• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

Bakın bu dediklerim küçük çocuklar bebekler için geçerli. 3 yaş yarım 4 yaş tam gun kres destekliyorum.

Herkesin hikayesi o kadar farklı ki, Allah hepimizin çocuklarına en iyisini nasip etsin iyilerle karşılaştırsın bıraktığımız yerlerden bıraktığımız gibi almayı nasip etsin, bu ülke bebelerin üstüne lavabonun düştüğü ülke Allah esirgesin

Ben 2 sene ücretsiz izin aldım mayısta başlıyorum işe tayin istemem gerek çünkü,baslamasam zaten panik atak beni esir alacak

başlığı okuyunca kreş dedim ama içeriği okuyunca kv dedim
11 aylıkmış hem bence ideal 2 yaştır düşüncem bu
kv aranızda ne geçtiyse geçmişte kaldı şuan iyiyseniz sıkıntı yoktur
ama yok iyi değiliz dersen kendin bak derim

kızlar merhabalar benim 11 aylık bi oğlum var.:KK46:çalışmam gerekiyo işe başlıcam sizce kayınvalideme mi bırakayım kreşe mi vereyim.ayrıca kayınvalidemle problemler yasadık oğluma bakmasını istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum kreş için erken mi acaba
Bence de ilk seçenek kreş olmalı daha kaliteli vakit için. Hem akranlariyla daha mutlu oluyor çocuk. Yok eğer çocuk istemiyorsa alisamamissa krse kv ye birakabilirsiniz

Öğretmen de olsa bir yabancının cocuguma hafif de olsa öf demesindense kv nin demesini yeglerdim.
Hiçbirşey öğretmesin gozune sevgiyle baksın yeter.

Ben burada hiç kimsenin çocuğu bunları yaşamasın diye yazma gereği duydum.

Yasamayabilir de. Ama risk risktir.

KV ya da anneanne gibi böyle içten seveni olabilecegine inanmıyorum.

Ben mecburdum maalesef. Ama mecburiyet dışı risk almayi doğru bulmuyorum.

Tabi bunları dile getirirken baya bir kalbimi kırdıniz olsun caniniz sağolsun. Benim cocuklar buyumus okullarda artik.aslinda benim ilgi alanim bir konu da degildi ama her cocuk benim icin o kadar degerliki. Dayanamadim. Ben kirilayim alinayim Yeter ki yavrucuklar iyi olsun.

bebeğin çok küçük kreş için kv nin kişiliğine göre bakacak yere karar vermelisin.
Ben +3 yaş kreşte çalıştım ve çocuğumu asla kreşe göndermeyi düşünmüyorum. Heleki o gösterilere çocukları hazırlanak için uyguladıkları psikolejik baskı ve çocuklar arası ayrımcılık.
Allah hepimizin bebeğini kötülüklerden korusun ve şefkatli kollarda büyümesini nasip etsin

Benim kızım 15 aylıkken ben de işe başlayacağım. Ama çocuk yetiştirme tarzlarımız çok farklı kayınvalidemle. O şekerli, tuzlu zararlı hiç bakmaz yeter ki yesin der. Bir araya geldiğimizde bile çok zor sabrediyorum, temelli ona emanet edemem, aklım kalır. Ama kayınvalidemle aynı görüşleri paylaşıyor olsaydık ve aramız iyi olsaydı kesinlikle bakmasını isterdim. Ayrıca sıkılır dayanamaz onu da biliyorum 2 ay sonra hasta olur hiç gerek yok, ömür boyu da başıma kakar. Bu yüzden ben kreşe vereceğim.
Evet canım bende isterdim kayınvalidemle hemfikir olmayı ama çok zıtız daha şimdiden oğluma çikolata çay kola vermeye çalışıyo ben vermeyincede çocuktur içsin yesin diyo aklım kalır bırakamam.kreş mantıklı sanki

bende kızım 7-8 aylık olduğunda inşallah işe geri dönmeyi düşünüyordum. anneme dedim 2 ay sen bakarsın 2 ay kv bakar sonra 1 yaşını geçince kreşe veririmm. annemmin dediği şu : çocuğun psikolojisi ne olacak bu durumda ? o zaman ya sadece kayınvalidem bakar ya da sadece sen bakarsın dedim. annemin cvp: ya adamakıllı bi bakıcı bul çocuğu iyi eğitecek ya kreşe ver ya da 2 yıl ücretsiz izin al.
ben henüz karar vermedim hangisini yapacağıma ama annelere baktırmayacağım kesin. benim çalıştığım kurumun kreşi var. bi arkadaş çocuğu 9 aylıkken vermişti kreşe en küçük seninki mi dedim. hayır 5 aylık var demişti. veren veriyor yani kardeş.
Yani canım evet bizimkiler onlara nazaran buyukler biraz bilmiyorum valla napacağımı :(

ben oğlumu 16 aylıkken kreşe başlattığımda sınıfın en büyüğü idi, en küçükleri 9 aylıktı kreşin sahibesi hanımın kızı. zaten toplam 3 bebektiler. küçük gruba fazla alınmıyor. daha yürüyemiyordu hiç biri doğru dürüst. ama çok iyi bakıldılar. ferah bir yer,apartmandan evden bozma değil tamamen anaokulu amacıyla inşa edilmiş ailece çalışan ve hepsi öğretmen olan insanlar. bahçesi, çeşit çeşit hayvanları, çocuklarının kendilerinin bakımlarını yaptığı bitkileri ile iç içe büyüyorlar. yerler tertemiz çok dikkat ederim,galoşsuz girilmiyor.ithal getirdikleri özel kaplama malzeme ve minderlerin üzerinde oturuyorlar. montessori düzeni ile dekore edilmiş sınıflar. nasıl uyumak istiyorsa öyle yatırıyorlar. sütleri günlük geliyor yoğurtlarını kendileri mayalıyorlar. tavukları var yumurtasını alıp yiyorlar.hergün yemek fotoğrafları geliyor gerçi benim oğlum yemek sorunu olduğundan pek yemiyor. 3 ana 3 ara öğün veriliyor. anlık olarak devamlı bilgi alıyorum telefondan.istersem dışardan izliyorum. çocuğum mutlu. 2 yaşına geldi şimdi. paylaşmayı öğreniyor. tv izlemiyor bilgisayar telefon oynamıyor. açıkcası beni etkinlikleri resimleri vs ilgilendirmedi hiç, sadece öğretmenlerin hepsi çok sevgi dolu, oğlumu öpüp koklayıp duruyorlar uzaktan izlerken görüyorum. oğluşum diye seviyor öğretmeni. bir gün hasta olup gelmese arayıp nasıl iyi mi diye ilgileniyorlar. kreşe erken vermenin tek kötü tarafı çok hasta oluyorlar kışın. en azından kışın çok göndermemeye çalışırsanız faydası olacağını düşünüyorum. evde kv ile evlilik programı izlemesinden iyidir.

Çocuk yetiştirmek çok farklı bşy. Ne öğretirsen onu alıyor. Kreş için yaşı çok erken o ortama ayak uydurması alışması zor. Bence ne kv ne de kreş. En iyisi mesleğinde iyi bir bakıcı.

Onca taciz, tecavüz olaylarından sonra kv den nefret etsem de ona bırakırdım heralde...

Evet canım bende isterdim kayınvalidemle hemfikir olmayı ama çok zıtız daha şimdiden oğluma çikolata çay kola vermeye çalışıyo ben vermeyincede çocuktur içsin yesin diyo aklım kalır bırakamam.kreş mantıklı sanki

kola mı?

çay çikolata da yeterince kötü ama onu yapmayan dede-anane-babanne görmedim neredeyse.

ama kola vermek de baya bir kötü niyet gerektirir.
çocuğun midesini delecek zaar.

ben oğlumu 16 aylıkken kreşe başlattığımda sınıfın en büyüğü idi, en küçükleri 9 aylıktı kreşin sahibesi hanımın kızı. zaten toplam 3 bebektiler. küçük gruba fazla alınmıyor. daha yürüyemiyordu hiç biri doğru dürüst. ama çok iyi bakıldılar. ferah bir yer,apartmandan evden bozma değil tamamen anaokulu amacıyla inşa edilmiş ailece çalışan ve hepsi öğretmen olan insanlar. bahçesi, çeşit çeşit hayvanları, çocuklarının kendilerinin bakımlarını yaptığı bitkileri ile iç içe büyüyorlar. yerler tertemiz çok dikkat ederim,galoşsuz girilmiyor.ithal getirdikleri özel kaplama malzeme ve minderlerin üzerinde oturuyorlar. montessori düzeni ile dekore edilmiş sınıflar. nasıl uyumak istiyorsa öyle yatırıyorlar. sütleri günlük geliyor yoğurtlarını kendileri mayalıyorlar. tavukları var yumurtasını alıp yiyorlar.hergün yemek fotoğrafları geliyor gerçi benim oğlum yemek sorunu olduğundan pek yemiyor. 3 ana 3 ara öğün veriliyor. anlık olarak devamlı bilgi alıyorum telefondan.istersem dışardan izliyorum. çocuğum mutlu. 2 yaşına geldi şimdi. paylaşmayı öğreniyor. tv izlemiyor bilgisayar telefon oynamıyor. açıkcası beni etkinlikleri resimleri vs ilgilendirmedi hiç, sadece öğretmenlerin hepsi çok sevgi dolu, oğlumu öpüp koklayıp duruyorlar uzaktan izlerken görüyorum. oğluşum diye seviyor öğretmeni. bir gün hasta olup gelmese arayıp nasıl iyi mi diye ilgileniyorlar. kreşe erken vermenin tek kötü tarafı çok hasta oluyorlar kışın. en azından kışın çok göndermemeye çalışırsanız faydası olacağını düşünüyorum. evde kv ile evlilik programı izlemesinden iyidir.

hangi il-ilçe?
bulunduğum yerde montessori tipi kreş yok.

Back
X