Kv gelin yardim muhabbetleri

Saygi duyarim ama benim vaktim olmuycak ileride bunlara hani ogrensem yanima kar kalacak seyler degil. Internette videolu tarifli bilumum yemek tarifleri zaten var takildigim yeri de acip anneme soruyorum.
Kayınvalidenizle anlaşamıyor musunuz? Birlikte daha kolay oluyor emin olun bu kışlık işi biraz sinsice olucak ama benim evimde değil başkasında yapılırsa koşa koşa giderim ev çok batıyor hazırlanırken

Çalışmayı planlıyorsunuz, bundan sonra isteseniz de gidemezsiniz ki. En kötü eşinizin dediği gibi çay falan koyar yiyecek bişeyler hazırlarsınız. Ne bileyim bana bu kadar ön yargı tuhaf geliyor.
Esim benim ailemle cok samimi değil acikcasi mesafeli biraz. Bana gore mesafe guzel ama annemin bikac şikayeti olmustu zamaninda. Durum boyleyken ve zamaninda annem her seyi tek basina halletmisken kv de oğlunu cok dusunuyosa yapsın bi zahmet diyorum haksiz miyim bilmiyorum. Orada bulunup gorumcenin kisliklarina karismak istemiyorum. En onemlisi bahanem ne olucak onu bilmiyorum.

Hahahha =))
Baska evin de hazirligini yapiyo musunuz peki?

Inşallah cagirmazlar da darlanmam ben de

Nisanliyken ailemle bikac konu gecti ailemden pek hoslandiklarini sanmiyorum ama oğlunun huzuru onemli oldugundan zarari yok henuz bize.

Hahahha =))
Baska evin de hazirligini yapiyo musunuz peki?
Yok ya kendime yaparken bayağı dağıttım geçen sene bu sene anneöle kayınvalidem sağolsunlar hamileyim diye yapıp verdiler hepsi ayrı şehirde. Senin yerinde olsam bir kere giderdim bir bakardım ortama seneye bulursun bahane geçen senekiler bitmedi dersin annem yaptı dersin. Bir annene sor belki o daha iyi akıl verir sana. Ama kocama inat yapıcam diye durup dururken kv ile kötü olmak istemzdim ben

Yorgun olduguma inanmaz su an evdeyim yaptigim bir aktivite yok. Oyle saglam bi bahanem olsa hic darlanmazdim zaten neyi bahane edip gitmiycem diye :/ ha ama beceremeyecegimu cok net biliyor. Gidip cay demlersin yemek hazirlarsin diyor. Asil anlami ayak işlerini yaparsin tabii.

Yok benim bu tarz düşünceleri anlamam mümkün değil. Anneme yapmadım ona da yapmam, annem tek başına yaptı o da öyle yapsın ya da eşim aileme mesafeli ben de ona göre tavır alayım cümleleri bana cidden çok anlamsız geliyor. Yanlış anlamayın, eleştirmiyorum, sadece benim yapıma ters.

Benim kayınvalidem yok, iki görümcem var. İkisi de çalışan insanlar. Bir yardıma ihtiyaçları olur da rica ederlerse ben işimi gücümü bırakır giderim. Elimden gelen bişeyse yaparım, beceremediğim bişeyse yükü hafifletmeye çalışırım.

O yüzden ben bu konudan gideyim bari. Eşin ailesi kendi ailem ayrımı yapmıyorum. Kayınvalide gelin meseleleri çok benim yorum yapabileceğim şeyler değil anladığım kadarıyla. Umarım bahane bulusunuz.

Son düzenleme:
ben çalışıyorum üstüne bir de bebeğim var keşke bana da öğretseler..hem evime o erzaklardan girecek o insanlar benim kapım içinde yapacak ..ama ben onların evine girecek rızıkta pay sahibi olmak istemiyorum annemin evinde yapmadım ne münasebet kafası hiç hoş değil.

Ben inadim biraz. Gidersem kendimi yerim bu sefer devami da gelecek iste hazır yakina tasinmisken diye diye.

bir ben mi seviyorum böyle işleri ya.aksine hiç anlamam.ama çağırdıklarında giderim,çay,demler servis yapaırm.o hazırlıkları seyretmek hoşuma gidiyor.ama tabi ben koskoca kadınım.siz şimdi gençsiniz, bunu kendinize yapılmış bir emrivaki olarak görüyorsunuz.isteyen kayınvalide ve görümce olunca.

en iyisi siz,biz öyle şeyler yemiyoruz,sağlığımız için diyin ve almayın.böylece yapmak zorunda da kalmazsınız.

Gorumcenin evinin hazırlığını da yapmak buna dahil mi :/ muhtemelen hepsi bi arada yapilacak

Yapmak yada katılmak istemeyebilirsin.

Ama burada mantık hatası yapıyorsun.
Oraya gidip katkı sağladığında onların evinin makarnasını, eriştesini
de sen yapmış yada destek olmuş olmuyorsun.

Sadece senin evin için yapılan erişte toplamda 4 saat sürecekse
orada 4 kadının eli değiceği için 1 saatte bitirmiş olacaksınız.

4 kadının evi için gerekenler 1 er saatte bitse
yine totalde 4 saat harcanmış olacak.

Aslında amaç sadece bir arada kısa sürede keyifli hale getirmek.

Insanlari yeterince idare eden biriyim. Bir gittim diye baska bi aktiviteye de aranmaya kisacasi gelin mi hizmetci mi ayriminin yapilamamasindan korkup bastan koymak istiyorum mesafeyi.

valla bu kış hazırlığı işinden ben de hiç bir şey anlamam,
ama bence çok zor, özellikle salça için harcanan emeğe içim acıyor, o yüzden annem dışında birinden salça almıyorum.
her yıl da ona yardıma gitmemek için türlü bahanelerim oldu gerçekten, yoksa yardım da etmek isterdim.

bence bu kadar zor bir hazırlıkta yardım etmek gerekir, eğer ki siz de onlardan faydalanacaksanız.
anlamasanız ne olur, en azından çay yapar, ikramlık hazırlarsınız, bu şekilde yardımınız dokunur.
ya da arkadaşların dediği gibi almayın en azından. gidin marketten alın madem.

Ha bu arada bende çalışıyodum yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda ama sağolsun annem bana bişey olursa çocuğunu milletin elinden çıkmış ne olduğunu bilmediğin şeylerle besleme diye hep yaptırdı bu kışlık işini dalga bile geçti tarhananın oranına sen karar ver o kadar kimya mühendisi yaptık diye

Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.

Insanlari yeterince idare eden biriyim. Bir gittim diye baska bi aktiviteye de aranmaya kisacasi gelin mi hizmetci mi ayriminin yapilamamasindan korkup bastan koymak istiyorum mesafeyi.
ama ihtimaller dahilinde yaşanmaz ,bizler ön yargılıyız bunu bir kere kabul edelim..hani oraya gittiğimde etimden sütümden inatla faydalanmak isteyecekler beni kullanacaklar kafası var ..ama belkide kızım sen otur sen yorulma diyecek kadın bilemeyiz ki..o yüzden öncelikle bir kere gidip nabız yoklamak gerekir..belki orada hazırlık yapılırken edilen muhabbetlerden keyif alacaksınız,seve seve dolanacaksınız ortalıkta bilemezsiniz ki..bu yüzden önceliklere bir kere gidilmesi gerektiği yönünde düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…