Kv ile evinde oturma

Allah kolaylık versin ,çok iyi anlıyorum ,eşiniz anladıysa kendinizi üzmeyin,kendini önemli zanneder bir şey söylerseniz
yok önemliden ziyade karışmaamsı gerektiğini ona bldirmem lazım yani. neymiş hafasonu hep işim varmışda o yüzden bi yere gidilckse oğluna diomş bana değil. böyle beni yoks sayıyor. e bunlarda çalışıyor bi işleri olur demez. sanki hiç haftasonu ona gitmedik yani herşeyn vakti var dimi her dk gelemiceğimi bilsn. ay neler neler ya valla konularımda roman roman yazıp anlattm yoruldum kafama takmanktansa bi kere içimi dökücem valla yoksa rahatlayamıcam anlamıcak çünkü. eşimin çorabının dikilceği sırtının kesesi ona kaldı sanki daha anlatamıcam neler var yanii siz düşünün :)

Bende kayınvalimde altlı üstü oturacam kira vermeyecem ve çalışyrm cocuğumada bakıcak eğer kayınvalide iyi biriyse çok büyük avantaj 2.evi bile alırsınız bende sizinle ayni fikirdeyim
Keske anlattiginiz kadar guzel olsa hersey.benim ki bi muddet cocuguma bakti ama ben benlikten ciktim herkes ozaman gosteriyo gercek yuzunu.sartlar durumlar duygular degisebiliyo hele anne olunca.umarim sen yasamazsin hic bir olumsuzluk.konu sahibi asla yakin olma .cevaplari degerlendirirsen anlarsin bu kadar insanin bir bildigi var.yine de kendi tercihin iyi degerlendir sartlari.Allah yardimcin olsun

yok önemliden ziyade karışmaamsı gerektiğini ona bldirmem lazım yani. neymiş hafasonu hep işim varmışda o yüzden bi yere gidilckse oğluna diomş bana değil. böyle beni yoks sayıyor. e bunlarda çalışıyor bi işleri olur demez. sanki hiç haftasonu ona gitmedik yani herşeyn vakti var dimi her dk gelemiceğimi bilsn. ay neler neler ya valla konularımda roman roman yazıp anlattm yoruldum kafama takmanktansa bi kere içimi dökücem valla yoksa rahatlayamıcam anlamıcak çünkü. eşimin çorabının dikilceği sırtının kesesi ona kaldı sanki daha anlatamıcam neler var yanii siz düşünün :)
Kader ortağıymışız :KK45: aynılarını,daha beterlerini yaşadım hatta,durur inş bir gün :)

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu konu buraya çok açıldı. Bende oturulur mu hiç öyle rahat edilmez ki derdim hep. Ve şimdi ben bu sorunun içine düştüm. Ne karar vereceğimi bilmiyorum. Kv nin iki katlı evleri var. Daha önceden kiracıları vardı onlar ev alıp çıktılar. Uzun zamandır boş orası. Biz de nişanlımla 2,5 senedir nişanlıyız. Niye bu kadar uzun diye sorarsanız askerliği vardı askere gitmeden önce nişanlandık askerliğini yaptı geldi. Uzunca bir süredir iş arıyor. Ama bir türlü bulamadı. Şimdi bir iş var inşallah olmak üzere bir okula güvenlik olarak girecek. Buraya kadar her şey çok iyi. Ben de belediye kurumunda çalışıyorum merkezde. Bana otobüs ücretsiz. Bugün Kp nişanlıma bizim buraya taşının nasıl olsa Browni ye ücretsiz boşuna yol ücreti vermeyin. Benim çalıştığım yerle orasının mesafesi 1 saat. Kira istemeyiz sadece elektrik su ödeyin yeter demiş. Ben ilk baştan beri karşıyım. Ne bizimkilere ne de onların ailesine yakın oturmak istemiyorum. Nişanlım geliş gidiş yaparsa günlük 8 tl yola gidecek. Gerçi annem buna hayatta izin vereceğini pek sanmıyorum da.

Şimdi ben ne yapacağım nişanlım gidiş geliş yaparım diyor ama aklının bir ucunda da beraber oturma fikri geçiyor.
Benzer bir konuya olası sorunları madde madde yazmıştım.
Hep diyorum konular aynı sadece kişiler değişiyor .
Alt üst oturmak demek :
zaten çalışıyosunuz akşam yemeklerini bizimle yiyin ..
Ne varki bunda derseniz ; isten gelince dondolak sutyeniz şortla dolaşmak varken, yemek ye sofra topla ,yıka ee hadi bi çay koy ooo ne zaman sevisecem ne zaman yıkanacağım ne zaman uyuyacağım..
Gitmem canım ne olacak : çok sık görüşmeden kaynaklı eşiniz sizin gitmediğiniz akşamlarda Aşkım babam ıda çağıralım çay yap demesi kaçınılmaz.
Hafta sonları: sabah kahvaltıya bize gelin siz gitmezseniz Hayatım kahvaltıya annemleri de çağıralım.
Gezmeye çay içmeye parka bahçeye kısacası her yere giderken haber vermeniz gerek ve daha kötüsü Her gittiğiniz yere giderken Sen de gelir misin diye teklif etmen gerek %90 birlikte gidersiniz arabanın ön koltuğuna oturması tam bir cinnet meselesi..

Evinize misafir geldiğinde çağırmanız gerek. Çağırmaz sanız olay olur bizi istemiyor olur bizden rahatsız oluyor olur

Kayınvalide denize misafir geldiğinde aşağı inmek zorundasınız ,inmezseniz olay olur.
Haftalık temizlik aylık temizlik bayramlık temizlik kısacası tüm temizlik döneminde gitmek zorunda kalırsınız

Ne var ki canım bunlarda yaparım Giderim diyebilirsiniz fakat bu yaşam biçimi haline gelirse gerçekten gerçekten çekilmez olur

Daha sayabileceğimiz milyon tanesebeb var .
Konservesi sise domatesi salçası turşusu ,börek açması sarma sarması yakın olduğunuz için hep bir beklenti içinde olacaklar
Özel hayat özgürlüğe kısıtlama açıkçası kayınvalide ile altlı üstlü oturmaktan kötü bir şey varsa oda aile apartmanına gelin gitmek kabus resmen.

Sen o kadar zaman Şafak say adam gelsin , neyin derdine düş :D
Deli olma , tatlı bir dille kabul etme . Hergün bir saat yol çekilir mi ?
Bu işin gebeliği var uzun vade düşün cicim

Benim değil onun biraz aklı bulandı. İşte onları görmezsin sabah gidip akşam gelirsin diye
Onları görmezsin diye bi şey yok. En ufak birşeyde arıyorlar, çağırıyorlar, kendileri zırt pırt zile basmasa da. Evine adapte olamıyorsun benimseyemiyorsun. Şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim.

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu konu buraya çok açıldı. Bende oturulur mu hiç öyle rahat edilmez ki derdim hep. Ve şimdi ben bu sorunun içine düştüm. Ne karar vereceğimi bilmiyorum. Kv nin iki katlı evleri var. Daha önceden kiracıları vardı onlar ev alıp çıktılar. Uzun zamandır boş orası. Biz de nişanlımla 2,5 senedir nişanlıyız. Niye bu kadar uzun diye sorarsanız askerliği vardı askere gitmeden önce nişanlandık askerliğini yaptı geldi. Uzunca bir süredir iş arıyor. Ama bir türlü bulamadı. Şimdi bir iş var inşallah olmak üzere bir okula güvenlik olarak girecek. Buraya kadar her şey çok iyi. Ben de belediye kurumunda çalışıyorum merkezde. Bana otobüs ücretsiz. Bugün Kp nişanlıma bizim buraya taşının nasıl olsa Browni ye ücretsiz boşuna yol ücreti vermeyin. Benim çalıştığım yerle orasının mesafesi 1 saat. Kira istemeyiz sadece elektrik su ödeyin yeter demiş. Ben ilk baştan beri karşıyım. Ne bizimkilere ne de onların ailesine yakın oturmak istemiyorum. Nişanlım geliş gidiş yaparsa günlük 8 tl yola gidecek. Gerçi annem buna hayatta izin vereceğini pek sanmıyorum da.

Şimdi ben ne yapacağım nişanlım gidiş geliş yaparım diyor ama aklının bir ucunda da beraber oturma fikri geçiyor.
Sakin evet deme. Bende altli üstlü oturuyorum, gecici süre icin tasindik ama yinede bende keske evet demeseydim diyorum.
Nekadar iyi olmaya calissalarda sonucta kaynana. Uzak olmak en iyisi.

Oturma canım. Sen net olursan kımsenin kafası karışmaz.. he beraber oturup melek gibi geçinen de var ama çok nadir.

Madem yol parasi cebinizde kalsin istiyorlar o zaman yeni bi kiraci bulup kiranin yol masrafi kadarini size versin. Aaa verirler mi hiç. Gelirsen ekime gelmezsen *ikime kadar yolun var derler :kahve:

Orayı kiraya versinler kirayı siz alın. Hiç böyle demezler değil mi? Kesinlikle oturma 3 kuruş az olsun kafan rahat olsun

hamilelikte doğumda çocuk büyütürken çok çekersin
baştan nasıl başlarsa öyle gider
yol sana ücretsiz olabilir ama sosyal yaşantın olmayacak ki çocuk doğduktan sonra zaten olmayacak baştan bitirme

kayınvalıdem gelecekmiş annemi aramış kendi kafasında kurmuş etmiş planı uygulamaya koymuş daha dün akşam öğrenıyorum..annem gelecekti normalde kardeşim gttıkten sonra.kardeşim daha dün geldi ne zaman gidecek diye soruyor şimdiden gelde çıldırma ...uzak dur çıksın yol parası cebınızden

Şu dar zamanda uzun süre kiraya verirmemesi biz zaten kararımızı verdik demek gibi görünüyor. Düğün masrafları için kim olsa zerre zaman kaybetmeden kiraya verirdi evi. Net karar verip nişanlına söyle katakülliye gelir yoksa.
Benim aklıma da böyle geliyor sanki o yüzden vermediler gibi.

Nişanlına güzelce açıkla ne senin ne de benim aileme çok yakın olmayalım beklenti oluşturur gerek yok de.. gerçekten de öyle belki iyi insanlardır ama eşinle yakınlaşacaksınız örneğin pat zil çalabilir gelen giden olsa onlara gitmeniz beklenir size gelse çağırmanız beklenir ne gerek var ?
Bende böyle anlatıyorum ikna oldu gibi ama bu konu daha gündeme gelecek gibi duruyor.

Başlıktaki gibi:
- KV ile evinde oturma
Başlığı sonradan farkettim :)

Madem yardimci olmak istiyor evin kirasini size versinler
Onu da istemiyorum huzurumuz olsun gerisi önemli değil benim için.

Muhtemelen gelinini kuması gibi gören bir kayınvalideniz var,bu türler oğullarının beynini gayet profesyonel bir sekilde yıkarlar ,başıma geldi,ordan biliyorum
Bunu kayınbaba demiş Kv deyle şuanlık bir sorunum olmadı ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Sonuçta şuan nişanlıyım evlenince aynı evin içinde nasıl olur onu düşünüyorum.

Siz her gün 2 saat yol mu gidip geleceksiniz. Çokmus
Gidiş geliş 2 saat sürüyor evet.

duygularıma tercüman oldun gelinini kuması gören benm işte o kuma ben oluyorum ve katlanılmaz durum son haddindeyim konuşucam bu durumu fırsat bekliyorum
Allah yardımcınız olsun.
Bence mesafesini herkes kendi belirler, bu nedenle yakın oturmakta sorun yok. Altlı üstlüyüz ama gelip gitmez çünkü mesafe var aramızda. Bundan yana endişeniz olmasın.Sonuçta orası eşinizin evi yarın öbür gün onun olucak zaten birşey çıkmazsa.
İşyerinize gidip gelmeyi ölçün tartın, maddi durumunuzu göze alın, nişanlınla ve ailenle görüş öyle karar verirsin zaten.
Ama bu devirde kira ödememek büyük nimet hem maddi hem manevi olarak hakkınkzfa hayurlısı.
Evet o da doğru aslında yakın yada uzak farketmiyor bunun için.

Back
X