• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv gelişlerine fena takıldım

Iki ayri yengem
Biri amcanin karisi digeri dayimin

Amcanin karisi olan yengem dedem ( yani kayinpederi ) rahmetli olmadan once ona gittiginde ev pisleniyor rahat edemiyorum koltuga tuvaletini yapiyor diye soylenip istemezdi... Sonra dedem vefat etti ardindan da kendi annesi hastalandi ve su an kendi evinde yasli annesine bakiyor

Dayimin karisi olan yengem rahmetli anneanneme ( yani kaynanasi) evinde bakmak istemedi ( dedem ölmüstü anneannem tek kaliyordu ara sira yengeme bize geliyordu ) anneannem onlara gittiginde niye geliyor diye bi ton laf etti dirlik vermedi... Hatta yengeme bu yuzden biz bile gidemedik.. Anneannem vefat etti arkasindan da dayim.. Su an yengem anneannemin durumuna dustu bi ogluna gidip kaliyor bi kizina...

Diyeceklerim bu kadar..o_O
 
Herkes gelsin kalsin noolcak demis ama ben de bunalirdim o kadar sure kalsa, hatta evi bile birakir kacardim sanirim.tamam biz de yaslancaz da bu gidip kalma karakterle alakali yasliliktan degil yani.ben ne yaslilar biliyorum evinden bir gun bile ayrilmak istemeyen.benim annem babam oyledir mesela.benim kayinvalidem de tam tersi uc gun onda bes gun bunda hayatini gecirir benim de bir evim vardi demez.o kadar sever gezmeyi.benim icin misafirlik uc gundur ve bu konuda tavrim nettir esim de bilir.kim olursa olsun evimde kimseyi istemiyorum.anne baba olmasi gelip evimde haftalarca kalma hakki vermiyor.
 
Odanın düzenini bozun, eşyaların yerini değiştirin eşiniz dışarıdayken. Hiçbir şey de söylemeyin. Odaya kendi eşyalarınızdan götürün, veya orada vakit geçirin. Tv izleyin, hobileriniz varsa o odada yapın. Oranın annesine ait olmadığının farkına varsın.
Hatta eşinizle fotoğraflarınızı çerçeveleyip oraya koyun. Gelirse ona da bir nevi mesaj olur.
 
Bence sadece süresi biraz fazla. Onun size ihtiyacı var gelmesin demeyin istememezlik yapmayın. Oyunlar falan da çevirmeyin. Kalma süresini ve zamanını eşinizle dürüstçe konuşun. Haklı sebeplerinizi anlatın.
 
Ya ne diyosun. hele öyle imalar et. gel senle bir konuşalım der. Ayy nefret geldi kendisinden. anlatırken bile bi tuhaf oluyorum. geçen gelişinde kendi kızı için kv si kaliyormu onda dedim diye laf etti bana ulu orta. güya yuzlestiriyor beni kocamla. git be kadın artık gelme demek istiyorum artık :KK43:(

Yuzlesseydin. Kadının tavrına çok kızdım. Ne söylediysem onu söyledim. Niyet okumaya kalkmayın kendi niyetinizle okursun karşıdakini vs diye cevap verebilirsin. Sen böyle genel konu açınca olmamış. Bu kadın döndüğünde hesaplaşmak isteyeceği veya sık sık yaptığı bir tavrı vs varsa onu yaz ona göre taktik verelim.

Bu arada bu kadına özel oda var ya senin annen gelince falan o nerede kalıyor.
 
annem abimin evine 1 gün bile gitmedi. naifti kibardi. çok yasayamadi zaten rahmetli oldu.

Allah rahmet eylesin.o oda durdukça ailenizden herhangi başka biri size sık sık ziyarete gelebili belki. Mesela babanız. Teyzeniz, bir kuzen veya yeğen vs. Gelip size çöreklensin bakalım ne olacak
 
Aslında arada kalması olabilir de 3 haftaya kadar uzaması kotuymus .gelse 1 hafta kalıp gitse ne olur ki.ne kadar sıklıkla geliyor?
kaynana bende 1 gün kalsa kafayı yerim. allah sana sabır versin bacım. çaktırmadan laf aralarında ne zaman gideceğini sor, unuttum de, sonra bir daha sor, insanın evi gibisi yok deyip manevi baskılı cümleler kur. ne kadar düşüncesiz insanlar, benim çocuğum evlense aman rahatsız olurlar diye 2 gün kalmak istemem ya.
ay ismin sonra alta yazdığın not ve profil resmini gorunce kvyle belli ki baya sorunun var :) Allah yardımcın olsun valla
 
Yılda kaç defa geliyor?

Geldiği zaman ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz ?
 
Annemin sürekli dediği ele güne karışmak el evine gitmek bu olsa gerek

Orası senin evin gibi değil
Digitürk e bile müdahale edemiyorsun

İsteğin dışında 3 hafta misafir ağırlıyorsun

Ve hiçbir şeye müdahale edemiyorsun

Cidden yuvanı kurmuş gibi değilsin bence

Ben olsam ben de sinir olurdum

Ama bu zihniyetin değişeceğini sanmam

Çünkü buna eşin müsade ediyor

Kendi aileni çağır bakalım 3 hafta dayanabilecek mi eşin

Kadın olmak zor ya
 
ne kadar sıklıkla gelip kalıyor?kayınvalidemin odası dediğiniz yer,sadece ona mı ait?başka misafir geldiğinde,o odada kalamaz mı?
benim de ayrıca bir odam var.misafirim geldiğinde,hangi taraftan olursa olsun.orada kalır.televizyonu var.kablolu tv bağlattık.yaşlı insanlar geldiğinde,odasına çekilip,tv seyredebilir.bence büyük kolaylık.
 
Sizde kalması anormal değil ama kaldığı süre anormal eşinizin yaptıkları da anormal değil ama siz önceki yaşadıklarınızdan dolayı sinir oluyorsunuz anladım ben haklısınız çünkü psikolojinizi bozmuş ama idare etmek gerek galiba bu saatten sonra yapacak başka bir şey yok
 
Sevgili kk arkadaşlarım,
Çok kv konusu var bende. Çok yazdım buraya. Özetle kv dem başka şehirde yaşıyor, kocasıda 10 yıl önce vefat etti. Yaşadığı şehirde bir kızı ve torunları var. Onlarla çok gidip gelmiyor. Hal böyle olduğu için çok sık bize geliyor. Oğluna ve torununa çok düşkün. Herşey tamam kabul edilebilir. Eşim de anneesini her gün arar sorar. Bize davet eder, hatta yasadığı şehre gidip arabayla alır getirir. En son geldiğinde 3 hafta kaldı.
Ama bende yılların birikimi olsa gerek öyle bir korku oluştuki her an yine gelecek ve haftalarca bizde kalacak gibi kabus yaşıyorum. Çünkü eşim annesinin geldiğinde yattığı odasını öylece koruyor. TV si digitürkü her daim aktif dursun istiyor. Ben tutumlu biriyim .Bunu ödemeyelim dedim bugün, kapatalım hayır annem geldiğinde odasında rahat etsin dedi. Annesini düşünmesi kötü değil tabi. Basit bir konu gibi ama benim sanırım artık sinirlerim bozuldu. Ben istemiyorum evime insiyatifim dışında sürekli gelecekmi ?? Özgürlük yok o gelince, ben kendi evimde ebedi olarak rahat etmek için ne yapmalıyım acaba. Kötü bir sonsuzluk hissi sardı içimi. Kara kara düşünür buldum kendimi.
Biliyorum abarttığımı düşüneceksiniz. Ama bu birikimi yaşamanız lazım. Anlatılmaz.
Nasıl bir yol çizmeliyim eşime ve kendime kızlar? Bu his beni nasıl rahat bırakır, kafayı yiyeceğim sanırım. :KK43:
o geldiğinde yine rahat davran kasma
 
Allah rahmet eylesin.o oda durdukça ailenizden herhangi başka biri size sık sık ziyarete gelebili belki. Mesela babanız. Teyzeniz, bir kuzen veya yeğen vs. Gelip size çöreklensin bakalım ne olacak
babama diyorum arada gel bize kal. olmaz öyle evli insanların evinde kalinmaz diyor.
 
Çünkü eşim annesinin geldiğinde yattığı odasını öylece koruyor..... annem geldiğinde odasında rahat etsin dedi.....


Siz sirf bu kelimelerle kaybettiniz bence. Sizin evinize kadinin kendisine ait bir odasi var, oyle adlandirilmis, odaya o vazife verilmis. Bu dusunce degismeden sizdeki bu korkular da gitmez diye dusunuyorum. Onceki evim 2+1 di ve bir odasini depo olarak kullaniyorduk. Gelen de salonda kaliyordu. Simdiki 3+1, bir odamiz misafir odasi gibi. Esimin kardesi ya da benim kardesim geldiginde burada kaliyor. Bundan bi ay kadar once esimin ailesi geldi, annesi babasi ve kardesi. Annesi tutturmus x'in (kaynim) odasi, x'in odasi. Ben diyorum ki oturma odasi o diyor ki ha dogru mu anladim x'in odasi mi. Ertesi gun esime soyledim, zaten ben soylemeden o sordu, baska seylerde olmustu canimi sikan, ben de direkt soyledim boyle boyle boyle. Benim oturma odam kimsenin kisisel odasi degil, burasi benim evim, orasi da benim oturma odam. Ne x'in ne de y'nin (kiz kardesimin adini soyledim) odasi. Annesini falan savunmaya kalkti, su an orada kaliyor diye oyle demistir falan dedi. Ben de hem savundum annesini hem de savunmadim. :) Her neyse cok uzattim, esim de onceden x in odasi der dururdu oturma odasina, simdi demiyor. Yani demem o ki oncelikle o annemin odasi fikrini degistirmeniz lazim. Kadinin sizin evinizde 'kendisine ait bir odasi' oldugu surece uzun sure kalmamasi pek de mumkun degil bence.
 
Back
X