Kv menapozda diye mi böyle?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Hayırlı Günler

Hanımlar geldiğimizden beri kv'in yüzü gülmüyor.
6 ay önce menapoz'a girdi, ben biraz buna bağladım. Bunalma, ateş basma derken rahatsızdır diye üstünde durmadım.
Ama eşimde olayın farkında.
En son geçenlerde biz otele tatile çıkmadan yani kendi evimizdeyken, ben başka bir odadayken bunlar tartıştı.
Sudan bir sebepten eşime çıkıştı sonra kayınbabama patladı.
Eşimde ona: "Geldiğimden beri suratını çekiyorum, bilseydim böyle olacağını hiç gelmezdim.sana rahatsızlık verdik galiba" minvalinde konuşunca kv tepki vermemis, ağlamış. Tersleyerek cevap verir, küçük düşürücü konuşur eşimle.
Halbuki eşim etrafında döner, eve ne lazımsa alır, akraba ziyaretlerine beraber gideriz.

Daha çok örnekler var. Sofrada aile büyükleri ile beraber otururken eşimi çocuk gibi azarlaması, kaba konuşması...benimde olduğum esnada kv kendi annesine dönüp ve hiç alakasi yok iken birden bire"kim benim için ne düşünüyorsa allah bin beterini versin"böyle gülünc şeyler
Bu tavrıda yanlız eşime. Diğer çocuklarına ve ailesine böyle yapmiyor

Ve şimdi:
Sırf beraber bize katılsınlar diye ekstra büyük araba kiraladık, tatile geldik.
Akrabamızın devre mülkü,bir otel.
Onlarada x akraba ısrarla buyrun gidin demiş ama kv yanaşmamış.
Bizim araba olunca bizimle geldiler.
Tatil planımız başkaydi ancak akrabamız israr edince tsk ederek kabul ettik.
Yemek esnasinda kv oğluma güya sakadan diyor ki" hadi yaşadın x sayesinde".

Sanki cocuğum orda hic hayatinda yemediği ezganterik şey yiyorda:/

Diyecektim "anne sen bizim sayemizde yaşadın, biz getirmeseydik asil sen gelemeyecektin",diyemedim,yemek yiyorduk.

Zoruma gitti açıkcası ve eşimle paylaştim, biz cokmu gariban duruyoruz acaba dedim.
Eşimde farkında, anneme diyecek cok lafim var hep tersliyor takmiyor dedi.
Çocukları asla yük etmem, teklif ederse ancak 1-2 saatliğine bırakıyorum, oda tatil ile beraber geldiğimizden beri 14 gün içinde toplam 2x oldu.

Son düzenleme:
tatile kayınvalide ile gitmek ?
kusura bakmayın ama insan kendi ailesi bile bile gitmek istemez siz kayınvalide ile gidiyorsunuz. e böyle çekersiniz işte.
Odalarımiz birbirine uzak. Bana karışmadığı için problem yok.biz eşimle ve çocuklarla eğlenmemize bakiyoruz, kv de ayri takiliyor zaten.
ancak tatil disinda beraber kalmak zorundayiz cünkü köy soguk ve onlar yanımıza geliyor.

Odalarımiz birbirine uzak. Bana karışmadığı için problem yok.biz eşimle ve çocuklarla eğlenmemize bakiyoruz, kv de ayri takiliyor zaten.
ancak tatil disinda beraber kalmak zorundayiz cünkü köy soguk ve onlar yanımıza geliyor.

beraber mi yaşıyosunuz?

kusura bakmayın ama insan kendi ailesi bile bile gitmek istemez siz kayınvalide ile gidiyorsunuz. e böyle çekersiniz işte.
fark ediyorum burda da buldum sizi. biraz huyunuzu iyi edermisiniz acaba? bu nasıl kabalık böyle ya. biraz önce fikirli görüşlü olun lütfen

menapozlu k.valide+birlikte tatil = yukarıda anlattığınız şeyler

kazasız belasız o tatili tamamlayıp dönün bence
Inanırmısınız burda cok rahatim. Otelde yemekten yemeğe görüyoruz birbirimizi.
Ama evde daha kötüydü, toplamda 2 defa yüzünü gulerken gördüm, sohbet bile edilmiyor.
Tatilde olanlar sadece bir örnekti

Captaincım ben gittim hiç de mutsuz ayrılmadım, çocuğu bıraktık gece çıktık. Ama biz şanslıyız kv çok uyumlu ve yardımcı umarım bende kv olunca böyle bir tip olurum:KK45:

Inanırmısınız burda cok rahatim. Otelde yemekten yemeğe görüyoruz birbirimizi.
Ama evde daha kötüydü, toplamda 2 defa yüzünü gulerken gördüm, sohbet bile edilmiyor.
Tatilde olanlar sadece bir örnekti

annem menopozdayken ağzını bir açardı sanırsın içine ejderha kaçmış o derece ateş çıkardı cümlelerinden :KK53:

1-adetinin ilk günündeki insandan
2-menopozun başında olan insandan biraz uzak duracaksın :KK70:

Captaincım ben gittim hiç de mutsuz ayrılmadım, çocuğu bıraktık gece çıktık. Ama biz şanslıyız kv çok uyumlu ve yardımcı umarım bende kv olunca böyle bir tip olurum:KK45:

milyonda bir.
uyumlu da olsa ben tatilde peşimde kimseyi istemezdim.

Dediğim gibi, konu tatil değil. Hatta burda daha rahatım çünkü toplasam 1 saat görmüyorum.

Acaba menapozla mi ilgisi var diye merak ettim, 6 ay önce başladı hala yeni sayilir mi?

Dediğim gibi, konu tatil değil. Hatta burda daha rahatım çünkü toplasam 1 saat görmüyorum.

Acaba menapozla mi ilgisi var diye merak ettim, 6 ay önce başladı hala yeni sayilir mi?
sayılır korkutmak gibi olmasın da yıllar sürenler var :eek:

Esinizin annesiyle iliskisi hep mi böyleydi? Veya genel yapısı mi böyle
Şöyle söylim:
Kaynım çok serttir, ondan korkar.
Görümcem girişken ve lafını esirgemez, yeri gelir annesini düzeltir doğrulari cekinmeden pat pat söyler.
Eşim ise yumuşak huyludur, düşüncelidir, empati kurarak iletişime geçer. Ama kv bundan anlamiyor, resmen sinirini ondan cikartiyor.
Eskidende vardı ama bu dozda değil.

Şöyle söylim:
Kaynım çok serttir, ondan korkar.
Görümcem girişken ve lafını esirgemez, yeri gelir annesini düzeltir doğrulari cekinmeden pat pat söyler.
Eşim ise yumuşak huyludur, düşüncelidir, empati kurarak iletişime geçer. Ama kv bundan anlamiyor, resmen sinirini ondan cikartiyor.
Eskidende vardı ama bu dozda değil.

Öyle oluyor hep zaten. Kvdeye menopoz belirtiler icin tedavi olmayi söyleseniz tepkisi ne okur sizce

Neyseki senede 1x geliyoruz:/ eklemeyi unuttum, tavrı yanliz eşime ve bana. Ailesine, gelen gidene, diger cocuklarina hiç böyle değil. Tam tersi, en güzel sevgi sözcüklerini onlara kullanir

siz yatili misafirsiniz,
onlar gunubirlik :)

Evet sayılır, nasıl ki gebelikte hormonlarımız alt üst olduğu için ani ağlama nöbetleri, aşırı alınganlık ve öfke patlamaları yaşıyoruz, menopozda da aynısı oluyor, kayınvalidenizin söylediklerinin pek üstünde durmayın, normalde karakteri gereği laf sokan, sizlere kötü davranan biri değilse büyük ihtimalle menopoza bağlı ani alınganlık ve öfke krizleri yaşadığı için istemeden kırıyordur, tersleyen biri değilse rutin jinekolojik kontrolleri dışında bir de psikolojik destek almasını söyleyin isterseniz, her kadında olmasa bile menopoza giren bazı kadınlarda depresyon yaşanabiliyor.

Menopozdan olsa herkese öyle davranırdı. Size bir garezi var herhalde. Kimseye bir şey diyemeyip hıncını sizden çıkartıyor sanırım. Siz de diğerleri gibi yapın, dişli olun ki size sataşamasın.

Back
X