kv konusunda aydınlanma yaşadım...fakat şimdi kafamda başka soru işaretleri ?iyice eminim

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.

Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...

Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.

bipolar bozukluk türü şeyler torundan ziyade çocuklara geçer diye biliyorum. çocuklarında var mı bu durum ?

bipolar bozukluk türü şeyler torundan ziyade çocuklara geçer diye biliyorum. çocuklarında var mı bu durum ?

Eşimle görümcemi çok el üstünde büyütmüşler mesela hiç ailelerinden uzakta kalmamışlar, duygusal olarak güçsüzler gibi gelir bana hep. Eşim de depresyona yatkın bir tip açıkçası.

(Alıntı)

BİPOLAR (iki uçlu) BOZUKLUK

Depresyon ve tam tersi bir durum olan mani tabloları, aralıklı olarak veya ardarda hatta bazan birlikte (karışık tip) yaşanır. Depresyon önceki bölümde anlatıldığı gibidir.

MANİ
Bir yıllık sürede, yüz erkekten 1.2’sinin yaşamında ilk kez mani ortaya çıkardığı hesap edilmiştir. Bu rakam kadınlarda 1.8’dir. Bir kişinin yaşamı boyunca mani geçirme riski %1’dir. Genellikle 30 yaş civarında ortaya çıkar. Ailelerinde bu hastalık olanlarda, hastalanma riski daha yüksektir. Hastalık göstermede kırsal ya da kentsel kesimden olmak farklı olmamakla birlikte, yüksek sosyoekonomik gruplarda hafifçe daha fazla görülür. Eğer birinci derece akrabalarda (anne, baba ve kardeş) bu hastalık varsa, risk %20-25’ çıkar. Bipolar hastalarının %50’sinin anne-babasında, mizaç bozukluğu bulunduğu saptanmıştır. Anne babadan birinde bipolar bozukluk varsa, çocuğun bu hastalığa yakalanma riski %25’dir. Eğer hem anne hem babada bu hastalık varsa risk % 50-75’e yükselir. Tek yumurta ikizlerinden biri bu hastalığa yakalandığında, diğerinin de yakalanma riski, % 40-70’tir (konkordans). Bu oran çift yumurta ikizlerinde % 20’ye düşer. Eğer hastalık bilinen anlamda kalıtımsal olsaydı, tek yumurta ikizlerinde konkordans oranının % 100 olması gerekirdi.
Olasılıkları buna göre hesaplayabilirsiniz.

(Alıntı)

BİPOLAR BOZUKLUK GENETİK MİDİR?

Bozuklukta genetik yatkınlık önemli bir risk olarak görülmektedir. Akrabalarının hiçbirinde bipolar bozukluk olmayanlarda hastalık görülme olasılığı %1-2 iken, birinci dereceden akrabasında (anne-baba veya kardeşlerinde) bipolar bozukluk olanlarda hastalığın görülme sıklığı %7-8'e yükselmektedir. Tek yumurta ikizlerinden birinde bipolar bozukluk varsa diğer ikizde bipolar bozukluk görülme olasılığı %45-60’a kadar yükselmektedir.

Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.

Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...

Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.
ilaç alması garip birşey değil ne var bunda?
hiçbir fiziki engeli olmaması çocuguna bakmasını gerektirmez
madem psikolojık rahatsızlıgı olan insan sana garip geliyor cocuguna bakmasını niçin istiyorsun?

görümcenin olmayan cocugundan sanane ayrıca ?
yapmadıgını nereden biliyorsun ?
belki olmuyor çocugu, eşinin istemediğini nereden biliyorsun hay allahım ya.................
çok enteresansın gercekten

İyi de her hastalık %100 alt nesile geçer diye kesin kural nerede var ki?

Yok tabiki ama ciddi bir rahatsızlık biraz araştırınca iyice telaşlandım, bir de 5 yıldır tanıyorum kv yi inanın o kadar zor ki , kullandığı ilaçlara rağmen sık sık depresyon moduna giriyor, bir bakıyorsunuz aşırı neşeli kahkahadan kırılıyor bir bakıyorsunuz odasına kapanmış kimseyle konuşmuyor, insan ne yapacağını şaşırıyor...

Hiç bir sebep yokken defalarca küstü benimle mesela, tüm ailesi bana cephe aldı ben ne bilebilirim kv nin rahatsızlığını? Konuşmalardan vs kendim çıkardım ve emin oldum artık.

Kayınvalidenize bu teşhisi kim koydu acaba? Sizin fikriniz mi, doktor raporu var mı?

Benim fikrim değil tabiki...Zaten konuşmalardan anlıyordum, sürekli ilaç kullanmasından, bazen aşırı neşeli olup (abartılı derecede) bazen kimseyle konuşmamasından, tavırları davranışları zaten belli ediyor. Konuşurken ağzından kaçırıyor ilaçlarını gördüm bir kaç kere vs velhasıl 5 senedir içindeyim işte bu ailenin, daha yeni emin oldum düşünün o kadar inceledim.

ilaç alması garip birşey değil ne var bunda?
hiçbir fiziki engeli olmaması çocuguna bakmasını gerektirmez
madem psikolojık rahatsızlıgı olan insan sana garip geliyor cocuguna bakmasını niçin istiyorsun?

görümcenin olmayan cocugundan sanane ayrıca ?
yapmadıgını nereden biliyorsun ?
belki olmuyor çocugu, eşinin istemediğini nereden biliyorsun hay allahım ya.................
çok enteresansın gercekten

Şimdi tek tek cevap vereceğim çünkü bayağı saydırmışsınız bilip bilmeden. İlaç alması garip falan değil tabi nerde garip yazdım ben? Ben çocuğuma baksın da demedim, sadece durup durup ben bakamam, annem bakamaz denmesi bana garip geliyordu hiç bir şey söylemediğim halde, ağzımı açık tek bir cümle bile kurmadığım halde.

Görümcemi de bizzat kv kendi söyledi bana, istiyor ama eşi istemiyor diye. Yoksa ben kızımı doktora götürdüm hiç bir sorunu yok dedi.

Yeterli mi?

bi de böyle gizli gizli araştırmak tanı koymak yerine eşinizle konuşsanıza.

Eşim, görümcem, kp hepsi kv yi aşırı koruyor hiçbiri net bir şey söylemiyor bu konuda. Deyim neredeyse toz kondurulmuyor hep benim alttan almam gerekiyordu, çok ketumlar.

Zaten aile içi meseleleri eşim bana anlatmaz konuşmaz bile. Kv hep kendi anlatır.

Benim fikrim değil tabiki...Zaten konuşmalardan anlıyordum, sürekli ilaç kullanmasından, bazen aşırı neşeli olup (abartılı derecede) bazen kimseyle konuşmamasından, tavırları davranışları zaten belli ediyor. Konuşurken ağzından kaçırıyor ilaçlarını gördüm bir kaç kere vs velhasıl 5 senedir içindeyim işte bu ailenin, daha yeni emin oldum düşünün o kadar inceledim.

Konuşmadan, ilaçlardan, tavırlardan hastalığı nasıl teşhis ettiniz. Allah aşkına insanlar yıllarını veriyorlar bu iş için.
Eşinize sorun, hastalığı tam olarak nedir diyin, yoksa çocuk yapmam diyin. Kendi kendinize teşhis koymayın.

Esinizin sizinle konusmamasi cok yanlis
Benimde ailemde var bipolar ve genler araciligiyla aktariliyor
Ben bunu her iki evliligimde de daha evlenmeden once soyledim , cunku bilneleri gerekiyor , ileride bende de cikabilir , cocuklarimda da cikabilir
Siz birakin kv ve gorumceyi de esas kocaniza hedabi sorun , bu konudaki tek suclu o

Eşim, görümcem, kp hepsi kv yi aşırı koruyor hiçbiri net bir şey söylemiyor bu konuda. Deyim neredeyse toz kondurulmuyor hep benim alttan almam gerekiyordu, çok ketumlar.

Zaten aile içi meseleleri eşim bana anlatmaz konuşmaz bile. Kv hep kendi anlatır.

o zaman kayınvalideyi hayatınızın merkezine koymayacaksınız. madem çok korumacılar sizden uzak tutsunlar.

Yok tabiki ama ciddi bir rahatsızlık biraz araştırınca iyice telaşlandım, bir de 5 yıldır tanıyorum kv yi inanın o kadar zor ki , kullandığı ilaçlara rağmen sık sık depresyon moduna giriyor, bir bakıyorsunuz aşırı neşeli kahkahadan kırılıyor bir bakıyorsunuz odasına kapanmış kimseyle konuşmuyor, insan ne yapacağını şaşırıyor...

Hiç bir sebep yokken defalarca küstü benimle mesela, tüm ailesi bana cephe aldı ben ne bilebilirim kv nin rahatsızlığını? Konuşmalardan vs kendim çıkardım ve emin oldum artık.
Bilmiyorum da bence boş yere kafada kuruyorsun gibime geldi.
Kadın rahatsız olabilir,kabul.
Ya çocuğunuz babaannenin hastalığından değil de Allahım korusun bambaşka bir rahatsızlık geçirirse?
Bu sağlıktır,hastalıktır,engeldir kim,neyin garantisini verebilir ki?
Benim ailemde de normal olmayan insanlar var,kocam bunu irdelese çok incinirdim açıkçası. İlla dillendirmeye gerek yok,rahatsızlık belli,evlatlar olarak da korumak çok normal bence...

Güzelim sen eşine ve evliliğine yogunlasmamak için zihinsel enerjini çok fazla kayinvalidene yönlendiriyorsun.Tek sıkıntın ne gorumcen ne de kayinvaliden yani.Allah yardımcın olsun

Back
X