• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Amın ınşallah
Ne sıklıkta goruyrosun sen
En son buraya konu açmıştım, sanırım 2 ay fln oldu hala görüşmüyoruz. Çoğu zaman köyde oldukları için merkeze pek gelmiyorlar, geldiklerinde (ayda 1 kez mutlaka gelirler evlerine) bir kere o zaman görürdüm, ama kışın köye gitmeyip evde olduklarından daha sık görüşürdük

En son buraya konu açmıştım, sanırım 2 ay fln oldu hala görüşmüyoruz. Çoğu zaman köyde oldukları için merkeze pek gelmiyorlar, geldiklerinde (ayda 1 kez mutlaka gelirler evlerine) bir kere o zaman görürdüm, ama kışın köye gitmeyip evde olduklarından daha sık görüşürdük
Allah ınsana görgü kültür versin ben başka birşey demiyorum

Kaynana evi ananın evi gibi olmuyor tabi 😖ananın evinde çayırda gibi yayılırsın yatarsın ama kaynananın misafir odasında yattığım an saygısız olursun!!!!☹☹☹☹

Canım ben kayinvalidemi çok severim. Harika bir insandır. Elimden gelen her işi de seve seve yaparım. Ama inanılmaz ağır ve kalabalık misafir agirlarlar.. o yüzden her işi yaparim ama yavas mod çalışırım :)) kendimi hırpalamam. Hiç bir işi tek yapmam. Zaten tek yapacak olsam yetişmez. Çünkü yavaş mod öyle birşey :)

Temizlik işine girişmem. Ama köy evinde uzun süre kaldığımız zaman işla ki bi wcye çamaşır suyu döküp fırçalıyorum yada evi süpürüyorum. Detayına dokunmam.
İst evinde sadece bulaşık toplama sofra kurma vs ki bunlar iş değil yardım bence. Yediğimiz tabağı da toplayalım bi zahmet.
Yemek yapma durumu nadirdir kayınlarım pek başkasının elinden yemek yemezler ve görümcelerim yapar zaten genellikle o yüzden köyde yaparım sadece kayınvalide kayınpeder ve biz varsak. Çay kahve yaparım. Öyle şeyler.

Masayı hazırlayıp toparlamayı işten saymıyorum ki onu bile yapmamı istemez. Onun haricinde de ev işi anlamında hiçbir iş yapmam. Zaten yaptırmaz da sağolsun.

Sofrayı kurup kaldırır bulaşıkları makineye dizerim. Mısafırı varsa hizmet ederim misafirine. Çocuklarım yere bişey dökerse elektrik süpürgesini Acar süpürürüm orayı. Bu kadar bence gayet yapıyormusum

Sadece samimi olana gidilmiyor ki daha protokol ziyaretler de olabiliyor ayrıca müsait olmayabilir vs. Ben sormadan girmem herkesi de dibime köşeme sokmuyorum. Evime gelmiş ama biliyorum arkamdan konuda ak ya da yüzüme akıl öğretecek. Gerek yok hallederim diyorum illa ısrar ederse de geriliyorum
Siz bu bir görgü kuralıdır demişsiniz. Görgü kuralı olan kimsenin alanına izinsiz girmemektir.
Görgü kuralidir diyip, bize görgüsüz denmiş hesapta ama misafirlikte sofra kurun kaldirin diye evrensel bir gorgu kurali nerede yaziyor Allah askina? 😂😂😂 Yaziyorsa bile görgüsüzce davranacagim o ayri. 😬

Yazili olmayan kurallarsa mesele bizim de kurallarimiz var. Misafirlikte mutfaga girilmez görgüsüzlüktür, oldu bitti.

Nereden baktigina bağli, kendi aile içi kurallariniza kimse uymak zorunda değil, bu da kimseyi gorgusuz yapmaz. Anca dusunce farkidir, bu fark uygun gelir veya gelmez o ayri.

Görgü kuralidir diyip, bize görgüsüz denmiş hesapta ama misafirlikte sofra kurun kaldirin diye evrensel bir gorgu kurali nerede yaziyor Allah askina? 😂😂😂 Yaziyorsa bile görgüsüzce davranacagim o ayri. 😬

Yazili olmayan kurallarsa mesele bizim de kurallarimiz var. Misafirlikte mutfaga girilmez görgüsüzlüktür, oldu bitti.

Nereden baktigina bağli, kendi aile içi kurallariniza kimse uymak zorunda değil, bu da kimseyi gorgusuz yapmaz. Anca dusunce farkidir, bu fark uygun gelir veya gelmez o ayri.
Aynı fikirdeyim. İzinsiz didiklemek görgüsüzlük bence de. Mutfak dediğin yerde her yer kapaklı dolap. İş yapınca elbette acılıyor bakılıyor. Aslında adabı muaserete göre izinsiz bir baskasının kapısı acılmaz, örtüsü kaldırılmaz. Ben yapmıyorum da sevmiyorum da. Arkadaşımın evinde bile su içerken bir bardak alabilir miyim derim. Kimi der ki falanca dolapta al, kimi der ki dur vereyim.

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟
Aydit ulkelerdeyiz. Başlarda izine gidince yaptıklarım:
Yattigimiz odayı toplamak
Yerleri supurmek( ki kv onu bile yaptırmak istemiyordu acaba eşim mi tembihledi bilmiyorun). Sofra kurmada bulasikra yardım etmek.
Çocuk oldu,biraz büyüyünce beklentilerde büyüdü öyle hissettim.
Şimdi iki çocukla izine gidince onlarda bizim eve gelmiş oluyorlar. Kahvaltı masasını beraber kaldırıyoruz bazen kv kaldırıyor o esnada cocuklarka ilgileniyorum.Toz alıp yerleri supuruyorum. Ufak bir kovaya su ve ilaç koyuyorum bazi yerlerde çocukların el izleri fena ortaya çıkıyor hemen siliyorum kvmde titiz elinde değil onunda, oda beni görünce rahatlıyor tabii. Çünkü bazen çocukların eline bişey veriyorlar bizim evde yapmasalarda izinde hemen kontrol edemiyorum ellerini sürdükleri için böyle uygun görüyorum. Yemek olayına pek girmiyorum çünkü izinde olduğunuz için anca çocuklarla ilgilen evi toplu tut kv beklemiyor.

Kv gelin yakın oturanlards gozlemlediklerim ise şu: akrabamızin iki tane yabancı gelini var. Misafir olunca mutfağa giriyorlar direk bulaşıklar girisiyorlar. Sofra indir kaldır çocuklarla ilgilen. Bu bile baya fayda sağlıyor. Kvde yemekleri yaptığı ve kendi evini topladığı için gelinler bulaşıklara girişinde oda misafirlerle oturup az dinleniyor.

Yani benim gözüme çarpan bunlar. Mutfakta destek olmak, sofra indirip kaldırmak. Yerlerde kırıntı varsa hemen bı süpürmek. Başka bişeye gerek yok. Bizimde gelinizmiz olsa fazlasını beklemem yani hem kendi evinin işi hem annemin işi olmaz öyle

1 gece kalacağımız zaman sadece sofra kurar kaldırırım, fazla kalacaksak eşim de yardım edecekse sil süpür yaparım, ama fazlasını da yapmam.

Kayınvalidemlerle ayrı şehirlerde oturuyoruz, evine gittiğimizde yatılı kalırız. Cam silmek ve büyük temizlik gibi şeyler yapmam, zaten bunlar için bir yardımcıları var arada bir eve gelen. Onun dışında, çamaşır makinesini doldurma, çamaşır asma, bulaşık, masa kurma kaldırma, kahvaltı hazırlama, çay servisi vb şeyleri yaparım. Bazen yemek de yaptığım olur ya da en azından mutfakta yardım ederim. Kayınvalidem de benim evime geldiğinde o da, çay servisi dışında, bunları yapar benim evimde, normal yani.

Bi kere sofra kurun dedi. Biz ac değiliz dedim. Kızı erken kalacakmış yesinler dedi. :KK57: kim acıkmışsa o kursun hayret bişey. Aynı şu emojideki gibi baktım. Daha erken dedim.
Bi daha da kızına hizmet ettirme girişiminde bulunmadı.
Parantez içinde benim eşim en büyük evlat, ben okumuşum ve çalışıyorum, benim çocuklarım ufak peşlerindeyim vs vs. O an görünceye sebep sofrayı benim kurmam o kadar sacma ki ne hiyerarsiye ne eğitime ne de pozisyona sığar. Sırf emir komuta denedi.
Bi kez de eşim der gibi oldu bacım hasta annem yaslı sofrayı kur diye. Ben hamileyim çok lazımsa sen kur dedim. :işsiz:ben mi kötüyüm bilmiyorum ama kv amenna ama görümceme hizmet etmem (bizim evde olsak elbette ama kv evinde etmem)
sofra kurmakla eğitim ne alaka.Okumuşum eğitimime aykırı:işsiz::işsiz:

çok yeni evliydim yıkadıgım buşlaşıgı begenmedi
tam 13 yıl sonra tekrar 5 tabaklık bir bulaşık yıkadım ,
sadece kahve çay yaparım ama bulaşıgını asla yıkamam ,

Biz kvye yilda bir gidiyoruz mesafeden dolayi. Kendileri de gelirse yilda bir geliyor. Onlar geldiginde bir sey yapmasina musade etmiyorum. Ben de gidince is falan yapmiyorum, misafir edasinda takiliyorum.
Yemege yardim etmek vs is degil. Sofraya yardim ediyorum. Eger evde degilse bi yere gitmek zorunda kalmissa yemek yapıyorum o kadar.

Back
X