- 27 Temmuz 2020
- 1.412
- 1.264
- 63
- 34
- Konu Sahibi Ahkalbimsenden
Dediğiniz gibi o dinamik önemli bende nişanlıyım henüz bazen haftada 1 bazen 2 haftada 1 akşam yemeğine gideriz 1 saatlik uzaklıkta işten çıktın gittin derken zaten yemekleri hazırlamış oluyor hemen ellerimi yıkayıp girerim yardım edilcek bişey var mı diye başlarda sen yorulma etme otur işten geldin derdi (kendisi de çalışıyor) ama bende o zaman kendimi rahat hissedemezdim bi arkadaşa komşuya gittiğimde de böyle insan orda o işi yaparken bi muhabbet kuruyo daha rahat oluyo , neyse şimdi salata yarım kaldıysa salatayı doğrayabilirsin der tabakları koymamıştım der sofrayı kurarım birlikte kaldırırız birimiz sudan geçirir birimiz makinaya dizeriz çayı demler servisi ben yaparım durduğum 2 saatlik zaman zaten şimdilik böyle eltimle denk gelirsek ikimiz yaparız sen otur deriz mutlu olur ama yinede içi rahat etmez mesela çay tatlı meyve falan yendi onları kaldırmaya müsade etmez falan şimdilik böyle ilerde nasıl olur bilmiyorum inşallah böyle gider ama dediğiniz gibi sende şunu yap sen bunu yap deseydi itici olurdu yani , eltim kalıyo mesela gözlemliyorum duyduğum kadarıyla da ona da çok fazla ev işi yaptırmıyo işte çocuklar evi çok dağıttıysa süpürüyo ya da kv rahatsızsa yardım eder, hiç öyle duymadım kv ler işe gittiğinde eltim onlarda durmaz zaten annesine gider , kv de de kalıp da onlara yemek hazırladığını falan kv bekler mi bilemiyorum ama hiç annesine gitti diye lafını duymadım ,birlikte pasta börek yapıp yiyolar falan yani kaldığın evdede bunları yapmak normal benceAileye göre değişir bu. Biz genelde kayınvalideme haftada-10 günde bir akşam yemeğine gideriz. Kadın zaten genç ve emekli, iş çıkışı bana yemek yaptıracak hali yok. Beraber sofrayı kurarız kaldırırız, çayları kahveleri bazen o getirir bazen ben, nasıl denk gelirse. Başka da bir iş yapmadım kayınvalidemin evinde. Ben de onu evime misafir edince iş yaptırtmam. Zaten çok sık görüşemiyoruz iş güç.
Ama mesela bir sebepten tüm günü onda geçirecek olsaydım, ya da atıyorum aile apartmanıdır her gün görüşülüyordur, elbet bir işin ucundan tutardım :) Aile dinamiklerine göre değişir bu. Ama yine de o yap dememeli, nezaketen otur kızım ben yaparım demeli, ben de nezaketen kalkıp yapmalıyım. Bizde bu şekilde oluyor.