Kv gelecek acil cevap

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Önceki konumu hatırlayan bilen bilir. Kv beni eşime şikayet etmişti bize gelince hiç iş yapmıyor diye. Eşimle tartışmıştık. O gün eşime kırıldığımı söylemiştim. O günden bu yana görüşmedik. Fakat kv ile bu konuyu hiç konuşmadık, eşim anlatmıştı annem böyle böyle diyor niye iş yapmıyorsun bende dikkat ediyorum yapmıyorsun diye. Bende gayette yardım ettiğimi masanın kurulması toplanması yemek hazırlanırken bulaşık dizerken çay götürürken bunları hep yaptığımı vs anlattım çok uzatmayacağım. Şimdi görümcem mesaj attı müsaitsen 1 gibi çaya gelicez sana diye. Gelin diyeceğim. Fakat kv ile çok konuşmak istemiyorum. Halim tavrım ne olmalı sizce ? Yine iş yapmıyorsun vs diye laf söylerse veya karışır durursa ne yapıyım ciddiye almamak mı iyi olur yoksa konuşmak mı ? Ne olursa olsun güleryüzlümü olmak gerek ? Kırıldım sana diyim mi ? Kafam karıştı ya. Akıl verin.

Önceki konumu hatırlayan bilen bilir. Kv beni eşime şikayet etmişti bize gelince hiç iş yapmıyor diye. Eşimle tartışmıştık. O gün eşime kırıldığımı söylemiştim. O günden bu yana görüşmedik. Fakat kv ile bu konuyu hiç konuşmadık, eşim anlatmıştı annem böyle böyle diyor niye iş yapmıyorsun bende dikkat ediyorum yapmıyorsun diye. Bende gayette yardım ettiğimi masanın kurulması toplanması yemek hazırlanırken bulaşık dizerken çay götürürken bunları hep yaptığımı vs anlattım çok uzatmayacağım. Şimdi görümcem mesaj attı müsaitsen 1 gibi çaya gelicez sana diye. Gelin diyeceğim. Fakat kv ile çok konuşmak istemiyorum. Halim tavrım ne olmalı sizce ? Yine iş yapmıyorsun vs diye laf söylerse veya karışır durursa ne yapıyım ciddiye almamak mı iyi olur yoksa konuşmak mı ? Ne olursa olsun güleryüzlümü olmak gerek ? Kırıldım sana diyim mi ? Kafam karıştı ya. Akıl verin.
İş yapmak için mi oğlunuzla evlendırdınız benı deyın , kurtulun su psıkolojıden ya Allah askına
ıs yapmak zorunda degılsınız , hızmet etmek zorunda degılsınız ,
ıcınızden gelır o ayrıdır ama baskaları oyle ıstıyor dıye kendınıze ezıyet etmeyınnn

Evine gelen misafir düşmanın olsa yine de sen efendiliğini bozma bence. Kayınvalidenin de durumuna bak dürtüklemeye mi geliyor o da saçma davrandığı için araya duvar örülmesin diye mi geliyor. Ha çok işine gücüne laf ederse dersiniz alan almış salan başından savmış diye. Siz busunuz olmadığınız gibi davranmak sizi ikiyüzlü ve yapmacık yapar böyle bir gelin istiyorlarsa sıkıntı onlarda 😁

İş yapmak zorunda değilsiniz. Aynı şey benimde başıma geldi.
Ama gayette yardım ediyorum yani. Ki bu benim görevim değil.
Evime geldikleri zaman çayı kahvesi pastası herşeyini dört dörtlük yapıyorum ki eşimede söyledim orası benim evim değil yapmak zorunda değilim kendi evime geldiklerinde herşeyi dört dörtlük yapıyorum diye. Kasmayın kendinizi. Yaşamadıgınız evde misafir sayılırsınız rahat olun.

Bence de bozma hiç tavrını. Zaten tavırdan anlayacak birinin öyle bir talebi/şikâyeti olmaz. Konu açılırsa elinden geleni yaptığını söyle geç. Devam ederlerse o zaman başka bir şey düşünürsün.

Ne kadar çok takıyorsunuz. Bir şey derse içinizden geleni söylersiniz olur biter.

Bence kapınıza gelene yüz asmayın belki mesafeli olursunuz ama saygısızlık yapmamanız sizin kalitenizi gösterir, laf açılır yeri gelirse eğer söylersiniz usulünce,benimle konuşman daha iyi olur eşime şikayet etmen yerine anne,sonuçta insanlar konuşa konuşa demişler dersin,zaten msj yerine varır

Ben olsam dikkate almam sanırım.
Zaten gündüz de kabul etmezdim.
İş,kurs,spor kendime bir meşguliyet bulur yoksa da var gibi gösterip gündüzlerimi kadın misafirliklerine kapımı açmazdım. Maalesef laf sokan,sokma ihtimali bulunan aile büyüklerine tahammül edemiyorum. Çok sert giriyorum,aramız iyice bozuluyor,küslük olunca geri dönüş de olmuyor.
Kadınlar birbirilerine çok acımasız oluyor.
Yaş üstünlüğü olunca kendilerini farklı yerlerde görüyorlar,hiç kimse hiç kimseye hizmet etmek,el pençe durmak zorunda değildir. Çok istiyorlarsa az yiyip uşak tutsunlar,getir,götür yaptırsınlar.
En iyisi akşam vakti bir iki saatlik çaya gelsinler,orada sokulan laflarla bir zahmet oğlu uğraşsın ben çay demlerken.

Onlara gidince iş yapmak zorunda değilsiniz ama orada misafirde değilsiniz. Yemekte, ikramda yardımcı olmak güzeldir. Ben de k.v mde yaparım. O da bana gelince yapar. İşi bitirir, sohbet ederiz. Yoksa bir taraf mutfakta kalıyor. Ben oraya yemeğe gitmiyorum. İnsanlarla sohbet etmek için gidiyorum. Konu sahibi size değil, genel söyledim.

Sana haftalik temizligi mi yikmaya calisiyor nedir. Konuyu acarsa herkes kendi evini temizlesin de. Hatta gorumcen yardim etmek isterse "ben misafire is yaptirmam" diyebilirsin

Evime geldiğinizde misafir gibi ağırlamak isterim, size iş yaptırmam.
Size geldiğimde de misafir gibi ağırlanmak isterim.
Bugünden sonra böyle bilginiz olsun.
Derdim ben olsam.

Hayırdır kızım falan derse de tüm iyi niyetime rağmen beni oğluna şikayet ettin,
bir kaç gün huzursuz olduk rahat etmişsindir.
Ama bundan sonra sebep bulamayacaksın kusura bakma.

Ben olsam dedim ama sen deme :)
Zaten beni sevmiyorlar :D

bence karşı taraftan bir atak gelmediği sürece o konuyu hiç açmayın bildiğiniz gibi davranmaya devam edin. kendisi bi ağrısı varsa konuyu zaten açar siz de onun uslubuna göre cevap verirsiniz. şimdi ortada bir şey yokken kayınvalidenize laf söylemek olmaz. bir de görümceniz de geliyorsa hiç şansınız yok tatsız biter olayın sonu

Ben olsam hic konusunu bile acmam. Acarlarsa da sasirmis gibi yaparim. Sanki esim hic bana soylememis gibi. Tartistigimizi, hatta esimle aramda bu konunun konusuldugunu bile bilmelerine gerek yok. Tartistiginizi bildiklerinde uzulurler mi sizce? Muhtemelen zevkten dort kose olurlar. Hic hissettirmeyin derim ben.

Bak tatlım altları ıslak oldugu için nabzını ölçmeye geliyorlar. Snın yerınde olsam cvp vermezdım olurda gelırlersede konuyu acar agızlarının payını verırdım. Benım kv de böyle benı sıkayet ederdı yapmadıgı sey kalmadı baktım olacak gıbı degıldı esımın yanında kovdum onunla görümcemı hatta kv ye oglunuda al defolun gıdın bu evden dedım. Cok sukur 1. Bucuk yılımız oldu kurtuldum kadından enazındangörmuyırum sinirlerimde bozulmuyor

Bence konuyu açma bildiğin gibi davranmaya devam et eğer birebir sana laf söylerse konuşursun

Bence güler yüzlü olun yine de. Eğer karışırsa peki anne deyin yine bildiğinizi okuyun. Bazı karışma huyu olan insanlar değişmez. Eğer iş yapmıyorsun konusunu açarsa kv'nin o zaman konuşun. Kibar bir dille kırıldım değil de üzüldüm deyin. Ben yardım ettiğmi düşünüyorum, sizi ne anlamda böyle söylediniz? falan diye sorun daha ne yapmanızı istiyormuş?

Benim kv de eşime bacak bacak üstüne atıyorum diye şikayet etmiş, kendileri aşırı gelenekçide değildir, benden beklentileri varmış çay koymak bacak bacak üstüne atmamak, eşimde onun için bu samimiyet göstergesi dedesinin yanında bile atıyor onlarda böyle şey yok diyip cevabını vermiş.
Beni arayıp senden isteklerimiz şunlar şunlar diyor, bende nereye imza atacağım dedim herhalde iş başvurusu yaptım dedim, ferman mı yoksa dedim, dedim de dedim, oğlak kızı kötü gelin oldu kaka gelin oldu soğuk gelin oldu :)
Onlara kul köle olsam kendi hayatımı ailemi kenara bırakıp kendimi onlara adasam on numara olacaktım.
Değersizlik duygum ve onaylanma ihtiyacım olmadığı için umrumda değil.
Bana kalırsa insanlarla kavga edecek gücü kendinde görmüyorsan hiç o topa girme derim.
Tartışma koz verme ellerine.
Ha eğer sana gelipte iş yapmıyorsun diye zırvalamaya kalkarsa, işte o zaman benim elimden kimse alamazdı

Back
X