Evi verseler de kendin de alsan yine senin kapina gelecekler merak etme.
Sormayin ya. Benm babamda oglunu kayirdi. Ama benim gozum kalmadi. Ama kp kizlari kayiriyor. Dugunde altin olarak bile esit takdilar gorumceler le bana dusunebiliyomusunuz. Ilk defa onlarda gordum boyle biseyo
Hakime hanım dilimizdeki paylaşım o kadar basit değil. Evlat sayısına, medeni durumlarına gore değişir. Gerçi paylaşım kurana gore olmayacak tabiki kanunlarimiza gore olacak. Konu sahibinin tek olarak o kadar borcu ödemesi doğru değil ama yazılardaki elin oğlu,gorumcelerimle bana eşit taki takıldı gibi ifadeler konu sahibine antipatiklik kazandırıyor. Kaldiki kendi eşine iş kurmuş baba. Damatlarda! Bunu ileri sürebilirler.İslam dininde yani özür dileyerek dinimizde diyerek genelleme yaptım afedersinjz
Ben İslam dinindeki kuraldan bahsettim zaten uygulanan kanundan değil çoğu dindar aile bu kurala uyarak dağıtıyor mirası bilgilendirmek için yazdım tepkiye gerek yok :)Allah Allah babam vefat etti erkek kardeşimle eşit saydı devlet bizi neden acaba?
Yasal olanı söylemedim zaten İslam dininde uygulanan kuraldan bahsettim bi çok aile buna gore pay ediyor bilgilendirmek amaçlıydı sadece :)nickiniz hakime hanım ama hukukçu musunuz? yasal olarak öyle değil çünkü.
Doğrudur canım seriattaki kuralı detaylı bilmiyorum bilgilendirme amaçlı yazdım. Evet elin oğlu kelimesi hoş olmamış kendiside el kızı neticede kp ayrım yapacak alsa tabiki kendi kizini öncelikli davranır diye düşünüyorum ama ev içinde de el oğlu vs deniyorsa belki etkilenip o şekilde belirtmiştir.kalan borç dörde bolunse herkes odese evler öyle paylastirilsa daha adil olur sanıyorum kimsenin hakkında kimsede kalmaz inşallahHakime hanım dilimizdeki paylaşım o kadar basit değil. Evlat sayısına, medeni durumlarına gore değişir. Gerçi paylaşım kurana gore olmayacak tabiki kanunlarimiza gore olacak. Konu sahibinin tek olarak o kadar borcu ödemesi doğru değil ama yazılardaki elin oğlu,gorumcelerimle bana eşit taki takıldı gibi ifadeler konu sahibine antipatiklik kazandırıyor. Kaldiki kendi eşine iş kurmuş baba. Damatlarda! Bunu ileri sürebilirler.
Okumadın sanırim babamin 1 evi vardı o bizde 3 kiz bir oglan olunca erkege verdik hakkimizi. Burda erkek kardesimi dusundum ben. Ama ev sayisi fazla olsa vermezdim hakkimi. Sen de babani heralde yoldun ondan boyle dusunuyosunn sacma sapan yorumlar yapip polemik yaratma. Yarana mi bastimSenun baban oğullarının kayirirdi ama senin gözün kalmadı. Kardeşlerine hakkını helal ediyor musun? Şimdi kp görümceleri kayiriyor ama onlara haram mi ediyorsun. Senin kp tarafında haram edecek hakkın yok ki.
Adam kendi o kızina tabii ki daha çok takacak. Bir de kp nezaket gosterip eşit takmış. Siz inanamiyorsunuz. Siz de adetler bir tuhafmis.
Tabiki kendi kizina oncelikli davranir derken :))) diger tarafdada oglu var sonucda. Ve evi gecindirmk zorunda olan erkekdir yani. O yuzden once oglunu dusunmesi gerekirDoğrudur canım seriattaki kuralı detaylı bilmiyorum bilgilendirme amaçlı yazdım. Evet elin oğlu kelimesi hoş olmamış kendiside el kızı neticede kp ayrım yapacak alsa tabiki kendi kizini öncelikli davranır diye düşünüyorum ama ev içinde de el oğlu vs deniyorsa belki etkilenip o şekilde belirtmiştir.kalan borç dörde bolunse herkes odese evler öyle paylastirilsa daha adil olur sanıyorum kimsenin hakkında kimsede kalmaz inşallah
Sizde adetler tuhafmis derken. Bir seyi soledim sadece elestiriniz hat safhada. Polemik yaratmayin ve konumdan çikin kendinizle ugrasinSenun baban oğullarının kayirirdi ama senin gözün kalmadı. Kardeşlerine hakkını helal ediyor musun? Şimdi kp görümceleri kayiriyor ama onlara haram mi ediyorsun. Senin kp tarafında haram edecek hakkın yok ki.
Adam kendi o kızina tabii ki daha çok takacak. Bir de kp nezaket gosterip eşit takmış. Siz inanamiyorsunuz. Siz de adetler bir tuhafmis.
Valla sizde oyle olabilir. Ama bizde oyle degil kv de bana gelecek belli yani. Kizinda yatiya bile gitmiyor. Kiziyla evimiz dip dipe. Ona gunduz gelir oturur. Damadinin isten gelnesine yakin kosar bana gelir yani ogluna. Kizinin evinde bile yatmayan kadin ona tam ev verip bana yarim verirse bunu sorgullarim birakinda. Ayrica esitlikden yanayim farkindaysaniz. Bana fazla versinler demiyorim. Esit olsun diyorum.Kime yasliliginda oğlu bakmış ki. Herkes kızının yanına gitmiyor mu?
Sifirdan yapiliyor hersey yani daire ici degil. Sifirdan binaNasıl bir sahiplenmedir bu. Elin oğlu diyorsun damatlara ama sen de el kızısın. Kendini evin kızı sandın herhalde.
Neyse bu yaklaşımın çok hatalı. Evin kızına teklif etseler bu durumu o da aynı mantıkla karşı çıkacak.
Elin oğlu muhabbeti yapmadan, otur eşin ve kp ile bu konuyu konuş. Herkes 62.500 koysun. Skp de evi yaptirsin. Herkese evleri Bu adam 62.500 e satacak. Bu kadar basit.
Bu arada bir dairenin içini yaptırmak 150 bin tutmaz. Taş catlasa 30-50 bin tutmalı. Orada bir mantıksızlık var.
Yok konu sahibi o el oğlu ben geliniyim tarzı yaklasmis ya insan kızına daha bi kiyamiyor o manada simdi anne babalar kizlarina daha çok alayim yapayım derdindeler esi almaz yapmazsa zorda kalmasın diye. Dindeki kuralın amacı da bu zaten sanıyorum erkek eve bakmakla mükellef o yüzden ona iki verilsin isteniyor şahsi fikrim kız erkek farketmez kimin durumu iyiyse ve gönül rızası varsa durumu olmayana daha çok yardim edilmeli rıza şart ama :)Tabiki kendi kizina oncelikli davranir derken :))) diger tarafdada oglu var sonucda. Ve evi gecindirmk zorunda olan erkekdir yani. O yuzden once oglunu dusunmesi gerekir
Okumadın sanırim babamin 1 evi vardı o bizde 3 kiz bir oglan olunca erkege verdik hakkimizi. Burda erkek kardesimi dusundum ben. Ama ev sayisi fazla olsa vermezdim hakkimi. Sen de babani heralde yoldun ondan boyle dusunuyosunn sacma sapan yorumlar yapip polemik yaratma. Yarana mi bastim
Konu sahibi benim zaten :) ya esit olsun hersey zaten bizim de olay halledildi şukür. Kv yükü bize birakmak istemedi. Saolsub allahdan burdaki bazilari gibi dusunmuyor yoksa kizlara verir hepsini bizide kapi disari ederdi. Burdakilerinin mantigiyla olsaYok konu sahibi o el oğlu ben geliniyim tarzı yaklasmis ya insan kızına daha bi kiyamiyor o manada simdi anne babalar kizlarina daha çok alayim yapayım derdindeler esi almaz yapmazsa zorda kalmasın diye. Dindeki kuralın amacı da bu zaten sanıyorum erkek eve bakmakla mükellef o yüzden ona iki verilsin isteniyor şahsi fikrim kız erkek farketmez kimin durumu iyiyse ve gönül rızası varsa durumu olmayana daha çok yardim edilmeli rıza şart ama :)
Alakası yok. Farkindaysan ben fazlasini istemiyorum. Ortada benide etkileyen bi durum vardi ona sinirlendim. Bende calisacagim cunku o kadar borcu yuklenip. Birde kp aldi evi diye dolanacaklardi ortada. Buna sinirlendim. Empati kursan anlarsin.Sen kp yi yolmaya çalışıyorsun herhalde.
Konu sahibi benim zaten :) ya esit olsun hersey zaten bizim de olay halledildi şukür. Kv yükü bize birakmak istemedi. Saolsub allahdan burdaki bazilari gibi dusunmuyor yoksa kizlara verir hepsini bizide kapi disari ederdi. Burdakilerinin mantigiyla olsa
AynenHaha kafa nasıl dolduysa benim artik kime cvp yazdigimdan bi haberim sorun çözüldüyse ne ala şükür diyelim
Valla sizde oyle olabilir. Ama bizde oyle degil kv de bana gelecek belli yani. Kizinda yatiya bile gitmiyor. Kiziyla evimiz dip dipe. Ona gunduz gelir oturur. Damadinin isten gelnesine yakin kosar bana gelir yani ogluna. Kizinin evinde bile yatmayan kadin ona tam ev verip bana yarim verirse bunu sorgullarim birakinda. Ayrica esitlikden yanayim farkindaysaniz. Bana fazla versinler demiyorim. Esit olsun diyorum.
Abine verdiğiniz o evde sadece senin değil senin mantıkla düşünüyorum kocanın da hakkı vardı. Colugun çocuğun varsa onların da hakkı vardı.Okumadın sanırim babamin 1 evi vardı o bizde 3 kiz bir oglan olunca erkege verdik hakkimizi. Burda erkek kardesimi dusundum ben. Ama ev sayisi fazla olsa vermezdim hakkimi. Sen de babani heralde yoldun ondan boyle dusunuyosunn sacma sapan yorumlar yapip polemik yaratma. Yarana mi bastim
Bina sifirdan yapildi ama kp 3.5 daire dusuyor. Esim razi oldu. Cunku erkek kardesim okumadi ve calisiyor. Sıkıntıdaydı. O nedenle kiz kardesler olarak almadik. Eger burdada öyle bi durum olsa zaten esimde almazdi kardeslerinden. Ama kardeslerinin eslerininde durumu iyi.Yok canım sen eşitliklen yana falan değilsin.
Abine verdiğiniz o evde sadece senin değil senin mantıkla düşünüyorum kocanın da hakkı vardı. Colugun çocuğun varsa onların da hakkı vardı.
Ayrıca 3.5 daire var diyorsun. Ben de bir bina var evlerden biri tamamlanmamış diye düşünüyorum. Ama simdi de bina bastan yapılacak diyorsun. Orası anlaşılmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?