Kv gelin yardim muhabbetleri

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Yeni evliyiz kocamın ailesine yakina tasiniyoruz bikac haftaya. Muhtemelen orasi son durak olucak. Derdim su ki ben bekarken hic ev isinden anlamayan sadece okula gidip gelen biriydim. Oyle ki yemegi temizligi esimle yapiyoruz su an. Boyle biri olarak bu kv muhabbetleri beni inanilmaz korkutuyor. Mesafe yuruyerek 3 dkya dusecek ve esimin dunki imasi kafami kurcalıyor. Bilirsiniz kış hazirligi oluyor türlü türlü. Onlara ben de gitmeliymisim lutfenmis. Bunlardan biz de nasibimizi alicaz. Tabi sadece bizimki degil kvlerin ve gorumcenin de evine yapilacak. Ben anneme bile yardim etmezken gidip orda 3 4 evin hazırlığını yapmak ve bilumum faaliyetlere katilmak istemiyorum. Dun esim diyince burun kivirdim giderim demedim tepki vermedi. Benim ailem bize hic karismaz hani esime oglum sunu yapsan diye ricalari olmaz bisey yapilcaksa kendileri halleder ufak tefek. Hani bu sekilde de senin ailen benim ailem meselesine dondurmeden mesafe koymak bastan önünü kesmek istiyorum. Zirt pırt aranmak istemiyorum kesinlikle. Su an calismiyorum ama bikac aya ise baslama durumum var olursa. Tabi olmayabilir de. Sizce yanlis mi düşünüyorum? Biz de nasibimizi alicaz diye 3 4 evin hazirligina yardim etmek istememem normal degil mi? Tarhanadir eristedir manti vs benim olmazsa olmaz isteklerim degil cok istiyosa yapsin ogluna yollasin biraz kanisindayim. En önemlisi bu kafada olan esimle nasil konusabilirim boyle faaliyetlerden uzak olmak istedigimi henüz oraya tasinmamisken? Kv ararsa gel kizim sunu yapalim diye bahanem ne olabilir?

Malesef bazi seyler tam olarak gelin olmadan önce asla tahmin dahi edilemiyor. Yakina tasinmaniz zaten türlü sorunlarin habercisi. Simdi cok kizarim esime bazen ben annemlerden kopttup sen niye evini diplerinde tutarsin diye..
Neyse de, en kibar yolu kendine bir mesguliyet bu. O ise de kesinlikle gir. Tatlica cözülmüs olur. Bunu esim de der. Kendi hobin, yasam tarzin olmasi, evde de yorulmani ciddeyete almiyorlar. Sadece gercek bir isin olmasi lazim ki tevazu gösterebilsinler. Kibarca reddetmis olursun. Kosarak ise gir. Bahanen calisan kadin olsun. cünkü ailenin icine giriyorsun yardimin beklenilir tabiki de, sonrasinda da dislarlar canini sikarlar. Esin bile alarm vermis. Ise gir kurtul derim. En azindan evliligin oturana kadar aile meseleleriyle ugrasmayin derim. Bu dedigim cok önemli.

en iyisi çalışmak gibi görünüyor çalışmasan da yapmak zorunda değilsin tabi ama bu çok büyük bi soruna dönüşcekse ve yılda 1 defa olan bir olaysa gidebilirsin. ama bunu kabul edersen temizliğe ıvıra zıvıra filan çağırırlar önünü alamazsın vazgeçtim gitme

Benim kayınvalidem ve kayınpederim müthiş bir kış hazırlığı yaparlar.
Biz de nasipleniriz tabii ki.
Ama bir defa bile aramadılar,yardım edin diye.
Benim beceremeyeceğimi bilirler. Bence sen de kocana bu işlerden hiç anlamadığını,zaten çok yorgun olduğunu öğrenmek için de uğraşamayacağını bildirmelisin.
Ben o besinleri bol bol tüketip ellerine sağlık seronomilerinin başkanı olarak görev alıyorum!!!!

Neden istemiyorsunuz ki? Keşke imkan olsa bizde yapsak. Yarın çalışmaya başladığınızda eliniz ayağınız olucak o kışlıklar. Hem sağlıklı hem temiz hem kolaydan yemek illaki çok samimi olmak istemiyosanız sınır koyun ama sizin evinize de girecek şeyler için eşinizin kalbini kırmaya ne gerek?

anasinin evinde bişey öğrenemeyen gelinin evinde bişey yapamaz derler.
bende senin gibiydim..
kayinvalidem bana güzelce öğretiyor öğrensin diye yaptırıyo sana yoksa yaptırmazdi sana.
bende kv den bişey öğrenme peşindeyim kızmiyorum. seve seve öğrendiğimde onunda hoşuna gidiyor.. tabi anneden de öğrenilir..
en zorlu şeylerden başlanir bu işe.. çok ilerde yaptığı şeylerden hiç zor gelmez..
benim kv gelinim bişey öğrenmemiş demedi öğrensin dedi.. elim pratik olduğu anladi. hiç de sorun olmadi..
orasi sonuçta eşinin ailesi saygıyı hiç bi zaman kusur etme.

Ne olur ki yardım etseniz. Hem öğrenmiş olursunuz. Evde oturmaktan iyidir.
Çalıştığınız zaman zaten bu tip istekler olmaz.

Tek bikereyle kalacagini bilsem ederim. Ayrica ogrenme istegim yok ileride vaktim de olmayacak muhtemelen pek. Hepsini parasiyla tertemizce yapan yerler zaten var. Hazir yakina tasiniyoken bastan mesafe koymak devamini getirmemek amacim.

Gitme. Bahane de biz erişte mantı yemiyoruz. Makarna yapar yersin.

Gorumcenin evinin hazırlığını da yapmak buna dahil mi :/ muhtemelen hepsi bi arada yapilacak

Tek bikereyle kalacagini bilsem ederim. Ayrica ogrenme istegim yok ileride vaktim de olmayacak muhtemelen pek. Hepsini parasiyla tertemizce yapan yerler zaten var. Hazir yakina tasiniyoken bastan mesafe koymak devamini getirmemek amacim.

Çalışmayı planlıyorsunuz, bundan sonra isteseniz de gidemezsiniz ki. En kötü eşinizin dediği gibi çay falan koyar yiyecek bişeyler hazırlarsınız. Ne bileyim bana bu kadar ön yargı tuhaf geliyor.

bende çalışıyorum. haftasonlari kv beni çagirir öğretir hep. turşu kurmaya acibbier kurmaya.. ben baka baka öğrendiğimde yariyo işe. hamileyim dokunamiyorum bak da öğren der bişey demiyor.
hiç de şikayetçi degilim.. alt üstlüyüm bi kere bile rahatsiz etmedi ne istesem aliyolar yapıyolar.. yemegimi onlarda yiyorum bulaşik bile yıkattirmiyo kv:) saygıda kusur etmediğim için eşim bu durumdan memnun..:)

Saygi duyarim ama benim vaktim olmuycak ileride bunlara hani ogrensem yanima kar kalacak seyler degil. Internette videolu tarifli bilumum yemek tarifleri zaten var takildigim yeri de acip anneme soruyorum.

Bence kv nin size davranışları çok önemli bu konuda kadın iyi niyetli biriyse size karşı bir zararını görmemişseniz gidip yardım edin ne kaybedersiniz hem zamanınız da geçmiş olur ama kv dedikoducu nursuzun tekiyse en iyisi uzak olsun demek ben sizin yerinizde olsam bu kriterleri baz alarak karar verirdim.

Gel kizim ogrenirsin der benim kv. Esim de biliyor beceremeyecegimi zaten yapamazmisim gidip cay vs demliycekmisim orda.
Esin de acik acik demis sen biseye elini surme orda bulun yeter diye. Simdiye kadar kv ye cay demlerken caydanligin herhangi bir gelinin eline yapistigini gormedim. Bu kadar dert etme seni kv mi cagirdi esin demis git diye belki cagirmazlar anlamadigini bildikleri icin.

Saygi duyarim ama benim vaktim olmuycak ileride bunlara hani ogrensem yanima kar kalacak seyler degil. Internette videolu tarifli bilumum yemek tarifleri zaten var takildigim yeri de acip anneme soruyorum.
kv yede sor canim çekinme.:)
bende soruyorum işde şimdilik öğren ilerde tabi vaktin olmaz. işe başladığında..
haftasonlarin olucak o zamanda yine vaktin olmuycak. çocuk olunca hiç de olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…