• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

ewt ewt kreş çok ciddi önem taşıyor.
dün eve gittik akşam çocuk durmayınca parka çıkardım. kınamak değil de şaşkınlık diyeyim. annelerinin yetiştiridiği! çocuklardı parka taş atıyorlar yüksekten, ateş yakıyorlar, başka çocukları taciz ediyorlar şok oldum. bu çocuklar da 5-8 yaş arasıydı üstelik. 2 yaşındaki oğlum da garip garip bakıyor arkadaş sanıp arkalarından koşmaya çalışıyordu. aldım geldim çocuğu. kafasına bir taş gelecek diye ödüm patladı. kaç kez de uyardım atmayın çocuklar, yapmayın çocuklar diye. dayanamadm sesim yüksek çıktı bıraktılar taşı ama bu seferde kibrit bulup ateş yakmaya başladılar.

velhasıl şimdilik ben de çok memnunum maşallah kreşten. 2 yaşında oğlum severek gidiyor. ağlamıyor kaçmıyor.. inş böyle devam ederiz. sizze de ne mutlu , sizi gururlandıracak evlatlarınız var. Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inş.

Aminn..
Sizinkilere ve tüm evlatlara da güzel, huzurlu mutlu, sağlıklı ömürler versin.
Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı..
Çünkü benim çocuklarım da parkta diğerleri gibi davranmadıkları için eleştiriye maruz kalıyoruz..
Mesela o kaydıraklardaki borulardan kayarak inemiyor benim çocuklarım..
Kızıma ip atlamayı çok geç öğrendi..
Telafi edeceğiz bakalım..
Akademik başarılarını daha çok önemsiyorum ama çocukların çocuk gibi davranmıyor diye ciddi tepkiler alabiliyorum..
Benim için önemli olan onların mutluluğu..
Etü, getup, satranç, yüzme, piyano onları parktan daha mutlu ediyor..

Kesinlikle ama kesinlikle kv diyorum ben. O kreslerin size anlattığı yok egitimdir yok yemektir yok faaliyettir hiç birine inanma. 11 aylık çocuk sadece güven duyabilecegi bir tanidik yuz ve sevgi ister. onu da kreste bulamayacagina emin ol. Yari ac yari tok kendi gibi kucuk cocuklarin icinde aksama kadar telef olacak cocuk. Bir de surekli hastalik var tabi. Bunlari tecrübeyle konuşuyorum.

O kadar küçük çocuk kreşe mi verilir? Ne kadar sevmezseniz sevmeyin, sonuçta kan bağı var, mutlaka torununa iyi bakacaktır, emanet sonuçta.. O kadarcık çocuğun ilgiye alakaya özel bakıma ihtiyacı var...

KV karakterine bağlı bence
Sevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.

Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

bunlara ek olarak benim kv den örnek vereyim.

benim kv bunların hiç birini yapmaz, genel olarak benim talimatlarıma uyar,
tv izletmez, sağlıklı şeyler yedirir, parka götürür, vs vs.

bizim yaşadığımız sorunlar ise şunlar olmuştu:

- kv nin bize yerleşmesi sebebiyle 7-24 evde bir yabancıya benim alışmam sorun olmuştu.
- çocukla ilgili her konuda arada filtre görevi yapmaya heveslenmişti, işte şu tarz "hadi anneye şunu göster, hadi babaya şarkı söyle" gibisinden, çocukla birebir ilişkimize çok karışmaya başlamıştı.
-kendi kişisel işleri için bir kaç hafta memlekete gitmeye aniden karar vermişti, ki çok haklı gerekçeleri vardı ama bizi çok zor durumda bırakmıştı, eşimin de benim de izin almamız o kadar uzun süre mümkün değildi.
-yine haklı olarak kendisi bizden ilgi bekliyordu sürekli ama ben oğlumla bireysel ilgilenmeyi tercih ettiğim için arada alınganlıklar olmuştu.

ikinci çocukta 2 yaşına kadar bakıcı, sonrasında kreş planlıyorum.
11 aylıkmış oğlunuz, 1 yaşında alan kreşleri gezerek fikir edinseniz belki içinize sinen bir yer bulursunuz.
benim yaşadığım yerde 2 yaş üzeri güzel kreş bulabildim ben.

kayınvalıdene bağlı bence, akşama kadar v başında oturtacaksa çocuu kesilikle kreş daha doğru olur.
2 çocuğum var ilkine eşimin ısrarıyla yengesi baktı ve cok tv izlediği için çok kötü dönemler geçirdik. algısı kapandı çocugumun resmen. kızım doğunda bi süre bakıcı baktı sonra onunla anlaşamadık 2 ay sonra zam istedği için kızım 13 aylık oğlum 40 aylıktı ikisini de kreşe verdim. ikisi de severek gidiyor kızım şu an 31 aylık .

Aminn..
Sizinkilere ve tüm evlatlara da güzel, huzurlu mutlu, sağlıklı ömürler versin.
Gülümseyerek okudum yazdıklarınızı..
Çünkü benim çocuklarım da parkta diğerleri gibi davranmadıkları için eleştiriye maruz kalıyoruz..
Mesela o kaydıraklardaki borulardan kayarak inemiyor benim çocuklarım..
Kızıma ip atlamayı çok geç öğrendi..
Telafi edeceğiz bakalım..
Akademik başarılarını daha çok önemsiyorum ama çocukların çocuk gibi davranmıyor diye ciddi tepkiler alabiliyorum..
Benim için önemli olan onların mutluluğu..
Etü, getup, satranç, yüzme, piyano onları parktan daha mutlu ediyor..

Amin :)
ya aslında çocukluklarını yaşıyordurlarda sizin kuzular o parkta ki çocuklar gibi olmamaları daha iyi.. üzülerek söylüyorum vahşiler onlar.. aman öyle de çocuk olmak denmiyor işte bana göre. dün aklım çıktı herhangi birine o koca taşlar değecek , birinin arabasını evini yakacaklar diye.. Allah muhafaza..

Kesinlikle ama kesinlikle kv diyorum ben. O kreslerin size anlattığı yok egitimdir yok yemektir yok faaliyettir hiç birine inanma. 11 aylık çocuk sadece güven duyabilecegi bir tanidik yuz ve sevgi ister. onu da kreste bulamayacagina emin ol. Yari ac yari tok kendi gibi kucuk cocuklarin icinde aksama kadar telef olacak cocuk. Bir de surekli hastalik var tabi. Bunlari tecrübeyle konuşuyorum.

Bu bir genelleme olamaz ki,bak başka arkadaşlarda bambaşka şeyler yazmış,kreş var kreş var

bi de öğretmeni çok önemli. kızımın feride annesi vardı kreşte. bu yıl kızımı kendi okuluma götürmek zorunda kaldım 1 saatliğine . benim bi arkadaşımı gördü anne diye kucaına atladı o sarılmayı görmeniz lazım. Arkadaşım kızımın 1 yıl önceki öğretmenine çok benziyor. kızım o sandı. gerçekten sevkatlı sevecen bir öğretmenle kreşte daha mutlu olabilir.

bunlara ek olarak benim kv den örnek vereyim.

benim kv bunların hiç birini yapmaz, genel olarak benim talimatlarıma uyar,
tv izletmez, sağlıklı şeyler yedirir, parka götürür, vs vs.

bizim yaşadığımız sorunlar ise şunlar olmuştu:

- kv nin bize yerleşmesi sebebiyle 7-24 evde bir yabancıya benim alışmam sorun olmuştu.
- çocukla ilgili her konuda arada filtre görevi yapmaya heveslenmişti, işte şu tarz "hadi anneye şunu göster, hadi babaya şarkı söyle" gibisinden, çocukla birebir ilişkimize çok karışmaya başlamıştı.
-kendi kişisel işleri için bir kaç hafta memlekete gitmeye aniden karar vermişti, ki çok haklı gerekçeleri vardı ama bizi çok zor durumda bırakmıştı, eşimin de benim de izin almamız o kadar uzun süre mümkün değildi.
-yine haklı olarak kendisi bizden ilgi bekliyordu sürekli ama ben oğlumla bireysel ilgilenmeyi tercih ettiğim için arada alınganlıklar olmuştu.

ikinci çocukta 2 yaşına kadar bakıcı, sonrasında kreş planlıyorum.
11 aylıkmış oğlunuz, 1 yaşında alan kreşleri gezerek fikir edinseniz belki içinize sinen bir yer bulursunuz.
benim yaşadığım yerde 2 yaş üzeri güzel kreş bulabildim ben.

Goha biz kreşi seninle mi konuşmuştuk?

Ben ankaradayim şu an, bikaç kreş baktım ve karar verdim sanırım

ben bazı söylediklerinize katılıyorum.

örneğin yarı aç yarı tok;
o günün menüsünde ne varsa o, bazen oğlum beğenmez sadece yoğurt ve ekmek yer, özellikle hasta ise hiç bir şey yemez.
ben bunu bir sorun olarak görmüyorum mesela, yemek yemesi için baskı yapmamaları, açsa muhakkak yiyeceğini doktorlar da söylüyor, hele hasta iken çocuğunuzu yemek yemeğe zorlamayın diyen de çok güvendiğim doktorlar var.

sonra akademik gelişim, elbette bu yaşta bir çocuk o dersleri alsa bile anca kulak dolgunluğu seviyesinde kalır, unutur muhakkak. ve bu yaştaki çocuğun sevgiye ve birebir alakaya ihtiyacı vardır.
o yüzden konu sahibine kreşleri gezmesini tavsiye ettim, sınıf mevcudu az olan ve pedagojik yaklaşıma önem veren bir kreş bulmalı. benim çevremde 2 yaş altına uygun kreş yok mesela, ben bakıcı düşünüyorum.

Goha biz kreşi seninle mi konuşmuştuk?

Ben ankaradayim şu an, bikaç kreş baktım ve karar verdim sanırım

evet evet.

ben yavaş yavaş çocuklara anane babanne bakmasın fikrine geliyorum.
benim kv çok iyi baktı ama benimle alakalı olarak belki de arada sorunlar oldu.
yani sadece çocuk-bakıcı uyumu değil, bu ilişkide anne-babanın da etkileşimi önemli.

Neden, nasıl böyle bir genelleme yapabildiniz ki..
Çocuklarımın ikisi de çok küçük başladı kreşe..
Hiç yarı aç yarı tok değildiler..
Evdeki ilginin çok çok daha fazlasını kreşte gördüler..
Benim annem ve babam çocuklarıma saatlerce kitap okuyabilen büyükler..
Benim annem kızım kreşe başlayana kadar evde televizyon açmadı öğrenmesin alışmasın diye..
O kreşte yaptıklarını evde değil annemin benim yapmama imkan yoktu..
İkisi de telef olmadı yüz akım oldu..
Hstalık eve hasta oluyorlar ama diğerlerine göre bağışıklık sistemi daha güçlü oluyor..
Hiç okula göndermeseniz ilkokulda sürekli hasta olacak alışana kadar..
Sizin tecrübeleriniz varsa bizim de var..
Demek ki iyi bir kreşe göndermemişsiniz..
Benim kızım kreşte geçirdiği zamanını mutlulukla anlatır herkese..
Kayınvalide eğitim almış ve mesleği görevi eğitmek olan insanlardan daha fazla şey mi katacak çocuğa..
Sevgi illa ki yanında olmak, başbaşa olmak değildir ki..
Hissettirmektir..

evet evet.

ben yavaş yavaş çocuklara anane babanne bakmasın fikrine geliyorum.
benim kv çok iyi baktı ama benimle alakalı olarak belki de arada sorunlar oldu.
yani sadece çocuk-bakıcı uyumu değil, bu ilişkide anne-babanın da etkileşimi önemli.

Ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum zaten o fikri,annem daha 47 yaşında arada anneanneme dedeme bakmaya gidiyor,kv hem gezmeyi çok sever evde durmaz hem de o da annesigile bakıyo,terbiye anlayışlarımız da aynı değil, abur cubur doldurdular eve misal,ben protein çok yesin dedikçe önüne kek vs geliyo,bide bakmak zorunda da değiller ben bakmam mesela torunuma :) sevmek ayrı bakmak ayrı,onların artık keyif çağı

Ankarada fiyatlar uçuk ama, servisle birlikte 1100 tl, ki eylülde zam gelecek dediler,ama Çin malı oyuncak vs yok,kamera var,yemek listeleri tatminkar ki oğlum evde de yemiyo zaten,ben aksine kalabalıkta gaza geleceğini düşünüyorum

bak bi örnek daha vereyim. oğlum tuvaet eğitimini de evde aldı ama bakıcımız altını bi açtı bi kapattı. haftalarca uğraştık 3 e doğru tam öğrendi .çocuk da yıprandı ben de yıprandım. kızım tualeti kreşte öğrendi. 2 yaşında hazırdı aslında ama benim çok bulantım olduğu için başlamadık. buna öğretmeniyle karar verdik. sonra öğretmeni beni aradı 3 hafta kadar önce. gündüz uykusunda kuru bezle kalkıyor artık hazır dedik. hazırsanız ben hazırı dedi:) cumartesi ben atım atını 7-8 defa ıslattı hiç tuvalete yapmadı pazar da aynı geçti. pazartesi 10 takım yedekle gönderdim okula. ve sadece 1 çiş bi kaka yapmış. elleri yıldız doluydu(ödül). çarşamba günü tuvalet eğitimi halledilmişti. gece gndüz tamamen bitti bez. çarşamba gnü öğretmeni kızımı sınıf sınıf dolaştırıp alkışlatmış.
Bne çok avantajını gördüm. dezavantajlara gelince hasta olma ihtimali ilk yıl çok yüksek. geçen yı hasta oldu ikisi de ama bu yılı rahat geçirdik. çocuklarımla aynı yaşta 2 yegenim var cocuklarımdan daha sık hasta oluyılar hep evde anneleriyle olmalarına ragmen.

salgın dönemi kreşte elbette çocuklar hemen hasta oluyorlar,
bu dönemlerde belki alternatif bir bakıcı olarak akrabalar düşünülebilir, çünkü özelliklte ateş varsa kreşe götürmemek de gerekiyor.
ya da koruma amaçlı salgın zamanı direk bir hafta okula götürmemek de bir tercihtir.
benim oğlum 8-9 aydır devam ediyor kreşe, çok büyük sağlık sıkıntısı çekmedik,
bir kaç kez grip oldu okula gidemedi 2-3 gün kadr.
sınıfımızda bağışıklığı düşük çocuklar daha çok hasta oldular.
bunlar olacak şeyler,
yoksa dendiği gibi 1. sınıfa başladığında oluyor, o zaman çocuğu okula göndermeyeyim de diyemiyorsun hem.

Ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum zaten o fikri,annem daha 47 yaşında arada anneanneme dedeme bakmaya gidiyor,kv hem gezmeyi çok sever evde durmaz hem de o da annesigile bakıyo,terbiye anlayışlarımız da aynı değil, abur cubur doldurdular eve misal,ben protein çok yesin dedikçe önüne kek vs geliyo,bide bakmak zorunda da değiller ben bakmam mesela torunuma :) sevmek ayrı bakmak ayrı,onların artık keyif çağı

Ankarada fiyatlar uçuk ama, servisle birlikte 1100 tl, ki eylülde zam gelecek dediler,ama Çin malı oyuncak vs yok,kamera var,yemek listeleri tatminkar ki oğlum evde de yemiyo zaten,ben aksine kalabalıkta gaza geleceğini düşünüyorum

benim en çok memnun olduğum konu, paylaşması öğrenmesi.
eskiden hiç bir oyuncağını paylaşmazken şimdi kendi rahat edemiyor.

bir de oğlum çok çekingendir, bunu aşmamızda da kreşin etkisi oldu, özellikle kendi yaşıtı çocuklarla artık daha kolay kaynaşabiliyor.

Anneniz benden üç yaş büyükmüş :)
Ben geçen sene o kadar veriyordum kreşe uçuk değil aslında 1100 lira.
Ben bir de büyükşehirde oturmuyorum..
Bizim de yemek listemizi diyetisyen hazırlıyordu..
Oyuncakları çok kaliteliydi sandalyeleri, masaları ahşaptan ve çocuklara zarar vermeyecek cinsten..
Öğretmenleri iyi maaş alıyordu bu çocuklara da yansıyor bence..
Ne yazık ki kalite yükseldikçe fiyat da yükseliyor..

Anneniz benden üç yaş büyükmüş :)
Ben geçen sene o kadar veriyordum kreşe uçuk değil aslında 1100 lira.
Ben bir de büyükşehirde oturmuyorum..
Bizim de yemek listemizi diyetisyen hazırlıyordu..
Oyuncakları çok kaliteliydi sandalyeleri, masaları ahşaptan ve çocuklara zarar vermeyecek cinsten..
Öğretmenleri iyi maaş alıyordu bu çocuklara da yansıyor bence..
Ne yazık ki kalite yükseldikçe fiyat da yükseliyor..

İçine girince uçuk olmadığını gördüm aslında,adam akıllı yerler hep öyle, hani öncesinde hiçbir fikrim yoktu birden bin lira diyince hönk dedim önce ama gezdikçe gördükçe çaktım durumu, dubleks evde kıt kanaat bebe bakan yer 750 istiyosa tam teşekküllü bi kreş için 1500 tlye kadar normal

benim en çok memnun olduğum konu, paylaşması öğrenmesi.
eskiden hiç bir oyuncağını paylaşmazken şimdi kendi rahat edemiyor.

bir de oğlum çok çekingendir, bunu aşmamızda da kreşin etkisi oldu, özellikle kendi yaşıtı çocuklarla artık daha kolay kaynaşabiliyor.

Adam akıllı bi yer bulunduğunda çok çok faydalı olduğu aşikar

Back
X