Kv gelecek acil cevap

Yüksek ihtimal yumuşak yüzlüsünüz. Nezaket ve saygıdan kendinizi savunamıyorsunuz, hatta bence sırf onların "gözlerine girmek" uğruna kendinizden veriyorsunuz gibi.
Karşınızdakiler bunları anlayacak kapasitede değil. Belli ki gelin=hizmetçi zihniyetine sahipler.
Sizin eve gelmelerinin sebebi de, sütoğlan yediği vitamini iyi kullanabilmiş mi, size ayar çekmiş mi öğrenmek için.
Gökten melek olup da inseniz, kanatlarınızın rüzgarına bahane bulurlar. Kendinizi harap etmeyin. Yapmak zorunda değilsiniz, şimdiden yardım ettiğiniz halde adınız bir şey yapmıyor olmuş. Sakın daha fazlasını yapayım belki düzelir diye düşünmeyin.
Tiksindim haddini bilmezlerden. Hadsizlere kendinizi ezdirmeyin.

Önceki konumu hatırlayan bilen bilir. Kv beni eşime şikayet etmişti bize gelince hiç iş yapmıyor diye. Eşimle tartışmıştık. O gün eşime kırıldığımı söylemiştim. O günden bu yana görüşmedik. Fakat kv ile bu konuyu hiç konuşmadık, eşim anlatmıştı annem böyle böyle diyor niye iş yapmıyorsun bende dikkat ediyorum yapmıyorsun diye. Bende gayette yardım ettiğimi masanın kurulması toplanması yemek hazırlanırken bulaşık dizerken çay götürürken bunları hep yaptığımı vs anlattım çok uzatmayacağım. Şimdi görümcem mesaj attı müsaitsen 1 gibi çaya gelicez sana diye. Gelin diyeceğim. Fakat kv ile çok konuşmak istemiyorum. Halim tavrım ne olmalı sizce ? Yine iş yapmıyorsun vs diye laf söylerse veya karışır durursa ne yapıyım ciddiye almamak mı iyi olur yoksa konuşmak mı ? Ne olursa olsun güleryüzlümü olmak gerek ? Kırıldım sana diyim mi ? Kafam karıştı ya. Akıl verin.
Ee geldiler mi naptınız 🙂

Önceki konumu hatırlayan bilen bilir. Kv beni eşime şikayet etmişti bize gelince hiç iş yapmıyor diye. Eşimle tartışmıştık. O gün eşime kırıldığımı söylemiştim. O günden bu yana görüşmedik. Fakat kv ile bu konuyu hiç konuşmadık, eşim anlatmıştı annem böyle böyle diyor niye iş yapmıyorsun bende dikkat ediyorum yapmıyorsun diye. Bende gayette yardım ettiğimi masanın kurulması toplanması yemek hazırlanırken bulaşık dizerken çay götürürken bunları hep yaptığımı vs anlattım çok uzatmayacağım. Şimdi görümcem mesaj attı müsaitsen 1 gibi çaya gelicez sana diye. Gelin diyeceğim. Fakat kv ile çok konuşmak istemiyorum. Halim tavrım ne olmalı sizce ? Yine iş yapmıyorsun vs diye laf söylerse veya karışır durursa ne yapıyım ciddiye almamak mı iyi olur yoksa konuşmak mı ? Ne olursa olsun güleryüzlümü olmak gerek ? Kırıldım sana diyim mi ? Kafam karıştı ya. Akıl verin.
Çok büyük cahillik etmiş kv en nedemek eşe şikayet etmek gayet kendinden emin duracaksın ve o utanacak. Eğer ki konu açılırsa diyeceksin ki sen bir büyüksün eşime şikayet etmek sana yakıştı mı anne diyerek onu utandırmalısın bunu ancak düşmanlar yapar oğlunu doldurmak nedemek ?

Ee geldiler mi naptınız 🙂
Geldiler istifimi bozmadım normal davrandım. Kv yine başladı yakınmalarına ama iş yapıp yapmama mevzusu değildi. Neden bize gelmiyorsunuz bizden çekiniyor musun yoksa başka bir şey mi var diye sordu. Ben öyle şeyler hayal etmiştim ki gelinim olsun şöyle böyle olsun... görümcemde amcamlar geldi geçen yine gelmedin seni sordular bu gelin nerde diye. Bende haber vermeden gelebilirmişim çekinmemeliymişim. Ne kaynanalar varmış gelinine kötülük eden falan anlattılar bişeyler. Bende sadece bence gayet normalim diyebildim ama konuşma fırsatı bile vermediler ki. Hep bir akıl vermeler, memnuniyetsizliklerini belirtmeler... sıkıldım artık gerçekten. Niye konuşmuyorum ki niye yani. Konuşursam şimdi tatsızlık çıkacak sonra herkes beni haksız görecek, saygısız, dengesiz, manyak diyecekler diye korkuyorum resmen sonrada böyle içim içimi yiyorr

Geldiler istifimi bozmadım normal davrandım. Kv yine başladı yakınmalarına ama iş yapıp yapmama mevzusu değildi. Neden bize gelmiyorsunuz bizden çekiniyor musun yoksa başka bir şey mi var diye sordu. Ben öyle şeyler hayal etmiştim ki gelinim olsun şöyle böyle olsun... görümcemde amcamlar geldi geçen yine gelmedin seni sordular bu gelin nerde diye. Bende haber vermeden gelebilirmişim çekinmemeliymişim. Ne kaynanalar varmış gelinine kötülük eden falan anlattılar bişeyler. Bende sadece bence gayet normalim diyebildim ama konuşma fırsatı bile vermediler ki. Hep bir akıl vermeler, memnuniyetsizliklerini belirtmeler... sıkıldım artık gerçekten. Niye konuşmuyorum ki niye yani. Konuşursam şimdi tatsızlık çıkacak sonra herkes beni haksız görecek, saygısız, dengesiz, manyak diyecekler diye korkuyorum resmen sonrada böyle içim içimi yiyorr
Siz fazla tuz veriyorsunuz,neden benim evimde huzurumu bozuyorsun, esime sikayet edip bundan beteri daha cok doldurup bosatmaya calismak nasil size isinayim demediniz ,hem yapip hem niye farkli davraniyorsunuz diyemediniz mi

Ben de senin gibi bişey söyleyemiyordum sonunda ne oldu saygısızlık ediyormuşum yani söyleyeceğim o ki susar kalırsan da onlara göre saygısızsın konuşup cevap versen de

Bizimkiler de öyleydi. En Sonunda sen bu evin gelini sen falan dedi. Ben de dedim Herkes kendi yaşadığı kendi temizlesin. Ben evimi temizlerken sizden yardım istiyor muyum istemiyorum. Siz de benden yardım istemeyi. Ben zaten anca yetişiyorum. Onlara da Misafir gelmişti. Niye ben misafirleri geçirmeye gelmemişim de Laf soktu.ben de dedim ki benim evime geleni ben agirllarım Ama özellikle size geldiler diye de gelmem
Gündüz zaten vedalasmistik.
Ki onlarda arkamdan konuşan insanlar.
O yüzden bu yaz geldiklerinde eve cagirmicam.

Sende şöyle açıkça.
Konusuyorsun
Yapıyorsun hizmet ediyorsun ama yaranamıyorsun bende yaranamadigimi gördüm gerek yok

Ben de misafir giderken gittigim her yerde yardim ederim, masa kurmaya, toplamaya yardim ederim.
Bekarken gittiğim yerlerde bulasiklari filan da yikardim ama esimin akrabalari ile mesafeli oldugum icin yikamiyorum. Bu benim borcum degil, icimden geliyor ama benden beklentileri olursa hic bir sey yapmam, kimseye borcum yok cunki.
Sorunuza gelirsek evinizde konusu acilirsa bu benim borcum degil, benim borcum kendi evimi temiz tutmaktir baskalarinin evini temizlemek degil diye bilirsiniz ve en onemlisi sikayeti varsa size soylesin, esinize soyleyip aranizi bozmasin.
Bizim gelin de annemlere gelir, hic bir sey yapmaz, misafir gibi oturur gider, annemin bir kere sikayet ettigini gormedim.

Kv-nizin size gelme sebebi de sizin tepkinize bakmak, esiniz soylemis mi, kizdiniz mi, kavga cikaracakmisiniz ve s.

Bu aile kavramını neden bu kadar genişletiyoruz anlamıyorum. Benim amacım eşimle çocuğumla mutlu sağlıklı bir hayat sürmek ve eş ailelerine de saygılı davranmaktır. Bu kadar..... Esin amcası sizi görmese incileri dökülmez herhalde. Ya da herkes kendi işini kendisi yapabilir. Ben evimin işini başkası yaparsa rahatsız olurum. Siz de kendinizi saygı sınırları içinde ifade etmelisiniz diye düşünüyorum.

Eşiniz o zaman kv ye elinden geleni yapıyor deyip sustursaydı, ve olayı orada örtüp size bunları anlatmasaydı bu düşünceleri hiç yaşamayacaktınız. Aileyi idare etmek galiba biraz da yetenek işi...

Benim kv de eşime bacak bacak üstüne atıyorum diye şikayet etmiş, kendileri aşırı gelenekçide değildir, benden beklentileri varmış çay koymak bacak bacak üstüne atmamak, eşimde onun için bu samimiyet göstergesi dedesinin yanında bile atıyor onlarda böyle şey yok diyip cevabını vermiş.
Beni arayıp senden isteklerimiz şunlar şunlar diyor, bende nereye imza atacağım dedim herhalde iş başvurusu yaptım dedim, ferman mı yoksa dedim, dedim de dedim, oğlak kızı kötü gelin oldu kaka gelin oldu soğuk gelin oldu :)
Onlara kul köle olsam kendi hayatımı ailemi kenara bırakıp kendimi onlara adasam on numara olacaktım.
Değersizlik duygum ve onaylanma ihtiyacım olmadığı için umrumda değil.
Bana kalırsa insanlarla kavga edecek gücü kendinde görmüyorsan hiç o topa girme derim.
Tartışma koz verme ellerine.
Ha eğer sana gelipte iş yapmıyorsun diye zırvalamaya kalkarsa, işte o zaman benim elimden kimse alamazdı
onların istediklerinide yapsan iyi olmazdın canım hak iyilik biliyorlarsa belki iyi olurdunda ama böyleleri mecbur yapcak kafasında oluyor genelde ondada iyi olmuyorsun yani

Niye sürekli beni konuşuyoruz desene

Sen de ne gelinler var deseydin
Beni örnek gösterseydin, biz niye ayrı ev açtık ki 7-24 görüşeceksek dedim
Söyle kimseyi kırmaktan korkma, onay bağımlısı olma, seni onaylamasalar sevmeseler ne olacak, kaybetmekten korkma seninde bir ailen var, senide bir ana doğurdu böyle üstüne gelmeye hakları yok.
Sınırlarını korumak zorundasın ve bu kadın sizin sınırlarınızı aşıyor, nasıl ki kapını kilitlersin hırsız girmesin diye, manevi dünyadada sınırlarını korumak zorundasın, kendinde hak görüyor sana karışmayı çünkü oğluda arkasında.

Siz de ne gelinler var adami doldurup anasindan sogutuyor, kaynana evine ayak basmiyor gibi cevaplar uretin. benim basimda da benzer imtihan var. kul kole olur kendi hayatinizdan gecer onlarin evinde yer icer hizmetcilik yapar kendi ananizi babanizi atarsaniz eh iste memnun olabilirler. yine begenmeyecek bir sey bulurlar da.. hayalindeki gelin hizmetci bir gelin anlasilan. valla biraz dis gostermeniz gerekiyor caya degil sizi kalaylamaya gelmisler sizin evinizde. Hem hizmet ettirmisler hem nasihat cekip gitmisler. cay may yok size demek lazimmis.

Bence kendi evinizde sakın birşey söylemeyin. Kv ler bunun intikamını ağır alıyorlar. Eşinizle aranız fena bozulur . Birde kv size gelmek istemiyor gibi davranır çok zor düzeltirsiniz

1 yıl boyunca kv ile yaşadık her hafta duvar halı cam silerdim ama kv ağzı açıldı mı hiç iş yapmıyor derdi o yüzden yaranmaya cevap vermeye çalışma zaten karşı tarafta duvara konuşuyosun etkisi oluyor sende öyle ol duvara konuşmuş gibi olsun eşine de söyle " annenin konuştuklarını bana benim söylediklerimi annene yansıtma yoksa evliliğimiz yürümez geçimsiz oluruz " de ... Kolay gelsin

Benim eşimin ailesi ve hatta akrabaları saçma sapan şeylere burnunu sokar. Giydiğim kıyafete, ütü yapmama, şehir dışına çıkmama, çocuğumla diyaloğuma, çocuğuma nasıl bakacağına vs. Annesi ütü yapmayı biliyor musun diyor, sonra hem annesi hem babası nasıl yapacağımı anlatıyor. Kendisi ilkokul mezunu bile değil ama bize sosyal hayatta nasıl davranmamız ve giyinmemiz gerektiğini anlatıyor. Yahu sen şalvar giyen, toplum içinde dişlerini karıştıran, ayaklarını ovan bir kadınsın. Sen insanların içinde geğiren, balgam temizleyen bir adamsın. Bense toplumu yetiştiren bir öğretmenim. Size mi soruyorum da faraza yere akıl veriyorsunuz diyeceğim de diyemiyorum :)) ama bunu sözsüz iletişimle göstermeye başladım ve bayağı farkındalar

Back
X