• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV min masraflarını çocuklarına bölmesi

kv min eşi vefat edeli 5 sene oluyor. kocasından aldığı emekli parası var, oturduğu evinin dışında bir tane kira geliri var. ayrıca az değil çok da değil, kocasından kalma bankada parası var.

3 çocuğu da vefattan sonra hiç birşey almadı, bunların hepsi annesine kaldı(neden almadı, almalıydı falan demiyorum).

mesele şu ki; daha önce; mesela kirada olan evin masrafları oldu, boyası, izolasyonu, kapısı vs. masrafı 4 e böldü. şimdi de yine evle alakalı bir masraf çıktı. onu da 4 e bölme kararı almışlar. biz de 4de birini vercekmişiz. bin liranın üzerinde bir rakam.

bana çok mantıklı gelmiyor. sonuçta kenarda parası var, bizden zengin. tutup da kv ye bişi demem ama eşime de mi demesem.... sizce bu yapılan doğru mu? fikirlerinizi bekliyorum.

doğru değil, zaten çocuklara hakları olan mirası bile vermemiş buna rağmen extra çıkarıyor, sanırım kaynanan yaşlanınca bana baksın amacıyla çocuk yapanlardan, amacına ulaşmış görünüyor

Kadın vefat edince o gelirler de 4'e bölünecek ama... O zaman da itiraz edecekseniz tamam şimdi de etmek hakkınız...

Acaba o daireyi ölünce çocuklara paylastiracagi icin mi boyle yapıyor?

Haklı :)
Herkesin dediği gibi , Allah sağlıklı ömür nasip etsin kadın göüp gidince bu dünyadan , evler satılacak veya kiraya verilecektir.Gelirler 4 e bölünecek , neden gelirken okey değil de ödeme yaparken sorun oluyor ben de bunu anlamıyorum. Şu an bankada parası da olsa , geliri de olsa çocuklarıyla anlaşmış kendisi de eşdeğer verecek .

Allah uzun omur versin yarin miras pay hakkinizdan feragat edecekseniz karismayin tabi
Evide olsa parasida olsa kirasida olsa gocup gittiginde cocuklarina kalacak bazi arkadaslar neden kiradan vermiyor demis
Vermek zorunda degil insanlar genclikte sikarak daralarak gezmesinden tozmasindan kisarak yeri geliyor uc bes birsey yapiyor yaslilikta yemekte en dogal haklari diye bakiyorum ben

Kaldiki kadinin parayi biriktirip pay etmeyeceginize bilemeyiz zaten masrafa kendinide katip 4/1 paylasim yapmasindan hakka giricek biri oldugunu sanmam ben

Yaptığı doğru mu yanlış mı bilemem ama ben böyle yapmazdım.
Zaten emekli param var ve tek başıma yaşıyorum
artı kira gelirim var.
Masraf çıktıysa atıyorum 5 bin.
Ayda 750 kirayı 7 ay o borca bağlardım.
7 ay sonra zaten kira gelirim yine devam edecek.

Oğluma yarısı senden yarısı benden olsun demezdim.
Ona kalacak malım mülküm
sırf ilerde zaten rahat edecek diye
Bugun olan parasını harcatmazdım.

kv min eşi vefat edeli 5 sene oluyor. kocasından aldığı emekli parası var, oturduğu evinin dışında bir tane kira geliri var. ayrıca az değil çok da değil, kocasından kalma bankada parası var.

3 çocuğu da vefattan sonra hiç birşey almadı, bunların hepsi annesine kaldı(neden almadı, almalıydı falan demiyorum).

mesele şu ki; daha önce; mesela kirada olan evin masrafları oldu, boyası, izolasyonu, kapısı vs. masrafı 4 e böldü. şimdi de yine evle alakalı bir masraf çıktı. onu da 4 e bölme kararı almışlar. biz de 4de birini vercekmişiz. bin liranın üzerinde bir rakam.

bana çok mantıklı gelmiyor. sonuçta kenarda parası var, bizden zengin. tutup da kv ye bişi demem ama eşime de mi demesem.... sizce bu yapılan doğru mu? fikirlerinizi bekliyorum.
Vermek mecburiyetinde degilsiniz kesinlikle ! Varsa parası ödesin öbür dünyaya mi goturulecek

Odenecek miktari herkez oduyomus
Bn ses etmezdim
Sonucta size kalicak

nasılsa size kalacak bir mal için kavga etmeyin. 3 ü kabul ediyor siz etmiyorsunuz boş yere huzursuzluk çıkmış olur. Bu arada bankada ne kadar var biliyor musunuz belki de yeterli olmayabilir.

Iyi de kirayi ya da kenarda duran parayi da 4 e boluyor mu da masraflari boluyo anlamadm cok mantikli gelmedi bna

Birde şöyle düşün masrafı 4 bölüyor. Herkes payı oranında ödeme yapıyor. Ya çocuklarından biri kayırsa parayı diğerleri ödese idi. Kendi ödemeyip herşeyi tüm masrafları çocuklarına yaptırsa idi.
Bence güzel bir sistem kurmuş mümkün olduğunca adil davranmaya çabalıyor.
evet mesela bizimkiler ilk evlendiğimiz dönemler bizden talep etmeye çalışıyorlardı eve yapacaklarınmasraflar..diğer üç çocuklarından (kızlarından)değil..eşim vermeyeceğini ifade edince vazgeçtiler istemekten..

keşke haklarından vazgeçmeselermiş. Bazı anne babalar çocuklarını sırf sömürmeye uğraşıyor ne yazıkkı. KV'nizin huyunu suyunu bilmem tabi. Ama alan el de her zaman almak ister. Sizin yapabileceginiz en fazla esinize rahatsiz oldugunuzu söylemek ama yok huzurumuz bozulur o zaman diyosaniz bisey demeyin. Diger kardesler hic mi rahatsiz olmuyo ki?
Diğer kardeşlerin ne düşündüğünü bilmiyorum bu fikir kimden çıkıyo onu da bilmiyorum. Zaten belli biz bunu paşa paşa ödycez

Belki de kimlerin destek olacağını görmek istiyordur. Miras konusunda düşünceleri vardır.

şimdi kızacaksınız ama dünya kadar borcunuz var sanıyorum bebeğiniz oldu o yüzden ücretsiz izini araya kattınız peki borçlar bu denli yoğunken neden çocuk yapmaya karar verdiniz?

ben onun yerinde olsam o evi de satarım yer içer gezer ömrümün kalan kısmını güzel yaşamaya çalışırım.

Ben de eşim de çalışıyoruz. Çok şükür evimiz var arabamiz var bakıcı var ama bunların ödemeleri de var. Geçiniyoruz ama ekstra masrafa yer yok.

nasılsa size kalacak bir mal için kavga etmeyin. 3 ü kabul ediyor siz etmiyorsunuz boş yere huzursuzluk çıkmış olur. Bu arada bankada ne kadar var biliyor musunuz belki de yeterli olmayabilir.
Fazlasıyla yeterli artardı olduğunu biliyorum

Şöyle de bir durum var; biz de mesela babanın evi varsa çocuklardan biri evlenince o eve oturtulur(öncelik de maalesef erkek evlatta olur) kv nin evi senelerce boş kaldı ne evlenirken ne sonrasında oğlum gel otur kira verme veya şukadar verirsin demedi.
Evlenirken herkes kendisi yapsın biz hiçbirşeye karışmayız dedi. Ben hiç birşey alamam çocuğunuz olursa bakamam fln dedi. Herşeyde misafir gibiydi. Verdiği bin lira perde parası. Devede kulak. Eşim ve ben tüm borcu evlendikten sonra ay ay ödedik. Babası ev araba Alırsan bankadan çeker veririm sana derdi, vefat edince o da ortadan kalktı. Doğum yaptım, geldi, akşamında oğlum ben gidiyim dedi, zorla bir gece kaldı. Aynı şehirde olmamıza rağmen bir kere daha ne hamileliğimde ne de sonrasında gelmedi.

Ben onun kirasını veya parasını istemiyorum. Eşim Zaman'ında istedi ev alıcam diye. Onu da dolar olarak borç ver dedi. Veremem cevabını aldı. Burda kv kp ev almıyo diye konu açanlar var.

Şimdi hep "ne benden size" diyen kv nin bizden bunu istemesi çok saçma geliyor

en son yorumunuzu okuyunca ıyıce aydınlandım ama gene de karısmayın erkekler ne olursa olsun annesıne laf soyletmezler
benımde kv aynı hıc katkısı olmaz ama yapışırdı
kendi doğum günü için kalkıp şehirdışından gelen biri sırf kutlansın diye
hep bana hep bana dıyen biri

eşiniz bu kadar soguklugu mesafeyı anlamıstır ama 3 kişi verınce o da verecektir

Şöyle de bir durum var; biz de mesela babanın evi varsa çocuklardan biri evlenince o eve oturtulur(öncelik de maalesef erkek evlatta olur) kv nin evi senelerce boş kaldı ne evlenirken ne sonrasında oğlum gel otur kira verme veya şukadar verirsin demedi.
Evlenirken herkes kendisi yapsın biz hiçbirşeye karışmayız dedi. Ben hiç birşey alamam çocuğunuz olursa bakamam fln dedi. Herşeyde misafir gibiydi. Verdiği bin lira perde parası. Devede kulak. Eşim ve ben tüm borcu evlendikten sonra ay ay ödedik. Babası ev araba Alırsan bankadan çeker veririm sana derdi, vefat edince o da ortadan kalktı. Doğum yaptım, geldi, akşamında oğlum ben gidiyim dedi, zorla bir gece kaldı. Aynı şehirde olmamıza rağmen bir kere daha ne hamileliğimde ne de sonrasında gelmedi.

Ben onun kirasını veya parasını istemiyorum. Eşim Zaman'ında istedi ev alıcam diye. Onu da dolar olarak borç ver dedi. Veremem cevabını aldı. Burda kv kp ev almıyo diye konu açanlar var.

Şimdi hep "ne benden size" diyen kv nin bizden bunu istemesi çok saçma geliyor
Evet bu açıklamayı başta yapsaydiniz daha iyi olurdu. Bu durumda ben size hak veriyorum. Fazla tuhaf hareketleri var hep bana hep bana gibisinden. Istifciligi de varsa paragoz bir tip demek ki herkes brnim isimi gorsun benim kimseye faydam olmasın diyen tiplerden.

Back
X