- 8 Aralık 2015
- 641
- 1.115
- 63
- 37
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Kayınvalidenizle anlaşamıyor musunuz? Birlikte daha kolay oluyor emin olun bu kışlık işi biraz sinsice olucak ama benim evimde değil başkasında yapılırsa koşa koşa giderim ev çok batıyor hazırlanırkenSaygi duyarim ama benim vaktim olmuycak ileride bunlara hani ogrensem yanima kar kalacak seyler degil. Internette videolu tarifli bilumum yemek tarifleri zaten var takildigim yeri de acip anneme soruyorum.
Esim benim ailemle cok samimi değil acikcasi mesafeli biraz. Bana gore mesafe guzel ama annemin bikac şikayeti olmustu zamaninda. Durum boyleyken ve zamaninda annem her seyi tek basina halletmisken kv de oğlunu cok dusunuyosa yapsın bi zahmet diyorum haksiz miyim bilmiyorum. Orada bulunup gorumcenin kisliklarina karismak istemiyorum. En onemlisi bahanem ne olucak onu bilmiyorum.Çalışmayı planlıyorsunuz, bundan sonra isteseniz de gidemezsiniz ki. En kötü eşinizin dediği gibi çay falan koyar yiyecek bişeyler hazırlarsınız. Ne bileyim bana bu kadar ön yargı tuhaf geliyor.
Hahahha =))Kayınvalidenizle anlaşamıyor musunuz? Birlikte daha kolay oluyor emin olun bu kışlık işi biraz sinsice olucak ama benim evimde değil başkasında yapılırsa koşa koşa giderim ev çok batıyor hazırlanırken
Inşallah cagirmazlar da darlanmam ben deEsin de acik acik demis sen biseye elini surme orda bulun yeter diye. Simdiye kadar kv ye cay demlerken caydanligin herhangi bir gelinin eline yapistigini gormedim. Bu kadar dert etme seni kv mi cagirdi esin demis git diye belki cagirmazlar anlamadigini bildikleri icin.
Nisanliyken ailemle bikac konu gecti ailemden pek hoslandiklarini sanmiyorum ama oğlunun huzuru onemli oldugundan zarari yok henuz bize.Bence kv nin size davranışları çok önemli bu konuda kadın iyi niyetli biriyse size karşı bir zararını görmemişseniz gidip yardım edin ne kaybedersiniz hem zamanınız da geçmiş olur ama kv dedikoducu nursuzun tekiyse en iyisi uzak olsun demek ben sizin yerinizde olsam bu kriterleri baz alarak karar verirdim.
Yok ya kendime yaparken bayağı dağıttım geçen sene bu sene anneöle kayınvalidem sağolsunlar hamileyim diye yapıp verdiler hepsi ayrı şehirde. Senin yerinde olsam bir kere giderdim bir bakardım ortama seneye bulursun bahane geçen senekiler bitmedi dersin annem yaptı dersin. Bir annene sor belki o daha iyi akıl verir sana. Ama kocama inat yapıcam diye durup dururken kv ile kötü olmak istemzdim benHahahha =))
Baska evin de hazirligini yapiyo musunuz peki?
Benim kayınvalidem ve kayınpederim müthiş bir kış hazırlığı yaparlar.
Biz de nasipleniriz tabii ki.
Ama bir defa bile aramadılar,yardım edin diye.
Benim beceremeyeceğimi bilirler. Bence sen de kocana bu işlerden hiç anlamadığını,zaten çok yorgun olduğunu öğrenmek için de uğraşamayacağını bildirmelisin.
Ben o besinleri bol bol tüketip ellerine sağlık seronomilerinin başkanı olarak görev alıyorum!!!!
Esim benim ailemle cok samimi değil acikcasi mesafeli biraz. Bana gore mesafe guzel ama annemin bikac şikayeti olmustu zamaninda. Durum boyleyken ve zamaninda annem her seyi tek basina halletmisken kv de oğlunu cok dusunuyosa yapsın bi zahmet diyorum haksiz miyim bilmiyorum. Orada bulunup gorumcenin kisliklarina karismak istemiyorum. En onemlisi bahanem ne olucak onu bilmiyorum.
Ben inadim biraz. Gidersem kendimi yerim bu sefer devami da gelecek iste hazır yakina tasinmisken diye diye.Yok ya kendime yaparken bayağı dağıttım geçen sene bu sene anneöle kayınvalidem sağolsunlar hamileyim diye yapıp verdiler hepsi ayrı şehirde. Senin yerinde olsam bir kere giderdim bir bakardım ortama seneye bulursun bahane geçen senekiler bitmedi dersin annem yaptı dersin. Bir annene sor belki o daha iyi akıl verir sana. Ama kocama inat yapıcam diye durup dururken kv ile kötü olmak istemzdim ben
Ben gitmem.
Gelin kayınvalide aynı ortamda olmaktan hoşlanmam.
Senin ihtiyacın varsa KK' da yemek tariflerinde salça erişte falan tarifleri var.
Onlardan baka baka yaptım.
Nette de var.
çokzel oldu hem de.
Gorumcenin evinin hazırlığını da yapmak buna dahil mi :/ muhtemelen hepsi bi arada yapilacak
Insanlari yeterince idare eden biriyim. Bir gittim diye baska bi aktiviteye de aranmaya kisacasi gelin mi hizmetci mi ayriminin yapilamamasindan korkup bastan koymak istiyorum mesafeyi.ben çalışıyorum üstüne bir de bebeğim var keşke bana da öğretseler..hem evime o erzaklardan girecek o insanlar benim kapım içinde yapacak ..ama ben onların evine girecek rızıkta pay sahibi olmak istemiyorum annemin evinde yapmadım ne münasebet kafası hiç hoş değil.
Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.Yapmak yada katılmak istemeyebilirsin.
Ama burada mantık hatası yapıyorsun.
Oraya gidip katkı sağladığında onların evinin makarnasını, eriştesini
de sen yapmış yada destek olmuş olmuyorsun.
Sadece senin evin için yapılan erişte toplamda 4 saat sürecekse
orada 4 kadının eli değiceği için 1 saatte bitirmiş olacaksınız.
4 kadının evi için gerekenler 1 er saatte bitse
yine totalde 4 saat harcanmış olacak.
Aslında amaç sadece bir arada kısa sürede keyifli hale getirmek.
ama ihtimaller dahilinde yaşanmaz ,bizler ön yargılıyız bunu bir kere kabul edelim..hani oraya gittiğimde etimden sütümden inatla faydalanmak isteyecekler beni kullanacaklar kafası var ..ama belkide kızım sen otur sen yorulma diyecek kadın bilemeyiz ki..o yüzden öncelikle bir kere gidip nabız yoklamak gerekir..belki orada hazırlık yapılırken edilen muhabbetlerden keyif alacaksınız,seve seve dolanacaksınız ortalıkta bilemezsiniz ki..bu yüzden önceliklere bir kere gidilmesi gerektiği yönünde düşünüyorum..Insanlari yeterince idare eden biriyim. Bir gittim diye baska bi aktiviteye de aranmaya kisacasi gelin mi hizmetci mi ayriminin yapilamamasindan korkup bastan koymak istiyorum mesafeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?