- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
- 103
- Konu Sahibi Beybilibili
-
Onları da denedi. Fakat o konuda benim de tavrım benzer oldu. Düzeni değiştirmeye çalıştı olmadı. Ben koyduğum şeyi aynı yerde bulmak isterim. Öyle durumda söyleyebiliyorsunuz ben bu şekilde alıştım değiştirme diye fakat bu biraz daha farklı. Cevap versen bi türlü vermesen bi türlü. Yani açıkçası bana garip geliyor böyle şeyler şaşırıp kalakalıyorumVerdiğiniz örneklere bakınca kendinizi üzüp gerilmeyin derim.
Benim kv başlarda herşeye müdahale etmeye bayılırdı. Diğer gelini öyle alıştırmış sanırım. Sustum sustum derken mutfak dolaplarının düzenine, koltuklara karışmaya kalkışmıştı. Tabak bardak burda durmaz, ikili üçlü koltuk tv burda olmaz vs diye. Bir kez net bir dille burası benim evim dedim orda konu kapandı.
Şimdi yılda iki kez gelir o da gelebilir miyiz müsait misiniz diye önden sorarak.
Biraz net tavırlı olmak gerek.
Gerçi ne hikmetse başından beri çekinirdi benden
Şansını denedi tutmadı sanırım
İste o zaman cocugunuza kendiniz bakmaya devam edin dedim ben de. Cunku rahatsiz oldugunuz insanlardan ne kadar uzak dursaniz o kadar iyi olur. Karsilikli ziyaretleri kisa tutarsiniz,az gorusursunuz. Ama hem gelsin cocugunuza baksin,hem aylarca sizin evde yasasin hem de sizin istediginiz gibi konussun olmuyor oyle.Benim herşeye alınan bir yapım yok. Sadece üstüne vazife olmayan konulara burnunu sokanlara yerli yersiz ağzı var diye konuşanlara sinir oluyorum.
Su an ben de öyle yapıyorum fakat bu sefer de kendi canım sıkılıyor bu durumaEvet soruları bence de lüzumsuz ve sıkıcı . O konuda hemfikirim sizinle.
Ama yol gösteren arkadaşların önerilerine de kapalısınız.
Hani başka da yol yok. Bunu siz de biliyorsunuz.
Ya tavrınızı koyarsınız. Ya da koymazsınız
Ve madem ki çocuğunuza bakacak.
O zaman susacaksınız.
Hiç başka yolu yok.
Valla basta tepkini koymazsan ipin ucunu kacirirsin.Kirmadan cevabını ver sürekli açıklamaya girmeMerhaba bayanlar,
Kv ler ile farklı şehirlerde yaşıyoruz. Torunlarını görmeye yanımıza geldiler, bi kaç senedir kış başında gelip bi kaç ay kalıyorlar . İşe başlama gibi bir durumum olursa daha uzun süre kalacaklar. Benim sıkıntım şu, kv min benim evimde benim eşyalarım için bana hesap sorması. Örnekle açıklayayım: “yumuşatıcı dün doluydu bir günde içtiniz mi?” (2 ayrı şişe mevcut bi önceki gün açılmamış olanını görmüş ertesi gün yarım olanı) ama bunu sorarken şaka yapar gibi değil bildiğiniz hesap sorar gibi. Ben durumu izah ettim fakat bu şekilde olmayıp dökülmüş olabilir o olabilir bu olabilir. Yani başkasının evinde başkasının eşyasına hesap sormak niye. İkinci örnek: “su bardakları 6 tane değil miydi 5 tane var “ yahu bardak bu kırılıyor yani, bunun sayısını tutmak nedir? Kırılmıştır dedim. Anlayacağınız böyle saçma sapan konularda saçma sapan çıkışlar yapıyor bu sinirime dokunuyor. Kalbini kırmak da istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi işe başlarsam daha üzümmüşler kalma ihtimalleri de olduğu için daha en baştan kötü de olmak istemiyorum.ama içten içe gıcık oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Benim annem de hep azarlar gibi konuşur ama sadece bize yani kızlarınaYani bence herkese karşı böyle değil. Canı istediğinde istediği kişilere gayet ince düşünebiliyor. Ama benim gördüğüm kadarıyla zaten anlaşması zor bi insan olduğundan öyle çok fazla da yakın eş dost arkadaşı yok. Şu ana kadar bi tek yeğenleriyle güzel bi iletişimini gördüm. Eşimin baba tarafına karşı ve bana karşı böyleymiş gibi geliyor. Nasıl anlatsam sanki konuşurken dövecek gibi tavırla konuşuyor. Bunu Doğumdan sonra ziyaretime gelen arkadasım dahi farketmiş. Sabah kahvaltı hazırlarken yanıma gelip “ yardım etmeye gideceğim fakat yanlış bişey yaparsam azarlar diye korkuyorum “ demişti gülüp geçmiştik
İşe baslarsanız çocuk için farklı bir yol bulacaksınız ya da işe başlamayın.Merhaba bayanlar,
Kv ler ile farklı şehirlerde yaşıyoruz. Torunlarını görmeye yanımıza geldiler, bi kaç senedir kış başında gelip bi kaç ay kalıyorlar . İşe başlama gibi bir durumum olursa daha uzun süre kalacaklar. Benim sıkıntım şu, kv min benim evimde benim eşyalarım için bana hesap sorması. Örnekle açıklayayım: “yumuşatıcı dün doluydu bir günde içtiniz mi?” (2 ayrı şişe mevcut bi önceki gün açılmamış olanını görmüş ertesi gün yarım olanı) ama bunu sorarken şaka yapar gibi değil bildiğiniz hesap sorar gibi. Ben durumu izah ettim fakat bu şekilde olmayıp dökülmüş olabilir o olabilir bu olabilir. Yani başkasının evinde başkasının eşyasına hesap sormak niye. İkinci örnek: “su bardakları 6 tane değil miydi 5 tane var “ yahu bardak bu kırılıyor yani, bunun sayısını tutmak nedir? Kırılmıştır dedim. Anlayacağınız böyle saçma sapan konularda saçma sapan çıkışlar yapıyor bu sinirime dokunuyor. Kalbini kırmak da istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi işe başlarsam daha üzümmüşler kalma ihtimalleri de olduğu için daha en baştan kötü de olmak istemiyorum.ama içten içe gıcık oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Valla arkadasım bazı insana ne kadar mesafe de koysan haddini ve sınırını bilmiyor. Benimki de öyle. Sınır korumayı gec sınırlı olmakla suclanıyorum.Onları da denedi. Fakat o konuda benim de tavrım benzer oldu. Düzeni değiştirmeye çalıştı olmadı. Ben koyduğum şeyi aynı yerde bulmak isterim. Öyle durumda söyleyebiliyorsunuz ben bu şekilde alıştım değiştirme diye fakat bu biraz daha farklı. Cevap versen bi türlü vermesen bi türlü. Yani açıkçası bana garip geliyor böyle şeyler şaşırıp kalakalıyorum
Merhaba bayanlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?