Kv ile evinde oturma

Benzer bir konuya olası sorunları madde madde yazmıştım.
Hep diyorum konular aynı sadece kişiler değişiyor .
Alt üst oturmak demek :
zaten çalışıyosunuz akşam yemeklerini bizimle yiyin ..
Ne varki bunda derseniz ; isten gelince dondolak sutyeniz şortla dolaşmak varken, yemek ye sofra topla ,yıka ee hadi bi çay koy ooo ne zaman sevisecem ne zaman yıkanacağım ne zaman uyuyacağım..
Gitmem canım ne olacak : çok sık görüşmeden kaynaklı eşiniz sizin gitmediğiniz akşamlarda Aşkım babam ıda çağıralım çay yap demesi kaçınılmaz.
Hafta sonları: sabah kahvaltıya bize gelin siz gitmezseniz Hayatım kahvaltıya annemleri de çağıralım.
Gezmeye çay içmeye parka bahçeye kısacası her yere giderken haber vermeniz gerek ve daha kötüsü Her gittiğiniz yere giderken Sen de gelir misin diye teklif etmen gerek %90 birlikte gidersiniz arabanın ön koltuğuna oturması tam bir cinnet meselesi..

Evinize misafir geldiğinde çağırmanız gerek. Çağırmaz sanız olay olur bizi istemiyor olur bizden rahatsız oluyor olur

Kayınvalide denize misafir geldiğinde aşağı inmek zorundasınız ,inmezseniz olay olur.
Haftalık temizlik aylık temizlik bayramlık temizlik kısacası tüm temizlik döneminde gitmek zorunda kalırsınız

Ne var ki canım bunlarda yaparım Giderim diyebilirsiniz fakat bu yaşam biçimi haline gelirse gerçekten gerçekten çekilmez olur

Daha sayabileceğimiz milyon tanesebeb var .
Konservesi sise domatesi salçası turşusu ,börek açması sarma sarması yakın olduğunuz için hep bir beklenti içinde olacaklar
Özel hayat özgürlüğe kısıtlama açıkçası kayınvalide ile altlı üstlü oturmaktan kötü bir şey varsa oda aile apartmanına gelin gitmek kabus resmen.
Okurken bile gerildim resmen ya. Çok korkunç işte bunları erkekler anlamıyor. Onlar için sabah gidip akşam geleceksin onları görmeyeceksin diyor ya sinir oluyorum.
Sen niye 1 saat yol gidesin?

Sen o kadar zaman Şafak say adam gelsin , neyin derdine düş :KK70:
Deli olma , tatlı bir dille kabul etme . Hergün bir saat yol çekilir mi ?
Bu işin gebeliği var uzun vade düşün cicim
Hiç sorma düşdüğüm duruma bak. Beklerken daha iyiydi sanki :KK45:Hiç böyle hayal etmemiştim.
Onları görmezsin diye bi şey yok. En ufak birşeyde arıyorlar, çağırıyorlar, kendileri zırt pırt zile basmasa da. Evine adapte olamıyorsun benimseyemiyorsun. Şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim.
Yani öyle olur tabi ben zaten hemen adepte olan biri değilim en ufak şeyi kafaya takarım. Yok valla hiç kusura bakmasın kim oturursa otursun o evde.
Sakin evet deme. Bende altli üstlü oturuyorum, gecici süre icin tasindik ama yinede bende keske evet demeseydim diyorum.
Nekadar iyi olmaya calissalarda sonucta kaynana. Uzak olmak en iyisi.
Valla ben her iki aile içinde böyle düşünüyorum.

Kayınvalidenizle yakın oturun oturmayın diyemem de bence kadının işi eve yakın olmalı. Çocuk falan olunca dakikalar değerli oluyor. Sizin işyerinize yakın yerlerden ev baksanız ilerisi için çok daha rahat olur.

Onu da istemiyorum huzurumuz olsun gerisi önemli değil benim için.

Bunu kayınbaba demiş Kv deyle şuanlık bir sorunum olmadı ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Sonuçta şuan nişanlıyım evlenince aynı evin içinde nasıl olur onu düşünüyorum.

Gidiş geliş 2 saat sürüyor evet.

Allah yardımcınız olsun.
Evet o da doğru aslında yakın yada uzak farketmiyor bunun için.
Tecrübeyle sabittir,onlara göre vaatler verilmek içindir,tutulmak için değil.:KK14:

Gerekirse biraz kısıtlı yaşa gene de oturma
Yani azıcık aşım ağrısız başım. İkimiz beraber geçinip gideriz herhalde.

Eğer kvnin yanına gidersen 37292635392... konu açarsın kendine yazık etme..
Bunları düşünüyorum zaten en ufak şeyi kafaya takan bir yapım var sonum ne olur bilemiyorum.
Oturma canım. Sen net olursan kımsenin kafası karışmaz.. he beraber oturup melek gibi geçinen de var ama çok nadir.
Yani tabi ne olacağı bilinmez ama hiç riske girmeye gerek yok bence de.
Madem yol parasi cebinizde kalsin istiyorlar o zaman yeni bi kiraci bulup kiranin yol masrafi kadarini size versin. Aaa verirler mi hiç. Gelirsen ekime gelmezsen *ikime kadar yolun var derler :kahve:
Aman o da onlara kalsın ben bir şey istemiyorum.
Orayı kiraya versinler kirayı siz alın. Hiç böyle demezler değil mi? Kesinlikle oturma 3 kuruş az olsun kafan rahat olsun
Valla ne yaparlarsa yapsınlar hızırsuz olmayalım o bana yeter.
hamilelikte doğumda çocuk büyütürken çok çekersin
baştan nasıl başlarsa öyle gider
yol sana ücretsiz olabilir ama sosyal yaşantın olmayacak ki çocuk doğduktan sonra zaten olmayacak baştan bitirme
Evet bende böyle düşünüyorum şimdi çalıştığım için zaten çocuk olursa ne yapacak falan diye annemle konuşmuş. Annemde biz oluruz bakıcı olur her türlü bakılır demiş.

Sakın diyorum hiç bulaşma bile:KK59:
Evet.

Kayınvalidenizle yakın oturun oturmayın diyemem de bence kadının işi eve yakın olmalı. Çocuk falan olunca dakikalar değerli oluyor. Sizin işyerinize yakın yerlerden ev baksanız ilerisi için çok daha rahat olur.
Yani öyle olması daha mantıklı bende öyle diyorum ya bakalım sonuç ne olacak.

Kayınvaldenizle birlikte oturmayın,kesin,net
ama bu kararı da 'annem istemez' diye değil kendi huzurunuz için verin.
Yetişkin biri olarak yakınlarınızdan tavsiye alın elbette ama sizin hayatınızı etkileyecek kararları da kendiniz verin.

yol bir sat mi dediniz? yarın bir gün kar var kış var hamilelik var 1 satlik yol çekemem diyerek ikna edin

Kayınvaldenizle birlikte oturmayın,kesin,net
ama bu kararı da 'annem istemez' diye değil kendi huzurunuz için verin.
Yetişkin biri olarak yakınlarınızdan tavsiye alın elbette ama sizin hayatınızı etkileyecek kararları da kendiniz verin.
Evet haklısınız ben istemiyorum zaten

yol bir sat mi dediniz? yarın bir gün kar var kış var hamilelik var 1 satlik yol çekemem diyerek ikna edin
Evet bir saatlik bir mesafemiz var.

Benim değil onun biraz aklı bulandı. İşte onları görmezsin sabah gidip akşam gelirsin diye

O iş hiç öyle olmuyor malesef..
Erkekler kendi ailesi olunca daha rahat düşünüyor bu konuda. Ama yakın olunca her zaman daha fazla sorumluluk hissedeceksiniz.
Daha fazla görüşeceksiniz. 2-3 akşam gitmeseniz yakınız ama gelmiyorlar denir..
Baştan uzak olmak en iyisi..

O iş hiç öyle olmuyor malesef..
Erkekler kendi ailesi olunca daha rahat düşünüyor bu konuda. Ama yakın olunca her zaman daha fazla sorumluluk hissedeceksiniz.
Daha fazla görüşeceksiniz. 2-3 akşam gitmeseniz yakınız ama gelmiyorlar denir..
Baştan uzak olmak en iyisi..
Evet doğru söylüyorsunuz nasıl başlarsa öyle devam eder.

Oturda gör. O hatayı yapta gör. Onlar hep vaadler. Bızede demıstı kv oooğlum benım emeklım var kıra vermıyorum sızde gecın kıra vermeyın herkes kendı kendıne yeter dıye. Ama noldu daha ılk aydan arkalı önlü market listesi. Faturalarını kapıma sıkıştırmalar. Evımı market gıbı kullanmalar.göya bizi ekonomık olarak kara gecırecek. Kıra vermıyoruz ya o kıranın parasını yokmus gıbı sayıp onun masraflarına ayırcaz. 2yıl oldugu cıktıgım okadar mutluyum kı anlatamam. Sakın ama sakın boyle bı hata yapma kımseyı dınleme sonunda bozuk bı psıkolojı ağrılıklı bi baş ve beyhude geçen ömür. Aynı apartman pişmanlıktır:63:

Kayın ailenle iyi geçinmek istiyorsan oturma nokta net!
Pişman olursun,evlendikten sonra yeni konularla gelirsin,görüyoruz işte.

Çalışıyorsun ya,akşam yemeğe sizi beklicekler.
Yatana kadar orada oturacaksınız.
Haftasonları kahvaltı edeceksiniz.
Geleniniz gideniniz ortakmış gibi olacak.
Onlardan habersiz anneni bile ağırlayamayacaksın.
Bunlar olacak çok büyük olasılık.
Sonra da huzuru ara ki bulasın.

Oturda gör. O hatayı yapta gör. Onlar hep vaadler. Bızede demıstı kv oooğlum benım emeklım var kıra vermıyorum sızde gecın kıra vermeyın herkes kendı kendıne yeter dıye. Ama noldu daha ılk aydan arkalı önlü market listesi. Faturalarını kapıma sıkıştırmalar. Evımı market gıbı kullanmalar.göya bizi ekonomık olarak kara gecırecek. Kıra vermıyoruz ya o kıranın parasını yokmus gıbı sayıp onun masraflarına ayırcaz. 2yıl oldugu cıktıgım okadar mutluyum kı anlatamam. Sakın ama sakın boyle bı hata yapma kımseyı dınleme sonunda bozuk bı psıkolojı ağrılıklı bi baş ve beyhude geçen ömür. Aynı apartman pişmanlıktır:63:
Yani resmen korku filmi gibi ya. Allah kurtarmış sizi.

Kayın ailenle iyi geçinmek istiyorsan oturma nokta net!
Pişman olursun,evlendikten sonra yeni konularla gelirsin,görüyoruz işte.

Çalışıyorsun ya,akşam yemeğe sizi beklicekler.
Yatana kadar orada oturacaksınız.
Haftasonları kahvaltı edeceksiniz.
Geleniniz gideniniz ortakmış gibi olacak.
Onlardan habersiz anneni bile ağırlayamayacaksın.
Bunlar olacak çok büyük olasılık.
Sonra da huzuru ara ki bulasın.
Yani tüm bunları düşünmek lazım tabi ki de şimdilik konu kapandı ama daha sonrası nasıl olur bilmiyorum.

Yani resmen korku filmi gibi ya. Allah kurtarmış sizi.

Yani tüm bunları düşünmek lazım tabi ki de şimdilik konu kapandı ama daha sonrası nasıl olur bilmiyorum.
Valla canım korkutugum herseyı 3d izledim bu hayatta oyuzden aman aman dıyorum. Kocanla bıyere gıdersın sokagı donmeden ölüyorum oooğlum dıye bı telefon gelır. Mısafırın gelır kv cagırmasan 2ay konusmaz. Kendı mısafırını sende agırlar. Anahtar kapının ustunde kalsın der ben herseyı yaşadım sımdı aman aman dıyorum

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu konu buraya çok açıldı. Bende oturulur mu hiç öyle rahat edilmez ki derdim hep. Ve şimdi ben bu sorunun içine düştüm. Ne karar vereceğimi bilmiyorum. Kv nin iki katlı evleri var. Daha önceden kiracıları vardı onlar ev alıp çıktılar. Uzun zamandır boş orası. Biz de nişanlımla 2,5 senedir nişanlıyız. Niye bu kadar uzun diye sorarsanız askerliği vardı askere gitmeden önce nişanlandık askerliğini yaptı geldi. Uzunca bir süredir iş arıyor. Ama bir türlü bulamadı. Şimdi bir iş var inşallah olmak üzere bir okula güvenlik olarak girecek. Buraya kadar her şey çok iyi. Ben de belediye kurumunda çalışıyorum merkezde. Bana otobüs ücretsiz. Bugün Kp nişanlıma bizim buraya taşının nasıl olsa Browni ye ücretsiz boşuna yol ücreti vermeyin. Benim çalıştığım yerle orasının mesafesi 1 saat. Kira istemeyiz sadece elektrik su ödeyin yeter demiş. Ben ilk baştan beri karşıyım. Ne bizimkilere ne de onların ailesine yakın oturmak istemiyorum. Nişanlım geliş gidiş yaparsa günlük 8 tl yola gidecek. Gerçi annem buna hayatta izin vereceğini pek sanmıyorum da.

Şimdi ben ne yapacağım nişanlım gidiş geliş yaparım diyor ama aklının bir ucunda da beraber oturma fikri geçiyor.
bende evlenmeden önce kaynanamla aynı evde oturcaz 2 sene diye konuşmuştum.Ama eşim bile şimdi diyor ki biz aynı evde otursaydık 3 ayda boşcanırmışız çok zor bencede oturma

Back
X