• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

bak bi örnek daha vereyim. oğlum tuvaet eğitimini de evde aldı ama bakıcımız altını bi açtı bi kapattı. haftalarca uğraştık 3 e doğru tam öğrendi .çocuk da yıprandı ben de yıprandım. kızım tualeti kreşte öğrendi. 2 yaşında hazırdı aslında ama benim çok bulantım olduğu için başlamadık. buna öğretmeniyle karar verdik. sonra öğretmeni beni aradı 3 hafta kadar önce. gündüz uykusunda kuru bezle kalkıyor artık hazır dedik. hazırsanız ben hazırı dedi:) cumartesi ben atım atını 7-8 defa ıslattı hiç tuvalete yapmadı pazar da aynı geçti. pazartesi 10 takım yedekle gönderdim okula. ve sadece 1 çiş bi kaka yapmış. elleri yıldız doluydu(ödül). çarşamba günü tuvalet eğitimi halledilmişti. gece gndüz tamamen bitti bez. çarşamba gnü öğretmeni kızımı sınıf sınıf dolaştırıp alkışlatmış.
Bne çok avantajını gördüm. dezavantajlara gelince hasta olma ihtimali ilk yıl çok yüksek. geçen yı hasta oldu ikisi de ama bu yılı rahat geçirdik. çocuklarımla aynı yaşta 2 yegenim var cocuklarımdan daha sık hasta oluyılar hep evde anneleriyle olmalarına ragmen.

Ben de kreşi daha mantıklı buluyorum, başka önerileriniz var mı? Benim kızım da 15 aylıkken kreşe gidecek mecburiyetten kreş seçerken nelere dikkat etmeliyiz mesela?

Ankara Batıkentte alternatif önerecekler varsa alayım önerileri :)

Ben de Batıkent Eryaman artık neresi olursa evimi bile taşımaya razıyım. Yeter ki bebeğime iyi bir kreş bulabileyim.

bence ikisi de değil
bakıcı

Bu da bir bakış açısı, ama işte ben de bakıcıya emanet edemiyorum. Nedense bu fikir beni her zaman korkutmuştur..

ben oğlumu 16 aylıkken kreşe başlattığımda sınıfın en büyüğü idi, en küçükleri 9 aylıktı kreşin sahibesi hanımın kızı. zaten toplam 3 bebektiler. küçük gruba fazla alınmıyor. daha yürüyemiyordu hiç biri doğru dürüst. ama çok iyi bakıldılar. ferah bir yer,apartmandan evden bozma değil tamamen anaokulu amacıyla inşa edilmiş ailece çalışan ve hepsi öğretmen olan insanlar. bahçesi, çeşit çeşit hayvanları, çocuklarının kendilerinin bakımlarını yaptığı bitkileri ile iç içe büyüyorlar. yerler tertemiz çok dikkat ederim,galoşsuz girilmiyor.ithal getirdikleri özel kaplama malzeme ve minderlerin üzerinde oturuyorlar. montessori düzeni ile dekore edilmiş sınıflar. nasıl uyumak istiyorsa öyle yatırıyorlar. sütleri günlük geliyor yoğurtlarını kendileri mayalıyorlar. tavukları var yumurtasını alıp yiyorlar.hergün yemek fotoğrafları geliyor gerçi benim oğlum yemek sorunu olduğundan pek yemiyor. 3 ana 3 ara öğün veriliyor. anlık olarak devamlı bilgi alıyorum telefondan.istersem dışardan izliyorum. çocuğum mutlu. 2 yaşına geldi şimdi. paylaşmayı öğreniyor. tv izlemiyor bilgisayar telefon oynamıyor. açıkcası beni etkinlikleri resimleri vs ilgilendirmedi hiç, sadece öğretmenlerin hepsi çok sevgi dolu, oğlumu öpüp koklayıp duruyorlar uzaktan izlerken görüyorum. oğluşum diye seviyor öğretmeni. bir gün hasta olup gelmese arayıp nasıl iyi mi diye ilgileniyorlar. kreşe erken vermenin tek kötü tarafı çok hasta oluyorlar kışın. en azından kışın çok göndermemeye çalışırsanız faydası olacağını düşünüyorum. evde kv ile evlilik programı izlemesinden iyidir.

Önerileriniz var mı? Kreş bakarken şuna şuna dikkat edin şeklinde?

O ozlemeymenn
yanlis anlamayin ama konu acarken hic bu konuda daha evvel ne yazilmis diye bakmiyor musunuz?
konu tekrarlarinda - ki ekstra bir degisiklik yok ise - yazacak baska bir uslup bulunamiyabiliniyor keza.

11 aylik oglunuz. isiniz hazir mi, yoksa daha arama surecinde misiniz?
bence kres.
benim de oglum 1 yasinda oyun grubuna, 2 yasinda krese, 3 yasinda anaokuluna basladi.
faydasini cok gorduk.
ustelik ben 6 aylikken teze donmustum, dolayisiyla 6 ay ile 12 ay arasi da annemle kaldi ancak bu sure icinde gunde en az 3 kere disari cikartildi. evde sadece baby einstein serisi izlenildi. kitaplar okundu.
kv boyle bir kisilik degil ise, elde kumanda muge anli butun gun acik olacaksa zaten dusunmeden elemeniz gerekir.
kaldi ki kresin bitis saatine uyacak mi isiniz? belki kresten alip siz gelene dek gecen surede - artik ne kadar olursa - yine kayyum valide bakabilir.

diger yandan bilgi vereyim, benim oglum sabah 8.30 ile aksam 18.30 arasi krese gitti her gun. ne agladi, ne ezildi; son derece mutluydu. guvenli bir yer arastirip krese gitmesinin daha yararli olacagini tecrubeme dayanarak soyleyebilirim.

kızlar merhabalar benim 11 aylık bi oğlum var.:KK46:çalışmam gerekiyo işe başlıcam sizce kayınvalideme mi bırakayım kreşe mi vereyim.ayrıca kayınvalidemle problemler yasadık oğluma bakmasını istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum kreş için erken mi acaba
Bence kreş. Benim annemde çaısırdı. Çocuklar evde bir yetişkin ile sıkılıyor gerçekten. Ama kreste birsürü arkadaş oyun olacak. Güvenilir birbyer bulmak şartı ile krsinlikle kreş.

Benim kayınvalide daha çocuk olmadan gönderme yapmaya başladı. Bakmak istemiyor, aslında haklı da eşimin 14 yaşında bir kardeşi var tekne kazıntısı, torun sevecek yaşta anne olunca fenalık geldi kadına. Çocuğumuz olsun diye dua ediyor ama sadece sevmeye gelirim diyor:KK70:

Benim kayınvalide daha çocuk olmadan gönderme yapmaya başladı. Bakmak istemiyor, aslında haklı da eşimin 14 yaşında bir kardeşi var tekne kazıntısı, torun sevecek yaşta anne olunca fenalık geldi kadına. Çocuğumuz olsun diye dua ediyor ama sadece sevmeye gelirim diyor:KK70:

Merhaba, ben batıkentte Mavi Yıldız Kreşe gönderiyorum çokta memnunum, başlarda bizde çok endişelendik fakat çok yakın arkadaşım iki çocuğunuda buraya gönderdi. Benim bebeğim 10 ay aylıktı başladığında okul zaten 0 yaş ruhsatlı bu çok önemliymiş araştırınca ruhsatsız okullarında söylemeden kabul ettiğini gördük. Eşim benden daha araştırmacı doğal olarak batıkentteki nerdeyse bütün kreşleri gezdik diyebilirim. Şu anda bebeğimde bende mutluyuz ben işe o okula alıştı. Anne sütü bıraktık başlarda sütüm yetiyordu, gerçi okuldada dört öğün besleniyorlar ama ben aralarda verilsin diye süt bırakıyordum. Kreşin sahibi Songül hanım emekli ve donanımlı bir hemşire en küçük pişiğinde bile kontrol edip beni arıyorlar arada fotoğraf gönderiyorlar aktif bir facebook sayfaları var. Burası bayağı büyük bir okul havuzu sinema salonu bile var fakat sıcacık bu çok önemliydi benim için büyüklüğü beni korkutmuştu soğuk olurmu diye endişelenmedim değil ama gerçekten sıcak her yerde derece var. tavsiye edebileceğim bir yer. Sözkonusu bebek ve çocuklar olunca insan kolay atlatamıyor ama biz alıştık ve sorun yaşamadık .

Peki ben de sorayım konuyla biraz alakalı olduğu için kvmle hiçbir sorunum olmadı şükür 3-4 aylıktan 1 yaşına kadar baktırır mısınız ? Bizim de var böyle bir durumumuz gelip bizde kalacak çünkü şehir olarak çok uzak.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki KREŞ.... Zaten şimdi çogu kreşlerde kamera uygulaması var. Ozledikçe, merak ettikçe telefondan rahatlıkla o an ne yaptığını seyrediyosun. Ve isabetli karar vermişim diyosun:KK48:

Back
X