Mesafe+ kendini ezdirmemek. Rahatsiz oldugunuz seylerde guzelce en basta sesinizi cikarirsaniz sizi oyle kabul ederler. Yok nisanliyim yok yeni evliyim hadi sineye cekeyim derseniz, goze girmeye calisirsaniz olmuyor tepenize cikiyolar. Esimin annesinin bi huyu vardi nisanliyken farkettim hic sormadan gelinlerin evine misafir cagiriyo. Yeni evliyim ilk haftalar eltimle annesine bana hic sormadan ( memleketine gidecek bende kalcak bi kac gun) yarin bekliyorum dedi. Disari ciktik arabay bindik kp ve esimin yaninda sen bize mi cagardin? Benim islerim var bi dahakine danisirsan musait olunca ayarlariz minvalinde bi seyler geveledim. Derin bi sessizlik sonra evimde gayet guzel agarladim ertesi gun de kimseyi arayip geliyonuz mu demedi. O oldu ondan sonra ne bana ne eltimlere sormadan kimseyi cagarmadi. Eltim ise benden once rahatsiz oluyordu ama tepkisini kv vermek yerine bize surat asip hosgeldin etmeyerek veriyodu. Ama kv yine bildigini okuyodu. Acik olmak ise yaradi. Bunun gibi seyler. Isler cozutmadan kirmadan onunu alirsaniz, kisiliginizi ortaya koyarsaniz sizi oyle benimsiyolar. Memlekete gittigimizde pesin pesin dedim ben yemege karismam evin hanimi sensin. Tabi oturmuyorum sonucta buyugum ama gelin her seyi yapmali mantigini sildirdim, gelin isterse yapar, guzellikle soylersem yapar. Oyle evlenip aylarca kolelik et sonra tak etsin dersen, sonradan degistiginde daha cok tepkiyle karsilasirsin. Cunku beklentiyi nirvanaya yukseltmissin. Yukseltmissin derken konu sahibinden bahsetmiyorum iliskisi boyle olanlardan :)))