Kv ile iletişimi minimum tutmak

Ailem konusunda sözlerine bile eşim iyi niyet diyor. İyi niyetli insan, ben böyle aile görmedim, çok kopuksunuz falan der mi? Anne bile demiyorum. Bazen sizli bizli konuşuyorum. Aşırı aşırı resmiyim. Sorularına da yuvarlak cevap vereceğim. Bcaagında kitle çıkmış, dün sürekli hüngür hüngür aglamış. Çok agrıyor diye. Ortalığı ayaga kaldırdı. En ufak şeyde oturup aglıyor. Emınım duygu sömürüsü yapar eşime. Tek kozu aglamak. Gülerek laflarımı söyleyecegim ona.
Şimdi bak kopuk bir aile olduğunuzu düşünebilir bunu yadırgayabilir oğlu için yuvası için endişe de edebilir bu kötü niyetli olduğunu göstermez ama bunu dile getirebileceği cüreti sen veriyorsun, benim ailem benim özelim kimsenin haddine değil bundan bahsetmek herkes kendi ailesine baksın demediğin için konuşabiliyor
Benim de kalçamda kitle var beni ağlatacak kadar ağırıyor, kansere dönme ihtimali beni yiyip bitiriyor mesela, sapla samanı karıştırma, hastalık bambaşka birşey, ben de oğluma sarılıp destek alıyorum ondan, huyunun kötü olması onların ana-oğul bağını etkilemez
Yılların yorgunluğu birikimi ağlayarak çıkıyor da olabilir, belki depresyondadır, belki de gerçekten duygu sömürüsü yapıyordur, varsın yapsın yine sana ne

Evde görüştüğümüzde bile kv ile bayaa mesafeliyim. Son zamanlarda cevap vermeye başladım kvye.Eşim annem kötü niyetle söylememiştir dedi, annesi adına özür diledi benden. Annesi ile konuştukça kadından nefret ediyorum.
Sende ne söylerse karşılığını ver
Esin sorarsa da kötü niyetle söylemedim de 🤣
Şöyle doldurur. Ben iyi niyetliyim diye oturur aglar. En ufak şeyde aglıyor.
Ne kadar sinsi ve hadsiz bir kadin
Çok iyi yapıyorsunuz. Bende artık eşim konulurken 2 dk konuşup eşime veriyorum telefonu. Seninki gene çekyat ak diyormuş. Benimkinin evinde 2 koltuk takımı var. Biri eski hatta.Diger odasında koltuk var, çatıda koltuk var. Bana sormadan eşime, iş yerinin arabasını getire, çatıdaki koltugu götürün diyor. Hayır diyorum, bak dinle, biri gelir yatar diyor. Koltuk dışarda zaten, mahvolmuş. Israr ediyor. Eşime en son dedimki, eve getirirsen 3.cü kattan aşagı ya atarım o koltugu dedim. O eski buzdolabının getir spotcuya satarım dedim. Bir kere böyle yapsam bidaha teklif edemez.
Eğer istemediğin halde verirse sporcuya sat özellikle buzdolabi iyi para ediyor sorarsa da bozuktu attık dersin

Pribpem aslinda bugune kadar içinize armanizdan kaynaklanmiş . Bundan sonra rahatsız oldugunuz konu olursa o an deyin . BBu rahatsizliklarinizı da esiniz diyebilir annesine ama siz d3meyin yuz göz olursunuz. Samimi aile ise esiniz de demesin sonucta sogukluk olur. Onceye sunger çekin yeni olaylarda içinize atmadan cevap cerin bence. Siz mesafeyi azar azar koyun ama işim vardi gelemedim tarzinda olsun. Yoksa olaylar buyüyor gercekten konu nerelere gelmiş deyip şaşirırsınız.

Şimdi bak kopuk bir aile olduğunuzu düşünebilir bunu yadırgayabilir oğlu için yuvası için endişe de edebilir bu kötü niyetli olduğunu göstermez ama bunu dile getirebileceği cüreti sen veriyorsun, benim ailem benim özelim kimsenin haddine değil bundan bahsetmek herkes kendi ailesine baksın demediğin için konuşabiliyor
Benim de kalçamda kitle var beni ağlatacak kadar ağırıyor, kansere dönme ihtimali beni yiyip bitiriyor mesela, sapla samanı karıştırma, hastalık bambaşka birşey, ben de oğluma sarılıp destek alıyorum ondan, huyunun kötü olması onların ana-oğul bağını etkilemez
Yılların yorgunluğu birikimi ağlayarak çıkıyor da olabilir, belki depresyondadır, belki de gerçekten duygu sömürüsü yapıyordur, varsın yapsın yine sana ne

ya bi sey soracagim boyle bir kadina nasil benim ozelim diyecek, oyle bir sey derse kadin aglar kendini yerlere atar? gercekten bu tavsiye nasil uygulanacak merak ediyorum

Çok iyi yapıyorsunuz. Bende artık eşim konulurken 2 dk konuşup eşime veriyorum telefonu. Seninki gene çekyat ak diyormuş. Benimkinin evinde 2 koltuk takımı var. Biri eski hatta.Diger odasında koltuk var, çatıda koltuk var. Bana sormadan eşime, iş yerinin arabasını getire, çatıdaki koltugu götürün diyor. Hayır diyorum, bak dinle, biri gelir yatar diyor. Koltuk dışarda zaten, mahvolmuş. Israr ediyor. Eşime en son dedimki, eve getirirsen 3.cü kattan aşagı ya atarım o koltugu dedim. O eski buzdolabının getir spotcuya satarım dedim. Bir kere böyle yapsam bidaha teklif edemez.
Yani bence siz kendinizi ezdirmiyorsunuz merak etmeyin 😄
Bu arada yazmayayım dedim ama KV mi kp mi daha hadsiz? KV burnunu sokuyormus. Kp öyle gelini evine yollarız demiş. O da hiç hoş değil.

Ailenizle ilgili yapılan yoruma susmak yerine bi ufak cemkirmek gerekiyordu. Tabiki düzgün ama sert kelimelerle.
Eşin sana zaten sorunu çözmüş. Mesafeli az öz oldumu bitti gitti.
Bundan sonra birsey soylerse sizinde kendi fikirlerinizi söylemeniz lazım.
Evdeki eşya yeri değiştiriyorsa. Evet güzel olmuş fakat ben boyle daha çok beğeniyorum. Herkesin kendi düzeni deyin. Vs vs

Bence verilmesi gereken cevapları birkaç kez verin birdaha konuşabiliyor mu bakalım.. Eşinizde düzgün bir çizgide, onu daha fazla darlamayın. Boşanmaktan korkarak mı yaşayacaksınız bu evliliği? Bu sebeple boşayacak adam boşasın zaten. Bu arada fıtık için yine de arayın bu sefer siz suçlu olursunuz ama kendinizi lütfen ezdirmeyin.

Atıyorum buzdolabı alacagız diyorum ya aaa sakın alma, biz yeni alırsak bunu size veririz diyor. İki kişi çalışıyoruz bu arada.Direk emrivaki alma diyor.Maaş konusunda hep yuvarlak cevaplar veriyorum.
Halı konusunda mesela eşimin eline tutuşturuyor.Öyle sorma huyu yok.
2 senedir bu problemler katlanarak artıyor. Uyarınca düzelir gibi oluyor sonra eskiye dönüyor. 60 küsur yaşında kadın degişmez. Eşimde sıkıldı artık, mesafe koy diyor.
Deseniz ya pat diye "bize kullanılmış eşyaları mı layık görüyorsunuz?". Bakın sesi mi çıkıyor sonra. Çok isterse gitsin internetten satsın başkasına.

ya bi sey soracagim boyle bir kadina nasil benim ozelim diyecek, oyle bir sey derse kadin aglar kendini yerlere atar? gercekten bu tavsiye nasil uygulanacak merak ediyorum
Ağlayıp kendini yere atınca ne oluyor? İsterse çıksın balkondan atsın, edebinle doğruyu söyleyip sınırını çizdikten sonra karşındakinin her abartılı hareketi onun çirkefliğini ortaya döker
Kv evindeyken böyle bir konuşma olursa benim ailem benim özelim kimsenin bunu diline dolamaya hakkı yok herkes dönsün kendi ayıplarına baksın, çok başım ağrıyo ben eve geçiyorum hadi anne hayırlı geceler diyecek çıkıp gidecek, arkasından ne olursa olsun, bunu yapmadığı için hiçbir sınırı yok ve buraya konu açıyor
Kendi evinde geçerse konu yine aynı şeyi diyip başım ağrıyo ben bir duşa gireyim de yatayım size iyi geceler diyip çıkacak yanlarından
Bu ne kadar zor olabilir? Aya çıkıp kaynanaya nanik yapsın demişim gibi davranmayın

Benimki de bununla aynı model.Hem samimi olmak istiyorlar ama her seferinde de yılan gibi sokuyorlar .Dilinizi tutun da biz yaklasalim,samimi olalım .

Ağlayıp kendini yere atınca ne oluyor? İsterse çıksın balkondan atsın, edebinle doğruyu söyleyip sınırını çizdikten sonra karşındakinin her abartılı hareketi onun çirkefliğini ortaya döker
Kv evindeyken böyle bir konuşma olursa benim ailem benim özelim kimsenin bunu diline dolamaya hakkı yok herkes dönsün kendi ayıplarına baksın, çok başım ağrıyo ben eve geçiyorum hadi anne hayırlı geceler diyecek çıkıp gidecek, arkasından ne olursa olsun, bunu yapmadığı için hiçbir sınırı yok ve buraya konu açıyor
Kendi evinde geçerse konu yine aynı şeyi diyip başım ağrıyo ben bir duşa gireyim de yatayım size iyi geceler diyip çıkacak yanlarından
Bu ne kadar zor olabilir? Aya çıkıp kaynanaya nanik yapsın demişim gibi davranmayın
Kınasını bile kaynana yaptı desem?

Banada işkence gibi geliyordu. Aramayı kestim. O aradığında bazen geri dönmemeyi düşünüyorum
Dönmeyebilirsin, o sırada işim vardı unutmuşum dönmeyi der kestirip atarsın. "alılık olmayınca böyle akıldan çıkıveriyor işte" diye laf bile sokabilirsin

Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir kv sıkıntım var.Kv başından beri samimi olalım, sürekli himayesinde olalım istiyor.Rahatsız oldugum şeyler şunlar.Sürekli emrivaki yapması, akıl vermesi, evimdeki eşyaları nereye koymamı söylemesi, (para beklentisi yok, kendi evine giren parayla bizim eve gireni karşılaştırır) ısrarla maaşımı, maaş tarihimi soruyor, bende yuvarlak cevaplar veriyorum, gene soruyor. İzinli oldugum günler, evde oturmaya hakkım yokmuş gibi gitmemi beklıyor.Babam başkasıyla evli,görüşmüyoruz.2 3 kez biz birbirimize çok düşkünüz, ben sizin gibi kopuk aile görmedim, siz nasıl ailesiniz dedi. Bende o an ne diyecegimi bilemedim. Ama bu sözleri beni çok kırdı.Açıkçası ben elektrik su faturasının kesildiği tarihi bilmiyorum.Faturalarla eşim ilgileniyor.Geçen otururken, sizin elektrik faturası 1200 TL geldi, 25inde kesiliyor sizin fatura dedi. Bende gülerek ben bilmiyorum ne zaman kesildiğini maşallah sen biliyorsun dedim.Ben eve halı almak istiyorum, alma bende var diyor.Elektronik birşey almak istiyorum, alma biz yeni alacagız, bizimkini size verelim diyor. Kendi kullandığı makine en az 5 yıllık.Aklıma gelenler bunlar, daha birçok şey.
Eşime tüm içimdekileri söyledim. O da söyle anneme diyor. Bende kırılır, aglar dedim. Eşim kırılırsa kırılır dedi.Mesafe koy, birbirinizi aramayın, sen gidip gelme, ben gidip gelirim dedi.Ortadaki tüm problemler bunlar.Ben telefonla konuşmak istemiyorum kv ile.Şuan fıtık rahatsızlığı çıktı, aramak istemiyorum.Eşim sen görüşme ama bana görüşme deme dedi. Ben minimum düzeyde görüşmeyi istiyorum.
Size sormak istediğim şey şu. Kv kpnin rahatsız oldugu bir akraba var.Kpye birgün ya gelininde öyle olsa napacaksın dedim. Ana babasının evine geri göndeririz dedi.Ben bu şekilde mesafeli, uzak davranırsam bu onların aile yapısına çok ters. Onlar daha samimi ilişkiler istiyor. Bu şekilde de ben mutlu degilim. Bana ne tavsiye verirsiniz. Son olarak eşim annesini uyaracak, eminim aglayacak.
Ya eşinize ne hacet. Münasebetsiz her lafında boz bi güzel. Mesela ben senin eskini kullanmam yenisini alırım de. İzin gününde ararsa gelemm işim var de. Kapat tel.i konuşturma. Hastaysa da ara, kısaca konuş kapat. Ağzına laf verme. Onların aile yapısına uymazsam, beni geri gönderirler korkusıyla geçmez bu hayat. Mesafeli ol, ama lafını esirgeme. Mesafeli olmak da senn en doğal hakkın. Samimiyet kurma zorunluluğu yok kimsenin. İsterse de ağlasın. Bi ağlar iki ağlar sonra alışır.

Laf anlatmaya çalışmayın, yardım istemiyor. Yapacağını yapsa bile içinde kurulmaya devam ediyor bu arkadaş, öyle, takık kendisi. Bi iptal ettiği eski hesabı vardı ordan biliyoz. 😁 Kocayla evlenene kadar sesi çıkmıyordu, adamı aldı aklına mesafe koymak geldi.

Laf anlatmaya çalışmayın, yardım istemiyor. Yapacağını yapsa bile içinde kurulmaya devam ediyor bu arkadaş, öyle, takık kendisi. Bi iptal ettiği eski hesabı vardı ordan biliyoz. 😁 Kocayla evlenene kadar sesi çıkmıyordu, adamı aldı aklına mesafe koymak geldi.
Hmm anladım 😀

Back
X