Bir kadin olarak bunu savunuyorum. ÇunküBir de bu ne demek?
Kız çocuğa gelinden az mı takılmalı idi?
Erkek çocuk mu kayırılmalı?
Siz bir kadın olarak bunu mu savunuyorsunuz?
Hayretle okudum.
Ya benim kizdigim nokta şu. Kayinbabam esime her firsatta bana bisey olursa aen bakacaksin annenede diyor. Ama maddi konuda bizi gormuyor. O zamanda desinki sen ve kardeslerin bakmak zorunda desin. Ben hem caliscam kredi odicem. Sonra borc bitecek rahatladim derken. Kv kp derlemi ugrasacamÖyleyse eşinizden talep ettiği miktar abartılı. Ona diyecek bir şeyim yok.
Sonuçta sizin emeğiniz de bu ödemeye katkıda bulunacak. Elbette itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Eşit takılması, kızların sigortalarının ödenmesi... Bunlar önemli şeyler. Kız çocuklarını kollayan bir adam olduğu için mutlu olmalısınız. Demek günün birinde zor duruma düşseniz sizi de kollayacak.Hayir ama bizde ogula daha cok takilir. Yani mesela babamlar bana 3 tane takdilar ama erkek kardesime 7 tane. Kiz tarafi fazla isteyebiliyor. Zamaninda annemde bir set istemisdi fazladan ama yapmamak icin dort donmuslerdi.
Sevinemiyorum maalesef. Cefasini biz sefasini onlar surecek cnkuEşit takılması, kızların sigortalarının ödenmesi... Bunlar önemli şeyler. Kız çocuklarını kollayan bir adam olduğu için mutlu olmalısınız. Demek günün birinde zor duruma düşseniz sizi de kollayacak.
Hahahha bunu esime gosterebilirimsinirinizi yatıştırın. eşinde az çok farkındadir toplamda 2500 kazanan biri 150.000 tllik borcu zor oder.
bizimde ev için sıkıntı olmuştu. yarı parasını biz yarısını kvalide verdi ve kendi üstüne istedi. eşimi ikna ettim. ev ortak oldu. ilk dediklerinde ben ev istemediğimi söyledim. anlattım günlerce. sonra güzelce konuşunca eşim ikna oldu.
şu yönden yaklaşın; 2500 tllik aylik kazançla krediyi ödeyemeyeceginizi anlatın. hatta nette kredi tutarları yazar hesaplayin. kaç yil ne kadar ödersiniz.
Örnek; 150000 kredi için 120 ay
Faiz :%1,19
Masraf :1.430,00 TL
Aylık Taksit :2.354,32 TL
Yıllık Maliyet Oranı:% 16,44
Toplam Ödeme:283.948,40 TL
200 tl ile geçinemezsiniz
Hangi kanunda yazıyor bu?Oğlan çocuğuna 2 kız çocuğuna 1 düşer mirasta esinize soyleyin bunu ,siz bir ev alin gerisini ucu tamamlasin ugrasmayin
Kanun değil sanırım da dinimizde öyle belki dikkate alırlar diyeHangi kanunda yazıyor bu?
İslam dininde yani özür dileyerek dinimizde diyerek genelleme yaptım afedersinjzHangi kanunda yazıyor bu?
150bin cekerseniz gidin baska ev alin o paraya.. kv kp gorumce bacanak cekmezsin. Verdigin paraya deger:) evlerini baslarina calsinlar zaten mutlu olamican o evde:)
Almazlar inşallah çünkü her evlada eşit paylaştırılmalı mal mülk. Kız erkek ayrımı yapılmamalı.Kanun değil sanırım da dinimizde öyle belki dikkate alırlar diye
Kv ve kp cok dindarlr ama esit paylastirirlar herseyi. Ayrim yapmazlar. Yapmasinlarda zaten ilerde sonra herseyi bize yikmasinlar. Ben akrabayim ya el olmuyorjm biraz... elin oglu diyorum. Cunku bu sknti esimi mahfedecek yani. Ama damatlar rahat rahat otrcak evde. Ben erkek kardesimi bu duruma sokmazdim sokmadimda. Babamin bir evi vardi ondada erkek kardesim otruyo suan. Helal olsun ona. Sonucda o eve bakmakla yukumlu ona daha cok lazjmAlmazlar inşallah çünkü her evlada eşit paylaştırılmalı mal mülk. Kız erkek ayrımı yapılmamalı.
Ya çok karisan tiplerden degiller oyle olsa asla kabul etmezdim. Evimiz yakin olmasina ragmen gorumcem ayda hir gelir ondada arar birsey lazm mi musaitmisin gelim mi diye. Kv dede yakin ama oda rahatsiz etmez. Yani kisilikleri iyi insanlarinAynen katiliyorum o evde mutlu olamazsın başka eve çık... ayni seyi bizim aile yasadi... o mutsuz ortamda yasamaya mecbur bıraktıkları icin anneme babama cok kizginiz kardesler olarak... o ortamda hem annem hem babam çok hasta oldu üzüntüden... biz de terkettik... Yalnız kaldilar... bolluk icinde yokluk cekiyorlar hala. Cunku aile apartmani kimse 5 kurus harcamiyor ev icin hepsi o odesin ben niye odeyim diyor. Belki 30 yildir hicbir tadilat boya vs gormedi ev dokuluyor. Her gun sinur her gun stres... biz de gitmiyoruz. Iyi mi oldu....
Yok yok yokkk.... olmaz anacim olmaz.. anne tarafiyla belki ama baba tarafiyla olmazzzzz.. elti gorumce kayin eniste... herbiri ayri sorun. Daha tasinmadan sorunlar kayirmalar baslamis zaten. Cikss olmaz o is..Aynen katiliyorum o evde mutlu olamazsın başka eve çık... ayni seyi bizim aile yasadi... o mutsuz ortamda yasamaya mecbur bıraktıkları icin anneme babama cok kizginiz kardesler olarak... o ortamda hem annem hem babam çok hasta oldu üzüntüden... biz de terkettik... Yalnız kaldilar... bolluk icinde yokluk cekiyorlar hala. Cunku aile apartmani kimse 5 kurus harcamiyor ev icin hepsi o odesin ben niye odeyim diyor. Belki 30 yildir hicbir tadilat boya vs gormedi ev dokuluyor. Her gun sinur her gun stres... biz de gitmiyoruz. Iyi mi oldu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?