- 22 Ocak 2019
- 468
- 280
- 103
- 32
- Konu Sahibi Maviguverciin
-
Yahu eşi karşı çıksa kaç yazar.Kim kimi zorla istemedigiyle görüştürebilir?Görüşmeyin? Eşiniz karşı çıkar mı görüşmek istemiyorum deseniz?
Zorla görüştürür diye demedim, eşinin tarafını merak ettim.Yahu eşi karşı çıksa kaç yazar.Kim kimi zorla istemedigiyle görüştürebilir?
Hamileliğiniz riskli olmasaydı, hamile olmasaydınız da size hakaret edemez, ağzına geleni söyleyemez, rencide edemezdi. Kimsenin kimseye sözlü şiddette bulunmaya hakkı yok. Evli, bekâr, anne veya değil, hamile veya değil hiç fark etmez.Anlatamam 2 ay sonra hamile kaldım hamileligim riskli gectigini bile bile bana demedigi laf kalmazdi kendini tutmazdi.
Yeni gelin kimdir? Evin tüm işlerini yapan, kendisine verilen emri asla ikiletmeyen, kayınvalide, elti, görümce gibi insanların kendisini her türlü ego tatmini için kullandığı ve tüm bunlara sesini çıkarmaması gereken kişi mi? Saygılı olmak demek; kendisine yapılan fiziksel veya sözlü şiddete, psikolojik baskılara, aşağılamalara, gücünü aşan veya zorlayan taleplere karşı sessiz kalarak kendisinden isteneni yapmak demek değil. Bunu yaptığınızda saygılı olmuyorsunuz, kişisel hak ve özgürlüklerinize yapılan saldırılara boyun eğmiş oluyorsunuz. Avam bir tabirle kendini ezdirmek. Kendinizi bunlardan korumak ve gerekli tepkiyi vermek de asla ayıp değil.Neyse yeni gelindm hala ayıptır diye laf etmiyordum.
Şimdi evlilik sizin özel alanınız. Eşinizle dışarı çıkıp vakit geçirmeniz de bunun bir parçası. Kayınvalidenizin buna bu şekilde tepki gösterme hakkı yok, sınır ihlali yapmış.Kocamla dısarı cıktımız için sesini son sesssss bagırıp cagıran.
Kilit nokta bu. Bebeğinizi kaybedene kadar beklememeniz gerekiyordu. Fedakarlık yapmışsınız hesapta ama fedakarlık yapana da yapılana da zarar verir.Ama bebegimş kaybettikten sonra herley degişti artık bu kv.
Sevseniz ve her şeyi unutmuş olsanız saçma ve sağlıksız bir durum olurdu zaten. Affedemiyorum, sevemiyorum diye kendinizi suçlamayın lütfen. Normal olan tepki bu. Görüşmeyin de uzak kalın. Ya da azami derecede bir araya gelin.Ve hala durum aynı onu hiç sevmiyorumm. Hatta nefret ediyorum. İçimden yaptıklarını unutamıyorum.
Dayanamayıp Yuzune bakmamak cozum mu sence? Haddını bildirmenin zamanı gelmıs de geciyor
Kosede aglamak ıcıne aglamak, gelınım saygı gostermek zorundayım kafası.Altına imza atıyorum ve ekliyorum: biri evliliğinizin temeline bomba koymaya cabaliyorsa o bombayi ağzına tıkayıp patlatmak mubahtir. Ve daha hafif: Saygı hak edene gösterilir. Aksi taktirde bay bay
Kimse kimseyle zorla görüşmek zorunda degl görüşmeyin benceMerhaba kızlar. İlk kez kv için konu, açıyorum. Evlendigim ilk gunden beri kv. Diktatorlugu başladı. Evlenmeden once cokk iyi olan kadın bir anda degişti. Okadar kotu biri oldu kii. Anlatamam 2 ay sonra hamile kaldım hamileligim riskli gectigini bile bile bana demedigi laf kalmazdi kendini tutmazdi. Lafını esirgemezdi. Surekı aglamaklı bi haldeydim hayatımı kabusa cevirdi. Oysaki ona okadar saygiliydım ki. Herşeyi mahfetti. Akraba komsuyla benm hakkımda kotu konusmalar. Kocama beni kotulemeler(tabi kocam kalle almadı onu) dusuk yapıncaya kadar kavgaları durmadı. Neyse yeni gelindm hala ayıptır diye laf etmiyordum. Ogluna kızına sureklı beni kotulemeler. Kimsenin beni sevmesine izin, vermeyen bi insan. Bana kocani kendine oyuncak ettin diyen bir insan. Herkesle benim dedikodumu yapan. Kocamla dısarı cıktımız için sesini son sesssss bagırıp cagıran. Bi insan bunlar anlattıklarımın %5 i bile degil. Okadar cok, sey varki. Ama bebegimş kaybettikten sonra herley degişti artık bu kv. Dayanamamaya yuzune bile bakamamaya başladım hatta ondan nefret etmeye. Ve hala durum aynı onu hiç sevmiyorumm. Hatta nefret ediyorum. İçimden yaptıklarını unutamıyorum.
Evinizi değiştirin rahatsızsanız bu kadar netAyyy bende kv nefret ama nefret ediyorum midem bulanıyor cok cahil . Altlı üstlü oturuyoruz bi rahat bırakmadı bizi evlendigimizin ilk sabahi yukarı çıktı kahvaltı hazırlamis sözde. Benim ne hayallerim vardı oysaki. Bi misafir gelse hemen assagi gel . Sabahın köründe ses çıkarsam hemen uyandinizmi diye bagiriyo nefret ediyorum sürekli karşımda afedersiniz kızlar burnunu karıştırıyo sonrada kızlarına yemeğimi yemiyo diye şikayet ediyo 5 tane görümcem 4 te kaynım var. Ama neyseki eşim benim tarafimda onada söyliyorum sevmedigimi oda sevmek zorunda degilsin ama saygı duymak zorundasın diyor. Napcam yaa şuradan kurtulsaydım keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?