kv konusunda aydınlanma yaşadım...fakat şimdi kafamda başka soru işaretleri ?iyice eminim

Konuşmadan, ilaçlardan, tavırlardan hastalığı nasıl teşhis ettiniz. Allah aşkına insanlar yıllarını veriyorlar bu iş için.
Eşinize sorun, hastalığı tam olarak nedir diyin, yoksa çocuk yapmam diyin. Kendi kendinize teşhis koymayın.

Bende zaten 5 yıl sonunda eminim dedim, senelerce acaba mı dedim, çık sıkıntı çektim, yanlış mı düşünüyorum dedim...Tanı zaten konulmuş ben artık eminim dedim, emin olmasam zaten yazmam. Daha fazla ayrıntı yazmayacağım müsaadenizle.

Güzelim sen eşine ve evliliğine yogunlasmamak için zihinsel enerjini çok fazla kayinvalidene yönlendiriyorsun.Tek sıkıntın ne gorumcen ne de kayinvaliden yani.Allah yardımcın olsun

Şöyle, uzun süredir artık bebek yapsam mı düşüncesi ve çevremin ve ailemin baskısı var. Eşimden de ailesinden de hiç bir heves görmeyince, görümcemin eşi de bebek düşünmüyoruz dedikçe ben de acaba bir sıkıntı bir çekince mi var deyip durmaya başladım...

İnanın ki eşinizin ve ailesinin bebek konusunda hevessiz olması insanı yaralayan ve soru işaretlerine yol açan bir durum.

Şöyle, uzun süredir artık bebek yapsam mı düşüncesi ve çevremin ve ailemin baskısı var. Eşimden de ailesinden de hiç bir heves görmeyince, görümcemin eşi de bebek düşünmüyoruz dedikçe ben de acaba bir sıkıntı bir çekince mi var deyip durmaya başladım...

İnanın ki eşinizin ve ailesinin bebek konusunda hevessiz olması insanı yaralayan ve soru işaretlerine yol açan bir durum.
Senden çocuk sahibi olmak için can atmayan bir kişiyi baba yapma canım.İnan bana çocuk olayı çok güzel ama taşlar oturmadiysa evlilige atılmış bir dinamit gibi olabiliyor

bulasıcı hastalıkmıkı kızınızı doktora goturmussunuz...deprosyan bır bakmıssınız bir gunde siz girmişsisiniz...kızınıızn ılerde girmeyecegı garantısımı var....psıkolojik rahatsızlıklara bakarsak ben normal ınsan gormuyorum...bunu kabul eden var etmeyen var..

Kv kanser yada başka bir genetik olabilecek hastaligi olsaydi çocuk istemiyecekmiydiniz ?

Burda dalga geçen arkadaşlar olayın ciddiyetinden bihaber. dilerim ki hayatları boyunca böyle şeyleri bilip araştırmak zorunda kalmasınlar. insan başına gelmeyince anlamayabiliyor.
burda bahsedilen depresyon 'ay ben bugün çok depresondayım hiç tadım yok' olayı değil. mani de 'uu beybi çok enerjiğim ' le kalmıyor.
senelerce yapılanlara mantıklı şeyler arayıp bulamamak, klasik kaynana derdi gibi görünebilir size ama bu bambaşka.
Konu sahibi,
ben çekincelerinizi çok iyi anlıyorum ne kadar zor bir şeyle uğraştığınızı tahmin edebiliyorum.
ve ne kadar güçlü olduğunuzu görüyorum.
acaba emdr tedavisi yapan bir uzmana bu hastalığı bu yöntemle geçirebilir mi en azından kontrol altına alabilir mi diye sorabilirsiniz. yani o yöntem bu hastalarda işe yarıypr mu diye.yine uzmana genetik faktörün ne oranda olduğunu sorabilirsiniz.
psikolojik rahatsızlıklar da fiziksel olanlar gibi genetik. beyindeki bazı maddelerin eksikliğinden kaynaklanabiliyor.
görümcenizle de eşinizle de oturup sakince konuşma şansınız yok mu?

Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.

Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...

Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.
Gittiğim bir Dr. psikolojik hastalıklarının da genetik olabileceğini söylemişti ama hangileri bilmiyorum

Vay arkadaş ne karışık kafan var. Ben de eşime diyorum anam çocuk bakamaz kadın kendine zor bakıyor ayrıca annem de antidepresan kullanıyor sabırsız ve tembeldir. Yani sebep hastalıktan farklı olabilir.
Kaynanam da şimdiden ben bakarım diyor ama.ben güvenmiyorum psikolojik olarak çok iyi değil eminim eşi aldatmış yıllarca en sonunda boşanmış adam başka kadın almış.. Farkediyorum çok normal değil psikolojisi.
Ama bunların hiçbirinin sizin çocuk yapmanızla ilgisi yok bence. Çok gereksiz şeyleri takmayın bence.

Valla benim annem anksiyete gecirmis babaannemde de var ve bende de oldu ilac kullandim..psikiyatriye gittigimde ilk sordugu soru ailenizde var mi?

Canım ben genetik okudum .
Bu hastalıkta genetik yatkınlık malesefki var .
Anne de veya babada ya da hem anne hem baba da bu hastalık var ise alt nesillerde görülme olasılığı %40 lara kadar çıkar .
Ama bence once eşinizi inceleyin onda olma ihtimali çok çok daha fazla çünkü.

Nasıl ya??? Benim de kayinvalidemle kayonpederim 5 yildir antidepresan kullaniyorlarmis,yeni ogrenmistim ama hic genetik olup cocuklara yada torunlara gecebilecegini düşünmedim.. Olabilir mi oyle bisi???

Back
X