• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

3,5 yaşına kadar ananen baktı .son sene tv karşısına oturuyordu annaesi tepsiyle yemek getiriyordu. normalde çok kızacağım şeyler. eve geliyordu hep birlikte yemek masasına oturuyorduk. asla şımarmış falan da gelmiyordu bizi özlemiş oluyordu.yeri geliyordu annem lazımlığını odaya getiriyordu.
noldu çocuğum edepsiz mi oldu asla anneyi anne babayı baba bildi.annem onu şımarttı ama terbiyesizleştirmedi.keyfini yaptı bebem bidaha kim onu böyle rahat ettirecek bedeni küçüçük onun pjamalarıylaa ohh keyif yapma yaşı
ama bazı büyükebeveyler burda okuduğum şuna vur yok şunla dövüşannene vur annen kaka diyenbabaannlerei okudum.böyle değilse neden bir babanneye baktırılmaz çocuk tamam istemiyosanız bakıcıya vein.
o geçen sene tv karsısında oturan cocuk oğlum otur yarım saat izle diyorum tv nu aç bile demiyor.herşey yaşında.yemeğini yer elini kendi yıkamaya gider rahatsız olur çünkü ananesi tamam önüne getirdi yemeği ama ellerinin temizlenmesi gerektiğinide öğretti.en çok beslenmesi gereken zaman warsın masada yemiyorsa tv karşısında yesin şimdi yesin ki ilerde sağlık sorunları olmasın.3,5 yasında kreşe giti kendi isteyerek deli gibi severek 6 ay oldu yoruldu bak diyorum ya bedenleri çok küçük .
tutturulmuş kreşde disiplin öğretiliyor eedemek ebeveyn olarak sen öğretememişsin.
kolaymı sanıyorsun küçüçük bedenleri masada minderde . okul ortamı inannın geliyor kresden (kreşimiz çok temiz çok iyi) ama bi okul kokusu
kreşin faydaları bakımı tamam ama sırf babaanneye gıcıksınız fiye yapmayın yahu ne kültürel gelişmesi ne disiplini
konu sahibi arkadaş nerde bilmiyorum konu yazmış gitmiş yazık ya ben üzüldüm çocunuz adına .hadi kimseniz olmaz verirsinizde

evet gönderin iyi bi kreşe ama bu yaşta değil

Son düzenleme:
En azından 1 sene daha kv bakmalı, ondan sonra maddi imkanınız varsa mutlaka kreşe verilmeli. Çocuğun eğitimi ve sosyalleşmesi için kreşler olmazsa olmaz bence...

Ben doğum iznimi bitirip işe başladığımda evimizde yardımcımız vardı..
Annem sadece çocuğa bakacak başka birşeyle ilgilenmeyecekti..
36 yaşında zar zor anne olunca sanki biraz daha kıymetli mi oluyor ne çocuklar?
İşin şakası tabi ki herkesin evladı kendine kıymetlidir..
Benim annem daha önce söylediğim gibi kızıma sürekli kitap okuyan, televizyon açmayan, onu dolaştıran, günlere götüren ve sürekli onunla konuşan bir anneydi..
Kardeşine hamile kalınca apar topar kreşe verdim..
Çünkü kardeşini öğrendikten sonra gönderseydim ki ozaman 2,5 yaşına yaklaşacaktı evden kovulmuş hissedebilir kendisini diye hemen kreşe başlattım..
İkisinin evde olmasını istemedim yardımcıya rağmen çünkü kardeş kıskançlığının çok büyük bir travma olduğunu ve evdekilerin yanlış bir şey yapmasından korktuğum için kızım okula erken başlamalıydı..
Bir küçük başarısız denememizden sonraki kreş kızımın hayatını inanılmaz değiştirdi..
Kardeşi oldu, anneyle baba boşandı..
Hayatını bu kadar altüst edebilecek şeyerden öyle az zararla kurtulduk ki biz.
Ben kızımı etkilenmediğini bildiğim halde destek almak için psikoloğa götürdüm hala da götürürüz hatta şu anda psikoloğumuz benim en iyi dostum..
Ben kreşlerin çocuklara katabileceklerini gördüğüm ve tecrübe ettiğim için erken yaşta iyi bir kreşin çocuklar için en iyisi olduğunu söylemek istiyorum sadece..
Bence annane babanne sınırsızca sevsin çocuklarımızı..
Ama çocuklarımız o 8 saati kendileri için en faydalı olacak yerde geçirsinler..
Bu bencillik değil aslında..
Ben o kadının parasını öderken yemeğim bulaşığım temizliğim herşeyim oluyordu..
Bu kadar çok yorulmuyordum ve bu kadar çok para ödemiyordum kadına..
Amacım çocuğuma bakılsın ben işteyken mutlu olsun o zaman eve bırakırdım..
Bu kadar para ödemeye ne gerek vardı..
Ve bu dönemler benim maddi olarak en kötü zamanlarımdı..
Öğrendiğim bişey vardı ilk 6 sene çocuğa ne verebilirsen verirsin..
10-15 yaşından sonra trilyon harcasan bu yaşlardaki kadar etkili olmayacak..

Ben de ilk çocuğumu 11 aylıkken bulundugumuz yerin en iyi kresine vermiştim o zaman diplomatik bir durum söz konusuydu ve bu dediğim yere böyle kişilerin çocukları da geliyordu. Benim maasimin hepsiydi neredeyse ucret.Cocugu almaya giderdim bacakları titrerdi yürürken. Duse duse gelirdi. yeni öğreniyordu yürümeyi. Yolda ağlardim.

Birgün öğle yemeğine gittim baskın gibi. Sossuz makarna konserve bezelye yemegi. Ve yemin ediyorum 1 avuç yoktu tabaklarda. Bir gün ikindi atistirmasina gittim sarelleli ekmek. O kadar kucuk cocuk nasil yesin ekmek nasil. o sarelle surulmemis sanki degdirilmis .10 çocuğun başında 1 öğretmen 1 kız meslek lisesi stajeri. O manzarayı anlatamam.

Kamera sadece ortak alan çekerdi . Sınıflarda olmasi yasaklandı biliyorsunuz.

Çocukların elleri buz gibi olurdu hep akşam alırken. Diğer çocukları da kontrol ediyordum. Yanaklar eller buz.

Anneler almaya yakın çocuklara dalın kolonya sürerlerdi sanki bakim yapilmis tüm gün öyle mis gibi gezmiş görünsün diye.

Sonra değiştik kreşi ama hep aynı manzaralar. 3 kres falan değiştik. Sonra kurum kreşi bulduk. Orda işler daha iyi gibiydi. Çünkü biliyorsunuz ödenekleri var devletten. Yeme icme gibi sorunlar yok.Öğretmenler daha tecrübeli. Buralarda da temizlik, kalabalık ve her sosyokulturel cevreden cocuklarin olmasi gibi sorunlariyla karşılaştım. Öğretmenlerde de devlet memuru rehaveti vardi maalesef.

Cocugu kaldirirdim sabah buz gibi havada küçücük bebekti. Koyardim yabancı kollara. Ve biliyor musunuz gülerdi....o kadar algilayamazdi yani.

Bütün gün o halifleksli yerlerde yuvarlanarak diğer cocuklara kendini duyurmaya kabul ettirmeye çalışırdi henüz doğru dürüst yuruyemezken konusamazken.

Bakın bu anlattıklarım birinci. Daha ikinci de var yani.

İyi kres olmaz demiyorum tabiki vardır mutlaka. Ama çok çok zor bulması. Bir yerde parayla yapılan iş varsa vicdan uçuyor maalesef. Keşke böyle olmasaydı. Vicdanli kisilerle karsilassa herkes.
canımm yaa

Ben de ilk çocuğumu 11 aylıkken bulundugumuz yerin en iyi kresine vermiştim o zaman diplomatik bir durum söz konusuydu ve bu dediğim yere böyle kişilerin çocukları da geliyordu. Benim maasimin hepsiydi neredeyse ucret.Cocugu almaya giderdim bacakları titrerdi yürürken. Duse duse gelirdi. yeni öğreniyordu yürümeyi. Yolda ağlardim.

Birgün öğle yemeğine gittim baskın gibi. Sossuz makarna konserve bezelye yemegi. Ve yemin ediyorum 1 avuç yoktu tabaklarda. Bir gün ikindi atistirmasina gittim sarelleli ekmek. O kadar kucuk cocuk nasil yesin ekmek nasil. o sarelle surulmemis sanki degdirilmis .10 çocuğun başında 1 öğretmen 1 kız meslek lisesi stajeri. O manzarayı anlatamam.

Çocukların elleri buz gibi olurdu hep akşam alırken. Diğer çocukları da kontrol ediyordum. Yanaklar eller buz.

Anneler almaya yakın çocuklara dalın kolonya sürerlerdi sanki bakim yapilmis tüm gün öyle mis gibi gezmiş görünsün diye.

Sonra değiştik kreşi ama hep aynı manzaralar. 3 kres falan değiştik. Sonra kurum kreşi bulduk. Orda işler daha iyi gibiydi. Çünkü biliyorsunuz ödenekleri var devletten. Yeme icme gibi sorunlar yok.Öğretmenler daha tecrübeli. Buralarda da temizlik, kalabalık ve her sosyokulturel cevreden cocuklarin olmasi gibi sorunlariyla karşılaştım. Öğretmenlerde de devlet memuru rehaveti vardi maalesef.

Cocugu kaldirirdim sabah buz gibi havada küçücük bebekti. Koyardim yabancı kollara. Ve biliyor musunuz gülerdi....o kadar algilayamazdi yani.

Bütün gün o halifleksli yerlerde yuvarlanarak diğer cocuklara kendini duyurmaya kabul ettirmeye çalışırdi henüz doğru dürüst yuruyemezken konusamazken.

İyi kres olmaz demiyorum tabiki vardır mutlaka. Ama çok çok zor bulması. Bir yerde parayla yapılan iş varsa vicdan uçuyor maalesef. Keşke böyle olmasaydı. Vicdanli kisilerle karsilassa herkes.

Öncelikle geçmiş olsun diyim acı bir tecrübe ama en iyi kreş olmadığı hatta ortalamanın altında kaldığı aşikâr,benim görüştüğüm kreş bana istediğiniz bir gün istediğiniz öğünde bize katılabilirsiniz dedi mesela, hiç çekinmeyin het gün gelin isterseniz dediler,halıfleks zaten yok köpüğümsü ve kalın hafif yumuşak bir zemin var yerlerde adını bilemedim bilenler yazsın,kamera yasak ama benim seçtiğim kreste var bazı kreslerde hala var yani, veliler talep etmiş cezası neyse biz öderiz diyenler varmış, stajyer yok hepsi en az 3 sene tecrübeli lisans mezunu öğretmenler,fabrika tipi mutfağı var ve eksi hamurdan ekmek ve poğaça veriliyo ara ara ikindi öğününde gibi gibi

11 ay çok küçük henüz bakıcı düşünmez misin.
Henüz yeni yürüme dönemleri. bez bağlanıyor :)
Konuşma desen bir kaç kelimedir.

Bence 2 yaşına kadar bakıcı zor ise, kv den baksın.
24 ay civarında kreşe verirsin.

2 yaşında çocuk bana göre tamamdır :)

1 yıl için kv deyi sorun çıksa da idare et.
Neticede geçici bir durum söz konusu.

Ben olsam kv deyi alır yanıma öyle giderdim.

3,5 yaşına kadar ananen baktı .son sene tv karşısına oturuyordu annaesi tepsiyle yemek getiriyordu. normalde çok kızacağım şeyler. eve geliyordu hep birlikte yemek masasına oturuyorduk. asla şımarmış falan da gelmiyordu bizi özlemiş oluyordu.yeri geliyordu annem lazımlığını odaya getiriyordu.
noldu çocuğum edepsiz mi oldu asla anneyi anne babayı baba bildi.annem onu şımarttı ama terbiyesizleştirmedi.keyfini yaptı bebem bidaha kim onu böyle rahat ettirecek bedeni küçüçük onun pjamalarıylaa ohh keyif yapma yaşı
ama bazı büyükebeveyler burda okuduğum şuna vur yok şunla dövüşannene vur annen kaka diyenbabaannlerei okudum.böyle değilse neden bir babanneye baktırılmaz çocuk tamam istemiyosanız bakıcıya vein.
o geçen sene tv karsısında oturan cocuk oğlum otur yarım saat izle diyorum tv nu aç bile demiyor.herşey yaşında.yemeğini yer elini kendi yıkamaya gider rahatsız olur çünkü ananesi tamam önüne getirdi yemeği ama ellerinin temizlenmesi gerektiğinide öğretti.en çok beslenmesi gereken zaman warsın masada yemiyorsa tv karşısında yesin şimdi yesin ki ilerde sağlık sorunları olmasın.3,5 yasında kreşe giti kendi isteyerek deli gibi severek 6 ay oldu yoruldu bak diyorum ya bedenleri çok küçük .
tutturulmuş kreşde disiplin öğretiliyor eedemek ebeveyn olarak sen öğretememişsin.
kolaymı sanıyorsun küçüçük bedenleri masada minderde . okul ortamı inannın geliyor kresden (kreşimiz çok temiz çok iyi) ama bi okul kokusu
kreşin faydaları bakımı tamam ama sırf babaanneye gıcıksınız fiye yapmayın yahu ne kültürel gelişmesi ne disiplini
konu sahibi arkadaş nerde bilmiyorum konu yazmış gitmiş yazık ya ben üzüldüm çocunuz adına .hadi kimseniz olmaz verirsinizde

Benim kv kendi çocuklarına da kendi bakmamış annesi bakmış küçük çocuk bakma tecrübesi zaten yok,gezmeyi çok sever güne mi götürecek oğlumu, oturup tv izleyecekler,annem bakımı yapar ama oyun falan oynamaz biliyorum

Ayrıca ben eşler arası sıkıntı olacağını da düşünüyorum annem bakarken çocuk düşse etse eşim gönül koyacak belki ilgilenmedi mi diye aklından geçirecek çünkü ben geçiririm, başka nedenlerim Dr var onları yazmak istemiyorum

Öncelikle geçmiş olsun diyim acı bir tecrübe ama en iyi kreş olmadığı hatta ortalamanın altında kaldığı aşikâr,benim görüştüğüm kreş bana istediğiniz bir gün istediğiniz öğünde bize katılabilirsiniz dedi mesela, hiç çekinmeyin het gün gelin isterseniz dediler,halıfleks zaten yok köpüğümsü ve kalın hafif yumuşak bir zemin var yerlerde adını bilemedim bilenler yazsın,kamera yasak ama benim seçtiğim kreste var bazı kreslerde hala var yani, veliler talep etmiş cezası neyse biz öderiz diyenler varmış, stajyer yok hepsi en az 3 sene tecrübeli lisans mezunu öğretmenler,fabrika tipi mutfağı var ve eksi hamurdan ekmek ve poğaça veriliyo ara ara ikindi öğününde gibi gibi

canım bizim sınıfta 1 lisans mezunu 1 de yardımcı öğretmen var, yardımcı öğretmenimiz lise mezunu, şu an ikinci öğretim okuyor.
onun insan sevgisini hiç bir şeye değişmem.
arkadaşın deneyimine ben de üzüldüm.
gerçekten kreş seçmek, bakıcı seçmek, hepsi zor...

Birde gerçekten küçücük bebeği sabah hazırlayıp yollara düşmekte çok zor.
Ben 1 yaşından sonra sabah anneme götürüp akşam alacaktım sözde.
Yok yanii yapamadım.
1 yaşında çocugu sabah kaldırıp hazırlamakta insanı üzüyor.
Annem geliyor sabah, öğlene dogru kahvaltı falan yapıldıktan yani çocuk açıldıktan sonra gidiyorlar.
Akşam alıyoruz.

Bakacak kimse olmayınca mecburen katlanılıyor ama
kv de bakmaya gönüllü ise 2 yaşına kadar idare et bence.

2 yaş sonrası yürüme, konuşma oturdugu için kendi
atlıyor, kalkıyor vs..
Zor değil mesela şuan.

Ama 11 aylık bebek. Kreş için çok erken.

Benim kv kendi çocuklarına da kendi bakmamış annesi bakmış küçük çocuk bakma tecrübesi zaten yok,gezmeyi çok sever güne mi götürecek oğlumu, oturup tv izleyecekler,annem bakımı yapar ama oyun falan oynamaz biliyorum

Ayrıca ben eşler arası sıkıntı olacağını da düşünüyorum annem bakarken çocuk düşse etse eşim gönül koyacak belki ilgilenmedi mi diye aklından geçirecek çünkü ben geçiririm, başka nedenlerim Dr var onları yazmak istemiyorum

ya bir gün bizi ziyarete gelen kuzeni dedi ki, babannem x'i (oğlumu) dövüyor.
hani hiç ihtimal vermem, (gerçekten asla olacak şey değil)
ama insanın içine kurt düşüyor yine de.
e kv olunca eve kamera da koyamazsın.

Bir anne için travma..
Çocuğunun mecburiyetten bunları yaşaması..
Annenin de şahitliği..
Kreş tepkinizin sebebi şimdi net anlaşılıyor..
Başka çocuklar bunu yaşamasın istiyorsunuz..
İşte bunlar göreceli, tecrübeler farklı..
Dilerim çocuklarınız bundan sonra hep mutlu oldukları huzurlu ortamlarda büyürler..

Canim bu dediklerinin hepsi bizde de vardı maalesef. O zaman düşün ki benimkiler büyük simdi ing. Öğretmeni vardı. Seramik dersleri falan filan. Bahcesi vardi sebze meyve park.mobilyalar falan oyuncak gibi cok guzel.Tabi o zaman o köpük yoktu halifleks vardı. Bunlara asla inanma asla. Belki de gerçekten mükemmel bir kreş olabilir sana tavsiyem sürekli kontrol sürekli alakasiz saatlerde gidip bakmak. Ben böyle yapıyordum. Aynı gün içinde 2 kere gitmisligim vardır yani.

Canim bu dediklerinin hepsi bizde de vardı maalesef. O zaman düşün ki benimkiler büyük simdi ing. Öğretmeni vardı. Seramik dersleri falan filan. Bahcesi vardi sebze meyve park.mobilyalar falan oyuncak gibi cok guzel.Tabi o zaman o köpük yoktu halifleks vardı. Bunlara asla inanma asla. Belki de gerçekten mükemmel bir kreş olabilir sana tavsiyem sürekli kontrol sürekli alakasiz saatlerde gidip bakmak. Ben böyle yapıyordum. Aynı gün içinde 2 kere gitmisligim vardır yani.

Dediğim gibi zaten kamera var sürekli gidecek kişiler de var ben de giderim memurum izin alırım bakarım benimki 27 aylık olacak zaten

Konu Sahibi kv mi kreş mi diyince tercihim kreş oldu ama laf madem buralara geldi bakıcı da olabilir yani

Daha çok küçük. Babaanne yine kanı canı. Yerinizde olsam kvalideyi tercih ederdim. 11 aylık bebeğin sevgi ve şefkate ihtiyacı var, disipline değil.

Dediğim gibi zaten kamera var sürekli gidecek kişiler de var ben de giderim memurum izin alırım bakarım benimki 27 aylık olacak zaten

Konu Sahibi kv mi kreş mi diyince tercihim kreş oldu ama laf madem buralara geldi bakıcı da olabilir yani

Bizim kreşin sahibi derdi ki hep..
Çocukların okula nasıl gittiklerine değil okuldan nasıl geldikleri önemlidir..
Mutlu gelmeleri gerekiyor..
Bizim için de öyle değil mi?
Para kazandığımız yere sabahları suratımızı asıp ofllaya puflaya geldiğimiz olmuyor mu?
Bakıcı da kreş gibi çok iyi araştırılıp referansı kuvvetli olmalı..
Anneler bazen zor tahammül ediyor evlatlarına onlar da acaba ne kadar tahammül edebilirler diye tereddüt ediyorum ben de..

Birgün artık 3. Ya da 4. Kreş hatırlamıyorum o kadar neyse ordaki aşçi bayanla iyice dostluğu ilerlettim belki o sahip çıkar diğer cocuklarin arasinda biraz diye. Kadın birgun yavastan dediki kızım sen bu kadarcik çocuğu niye getirdin buraya al git çocuğunu. Olmaz böyle dedi. Sonra kadını kandirdim ne diller döktüm işi biraktirip bakici dıye bize aldım. 6 ay kadar o baktı. Yani kitap olur kitap anlatsam.

Bizim kreşin sahibi derdi ki hep..
Çocukların okula nasıl gittiklerine değil okuldan nasıl geldikleri önemlidir..
Mutlu gelmeleri gerekiyor..
Bizim için de öyle değil mi?
Para kazandığımız yere sabahları suratımızı asıp ofllaya puflaya geldiğimiz olmuyor mu?
Bakıcı da kreş gibi çok iyi araştırılıp referansı kuvvetli olmalı..
Anneler bazen zor tahammül ediyor evlatlarına onlar da acaba ne kadar tahammül edebilirler diye tereddüt ediyorum ben de..

Benim için tek kriter o,arkamdan kedi gibi bakmayan çocuk istiyorum,sadece mutlu olsun, bunu da net olarak anlattım kuruma, bakalım neler olacak

Benim için tek kriter o,arkamdan kedi gibi bakmayan çocuk istiyorum,sadece mutlu olsun, bunu da net olarak anlattım kuruma, bakalım neler olacak

Ah o kedi gibi hep bakıyorlar :)
bir de biliyorlar anneyi kullanma tekniği..
Aslında inanılmaz zeki ve algıları açık şimdiki çocukların..
Benim de tek istediğim o..
Mutlu ve kendiyle barışık çocuklar ne sorun çıkarıyorlar ne sorun oluyorlar..
Bunun için tek yapmamız gereken onları çok sevmek..
Bizim psikoloğumuz günümüz yartlarında akşamları evde yarım saat çocuklarla birlikte olmanın onları doyurduğunu söylüyor..
Ama bu yarım saatte asla başka bişey olmayacak..
Televizyon telefon diğer insanlar herşeyden uzak gözgöze ve sevgiyle..
Çalışan anneler için başka çare yok ki gün içinde onlarla ayrı kalmaktan..

senin oğlun zaten baya büyümüş olacak, hiç içini karartmana gerek yok.

daha küçük çocuklar için belki de öncelik bakıcı veya akraba olmalıdır.
örnekler gerçekten zor seçimler olmuş.

2 yaşında başladı kreşe, eşimle biz de hep okuruz 3 yaş altı önerilmiyor diye,
içimizde binbir kurtla başladık,
ama çocuktaki gelişim o kadar iyiydi ki, eşim bile çok memnun, ki öncesinde kendi annesi bakıyordu yani.

ve hep isteyerek okula gitti,

sadece şu dönem sınıf mevcudumuz biraz arttı, sınıfın bölünmesini bekliyoruz.
sınıf mevcudu artınca biraz gitme isteği azaldı gibi.
o da çözülecek umuyorum.

Back
X