• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Aileye göre değişir bu. Biz genelde kayınvalideme haftada-10 günde bir akşam yemeğine gideriz. Kadın zaten genç ve emekli, iş çıkışı bana yemek yaptıracak hali yok. Beraber sofrayı kurarız kaldırırız, çayları kahveleri bazen o getirir bazen ben, nasıl denk gelirse. Başka da bir iş yapmadım kayınvalidemin evinde. Ben de onu evime misafir edince iş yaptırtmam. Zaten çok sık görüşemiyoruz iş güç.
Ama mesela bir sebepten tüm günü onda geçirecek olsaydım, ya da atıyorum aile apartmanıdır her gün görüşülüyordur, elbet bir işin ucundan tutardım :) Aile dinamiklerine göre değişir bu. Ama yine de o yap dememeli, nezaketen otur kızım ben yaparım demeli, ben de nezaketen kalkıp yapmalıyım. Bizde bu şekilde oluyor.
Dediğiniz gibi o dinamik önemli bende nişanlıyım henüz bazen haftada 1 bazen 2 haftada 1 akşam yemeğine gideriz 1 saatlik uzaklıkta işten çıktın gittin derken zaten yemekleri hazırlamış oluyor hemen ellerimi yıkayıp girerim yardım edilcek bişey var mı diye başlarda sen yorulma etme otur işten geldin derdi (kendisi de çalışıyor) ama bende o zaman kendimi rahat hissedemezdim bi arkadaşa komşuya gittiğimde de böyle insan orda o işi yaparken bi muhabbet kuruyo daha rahat oluyo , neyse şimdi salata yarım kaldıysa salatayı doğrayabilirsin der tabakları koymamıştım der sofrayı kurarım birlikte kaldırırız birimiz sudan geçirir birimiz makinaya dizeriz çayı demler servisi ben yaparım durduğum 2 saatlik zaman zaten şimdilik böyle eltimle denk gelirsek ikimiz yaparız sen otur deriz mutlu olur ama yinede içi rahat etmez mesela çay tatlı meyve falan yendi onları kaldırmaya müsade etmez falan şimdilik böyle ilerde nasıl olur bilmiyorum inşallah böyle gider ama dediğiniz gibi sende şunu yap sen bunu yap deseydi itici olurdu yani , eltim kalıyo mesela gözlemliyorum duyduğum kadarıyla da ona da çok fazla ev işi yaptırmıyo işte çocuklar evi çok dağıttıysa süpürüyo ya da kv rahatsızsa yardım eder, hiç öyle duymadım kv ler işe gittiğinde eltim onlarda durmaz zaten annesine gider , kv de de kalıp da onlara yemek hazırladığını falan kv bekler mi bilemiyorum ama hiç annesine gitti diye lafını duymadım ,birlikte pasta börek yapıp yiyolar falan yani kaldığın evdede bunları yapmak normal bence

Valizde kırışan gömleğimi ütülemek için ütü istedim. Nezaketen yapılacak ütün var mı diye sormuş bulundum 1 yıllık ütü getirdi gömlekler pantolonlar neler neler. Sonra eşimle kayınvalidem alışverişe gittiler saatler sonra geldiler baktı eşim ben hala ütü yapıyorum elimden aldı. Yani saatlerce ütü yaptım da gene bitmedi ben bittim. Bir kaç kere de mutfağı süpürmek için elektrikli süpürgeyi getirdi. Elinden alıp mutfağı süpürdüm şurayı da süpürüver, burası da var derken tüm evi süpürttü bana. O günden beridir. Sofra topla, sofra kurdan başka hiç bir işe elimi sürmem çünkü kendimi cam silerken bulabilirim 😄

Valizde kırışan gömleğimi ütülemek için ütü istedim. Nezaketen yapılacak ütün var mı diye sormuş bulundum 1 yıllık ütü getirdi gömlekler pantolonlar neler neler. Sonra eşimle kayınvalidem alışverişe gittiler saatler sonra geldiler baktı eşim ben hala ütü yapıyorum elimden aldı. Yani saatlerce ütü yaptım da gene bitmedi ben bittim. Bir kaç kere de mutfağı süpürmek için elektrikli süpürgeyi getirdi. Elinden alıp mutfağı süpürdüm şurayı da süpürüver, burası da var derken tüm evi süpürttü bana. O günden beridir. Sofra topla, sofra kurdan başka hiç bir işe elimi sürmem çünkü kendimi cam silerken bulabilirim 😄

Çok alakalı bence.
Birine hizmet etme kriterlerim
Evimde olması veya
Benim onu çok sevmem veya
Kişiliğine olan saygım veya
Benden daha yüksek bir mevkide olması mesela öğretmenim aile büyüğü vs
Kamu spotu : Ego öldürür....
Eğitimin sadece sana . Ayşe fatma dan hiçbir üstünlüğün fazlalığın yok. Eğitim almış olan bunu bilir di bence.

Günübirlik oturmaya gittiysem bulaşık, sofra kur kaldır, yemek sonrası masanın altını süpür gibi. Yemeği kendisi yapar, ekstrem bir durum varsa ben yaparım. 20 senede 2-3 kez olmuştur.
Geceyi orada geçirdiysem ortalığa bir süpürge tutar, toz alırım en fazla. Büyük temizliği yapmam, evimde bile kadın alıyorum çünkü. Bu konuyla ilgili bir kaç kez laf soktu, ayda bir yardımcı tutalım sana diye kapattım konuyu. Maddi durumu fazlasıyla buna müsait çünkü. Olmasaydı eşim ve kardeşlerine söyler düzenli yardımcı gelmesini organize ederdim. Hiçbirimizin durumu müsait olmasaydı 70 yaşında kadının ağır işleri yapamayacağını bildiğimden mecbur el atardım sanırım.

Kamu spotu : Ego öldürür....
Eğitimin sadece sana . Ayşe fatma dan hiçbir üstünlüğün fazlalığın yok. Eğitim almış olan bunu bilir di bence.
Olayı bamvaska bir yöne cekmeyin. Egwr girdiğin bir ortamda tüm herkes eğitimli oldugum için sana ayrıca itibar ediyor( çünkü eğitimli olduğun halde hiçbirsekilde bunla övünmeyip ortama uyum sagladığın için) ama sadece iki kişi seni ekstra eziyorsa bu iki kişinin iyi niyetli olmadığını düşünürsün sen de. Kim ne derse desin bazı şeyler itibar sebebidir. Bana eğitimliyim şöyle davranılsın modunda olmadım ben, ama karsı taraf bunu bir kıskanclık mevzusu yapıyorsa ben de böyle düşünürüm.
Siz ne derseniz diyin konuyu tam bilmiyorsunuz ben de tam tarif edemiyorum.

Olayı bamvaska bir yöne cekmeyin. Egwr girdiğin bir ortamda tüm herkes eğitimli oldugum için sana ayrıca itibar ediyor( çünkü eğitimli olduğun halde hiçbirsekilde bunla övünmeyip ortama uyum sagladığın için) ama sadece iki kişi seni ekstra eziyorsa bu iki kişinin iyi niyetli olmadığını düşünürsün sen de. Kim ne derse desin bazı şeyler itibar sebebidir. Bana eğitimliyim şöyle davranılsın modunda olmadım ben, ama karsı taraf bunu bir kıskanclık mevzusu yapıyorsa ben de böyle düşünürüm.
Siz ne derseniz diyin konuyu tam bilmiyorsunuz ben de tam tarif edemiyorum.
Söylediğiniz kişiye yani davranışlarına ise haklısınız. Anladım şimsi. İlk söylediğiniz böyle anlaşılmıyordu.

Sadece sofra kurmaya ve kaldırıp makineye yerleştirmeye yardım ederim. Bir de ilk çay servisini yaparım sonra kendi çayım ya da kayınpederimin çayı bittiyse doldurayım mı derim.

Bir iki kere kaynanamlara gittiğimde fırında soslu patates köfte yanına da pilav yaptım eşim istedi diye.
Neyse yemek bitti kayınvalidem haftaya ben yapayım yemeği dedi öyle deyince açıkçası bi bozuldum
Eşim neden diye sordu. Kv eşime "baban geçen yaptığında da yemeği beğenmemiş susuz gelmiş yemek" dedi gülerek
Kp çok utandı ne alakası var falan dedi toparlamaya çalıştı ona kırılmadım açıkçası çünkü hiç belli etmedi
Sonraki hafta gittiğimizde kayınvalidem patlıcan kabak vs ne varsa bir tane baton tepsiye üst üste koymuş fırına vermiş sos mos yok biraz da su koymuş sadece, resmen fırında haşlama patlıcan kabak :D Bir de pişti diye çıkardığı sebzeleri ısırdıkça hırt hırt ses çıkıyor yiyemedik , kendisi yedi çok güzel olmuş diye diye. Bir daha da yemek yapmadım gittiğimde dışarıdan söyledik :D

Temizlik yapmıyorum zaten o kadar uzun süreli ve sıkta gitmiyorum. Ama gittiğimde o yemek yapıyorsa ben salatayı ya da ne bileyim pilav yapılacaksa pilavı yapıyorum sofrayı kurarken ve toplarken yardım ediyorum, yine aynı şekilde mutfağı toplarken de yardımcı oluyorum.

15 senedir senede 2 3 kere gider en az 1 hafta kalırız memlekete. Gecenin 12 sinde de sabahın 9 unda da gittiğimiz oldu bir kere bile yemek yapmadı yapmaz. Bir kere hazır yemeğe gitmedim. Gideriz dinleniriz ac değil misiniz der yok deriz biz de eee niye der. acık daha durur yemek yemeyek misiniz der yani kalk biseyler yap bizde yiyelim sen de yer demek ister.
Çok yemek bilmez 15 senedir 1 2 yemeğinin anca tadına bakmışımdır çünkü damak tadımız uymaz hatta beceremiyor sanırım. Eşim de bilmediği için biz yemeyiz diye yapmıyo der.
Tarla bağ bahçe işi yapıyorlar sen gelince sıcak yemek yüzü görüyoruz der. yemek hep bendedir. Bulaşık yemek temizlik hepsini yaparım .Öyle dip köşe hergün kaldırmasam da En azından bulduğum gibi bırakırım. Çunki görümce çocuklarıyla 6 7 çocuk olur talan ederler evi.Zaten temiz titiz biri de değildir. Görümceler olunca da hep beraber yaparız.

Yok kadınlar toparliyor, erkekler yiyip yiyip kenara geciyor. Ben kendi yedigimi ictigimi kaldirirm dedim diye bana "sofra kaldirmak zor gelmemeli" dediniz.

Ben de, eşim de kendi yedigimizi ictigimizi dagittigimizi toparlariniz. Gerisi beni hiç ilgilendirmiyor. Enistelerin bulaşiklarini da toplayacak degilim dedim.

Ben de gittiğim yerde yediğimi içtiğimi toplarım genelde. Samimi arkadaşımsa yemeğe bile yardım ederim ama çok samimi değilsem çok fazla karışmam bir şeye.
Kayınvalide evi aile evi sayılabileceği için sofra kurup kaldırmaya yardım edilebilir ama dediğiniz gibi enişteler otururken ben de yapmak istemem. Zaten böyle şeyler sadece kadınlardan bekleniyor nedense.
Ne kadının ailesi "damat neden bizim evde iş yapmıyor" diye dertleniyor ne erkek "ayyii sofrayı toplamazsam ayıp olur mu" diye düşünüyor. Bir bize zimmetli galiba bu görevler.

Evli değilim ama düşününce "amaaan elime mi yapışır" dedim. Sonra eniştelerin toto yaydığını ve benim de elin adamlarının pisliğini topladığımı düşündüğümde bir anda elime yapıştı :KK53:

Ben de gittiğim yerde yediğimi içtiğimi toplarım genelde. Samimi arkadaşımsa yemeğe bile yardım ederim ama çok samimi değilsem çok fazla karışmam bir şeye.
Kayınvalide evi aile evi sayılabileceği için sofra kurup kaldırmaya yardım edilebilir ama dediğiniz gibi enişteler otururken ben de yapmak istemem. Zaten böyle şeyler sadece kadınlardan bekleniyor nedense.
Ne kadının ailesi "damat neden bizim evde iş yapmıyor" diye dertleniyor ne erkek "ayyii sofrayı toplamazsam ayıp olur mu" diye düşünüyor. Bir bize zimmetli galiba bu görevler.

Evli değilim ama düşününce "amaaan elime mi yapışır" dedim. Sonra eniştelerin toto yaydığını ve benim de elin adamlarının pisliğini topladığımı düşündüğümde bir anda elime yapıştı :KK53:

Kv evinde yemege gitmeyiz biz genelde anca çaya gideriz 1-2 saat ondada kendi şeylerimizi yine toplariz zaten bir daginiklik cikmiyor.

Yemek yenecegi zaman cogunlukla tüm kardesler ve eşleri oluyor, bazen kuzen vs oluyor.
Eşimin kardeşleri de olsa hepsiyle samimi değilim ben, eniştelerle hiç samimi degilim. Eşimin yaninda olmak için o ortamda bulunuyorum, yuzeysel sohbetimiz olur anca. Sadece gorumcelerden bir tanesiyle iyiyimdir.

Kalkip bu kadar kalabalik insanin yemegini de bir ben toplayamam mutfakta karisiklik olmasin diye 🙄🙄🙄 Ben nasil tabagimi canagimi topluyorsam yapsin herkes nasil yapiyorsa.
Evet erkekler mevzu olunca sofra kaldirmamasi hiç ayip olmuyor. :))))

Eşimin ailesinin evinde kendi evimde ya da kendi ailemin evinde gibi hissetmediğimden misafir gibi oluyorum. Yediğimi toplarım elbette, sofra kurulurken falan iki getir götür yaparım. Bunları gittiğim hemen her evde teklif ederim zaten.

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟
Yani duruma gore degisir heralde. Hic ole onu yaparm bunu yapmam diye dusunmedm ama evini temizleyp silip supurmem. Ama beraber sofra kurariz. O yemek yapiosa ben tatli yaparim. Yemegi ben gelmedenbyaptysa bulasigi cayi ben veririm oyle.

Ilk aylarda bulasikliktaki bardağı alip ayni takimdan olan bardağın yanina koydugumda bardağı kirarcasina bana da duyurarak bunun yeri burasi değil dediğinden beri hicbir sey yapmıyorum getir götür vb isleri esim yapiyor. Gorumcem yok. Begenirsem yerim.begenmezsem cikar disarda yeriz. Bir çöpü alip kenara dahi koymam sadece valizimi daginik bırakmam. Eve geldigimiz belli olmaz bile.

Önceden ara ara süpürge açardım
10 yıllık evlilikte sanırım senede bir camini silmisimdir 👀

Her zaman yemeği ben yapmam gittiğimde çoğunluğu hazır olur, akşam uemegi ise salata bana kalır sofrayı beraber kurariz

Her zaman bulasiklari ben atmam

Ama bu sofra kısmı son yillarda böyle oldu eskiden ben gider herşeyi yapardım artık yapmıyorum kiminkini begeniyorsa o yapsin :63:
Kahkaha attım ya
Kiminkini begeniyorsa o yapsın :63:

🤣🤣🤣🤣
Neye triplisin sen?kiminkini begeniyomus

Genel hatlarıyla yardım etmek diyebilirim
Bahçede bişey toplanacaksa acelemiz varsa yardım ederim sadece bahçeye.

Ocağı silerimm.. ama kendim bişey tasirdiysam
Bulaşıkları muhakkak ben toplar ben makineye dizer ben makineden çıkarır yerlestiririm.

Evini sadece bı kez supurdum cam kırılmıştı ve evde kimse yoktu çünkü.

Yemek yapmam hep hazır olur ama tandırda börek çörek pide lahmacun yapacak olursa çıraklık yapiyorum

Zaten kadın işten gelmiş koştur koştur tandir başına geçmiş yazıktır tek bırakamam.

Zaten iki ayda bı gidiyorum yardım etmesem ayıp

Ama gittiğimde temizlik işlerini yapmam...bulaşık haric

Kendi annemin evinde her işi ben yapiyorum
Esimin annesine de altı üstü bı yardım etsem elime yapışmaz

Kahkaha attım ya
Kiminkini begeniyorsa o yapsın :63:

🤣🤣🤣🤣
Neye triplisin sen?kiminkini begeniyomus
Valla evinde kaç kere tatlı yaptım iki kere de baklava açtım ama baklava normal ziyaret için yani bayram için değil

Tuttu eltim 15 yılda bir kere baklava açmış bayramda onu konustu :63: şimdi yapamıyorum diyorum geciyorim

Back
X