- 14 Şubat 2008
- 3.338
- 3.939
- 698
- Konu Sahibi Ahkalbimsenden
Yemek yapmam, sofra kurar, kaldırır, bulaşıkları makineye konulmasına yardım ederim. Kayınvalide söylerse eğer şöyle üstten bir süpürge tutarım o kadar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Buda yanlış bir tutum bence,bir masayı kaldırmak bu kadar zor gelmemeli bence.
Benim düşüncem bu yöndedir.
Var öyle bir tanıdığım bazen kılını bile kıpırtdatmaz..Tercih meselesi mi bilmiyorum bana pek tercih gibi gelmiyor. Görgü meselesi bence, aileden görülenle alakalı. Nasıl annemin evinde işin ucundan tutuyorsam kayınvalide evinde de tutarım. Yapmazsam annem canıma okur zaten ben seni böyle mi yetiştirdim diye![]()
Tercin olayı dedim ya,5 kişi aynı anda mutfağa girse karışıklık çıkacak o anda.Bu konuda esimin ailesi de dahil kimin neyi yanliş buldugu benim için hiç onemli degil.
Herkes kendi yedigini ictigini toparlayip kaldirirsa benim yaptigim gibi, herkes otururken bir kişinin butun sofrayi toplamasina gerek kalmaz zaten ve daha cabuk biter. :)
Yemegini bitiren yan tarafa gecip oturunca o sofrayi toplamak bana zor gelir. Kendi evimde yaparim o kadarini anca.
Kayınvalide yaslıysa yanında görümce falan yoksa bayaa yardım etmelisin yemegi beraber yapma bulasık yıkama vsMerhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum![]()
Köy evı altlı üstlü beraber sayılırlar2 gelin aynı evde değil demi.
Değişik bir kadınmış,gelin değilmi yapacak modunda resmen.
Emir vermeyede alışkın demekki kayganana hazretleri..
Srekli beraberler tabi,ama onlar alışmışlardır herhalde ..Köy evı altlı üstlü beraber sayılırlar
Tarım ıslerı uğraşıyorlar
Tercin olayı dedim ya,5 kişi aynı anda mutfağa girse karışıklık çıkacak o anda.
Mecburiyet benceSrekli beraberler tabi,ama onlar alışmışlardır herhalde ..
O kılını kıpırdatmama durumu çok sınır bozucu.Var öyle bir tanıdığım bazen kılını bile kıpırtdatmaz..
Annem iyi yetiştirdi beni allah rahmet eylesin,aynını kızımada aşıladım.
O ble yapsa k.validesinin evinde kızarım cidden..
Ben emır almaktan hoşlanmamSrekli beraberler tabi,ama onlar alışmışlardır herhalde ..
Bneim kaynanam oyle kendı evı gıbı gormenı ıstyorNezaket acısından yardım edilir. Öyle kendi evinmiş gibi girişmek zaten yanlış olur bence. Sfra kurmak, bulaşık yıkamak, salata gibi
Benim kaynanam da öyledir hatta bu yüzden onda kalmamı çok ister. Ama ben orda kalırsam aradaki mesafenin azalacağını ve ister istemez kendi evimmiş gibi iş yapacağını bildiğimden. Özellikle mesafeyi korumak için kalmiyorum. Yemeğe gideriz aksama kadar yapmam gerekenleri yaparım bu. Böylece o mesafe ortadan kaybolmazBneim kaynanam oyle kendı evı gıbı gormenı ıstyor
Bayanlardamı çekiliyorlar köşelerine yoksa..Sirayla yapsinlar ne yapayim. Zaten eşim hariç ailedeki enisteler filan asla bişeye elini surmezler paşa gibide kuruluyorlar, onlarin kirlilerini artıklarini toplayacak degilim, eşleri toparlasin.
O yüzden sesleri çıkmıyor tabi,gün gelir üsyan bayrakları açılır orada.Mecburiyet bence
Hıcbırı hoslanmıyor ama gecımlerı ordan
Napsınlar el mahkum
Bir kaç kere şahit oldum da ondan biliyorum.O kılını kıpırdatmama durumu çok sınır bozucu.
Kendilerine kar olarak mi görüyorlar acaba. Yedim içtim kalktim diye vs
Asla anlayacağım durum değildir.
Kimse ölmez bir bardak kaldırıp bulaşık yikamakla.
Veya yatili kaldıgın evi süpürmek bunlar insana zarar vermez. Oturup hizmet bekleyeni de sevmem. Hepimiz insaniz ne var yani.
Kşmse hoşlanmaz bundan.Ben emır almaktan hoşlanmam
Normalde yapacağım seyelrı sayesınde yapmıyorum
Benı delırttı çünkü