmixek
Kavga cıkartıyo huzursuzluk yaratıyo kimse düğün üstü sorun olsun istemez aileme yansıtsam bu nişan çoktan atılmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?