• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv durduk yere esinize sarilir mi?

eminim ki görümceni senin yanında öpüp sarılsaydı kaynana görümcemi öpüyor diye başlık atmayacaktın.ve bu kadar incinmeyecektin.
aynana nispet yapıyor olsa oğlunu değil görümceni öper senin yanında.anne kız ilişkisiyle nispet yapar
sen onun boynunu sırtını öpmesine takmışsın ki birde bu ne vıcık vıcık babam beni öpse hoş olur mu demişsin
bunları sen demişsin ben değil.bu da senin bilinçaltını kıskançlığını gösterir.
kaç yaşındasın.bi sürü ailende annesi olan kuzenlerin tanıdıkların arkadaşların olmuştur.başın sağ olsun kaç yaşında kaybetin bilmiyorum ama kaynanana gelene kadar anne- kız,anne- oğul ilişkisine çook tanık olmuş ve aşmış olmalısın.
bence kaynanan değil sen kıskançsın
Bu kadar acimasiz olmak icin ozel bi caba sarfediyor musunuz yoksa kalbinizin kotulugunden mi kaynaklaniyor. Dogal haliniz mi yani. Neden babam beni opse diyorum sizce? Akil yurutebilme yeteneginiz var mi? Babam imsanlarin icinde sirtimi acip opup ayni anda esime de kacamak bakislar atsa diyorum. Anlayabiliyor musunuz acaba? Babam beni opse demiyorum. Babam beni oper de sarilir da sever de. Bunlar normal diyorum. Abarti uc noktalari orneklemeye calisiyorum. Neden babam diyorum sizce? Annem hayatta yanimda olmadigi icin olabilir mi. Bunu akledebilme yeteneginden yoksunsunuz ki defalarca soyleme geregi duyuyorum. Kaynanan degil sen kiskancsin demissiniz. Ikimizden birisinin kiskanc oldugu kesin de iyiki sizin gibi tas kalpli degilim.

siz oğlunuz olursa sarılıp öpmeyin, ama başkalarının sevgisini gösterme şekline de karışmayın.
kolay kolay hiçbir annenin, çocuğumu seveyim de gelinim/damadım kıskansın diye düşünebileceğini sanmıyorum.

:KK70: 9 ay midemiz yansın tekmeleri ile anamızı ağlatsın sonra gelsin elin kızı sarılmasın desin yok yeaaaaa (pışık smile var mı:63::63::63::63:
Sevilsin değer verilsin saygı duyulsunda herşeyin bir usulü var adabı var
Açıp sırtını öpmek nedir ya
Buradaki gelin modelleri hep abartılı gelmiştir asla olayları gelinler cephesinden tek taraflı bakmamalı ama böyle bir tavırda hoş değil

Sarılır çok normal, sana bakarak sarılıyorsa, dur canım çekti bende size sarılayım de madem...

Şimdi benim annemde eşime sık sık sarılır saçlarını sever evlat evlat der sırtını sıvazlar bende mi kiskansam acaba :süslü:

Evladını sevme bahanesi ile size nispet mi yapıyor?
Annenin tabiatı böyleyse evlat tepki vermez geri çekilmez demekki alışık olmadığı bir durum eşinizin
Büyük ihtinalle kıskanmıştır kadınca kaprisler işte görmeyin gülün geçin
Biz evlenmeden once boyle degillerdi ki. Ne zaman evlendik annesinin oglunu sevecegi tuttu. Orda burda orasini burasini acip sevmek sokak ortasinda boynuna yaslanip koklamak opmek ve bi sure o sekilde kalmak cok mu normak ki insanlar bu kadar acimasiz elestiriyorlar anlamadim.

Yaşım 50 olsa bile evladımı öperim severim koklarım, nesi tuhaf bunun , çok Enteresansın konu sahibi!! Birazda kıskançsın galiba, evlat bu, candır , anne değilsin demek ki , anne olunca anlarsın.

Merhaba arkadaslar. Sorum tam olarak bu. Kayinvalideniz durduk yere esinize sarilir mi? Dun kv nin evindeydik aksam. Esim ayaktaydi kv geldi salona. Esim birsey sordu su an hatirlayamiyorum ama muhabbet olsun diye birseydi sanirim. Kv cevap vermeden esime sarilmaya calisti. Esim dur anne ne yapiyorsun soruma cevap versene deyip kendini geri cekti. Sarilacagim ogluma dedi. Sarildi bana bakti yine. Yine diyorum onceki konumda da vardi buna benzer birsey. Esim hemen cekti kendini. Konusma devam etti.

Arkadaslar otuzuna gelmis bir adama cocuk gibi davranmak neyin nesi ben anlayamiyorum. Soru sorulunca sarilmak da nedir. Ne bu gosteris meraki. Ilgiye mi hasret kadin. Ama bunu karsilamanin yolu dogru mu. Hatta bir defasinda gorumcem bile demisti ki annem kardesimi cok sever onu gereksiz simartiyor olumsuz davranislarinin sebebi hep annem demisti.

Edit: onceki konum, olaylar
Simdi sorunum su ki arkadaslar benim esimin bir de kiz kardesi var. Yani kayinvalidemin bir kiz bir erkek evladi var.

Anne evlatlarini sever bu cok normal ve olmasi gereken birsey. Ama soyle ki kv bir kez olsun kizini oglunu sevdigi sevmez. Yani boynundan opmeler acip sirtindan opmeler filan. Bunlar normal mi? Hergun esimi arayip gununu anlatir ve sorar sen ne yapiyorsun diye. Olur da aradiginda disardaysak butun ayrintilari ogrenene kadar defalarca sorar.
Anneler gununde bize cagirdik arayip. Esime telefonda diyor ki ben gelmeyim sen gel. Eee ben neciyim acaba?

Kiziyla bir arkadasi gibi iletisimi varken esimi bebek gibi seviyor. Esimi operken de gozumun icine bakiyor. Kizina bir kez olsun kurban oluyum demez ama esimi kurban ola ola sever. Esime sarilir oper doner doner tekrar oper ve benimle gayet resmi tokalasir. Ben en ufak bir saygisizlik yapmadim ustelik.
Bize gelir haftada iki uc kere iyice aliskanlik haline getirdi artik. Abartmiyorum gidene kadar oturur oper kalkar oper. Mic mic. Artik sinirime dokunuyor. Benim babam gelince boyle davransa acaba hos olur mu.

Esimin kardesinin bir cocugu var mesela. O gorumcemin ve esinin cocugu kv nin dilinde. Ama bizim daha meydanda olmayan ve kv nin her firsatta laf soktugu cocuk sadece esime ait simdiden. X in cocugu olsa artik falan filan.

Sizce bu durumlar normal mi arkadaslar.

Bir de hergun bi kere kesin arar esimi. Bi sebep bulur arar. Bulamazsa ne yapiyirsun bugun evde misin diye arar. Ne yaptin diye arar. Ben yuruyuse gidiyorum haberin olsun diye arar. Benim kv esini sevmiyor. Yillardir zorla katlandigini anlatir da anlatir. Ne olsa esinin yerine oglunu koyar. Soyle ki. Bi bahcesi var bir saat uzak mesafede. Oraya esiyle degil ogluyla gitme planlari yapar mesela. Esim cok uyumsuz kafa dengi degil der. Biz esimle tatile gidince arar ben de gelseydim der. Kocasi evde kalacak o bizim pesimize takilacak. Ve inanamazsiniz bunlari ogluna yani esime oyle guzek empoze etmis ki esim sadece acır annesine. Ben de dayanamadim birgun dedim ki esime annene aciyacagina kendine aci kardesine aci. Annen sizi sevgisiz bi babayla buyumek zorunda birakmis dedim. Ama annesi surekli dert yanar. Adam sevgisizdir kaba sabadir ama bi zarari yok. Evde is bile istemez. Biz bugun kv ye gel bizde yasa desek kosa kosa gelir. Esim annesi zirlaninca hic icime sinmiyor babamla yasaman demisti. O an kv bana bakip dedi ki gulerek bak esin kv lenle birlikte yasamani soyluyor sana. Bu ve niceleri var. Bir insan kendisine uygun olmayan birisiyle evlenmis olabilir. Yada sonradan da pisman olmus olabilir ama bu yil olmus ogluna dert yanip acisini benden cikartmak ne kadar dogru. Su an yaptigi tek is bizim hayatimiza burnunu sokmak bizim ne yaptigimizi ne aldigimizi nereye gittigimizi takip edip huzurumuzu kacirmak. Disari gezmeye cikiyoruz kv ariyor sikiliyorum diyor hop onu almaya gidiyoruz. Falan filan sonu gelmiyor.

Çok uzun yazın okuyamadım. Muhtemelen oğlunu kıskanan paylaşamayan bi anne. Evet sevmesi öpmesi normalde bende sevmem öyle vıcık vıcık ilişkileri ne o boyundan sırttan öpmeler bide sana baka baka ay komik yani. Bu böyle devam eder paylaşamıyor belliki.

Kvnin sana nispet ya da gosteris olsun diye esini optugunu düşünüyorsan o öptüğü zaman sen baska seylerle ilgilen.
Gormezden gel.

Ama gercekten oglunu sevdigi icin opuyorsa oper ona diyecek laf yok.

Ben annemi günde 5 kere ararım o da beni arar buna karışacak adamın da alnını karışlarım. Keşke benim kv de eşimi arasa sarılsa öpse ben isterim , biz aramayışından dertliyiz. Kadının oğlu be bize mi soracak sarılırken tövbe allahım ya . Diğer konuya gelince görmezden gel azıcık, takılmamayı öğren. Sana nispet için öpüyorsa da görme duyma rahat ol

Konu ilerledikçe yeni detaylar geliyo ben sevmiyorum öyle olunca, sırttan öpmekle başladı şimdi sokakta boyun koklamaya geldik, ille beni haklı bulun diyosun yani

Dudağından öptü diyene kadar ben haklı bulamıcam onu da ekle

Yok ben gecen konumu ekledim sadece anlasilamayinca. Ilk birkac mesajdan sonra ekledim. Eski konum diyorum bak. Gecmis yani burda kayitli. Cok istersen ve ikna olmazsan eger gecmis konularima girip bakabilirsin. Siz beni hakli bulun diye bi taraflarimdan uydurmuyorum yani.

Biz evlenmeden once boyle degillerdi ki. Ne zaman evlendik annesinin oglunu sevecegi tuttu. Orda burda orasini burasini acip sevmek sokak ortasinda boynuna yaslanip koklamak opmek ve bi sure o sekilde kalmak cok mu normak ki insanlar bu kadar acimasiz elestiriyorlar anlamadim.

Bu öyle bir konu ki, Galatasaray-Fenerbahçe çekişmesi solda sıfır kalır. Dünyada neredeyse bütün toplumlarda görülen bir güç mücadelesinden bahsediyoruz; Gelin-Kaynana anlaşmazlığı... Kimi zaman erkek evladın üstündeki iktidar kurma savaşı, kimi zaman doğrudan karşılıklı bir anlaşmazlık hali. Sizler için işin uzmanıyla bu kanayan yaraya parmak basıp üstümüze başımıza bulaştırdık desek yeridir...
RADİKAL - Erkek bir kadını sever, tutar elinden annesiyle tanıştırmaya getirir. Annesi , oğlunun yüzünü güldüren bu kadını “kızım” diyerek bağrına basar ve bir ömür boyu mutlulukla yaşar giderler… Maalesef ki bu hikaye ancak milyonda bir görülebilecek türden ender bir vaka. Gelinler ve kaynanalar tarihin başından beri nedense bir anlaşmazlık odağı olarak görülürler. Bu katı yargının oluşması çok da haksız değildir çünkü gelinler ve kaynanalar gerçekten de çoğunlukla anlaşamazlar. Peki aynı adamı farklı duygularla da olsa sevip sayan bu iki karakter neden anlaşamaz? Konuyu sizler için bir bilene danışalım dedik. Doğuş Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dikmen Yakalı Çamoğlu, 10 maddede gelin ve kaynana arasındaki anlaşmazlık sebeplerini sıraladı. Anlaşmamak için bu kadar sebep varken zaten anlaşmaları mucize olur diyerek size o sebeplerle başbaşa bırakıyoruz;

1. Süphan Dağı’ndan hallice: Önyargı Dağı

201511041136_1.jpg

Kültürün içinde çocukluklarından itibaren okudukları romanlar, seyrettikleri filmler, diziler, duydukları deyimler, dedikodular, kısacası tüm metinler kadınları bu ilişkilerin “dayanılmaz” olduğuna dair –daha kendileri kayınvalidelerini/gelinlerini şahsen tanımadan- ikna eder. Beyinlerine format atılır.

2. Seçimler bitti derdi bitmedi: İktidar

201511041136_2.jpg

Bizim toplumumuzda, geleneksel olarak kadının gücü erkekten gelir. Erkeği ise ailesel konularda, ailedeki maddi kaynakların dağılımı, çocuklarla ilgili kararlar konusunda kadın yönetir. Aileye yeni bir gelin geldiğinde kayınvalide oğlunun üzerindeki etkisinin azalacağından korkar; gelin ise kendi iktidar alanını yaratıp, ona sahip çıkmaya çalışır.

3. Anne Aşkı VS Bildiğin Aşk

201511041136_3.jpg

Yukarıdaki maddeyle direk alakalıdır. Aşk iktidarınızı güçlendirir. Erkeğin ilk aşkı annesi, son aşkı da eşidir (en azından eş öyle umar). Kimin aşkı daha büyükse erkeği daha çok etkiliyormuş gibi düşünülür. Bu da kadınları rekabete sokar.

4. Kadının kadına zulmü

201511041136_4.jpg

Küçük kızlara anlatılan bütün hikayeler kadın bir başkişinin karşısına başka bir kadını kötükişi olarak oturtur. İyilik timsali Pamuk Prenses’in karşısındaki kötü üvey anne; Sinderella’nın karşısındaki kötü üvey kardeşler gibi. Bu hikayelerde erkekten kadına düşman olmaz. Böyle şartlanan kızlar, büyüdüklerinde başka kadınlardan kendilerine düşman edinirler. Bu düşmanlar kayınvalide, görümce, eltiden iyi olur. Çalışan kadınlar işyerinden de düşman edinir.

5. Kıskançlık

201511041137_5.jpg

Yukarıdaki maddede bahsettiğimiz tüm öykülerde kadınlar, birbirlerine “kıskandıkları” için düşman olurlar. Bu durumda, kadınların kafasında “acaba beni şimdi kim kıskanıyor?” diye bir soru sürekli dolaşıyor olabilir. Önceki maddelerde bahsettiğim iktidar ilişkisini de hesaba katın. Birbirinin maddi varlığı, güzelliği, görgüsü, eğitimi, kariyeri –ki bunlar iktidar yaratırlar- hep kıskançlığa konudur.

6. Bir türlü kurtulamadığımız “ev işi” mevzusu

201511041137_6.jpg

Maalesef mevcut sistem, kadını, başka alanlarda ne kadar başarılı olursa olsun ev işiyle değerlendirir. Gelini kontrol etme görevi de geleneksel olarak kayınvalideye verilmiştir. Evinin incelenmesi, pişirdiği yemeklerin, “becerikliliğinin” sürekli kontrol edilmesi gelinleri “savunmaya” geçirir. Sürekli savunan kişi de fırsat bulunca “saldırır”.

7. Trafik kazasından beter: İletişim Kazası

201511041137_7.jpg

Kayınvalide-gelin arasındaki hemen hemen tüm çatışmalar “dil”dedir. Ama bu genellikle yukarıdaki maddelerden birine denk gelir. Örneğin, kayınvalide “kızım, siz pırasaya limon koymuyor musunuz?” diye sorduğunda, gelin bunu “beceriksiz kadın, bir pırasa bile pişiremiyorsun, üstelik annen de pişiremiyor ki sana öğretememiş..” olarak algılar. Gerilir. Kafasındaki baskıcı, karışan kayınvalide tipi hemen devreye girer. Top onun ayağına geldiğinde o da vurur. Bitmeyen sözel çatışmalar olur. Erkek bunu hissetmez bile. Kadınlar kendi aralarında sohbet ediyor zanneder. Yalnız kalındığında ve eş “yeter ama bu annen de..” diye patladığında şaşırır. Nasıl idare edeceğini de çoğu zaman bilemez. Erkeklerde bu duruma uygun sözel ve kavramsal dağarcık yoktur.

8. Kibarlık Sarmalı

201511041138_8.jpg

İletişim kazalarını önlemek için taraflar kendilerince önlem alırlar ve kibar tavırlarla araya “mesafe” koyarlar. Bu kibar soğukluk, gerçek bir iletişim ve ilişkinin yerini alamayacağı için -özellikle sık görüşen ailelerde- zamanla daha beter kopukluklara ve bilenmelere sebep olur.

9. Soy sop çer çöp!

201511041138_9.jpg

Her ailenin bir hikayesi vardır. Bu hikayelerin gerçekle örtüşmesi gerekmez. Nesilden nesile aktarılmak üzere yaratılmışlardır. Değişe değişe günümüze gelirler. Aileye yeni bir gelin geldiğinde kayınvalide –çünkü gelenekler bu görevi ona verir- bu öyküyü ana temalarına vurgu yaparak geline aktarır. Örneğin, ailede beş nesil önce bir paşa varsa, “asalet” teması üzerinden geline bir hikaye anlatılır. Satır aralarında “sen de acaba ne kadar uygunsun bu öyküye” iması varsa, gelin ilk günden aile öyküsüne “aykırı” olarak giriş yapar, yaptırılır. “Güzel ailenin çirkin gelini”, “zengin ailenin fakir gelini”, ”fakir, gururlu aileye girmiş, şımarık zengin gelin”, “başarılı, okumuş ailenin eğitimsiz, ezik gelini”, “görgülü ailenin görgüsüz gelini” sıkça rastladığımız sıkıntılı temalardır. Filmlere, dizilere de güzel çatışma yaratır. Gelinin kendi ailesiyle yeni girdiği ailenin temaları birbirini ne kadar tutuyorsa, ilişkilerin şansı o kadar yüksektir.

10. That kavgası: Torun savaşları başlasın!

201511041138_10.jpg

Bunlar çok çeşitlidir. Altındaki en önemli sebep ise babaannelerin torunları üzerinde “hak” iddia etmesi, gelinlerin de evlat sahibi olduktan sonra kendilerini aile içinde daha güçlü hissetmeleridir. Çocuğun doğru bakılıp bakılmadığı, iyi terbiye alıp almadığının kontrolü geleneksel olarak babaannelerin vazifesidir. Günümüz gelinlerine göre ise bu onların üzerine vazife değildir. Bu durum, babaannelerin çocuk için maddi imkan sağlaması ya da bakımında aktif rol sahibi olması ve gelinin aile içinde ne kadar güçlü olduğu ile ilgili olarak farklı boyutlardadır. Günümüz babaannelerinin en büyük korkusu, torunlarının hayatının bir parçası olamamaktır.

201511041140_gelin-kaynana-1.jpg

Acımasızca eleştirmeyin :))))
Mutlaka evli olan hanımlar bir yada bir kaçı ile kaşılaşmıştır
Buradaki kayınvalidemiz masumane sevgisinde biraz entrika var gibi hanımlar
Özellikle erkek evladı olanlar dikat!

Allah razi olsun ya.
Önceki konunuzla bu konu arasında fark yok aslında, ama anlatıştan anlatışa fark olunca tepki gördünüz.

O konuda herkes sizi haklı bulurken burda haksız bulunuyorsunuz, çünkü çok yanlış giriş yaptınız, kayınvalide oğlunu durduk yerde sarılabilir mi diyerek, başlık bile tepki çekiyor doğal olarak, öyle soruya ben de evet sarılabilir derim.

Ama sizin kayınvalide normal değil, niyeti her neyse ister size nispet olsun, isterse oğluna çok aşık olsun farketmez.
Öyle kabullenip, aldırış etmemeye çalışın, mümkün olduğunca az görüşün, yapacak başka birşey yok çünkü.

Bu öyle bir konu ki, Galatasaray-Fenerbahçe çekişmesi solda sıfır kalır. Dünyada neredeyse bütün toplumlarda görülen bir güç mücadelesinden bahsediyoruz; Gelin-Kaynana anlaşmazlığı... Kimi zaman erkek evladın üstündeki iktidar kurma savaşı, kimi zaman doğrudan karşılıklı bir anlaşmazlık hali. Sizler için işin uzmanıyla bu kanayan yaraya parmak basıp üstümüze başımıza bulaştırdık desek yeridir...
RADİKAL - Erkek bir kadını sever, tutar elinden annesiyle tanıştırmaya getirir. Annesi , oğlunun yüzünü güldüren bu kadını “kızım” diyerek bağrına basar ve bir ömür boyu mutlulukla yaşar giderler… Maalesef ki bu hikaye ancak milyonda bir görülebilecek türden ender bir vaka. Gelinler ve kaynanalar tarihin başından beri nedense bir anlaşmazlık odağı olarak görülürler. Bu katı yargının oluşması çok da haksız değildir çünkü gelinler ve kaynanalar gerçekten de çoğunlukla anlaşamazlar. Peki aynı adamı farklı duygularla da olsa sevip sayan bu iki karakter neden anlaşamaz? Konuyu sizler için bir bilene danışalım dedik. Doğuş Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dikmen Yakalı Çamoğlu, 10 maddede gelin ve kaynana arasındaki anlaşmazlık sebeplerini sıraladı. Anlaşmamak için bu kadar sebep varken zaten anlaşmaları mucize olur diyerek size o sebeplerle başbaşa bırakıyoruz;

1. Süphan Dağı’ndan hallice: Önyargı Dağı

201511041136_1.jpg

Kültürün içinde çocukluklarından itibaren okudukları romanlar, seyrettikleri filmler, diziler, duydukları deyimler, dedikodular, kısacası tüm metinler kadınları bu ilişkilerin “dayanılmaz” olduğuna dair –daha kendileri kayınvalidelerini/gelinlerini şahsen tanımadan- ikna eder. Beyinlerine format atılır.

2. Seçimler bitti derdi bitmedi: İktidar

201511041136_2.jpg

Bizim toplumumuzda, geleneksel olarak kadının gücü erkekten gelir. Erkeği ise ailesel konularda, ailedeki maddi kaynakların dağılımı, çocuklarla ilgili kararlar konusunda kadın yönetir. Aileye yeni bir gelin geldiğinde kayınvalide oğlunun üzerindeki etkisinin azalacağından korkar; gelin ise kendi iktidar alanını yaratıp, ona sahip çıkmaya çalışır.

3. Anne Aşkı VS Bildiğin Aşk

201511041136_3.jpg

Yukarıdaki maddeyle direk alakalıdır. Aşk iktidarınızı güçlendirir. Erkeğin ilk aşkı annesi, son aşkı da eşidir (en azından eş öyle umar). Kimin aşkı daha büyükse erkeği daha çok etkiliyormuş gibi düşünülür. Bu da kadınları rekabete sokar.

4. Kadının kadına zulmü

201511041136_4.jpg

Küçük kızlara anlatılan bütün hikayeler kadın bir başkişinin karşısına başka bir kadını kötükişi olarak oturtur. İyilik timsali Pamuk Prenses’in karşısındaki kötü üvey anne; Sinderella’nın karşısındaki kötü üvey kardeşler gibi. Bu hikayelerde erkekten kadına düşman olmaz. Böyle şartlanan kızlar, büyüdüklerinde başka kadınlardan kendilerine düşman edinirler. Bu düşmanlar kayınvalide, görümce, eltiden iyi olur. Çalışan kadınlar işyerinden de düşman edinir.

5. Kıskançlık

201511041137_5.jpg

Yukarıdaki maddede bahsettiğimiz tüm öykülerde kadınlar, birbirlerine “kıskandıkları” için düşman olurlar. Bu durumda, kadınların kafasında “acaba beni şimdi kim kıskanıyor?” diye bir soru sürekli dolaşıyor olabilir. Önceki maddelerde bahsettiğim iktidar ilişkisini de hesaba katın. Birbirinin maddi varlığı, güzelliği, görgüsü, eğitimi, kariyeri –ki bunlar iktidar yaratırlar- hep kıskançlığa konudur.

6. Bir türlü kurtulamadığımız “ev işi” mevzusu

201511041137_6.jpg

Maalesef mevcut sistem, kadını, başka alanlarda ne kadar başarılı olursa olsun ev işiyle değerlendirir. Gelini kontrol etme görevi de geleneksel olarak kayınvalideye verilmiştir. Evinin incelenmesi, pişirdiği yemeklerin, “becerikliliğinin” sürekli kontrol edilmesi gelinleri “savunmaya” geçirir. Sürekli savunan kişi de fırsat bulunca “saldırır”.

7. Trafik kazasından beter: İletişim Kazası

201511041137_7.jpg

Kayınvalide-gelin arasındaki hemen hemen tüm çatışmalar “dil”dedir. Ama bu genellikle yukarıdaki maddelerden birine denk gelir. Örneğin, kayınvalide “kızım, siz pırasaya limon koymuyor musunuz?” diye sorduğunda, gelin bunu “beceriksiz kadın, bir pırasa bile pişiremiyorsun, üstelik annen de pişiremiyor ki sana öğretememiş..” olarak algılar. Gerilir. Kafasındaki baskıcı, karışan kayınvalide tipi hemen devreye girer. Top onun ayağına geldiğinde o da vurur. Bitmeyen sözel çatışmalar olur. Erkek bunu hissetmez bile. Kadınlar kendi aralarında sohbet ediyor zanneder. Yalnız kalındığında ve eş “yeter ama bu annen de..” diye patladığında şaşırır. Nasıl idare edeceğini de çoğu zaman bilemez. Erkeklerde bu duruma uygun sözel ve kavramsal dağarcık yoktur.

8. Kibarlık Sarmalı

201511041138_8.jpg

İletişim kazalarını önlemek için taraflar kendilerince önlem alırlar ve kibar tavırlarla araya “mesafe” koyarlar. Bu kibar soğukluk, gerçek bir iletişim ve ilişkinin yerini alamayacağı için -özellikle sık görüşen ailelerde- zamanla daha beter kopukluklara ve bilenmelere sebep olur.

9. Soy sop çer çöp!

201511041138_9.jpg

Her ailenin bir hikayesi vardır. Bu hikayelerin gerçekle örtüşmesi gerekmez. Nesilden nesile aktarılmak üzere yaratılmışlardır. Değişe değişe günümüze gelirler. Aileye yeni bir gelin geldiğinde kayınvalide –çünkü gelenekler bu görevi ona verir- bu öyküyü ana temalarına vurgu yaparak geline aktarır. Örneğin, ailede beş nesil önce bir paşa varsa, “asalet” teması üzerinden geline bir hikaye anlatılır. Satır aralarında “sen de acaba ne kadar uygunsun bu öyküye” iması varsa, gelin ilk günden aile öyküsüne “aykırı” olarak giriş yapar, yaptırılır. “Güzel ailenin çirkin gelini”, “zengin ailenin fakir gelini”, ”fakir, gururlu aileye girmiş, şımarık zengin gelin”, “başarılı, okumuş ailenin eğitimsiz, ezik gelini”, “görgülü ailenin görgüsüz gelini” sıkça rastladığımız sıkıntılı temalardır. Filmlere, dizilere de güzel çatışma yaratır. Gelinin kendi ailesiyle yeni girdiği ailenin temaları birbirini ne kadar tutuyorsa, ilişkilerin şansı o kadar yüksektir.

10. That kavgası: Torun savaşları başlasın!

201511041138_10.jpg

Bunlar çok çeşitlidir. Altındaki en önemli sebep ise babaannelerin torunları üzerinde “hak” iddia etmesi, gelinlerin de evlat sahibi olduktan sonra kendilerini aile içinde daha güçlü hissetmeleridir. Çocuğun doğru bakılıp bakılmadığı, iyi terbiye alıp almadığının kontrolü geleneksel olarak babaannelerin vazifesidir. Günümüz gelinlerine göre ise bu onların üzerine vazife değildir. Bu durum, babaannelerin çocuk için maddi imkan sağlaması ya da bakımında aktif rol sahibi olması ve gelinin aile içinde ne kadar güçlü olduğu ile ilgili olarak farklı boyutlardadır. Günümüz babaannelerinin en büyük korkusu, torunlarının hayatının bir parçası olamamaktır.

201511041140_gelin-kaynana-1.jpg

Acımasızca eleştirmeyin :))))
Mutlaka evli olan hanımlar bir yada bir kaçı ile kaşılaşmıştır
Buradaki kayınvalidemiz masumane sevginde biraz entrika var gibi hanımlar
Özellikle erkek evladı olanlar dikat!
Yok yok kayinvalide askiyla yanip tutusuyormus kv hatunlari. Bugunleri de gorduk ya!

insanin evladini opmesinin yasi yeri olmaz. sarilmasinin da koklamasinin da. boyle bi konuda sizi rahatszlgnz bana tuhaf geldi.

Konu ilerledikçe yeni detaylar geliyo ben sevmiyorum öyle olunca, sırttan öpmekle başladı şimdi sokakta boyun koklamaya geldik, ille beni haklı bulun diyosun yani

Dudağından öptü diyene kadar ben haklı bulamıcam onu da ekle
Bazı konu sahipleri kendilerini haklı bulan yorumlar gelmeyince sonradan eklemeler yapıyorlar böyle oluncada konunun inandırıcılığı kalmıyor :işsiz:

Ben doğru bulmuyorum sırtını açıp öpmek nedir? Ben de oğlumu öpüyorum 10 20 30 yıl sonra da öperim buna kimse karisamaz ama atladiginiz bişey var kv'si gözünün içine bakarak yapıyo. .. O da ayrı bi ruh hastası da neyse...Sonuç ben 2 nizi de haklı bulamadım. .

Back
X