- 20 Aralık 2015
- 1.080
- 857
- 53
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Esim seviyor ve gitmemi istedigini açıkaçık soyledi ne yazık kibir ben mi seviyorum böyle işleri ya.aksine hiç anlamam.ama çağırdıklarında giderim,çay,demler servis yapaırm.o hazırlıkları seyretmek hoşuma gidiyor.ama tabi ben koskoca kadınım.siz şimdi gençsiniz, bunu kendinize yapılmış bir emrivaki olarak görüyorsunuz.isteyen kayınvalide ve görümce olunca.
en iyisi siz,biz öyle şeyler yemiyoruz,sağlığımız için diyin ve almayın.böylece yapmak zorunda da kalmazsınız.
Yegane korkum o zaten onunu alamamaken iyisi çalışmak gibi görünüyor çalışmasan da yapmak zorunda değilsin tabi ama bu çok büyük bi soruna dönüşcekse ve yılda 1 defa olan bir olaysa gidebilirsin. ama bunu kabul edersen temizliğe ıvıra zıvıra filan çağırırlar önünü alamazsın vazgeçtim gitme
Hep kaçamazsın ki illa bir gün yakalanacaksın bu kadar yakına taşınmışkenBen inadim biraz. Gidersem kendimi yerim bu sefer devami da gelecek iste hazır yakina tasinmisken diye diye.
Bahaneniz ne oluyor ya da ne olurdu?Ben gitmem.
Gelin kayınvalide aynı ortamda olmaktan hoşlanmam.
Senin ihtiyacın varsa KK' da yemek tariflerinde salça erişte falan tarifleri var.
Onlardan baka baka yaptım.
Nette de var.
çokzel oldu hem de.
peki merak ettim kayınvaldeniz hiç mi olmadı , sonradan mı öldü ?Yok benim bu tarz düşünceleri anlamam mümkün değil. Anneme yapmadım ona da yapmam, annem tek başına yaptı o da öyle yapsın ya da eşim aileme mesafeli ben de ona göre tavır alayım cümleleri bana cidden çok anlamsız geliyor. Yanlış anlamayın, eleştirmiyorum, sadece benim yapıma ters.
Benim kayınvalidem yok, iki görümcem var. İkisi de çalışan insanlar. Bir yardıma ihtiyaçları olur da rica ederlerse ben işimi gücümü bırakır giderim. Elimden gelen bişeyse yaparım, beceremediğim bişeyse yükü hafifletmeye çalışırım.
O yüzden ben bu konudan gideyim bari. Eşin ailesi kendi ailem ayrımı yapmıyorum. Kayınvalide gelin meseleleri çok benim yorum yapabileceğim şeyler değil anladığım kadarıyla. Umarım bahane bulusunuz.
Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.
peki merak ettim kayınvaldeniz hiç mi olmadı , sonradan mı öldü ?
bir ben mi seviyorum böyle işleri ya.aksine hiç anlamam.ama çağırdıklarında giderim,çay,demler servis yapaırm.o hazırlıkları seyretmek hoşuma gidiyor.ama tabi ben koskoca kadınım.siz şimdi gençsiniz, bunu kendinize yapılmış bir emrivaki olarak görüyorsunuz.isteyen kayınvalide ve görümce olunca.
en iyisi siz,biz öyle şeyler yemiyoruz,sağlığımız için diyin ve almayın.böylece yapmak zorunda da kalmazsınız.
Huyunu biliyorum az cok. Simdiye kadar oyle istekleri olmadi. Gittigimde sofrayi toplar bulasiklari makineye yerlestiririm bunları yaparken de yapma dedigi olmadi bikac sefer harici. Bunu isteyen esim olunca korktu benim gözüm.ama ihtimaller dahilinde yaşanmaz ,bizler ön yargılıyız bunu bir kere kabul edelim..hani oraya gittiğimde etimden sütümden inatla faydalanmak isteyecekler beni kullanacaklar kafası var ..ama belkide kızım sen otur sen yorulma diyecek kadın bilemeyiz ki..o yüzden öncelikle bir kere gidip nabız yoklamak gerekir..belki orada hazırlık yapılırken edilen muhabbetlerden keyif alacaksınız,seve seve dolanacaksınız ortalıkta bilemezsiniz ki..bu yüzden önceliklere bir kere gidilmesi gerektiği yönünde düşünüyorum..
Tamam işte. Biz yemiyoruz diceksin. Makarna pilav yersin sende kışın. Herkes erişte mi yapıyo sanki? Oğlu da anası yemeğe çağırdığında orda yer nefsi körelir böylece.Ama soyle ki ben yufka manti eriste vs sevmeyen biriyim zaten. Yemeyecegim seylerin yardımını niye yapayim? Oglu seviyor o da her zaman yiycek degil ya yaptigindan azicik ayirsa yeterli.
Ben yemiyorum tamam ama oglu yiyor ona nasi bulucam bahane. Bi de yakinken ve evde bosken bahaneler tukeniyor malesef. Siz mecbur muydunuz mesela isten yorgun argin gelip kizinin da eristesini kesmeye? Tabii ki hayir.Biz pek yemiyoruz anne siz kendinize göre yapın isterseniz zaten yapmayı da bilmiyorum ben deyip geçiştirebilirsin. Tabi ısrarlı kv ler de yok değil illa gel gel öğrenirsin diyebilir. Çalışıyor olsan yırtardın diyeceğim ama geçen yaz 6 da işten çıktım bi baktım kv dem komşularla dışarda makarna kesiyor aynı binada oturuyoruz evime çıkıp umursamamazlıktan gelemedim. üstümü değiştirip inip yardım ettim ki senin gibi ben de hiç anlamam bu işlerden annem hiç yaptırmazdı bana teyzemlerle kendileri hallederdi. Tabi o yaptığımız makarnadan uzakta evli olan kızına da gönderdi o gün o yoktu yapılırken. Bir defaya mahsus olduğu için ses çıkarmadım fakat bunu sürekli yapsa ilgilenmem ben yorgunum size kolay gelsin der çıkardım eve. Yakın olunca ister istemez bi beklenti oluyor karşı tarafta malesef inş.sorun yaşamazsın bu konuda canım
Bir bahane söylemedim.Bahaneniz ne oluyor ya da ne olurdu?
Yok kv ogluna cok düşkündür oyle bi sey dusunmez.Git yardım et gibi bir yaklaşımda bulunmadım zaten.
Yorumum sadece
onların evinin hazırlığını da kendinin yapacağını düşünmen
kısmıyla alakalı.
Yemediğin şeyler ise gitmezsin bu kadar basit.
Bununla beraber
kendi yapsın oğluna da ayırsın diye bir beklentin olmasın.
Zira karşı tarafta kocasını madem çok düşünüyor
gelip kendi yapsın kafasında olabilir.
Haklı olarak.
Korku filmi gibi ama aslinda en guzeliBir bahane söylemedim.
Öyle gelin kaynana mevlüt, işte zart zurt falan gitmeyi çok saçma bulduğumu söylemiştim.
Ondan sonra da yıldızımız hiç barışmadı
Aynı ortamda olduğumuz her seferde kavga ettik, kendisi bayıldı.
O yüzden o da beni istemez.
Esime düzgün bi uslupla aciklama imkanim yok mu?Tamam işte. Biz yemiyoruz diceksin. Makarna pilav yersin sende kışın. Herkes erişte mi yapıyo sanki? Oğlu da anası yemeğe çağırdığında orda yer nefsi körelir böylece.
Esim de öyle olsun o zaman. Ben ona istemedigi bisey yaptiramam ailemle ilgili. O da bana yaptiramiyo devamin getirmek istiyorum.valla bana biraz garip geldi bu tavrınız. annemin evinde dahi biz de öyle kış hazırlığı filan olmazdı. evlenene kadar meyvem önüme gelirdi. hiç anlamam bilmem. ama ne olur ki gitseniz. hani aranızda sıkıntı yoksa gayet te gidilir. pek te keyifli olur bence. mesafenizi korumak başka, bu başka. "eşim benimkilere soğuk olduğundan ben de böyle yaparım" demek te çok çocukça. eşinizin ailenizle ilişkisi başka. sizin kv-kp ile ilişkiniz başka. bence gidilir gayet arada bir gerilim yoksa. ne güzel çaylar içilir, harala gürele bir sürü eğlence. yarın öbürgün iş veya çocuk oldu mu zaten katılamazsınız ki bu tarz şeylere. buna " 3-4 evin hazırlığını yapmak" diye bakmak sizi rahatsız eder bence. biraz rahat, önyargısız olun.
O zaman aradığında bi bahane bul sen de canım mesela bana bugun arkadaşım gelecek malesef gelemem kusura bakmayın ya da ben arkadaşıma söz verdim ona gideceğim gibi bi bahane bulup gitmeyebilirsin. Mutlaka görüştüğün arkadaşın vardır çağır onu kahve için aklıma bu geldiBen yemiyorum tamam ama oglu yiyor ona nasi bulucam bahane. Bi de yakinken ve evde bosken bahaneler tukeniyor malesef. Siz mecbur muydunuz mesela isten yorgun argin gelip kizinin da eristesini kesmeye? Tabii ki hayir.
Malesef. 2 saat 3 saat mesafede hepsi.O zaman aradığında bi bahane bul sen de canım mesela bana bugun arkadaşım gelecek malesef gelemem kusura bakmayın ya da ben arkadaşıma söz verdim ona gideceğim gibi bi bahane bulup gitmeyebilirsin. Mutlaka görüştüğün arkadaşın vardır çağır onu kahve için aklıma bu geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?