kv konusunda aydınlanma yaşadım...fakat şimdi kafamda başka soru işaretleri ?iyice eminim

Gorumcenin esi bundan dolayi neden cocuk istemesin adam o kadar ciddiye alan bir tipse bosanir gider. Belki cocuklari olmuyor ve esim istemiyor diyor. Simdi ilac kullanmayan insan cok az stres sıkinti derken millet kendini doktorda buluyor ki gayet normal. Aileye duskun yada naif olmalari hastaliga yatkin olduklari anlamina gelmez ki. Ayrica kusura bakma ama sen de pek normal gelmedin bana.

Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.

Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...

Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.

Abartmayın bence... Deşşeniz sizin ailenizde de soyunuzda da illa ki bir rahatsızlık vardır... Görümcenizle ilgili de abartmışsınız, belki başka sebepleri var tercihlerinin?

Gorumcenin esi bundan dolayi neden cocuk istemesin adam o kadar ciddiye alan bir tipse bosanir gider. Belki cocuklari olmuyor ve esim istemiyor diyor. Simdi ilac kullanmayan insan cok az stres sıkinti derken millet kendini doktorda buluyor ki gayet normal. Aileye duskun yada naif olmalari hastaliga yatkin olduklari anlamina gelmez ki. Ayrica kusura bakma ama sen de pek normal gelmedin bana.

Ben de size katılıyorum, esas konu sahibinde bir potluk var gibi, konu pek oturmuyor :işsiz:

ilaç alması garip birşey değil ne var bunda?
hiçbir fiziki engeli olmaması çocuguna bakmasını gerektirmez
madem psikolojık rahatsızlıgı olan insan sana garip geliyor cocuguna bakmasını niçin istiyorsun?

görümcenin olmayan cocugundan sanane ayrıca ?
yapmadıgını nereden biliyorsun ?
belki olmuyor çocugu, eşinin istemediğini nereden biliyorsun hay allahım ya.................
çok enteresansın gercekten

+1

Bipolar kesinlikle genetik bir hastaliktir benim eski erkek arkadaşım bipolardi bana evlenelim ama çocuk yapmayalım çocuğumun hayatını mahvetmek istemiyorum derdi bipolar psikolojik değil psikiyatrik bir hastalık kesin tanı konmuş mu geçmiş olsun

bu arada ilaçlarının isimlerini alıp bir doktora da danışabilirsin. belki başka bir şey içindir.
ayrıca bipolar bozukluk saklanabilecek bir şey de değil. çok ağır bir şey. hastanın çevresindeki herkes bilir bunu

Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.

Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...

Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.
Neden bu kadar abarttınız, cocugunuza gecip gecmeyecegini nerden biliyormusuz.
Örnek seker hastaligini, kalp hastaligi da genetik.
Bunlar psikolojik hastaliklardan daha mı önemsiz de insanlar cocuk yapiyor.
Ayrica tup bebek yaptirsan dahi genetik tarama denen olay embriyonun genetik kalitesine bakiliyor.
İyi bi genetik embriyo transfer edip gebelikle sonuçlanir ise dogacak cocugun pisikolojik sorunlu olup olamayacagi bilinmiyor ki.
İyi düşün iyi olsun.
Üvey dayım psikiyatrik hasta en ağırından tüp bebek ile uğraşıyorum evlat sahibi olabilmek için.
Hiç bir doktorada üvey dayım hasta demiyorum.
Cocuk doguruyor gayet saglikli fakat büyüdüğünde hırsız, sapık, dolandırıcı, cani oluyor.
Siz olaya hayırlısı ile bakmaya çalışın bence.
Allahtan hayırlısını isteyin.

Bilmiyorum,kendi aralarında konuşurken duydum kullanmadiklarinda sinirli oluyorlarmis,daha iyi hissetmek icin iciyorlarmis.Seneler once depresyon teshisi koyulmus kayinvalideme o zamandan beri kullaniyormus ilac. Zor gunler yasamis bi donem.
Genetik olduğunu zannetmiyorum o halde , endişelenmeyin .

Konuşmadan, ilaçlardan, tavırlardan hastalığı nasıl teşhis ettiniz. Allah aşkına insanlar yıllarını veriyorlar bu iş için.
Eşinize sorun, hastalığı tam olarak nedir diyin, yoksa çocuk yapmam diyin. Kendi kendinize teşhis koymayın.

Niye anlamamak diretiyorsunuz. Kv gidip bu teşhisi almış. İlaç tedavisi görüyor ailesi biliyor ancak konu sahibine söylenmiyor. Aile içi konuşmalardan kadının bipolar olduğu sonucunü çıkarmış konu sahibi. Teşhisi kendi koymuyor yani.

Kendi ve Dr. Google koymuslardir kesin :KK70:
Doktor raporu olsa konu sahibine mi verecekler. Kadın kendince delil toplamış. Bu olduğuna karar vermiş. Belki başka bir rahatsızlığı var. Kadın kendi bebeği için endişeli. İnsan ailesinde olan genetik yatkınlığı karısına söylemez mi aman anam bozulmasın diye.

Psikolojik sorunların gelecek nesillere aktarılması %100 yoktur denilmez. Ancak çocuklarda olma yatkınlığını arttırabilir

Niye anlamamak diretiyorsunuz. Kv gidip bu teşhisi almış. İlaç tedavisi görüyor ailesi biliyor ancak konu sahibine söylenmiyor. Aile içi konuşmalardan kadının bipolar olduğu sonucunü çıkarmış konu sahibi. Teşhisi kendi koymuyor yani.

Allah razı olsun yaaa valla kendimi anlatamadım konumu kapattıracağım. Teşhisi bizzat kendi söyledi kv. Hatta hissettiklerini anlattı. Anlatamıyorum yani ayrıntı vermek istemedim ama verdim sonunda.

Okuduğunu anlayan nadir üyelerden olduğunuz için de tekrar teşekkür ederim.

Doktor raporu olsa konu sahibine mi verecekler. Kadın kendince delil toplamış. Bu olduğuna karar vermiş. Belki başka bir rahatsızlığı var. Kadın kendi bebeği için endişeli. İnsan ailesinde olan genetik yatkınlığı karısına söylemez mi aman anam bozulmasın diye.
Tekrar yazıyorum KARAR VEREN BEN DEĞİLİM DOKTOR. Teşhis bu.

Psikolojik sorunların gelecek nesillere aktarılması %100 yoktur denilmez. Ancak çocuklarda olma yatkınlığını arttırabilir

Bakın benim babamda olan alışveriş hastalığı bende de olmak üzere kendimi zorlamasam olur yani, ailedeki genler geçiyor. Ve bu çok zor bir rahatsızlık burdan insanlara konuşmak kolay ben 5 senedir bu kadının davranışlarına anlam verene kadar kafayı yedim, nerdeyse benim de psikolojim gidiyordu. Acabalarım o kadar çok oldu ki, sonunda ağzından çıktı emin oldum, olay bu.

Tam emin olmadığınız konularda bence önyargılı olup kayınvalidenin piskolojik rahatsızlığı var demeyin bence yani teşhis koyacak bir durumda değilsiniz ilaç içiyor olabilir ama bu çok ciddi rahatsızlığı olacağı anlamına gelmez doktorun kendisinden duymadığınız sürece kendiniz çkarım yapmayın çocuğunuza bakmak istememiş olabilir zorunda da değil.

Kaldı ki yine kendi kendinize yok bu rahatsızlık genetikse yok görümcemlerde çocuk yapmadı bu yüzden mi falan gibi düşünmeniz de ayrı saçma çünkü psikolojik rahatsızlıklar doğuştan değildir sonradan meydana gelen kişilik bozukluklarıdır ve çocuktan çocuğa geçmez öyle birşey yok yani

doktor söyledi diyorsunuz önce tavırlarından anladım ve emin oldum diyorsunuz sonra doktor bizzat dedi diyorsunuz hangi doktora gittiğini nereden biliyorsunuz yanında mıydınız? bu sizden saklandıysa doktoru nereden bilebilirsiniz ki? takip mi ettiniz kadını ben anlayamadım

yok ağzından çıktı kendi dedi diyorsunuz sonra da ne tezatlık anlamadım ben. neden konunuzda yazmayıp burada eleştiri alınca o söyledi doktor söyledi diyorsunuz acaba? hadi diyelim öyle nesilden nesile geçmesi zaten yine olası değil çok ciddi olmadığı sürece kendi kendinize bir gün neşeli bir gün karamsar diye hoop manik depresif çünkü nette araştırınca bu çıkıyor bravo size psikolog diploması da versinler çok iyi biliyorsunuz ne olduğunu

Son düzenleme:
Bakın benim babamda olan alışveriş hastalığı bende de olmak üzere kendimi zorlamasam olur yani, ailedeki genler geçiyor. Ve bu çok zor bir rahatsızlık burdan insanlara konuşmak kolay ben 5 senedir bu kadının davranışlarına anlam verene kadar kafayı yedim, nerdeyse benim de psikolojim gidiyordu. Acabalarım o kadar çok oldu ki, sonunda ağzından çıktı emin oldum, olay bu.
Ters birşey söylemedim dediğinizi dedim ben de yatkınlık olma ihtimali olabiliyor benin de ailemde hatta annemin teyzesinde şizofren hastası var ben de anksiyete var. Olabilir yani

Back
X